Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Esély a budapesti olimpiára
  2015-01-04 20:00:10, vasárnap
 
 










ESÉLY A BUDAPESTI OLIMPIÁRA


Huszárvágással lehet esély a budapesti olimpiára

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) reformjai értelmében egyre valószínűbb, hogy kisebb metropoliszok is olimpiát rendezzenek, és persze Budapest azonnal szóba is került.

Szóba került, mert azonnal szóba hozták. Immár hosszú évtizedeik óta kérdés, hogy Budapest képes lehet-e olimpiát rendezni, és eddig mindig bölcsen nem volt a válasz. Az ötkarikás játékok a kilencvenes években vesztették el gazdasági bájukat, a hatalmasra duzzasztott esemény kormányokat és gazdaságokat rendített meg az elmúlt években, és ennek köszönhetően maga az olimpiai mozgalom is vesztett.

Ennek egyik egyértelmű jele, hogy az eredetileg kandidálók közül már csak ketten maradtak a 2022-es téli olimpia kapcsán, gazdasági megfontolásokra hivatkozva sorra léptek vissza a jelöltek. Ez sarkallhatta a NOB elnökét arra, hogy komoly változásokat sürgessen.

Thomas Bach egy negyvenpontos reformcsomagot nyújtott be a bizottság legutóbbi ülésén, ezek egy része pedig az olcsóbb olimpiai rendezést szorgalmazza. A már felmerült tervek szerint például nem lesz kötelező minden sportágat az adott városban rendezni, sőt, akár még országhatárokat is átléphet az olimpia. A változások éppen azt igyekszik előtérbe helyezni, hogy kisebb, 2-3 milliós városok is kedvet kapjanak, és ezzel újabb nemzeteket lehetne bevonni a rendezői körbe, amely eredetileg sem volt túl tág, az említett változások után pedig csak tovább szűkült.

A nyári ötkarikás játékokat 2016-ban Rió, míg négy évvel később Tokió látja vendégül, az említett változások pedig várhatóan a 2024-es eseményen léphetnének életbe. A Budapesti Olimpiai Mozgalom mellett pedig több sportgazdasággal foglalkozó szakember is állítja, hogy eljött a történelmi esély, hogy Budapest is beállhasson a sorba az ötkarikás játékokért. Az elmúlt években átadott stadionok már Eb-meccsek rendezésére is alkalmasak, az új Puskás Ferenc-stadion várhatóan valamikor a 2020-as évek elejére készül el, míg többek között a 2021-es úszó vb-re is teljesen új komplexum épül.

Persze a lehetőséggel együtt a konkurencia is megerősödik, ha valóban ismét gazdaságilag vonzó lesz olimpiát rendezni, akkor biztosan nemcsak Budapestnek jut majd ez eszébe. Ám jelenleg a lényeg, hogy végre adott lehet az esély, hogy ne csak szlogeneket gyártsunk.


Forrás:http://www.samsungsport.hu







Vár rád a csúcs

Link


A videó törlésre került: Sajnálom. Helyette az alábbi Linken:

Link

Link


Karpatia: Hajrá Magyar!!!

Link



Budapest - csodás kép

Link



Ri0 2016






Tokió 2020



Budapest 2024
















 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Tovább élnek az optimisták
  2015-01-04 18:00:04, vasárnap
 
 







TOVÁBB ÉLNEK AZ OPTIMISTÁK


A diéta, a testmozgás és a genetika azok a kulcsfontosságú tényezők, amelyek meghatározzák, milyen hosszú lesz az életünk. Az élettartamunkra azonban személyiségjegyeink is hatással vannak, a nevetés pedig a legjobb gyógyír.

Egy friss kutatás megerősítette, hogy a személyes fejlődés, az önmegvalósítás, az "itt és most" életfelfogás, valamint az önzetlenség is aktívan befolyásolja az emberi élet hosszát.

"A környezetünkben tapasztalt frusztrációt, vagy az elénk gördülő akadályokat és nehézségeket kihívásként kell értelmezni, nem pedig úgy, mint egy ok a depresszióra. Az aktív hozzáállás az élethez és az önfejlesztés persze nem könnyű feladat, ám az e jó megoldás, ha az egyén képes leküzdi a problémát, nem az, ha nem vesz róla tudomást" - mondta Ivana Lukic pszichológus.

A "normál egzisztenciális nyomorúság" Freud óta ismert fogalom. Ezt szem előtt kell tartani, amikor valaki pesszmistán szemléli az életét. A céltalanság és a levertség, ugyanis nemcsak, hogy nem oldják meg a problémákat, de károsíthatják is az ember egészségét szakértők szerint.
A hosszú élet titka

Egy, a "Hosszú élet Projekt" címet viselő könyv az elmúlt 80 év orvosi és tudományos kutatásainak eredményeit összegezte. A szerzők, Howard S. Friedman és R. Martin ebben rámutattak a hosszú élettartam és lelkiismeretes emberek közti kapcsolatra.

A kutatás szerint azok a fiatalok élnek a legtovább, akik takarékosak, felelősségteljesek és figyelnek a részletekre. Az ésszerűen viselkedő emberek ugyanis nagyobb valószínűséggel törődnek az egészségükkel és elkerülik a kockázatokat, emellett egészséges emberi és üzleti kapcsolatokra törekednek. Ezen felül személyes felelősséget vállalnak azért, amit csinálnak.

"A szabad akarat azt jelenti, hogy azt teheted, amire vágysz. Nem szabad hagyni, hogy a múltbéli tapasztalatok, vagy traumák befolyásolják a jelent!" - javasolta Ivana Lukic.
A nevetés a gyógyír

Bár sokakban él a meggyőződés, hogy a gonosz öregek élnek a legtovább, a vizsgálatok megerősítették, hogy azok, akik pozitívan állnak az élethez, optimisták és sokat nevetnek, átlagosan öt évvel hosszabb életűek.

Egy átfogó tanulmányban összesen 243 embert vizsgáltak. Az eredményekből kiderült, hogy azok, akik genetikailag is hosszabb életet várhatnak, és emellett pozitív gondolkodásúak, nem számít, milyen körülmények között élik le életüket, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük, sok születésnapot élnek meg. Azoknak az idős embereknek, akik jól érzik magukat, 35 százalékkal alacsonyabb a halálozás kockázata az elkövetkező öt évben. A hajlam mellett a kutatás szerint nagyon fontos a humor és az elevenség.



Forrás:http://www.hazipatika.com/psziche/harmoniaban/cikkek/tovabb_elnek_az_optim istak/20120723110627#ajanlo


Link



Jim Rohn - Leckék az életről

Link



Kovács Kati: Az élet szép

Link



Padödő - Szép Az Élet!

Link



Az élet szép - film

Link

















 
 
1 komment , kategória:  Életmód   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 73 db bejegyzés
e év: 469 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 20852
  • e Hónap: 60673
  • e Év: 238548
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.