Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
4. r.: A Jobbik foglalkozik-e a feltalálókkal?
  2015-07-10 19:07:35, péntek
 
  JOBBIK KIVÜLRŐL-BELÜLRŐL 4.r.: Akkora szellemi kapacitással rendelkezünk, feltalálóinknak köszönhetően, hogy találmányaikkat katapultálhatná az országot az Arab Emirátusok csúcsaira... (16.30 percnél)

Ezen a videón lefolytatott beszélgetés arra késztetett, hogy feltegyem magamnak azt a kérdést: - mi lenne, ha engem kérdezett volna Horkovits Kovács János?
http://huntv.info/tv/jobbik-belulrol/

Azután, meghallgattam újra és újra ezt az önmagáért való diskurzust és elkezdtem a kérdésekre megadni a valós TÉNYEKEN alapuló válaszokat.



4. rész

H.K.J.: A Jobbik foglalkozik-e, vagy foglalkozott-e a feltalálókkal? (16.30 percnél)

B.SZ.: ,,Igen én voltam annak az innovációs munkacsoportnak a vezetője, aki ezzel foglalkozott."

Példaként, Horváth professzor melletti kiállást említi B.Sz. és elmondja, hogy most is foglalkozik ezzel...A Jobbik mostani hozzáállását most nem ismeri. Majd magyarázatot próbál adni arra, hogy a Jobbik vajon miért nem karolja föl ezen feltalálókat és miért nem él ezen szellemi kapacitásokkal.

B.Sz.: ,,A néppártosodás gyakorlati következménye, a hatalmi koncentráció. Az elnökség hatalmi elefánt-csonttoronyban van... Akik 2010 után egy szalonképes, biztonságot nyújtó párthoz csatlakoztak, nekik ez megfelelő..."

*


Nem részletezem tovább, mert tipikus példája ez a kérdés-felelet annak, amikor nagy igyekezettel próbálják a TÜNETI kezelés szükségességét bizonygatni, miközben elhallgatják a valódi OKOT, melyek kiváltották a rengeteg negatív OKOZAT-ot (tünetet).

Sajnos, vissza kell menni időben ismét ahhoz a történelmi időkhöz, amikor Magyarország ,,szocialistának" mondott vezetői - FÜGGETLENÍTETT kisz- Párt és szakszervezeti bizottságaikkal - ott gyakorolták a HATALMAT minden vállalat, üzem és intézmény élén!


A vállalati (üzemi) tanács tagjai:

- a függetlenített párt- kisz- és szakszervezeti titkárai voltak az első számú vezetői;
- csakis utánuk következett az igazgató (aki szintén párttag volt) és aki az 50-es években pár hetes (hónapos) tanfolyamon szerezhetett pl. műszaki diplomát. Ezen igazgatók az 1970-es években mehettek nyugdíjba és bizony, addig
- a gazdasági- (főkönyvelő) és
- a műszaki igazgató (helyettesek) szakmai erőfeszítéseinek volt köszönhető, hogy az olyan világhírű cégek, mint pl.: IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat...stb. hogy NYERESÉGESEK voltak... Csakhogy, ezt a nyereséget felélte az a rettenetes FÜGGETLENÍTETT politikai apparátus. (Mert, nem csak a vállalatok, üzemek és intézmények élén lévőket kellett el- és fenntartani tudni, hanem a FÜGGETLENÍTETT hatalmas irodaházakban székelő járási, városi, fővárosi- kerültekben lévőket is...)


A dolgozó néphez tartozók (feltalálók)

Az igaz, hogy a ,,dolgozó nép" semmit nem érzékelt az egészből, mert már az 1970-es évektől kezdődően, attól a rothadónak hazudott Nyugattól (IMF) fölvett kölcsönökből fizették a bérüket. Már, amikor ki kellett vonulniuk a gyárakból, üzemekből a FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti titkároknak, titkárságoknak, még akkor is abban a tévhitben DOLGOZTAK a munkások, hogy munkájukkal építik a szocializmust!

Az akkori ifjak (a ,,nagy generáció" értelmisége) a ,,Közgázon" 1968-69-ben kidolgozták az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS nevezetű, szociális piacgazdaságot létrehozó programot. A dolgozó néphez tartozók (munkások, parasztok, és ifjú értelmiségiek) ezzel az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUSSAL kihúzták a bajból - átmenetileg - a párt-államot azzal, hogy napi 16 órát dolgoztak (8 órát a kötelező munkaidőben, és a másik 8-at másodállásban, vagy fusiban).

A maszekolás is virágzott, mert a leleményes, jó szakmunkás vállalkozók ellátták minőségi árucikkeikkel az igényesebb szolgáltatást igénylőket és az azt megfizetni tudókat. Nem voltak az adóval agyon sanyargatva. Elég volt befizetni a TBK-t és slussz!

A parasztság is viszonylag jól élt, mert a döglődő TSZ-ek kiosztottak a tagok között un. háztáji megművelésre földeket és az azon termesztett terményekre szerződést kötve ellátták friss és minőségi zöldséggel, gyümölccsel nem csak a hazai piacot, hanem a környező országokba is tudtak szállítani. A tartósító ipart is ellátták áruval.

Ebbe a szociális piacgazdaságba születtek bele a mai negyvenesek, akik nem értik, hogy mi szükség volt annak a ,,jó világnak" a megszüntetésére.
Hát, csak azt nem mondja el nekik senki, hogy azt a hatalmas FÜGGETLENÍETT párt- kisz- és szakszervezeti apparátust már nem bírta eltartani az ország DOLGOZÓ NÉPE...

Ezt használta ki a ma már fejlettnek mondott Nyugat - élén az IMF-el - és ellátta kölcsönnel a luxushoz és a kiváltságokhoz ragaszkodó hatalmi ,,elitet".
Mert, mint, ahogy minden társadalmi formáció kitermeli a maga ,,elitjét" és ,,plebs"-ét is, úgy az un. szocialista társadalom is ...

Az ehhez a politikai ,,elithez" tartozók gátlástalanul visszaéltek a hatalmukkal 1990 előtt és utána is.

Se vége, se hossza nem lenne itt annak a felsorolásnak, hogy mennyien fordultak a FELTALÁLÓ DOLGOZÓK közül a Munkaügyi Bíróságokhoz, mert nem tudtak beletörődni abba, hogy a vállalat (politikai) vezetői agyonhallgatták vagy egyszerűen ellopták találmányaikat... Viszont, a Munkaügyi Bíróságokon sem hozhattak a ,,dolgozó" réteghez tartozó FELTALÁLÓ számára kedvező ítéletet, mert a politikai hatalmi ,,elit" megtalálta a módját a megleckéztetésnek...

Természetesen, voltak kivételes esetek és helyzetek, aminek köszönhetően világszínvonalú termelés folyt - a találmányoknak köszönhetően - a fentebb említett vállalatokban és üzemekben.

*-*-*

Pontosan ezért gondolom azt, hogy az a legnagyobb paradoxon - az egész Trianont-emlegetősdiben, amikor azok hozakodnak elő vele, akik gátlástalanul megrendezték - rendszerváltozásnak hazudva - a II. "Trianont"!

Mert, bizony,
- a szocializmus becsődöltetése,
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a NÉP-hez tartozó rétegét érintette végzetesen!


Azokat az új hatalmi elithez tartozókat kellett volna számon kérni, akik csődbe vitték és kiárusították Magyarországot!

Számonkérés helyett PAKTUMOT kötöttek egymással, melynek ,,köszönhetően" a mai napig jobb- és baloldalira osztódva, demokráciát hazudva - bitorolva gyakorolják közösen a hatalmat.

Lehet érezni ennek a rettenetes PAKTUMNAK a kegyetlenségét? Igen, lehet! http://furaila.xfree.hu/212714 Ennél kegyetlenebb ,,békekötés" csak a trianoni volt! Azt azonban idegen hatalmak erőltették Magyarországra.
Ezt a mostanit, viszont a saját, kalmár-lelkű, kufár vezetői!

Ezért erőszakolták be az országot a NATO-ba, majd az EU-ba, hogy soha ne kerülhessen sor mindezen TÉNYEKEN alapuló igazságok felemlegetésére és legfőképpen semmiféle elszámoltatásra!

Hát, ezért lesz minden - magát nemzetinek valló párt-politizálásnak ugyanaz a vége: betartják a PAKTUMOT és ez minden más (NÉP-NEMZETI) érdeket felülír!


Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 163 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5508
  • e Hónap: 14112
  • e Év: 50053
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.