Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/17 oldal   Bejegyzések száma: 169 
Ima a családi szeretetért!
  2015-12-27 10:37:02, vasárnap
 
  IMA A CSALÁDI SZERETETÉRT

.
Istenünk, Atyánk! Te vagy minden szeretet forrása, mert Te vagy a szeretet. Te teremtetted az embert, aki szeretni akar és szeretetre vágyik. Te alkottad az embert férfinak és nőnek, akik a házasságban keresik és találják meg szereteted szépségét.

Te oltottad a férfi és a nő szívébe a vágyat, hogy ne elégedjenek meg az egymás felé forduló szeretettel, hanem a tőled kapott, életet fakasztó szeretetükkel gyermekeknek adjanak életet.

Te rendelted, hogy a gyermekek tisztelő és gondoskodó szeretettel viseltessenek szüleik iránt. Te akartad, hogy a testvéri szeretet támogató és megerősítő erejében alakuljon jellemük, formálódjon személyiségünk.

Te szítsd fel szívünkben a szeretet tüzét, hogy annak erejében tisztán, őszintén és áldozatosan tudjuk szeretni egymást a családban!
A mai napon magunkat újra a názáreti Szent Család oltalmába ajánljuk.
.✝
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Szent család ünnepe  
E, mint: Elengedlek, hogy maradj!
  2015-12-27 10:15:25, vasárnap
 
  Néhány nappal ezelőtt álltam a konyhámban, mellettem egy valódi látó és sok mindent értő, aki igyekezett nekem elmagyarázni mit is jelent az elengedés.



Ha vizet veszel a tenyeredbe és lazán tartod, akkor szépen lassan csordogál, sőt ott marad benne. Ha görcsösen szorítod akkor a marék víz helyett nem marad más csak görcsös öklöd és elfehéredett ujjperceid. Ez hát az elengedés!



Érted már? Szerintem nem. Méghozzá nem azért mert értetlen vagy. Piszok nehéz megérteni. Olvashatsz erről könyveket, hallgathatod a taoista bölcseket vagy nézheted youtube-on a modern guruk valamelyikét, akkor sem igazán fogod megérteni, mit is jelent a valódi elengedés. Hiszen mondhatod, hogy "persze, elengedtem" de közben folyton ott van, folyton pörög-forog-kattog...de akkor hol a valódi elengedés?



A hiba mégsem benned van. Talán a vízből és a tenyérből megértheted. Talán a látónak igaza volt, hogy nem definíciókkal fárasztott, hanem demonstrált. Bár meg kell mondjam ez napokkal ezelőtt volt és csak most értettem meg mit jelent a szó: elengedés.



Megvilágosodtam volna? Egy fenét! Egyszerűen csak fogtam a saját életem és hagytam összeomlani egy részét. Nem jókedvemben, nehogy azt gondold. Nem mazochizmusból - utálom a fájdalmat! Egyszerűen nem volt más választásom.



Igen - úgy tűnik gondban vagyok az E betűs szavakkal: elfogadás, elengedés. Valahogy bármerre nézek E betűt látok. És nem értem. Nem értettem. Elfogadás? Hogy a francba, amikor tele van az élet igazságtalansággal és érthetetlen fordulatokkal?! Na és akkor mi van?! - kérdeznék a bölcsek. Attól, hogy te tiltakozol, nem fogadod el, hisztizel, vered magad a földhöz, falhoz vagy zokogva kúszol végig a nappali padlóján, attól az a dolog még megtörténik. Nesze: elfogadás.



Igen - úgy tűnik gondban vagyok az E betűs szavakkal: elengedés. Olvashattatok már tőlem egy-két írás itt az Ikerlángról vagy Ikerlélek jelenségről. Ez a nagyon erős kapocs közted és a Lelked Másik Fele közt, ez a mérhetetlen és megmagyarázhatatlan szeretetérzés, ami elönt amikor rá gondolsz bizony ad egyrészt egy magabiztosságot, másrészt némi görcsös szorítást, hiszen nem minden nap élsz át ilyesmit. Ezt pedig markolni kell.



De mi lesz ha túl erősen szorítod? Mi lesz ha már annyira akarod, hogy elfehérednek az ujjaid? Semmi! Ha ez az Univerzum egyik legerősebb lelki kapcsolódása, akkor miért hiszed, hogy szorítanod kell ahhoz, hogy megmaradjon? Ha pedig nem, akkor miért hiszed, hogy ha szorítod is, akkor megmarad?



Most értettem meg. Az elfogadás nem belenyugvás. Az elengedés nem szakítás. Nem Őt engeded el, hanem a fizikai görcsöket, a lelki odaláncolást. Valóban azt hiszed, hogy Ő a Lelked Lángja? Valóban úgy gondolod hogy az összes együtt érzés (szándékosan nem egybeírtam), a sok együtt megélt csoda csupán akkor marad az életedben ha görcsösen szorítod?



Nem! Engedd el a görcsöt. Ne őt engedd el, ne a világ legszebb Szerelemérzését, ne a legszorosabb összekapcsolódást amit Univerzum adhat, csak a görcsöt.



Ne görcsölj a szerelmen, a kapcsolaton, a pénzen, a szüleiden, a barátaidon. Ne rettegj folyton, hogy rosszabb lesz, hogy nem sikerül, hogy valami majd elromlik, hogy véget ér.



Engedd el! Add át az Univerzumnak és meglásd másnap megjelenik nálad és átölel, megérkezik a pénz a számládra és körbevesznek a barátok. Az Igazi dolgok jönnek, gyorsabban mint gondolnád.



Engedd meg magadnak, hogy így legyen!

Forrás: http://www.harmonet.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jézus Mária és József ünnepe!
  2015-12-27 09:58:28, vasárnap
 
  Vasárnap van!

SZENT CSALÁD:

JÉZUS, MÁRIA ÉS JÓZSEF ünnepe!



Az én Jézusom a Krisztus, aki a názáreti házban,

?növekedett bölcsességben, korban és kedvességben,

Isten és emberek előtt.? ( Lk 2, 52)



Karácsony öröme még szívünkben él!

?Fel nagy örömre ?" énekeltük Gárdonyi dallamát

és versét az ünnepen. S akinek az megadatatott,

rádöbbenhetett, - az öröm akkor teljes,

ha megosztható, ha szeretteinkkel közös.

A legszebb, s talán a legegyszerűbb,

és mégis sokszor a legnehezebben megalkotható

s fenntartható közösség a család.

Sohasem volt időszerűbb a családról beszélni,

gondolkodni, mint napjainkban!

Kétségbeeséssel nézhetünk nemzetünk jövőjére,

ha a mai válságos állapotokat szemléljük.

Roppant vékony a ?szülő réteg?, - akiknek lehet,

s akik vállalják, - Isten ajándékának tekintik

a gyermekáldást. Amilyenek az édesanya és édesapa,

- amilyen a házasságuk,

(s nem élettársi kapcsolatuk,

- különösen pedig nem az egyneműeké!)

amilyen az egymáshoz való viszonyuk,

gyöngédségük, szeretetük, modoruk, odaadásuk,

egymásért való élésük,

olyanok lesznek gyermekeik is.

A ?fészek?, a felelősséggel vállalt,

és életre szóló adott szóval, -

s a hívő ember számára még

Isten áldásával is megpecsételt, - család.



Sok család nem vállal gyereket,

legfeljebb egyet, mert ?sokba kerül,?

- fölnevelni, iskoláztatni.

Úgy gondolkodnak sokan a gyermek felől,

mint egy olyan dologról, amely ha akarom

hozzátartozik az élethez, ha akarom nem.

Megfeledkezik ez a szemlélet arról,

hogy a gyermek egy ember,

egy teljes értékű ember, akinek jogai vannak.

Mindenekelőtt az élethez van joga!

Fogantatása pillanatától! S ha megszületik,

akkor joga van, hogy életerős családba szülessék,

hogy legyen apja, anyja, -

és legyen még testvére is!



Adja az Úr, hogy minden házaspár kapcsolatát,

Máriának és Józsefnek

egymás iránti bizalma jellemezze.

Legyenek erősek a házaspárok hűségükben,

hogy a válás fenyegető veszélye

egy gyermeket se tartson rettegésben.

Hogy növekvő gyermekeink,

unokáink látványa eltöltse szíveinket

tiszta örömmel.

A mai vasárnap, - családjainkban, -

legyen különösen szép!

Szeretettel:



Árpád
drága barátomtól Csupor Árpád Bátaszéki kántor
 
 
0 komment , kategória:  Szent család ünnepe  
Albert Einstein levele lányához: Az UNIVERZUM ereje a SZERET
  2015-12-26 21:44:27, szombat
 
  Egy, a szeretett lányának címzett levelében Einstein így ír az Univerzum legnagyobb erejéről, a szeretetről:



"Amikor a relativitás elméletét indítványoztam, nagyon kevesen értettek csak meg, amit pedig most felfedek az emberiség előtt, az ugyancsak a világ félreértéseibe és előítéleteibe fog ütközni.

Kérlek, addig őrizd meg ezeket a leveleket, ameddig csak szükséges, évekig, évtizedekig, ameddig a társadalom eléggé fejlett nem lesz ahhoz, hogy el tudja fogadni azt, amit alább kifejtek.

Létezik egy rendkívüli erő, amelyre, legalábbis máig, a tudomány nem talált formális magyarázatot. Ez az az erő, amely mindent magába foglal és irányít, ami az Univerzum minden egyes jelensége mögött áll, és amit még nem azonosítottunk. Ez az Univerzális erő a szeretet.

Amikor a tudósok az Univerzum egyesítő elméletét megfogalmazták, megfeledkeztek a legerősebb láthatatlan erőről. A szeretet a fény, amely bevilágítja azokat, akik adják, és azokat, akik kapják. A szeretet gravitáció, mert az embereket egymáshoz vonzza. A szeretet erő, mert megsokszorozza a jót, és esélyt ad az emberiségnek arra, hogy ne pusztuljon bele saját vak önzőségébe. A szeretet kibontakozik és megnyilvánul. A szeretetért élünk és halunk meg. A szeretet Isten és Isten a szeretet.

Ez az erő mindent megmagyaráz és értelmet ad az életnek. Ez az a változó, amelyet túl sok ideje megtagadtunk, lehet, hogy azért, mert félünk a szeretettől, mert ez az Univerzum egyetlen energiája, amelyet az emberi lény még nem tanult meg kénye kedve szerint irányítani.

A szeretet leírására egy egyszerű helyettesítést alkottam meg, az egyik leghíresebb egyenletemben. Ha az helyett elfogadjuk azt, hogy a világot meggyógyító energia kifejezhető a szeretet és fénysebesség négyzetének szorzatával, akkor arra következtethetünk, hogy a szeretet a létező legerősebb erő, mert nincsenek határai.

Az emberiség azon kudarca után, hogy irányította és felhasználta az Univerzum többi forrásait, amelyek végül ellene fordultak, igen sürgető lenne egy másfajta energiaforrásból töltekezni...

Ha azt akarjuk, hogy fajunk túléljen, ha fel akarjuk fedezni az élet értelmét, ha meg akarjuk menteni a világot annak minden tudatos élőlényével, akkor a szeretet az egyetlen válasz.

Talán nem vagyunk még készek szeretetbombát létrehozni, egy elég erős szerkezetet, ami elpusztíthatná a bolygót romboló gyűlöletet, hiúságot és kapzsiságot.

Mindezek ellenére, minden egyén magában hordoz egy kicsi, de erős szeretetgenerátort, amely energiája arra vár, hogy kiszabadítsák.

Amikor megtanuljuk felajánlani és elfogadni ezt az Univerzális energiát, drága Lieserl, akkor ki fogjuk tudni jelenteni, hogy a szeretet mindent legyőz, hogy bármit túlél, mert a szeretet az élet esszenciája.

Mélységesen bánom, hogy nem tudtam kifejezni mindazt, ami a szívemben van, ami egész életemben csendesen dobogott érted. Talán túl késő bocsánatot kérni, de mivel az idő relatív, szükségét érzem elmondani neked, hogy Szeretlek, és te juttattál el a végső válaszhoz!

Édesapád."

Forrás:
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan lehetséges a gondolatok erejével meggyógyítani a bete
  2015-12-26 21:42:00, szombat
 
  Ha minél előbb megértjük azt, hogy a gondolatok és az érzelmek ereje milyen hatással van az életünkre, annál szorosabb harmóniába kerül a test és a lélek együttese, és ezáltal egészségesebbek, boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és derűlátóbbak leszünk.





Mikor szabadnak érezzük magunkat, és úgy gondoljuk, hogy minden rendben van körülöttünk, akkor ez pontosan így hat a szervezetünkre is. Ha egészségesnek gondoljuk magunkat, akkor képesek vagyunk megőrizni azt, és emellett számtalan pozitív érzést, lehetőséget tudunk bevonzani az életünkbe.

A gondolkodásunk, a meggyőződésünk olyan akár egy vitorla. Bármilyen viharos szelek is tépázzák, ha a vitorlánk erős, akkor a hajó is kiállja a próbát, és végül eljut a célba. Ehhez az kell, hogy kizárjuk a fejünkből a sok negatív dolgot, amelyek elbizonytalanítanak, meghátrálásra kényszerítenek.

Ha képesek vagyunk megtisztítani elménket a rossz, pesszimista gondolatoktól, akkor fokozatosan a lélek felszabadul, eltűnnek a nyomasztó érzések. Ha az influenza-járványba, az allergia szezonban eldöntjük fejben, hogy egészségesek maradunk, mert erős a szervezetünk, a jó dolgokra koncentrálunk, segítünk másokon, olyan energiákat kapunk, amely az immunrendszerre is hat, erősebbé téve a védekező rendszerünket, így valóban elkerülhetők a betegségek, akár a depresszió is. Ezzel egyensúlyt is teremtünk önmagunkba, ami a lelki és a fizikai egészségre van jó hatással.

A betegséget a figyelem tartja életben

Amikor egy beteg megkapja a depresszió diagnózisát első ízben megnyugszik, mert figyelmet kap és fontosnak érzi magát. Ezzel azonban csak beleesik az áldozat szerepébe. A legtöbb ember nem is tudja milyen hatalmas ereje van a kimondott szavaknak és a gondolatoknak. A betegséggel kapcsolatos gondolatok felerősíthetik azt, vagy éppen csökkenthetik. Ugyanakkor nagyon sokan betegségükkel csupán csak kifogásokat keresnek és együttérzést keresnek. Másoknak a figyelem a fontos.

A gyógyulás helyes útja, ha a betegség helyett az egészségtudatot erősítjük, az egészségre irányítjuk a figyelmünket.

Forrás: http://filantropikum.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsony – ünnepi mise
  2015-12-25 17:35:59, péntek
 
  Ebben az évben is megéltük a Karácsonyt. Sokan gondolhatják magukban: na és? Persze, hogy megéltük. Csakhogy ez egyáltalán nem természetes, minthogy az sem az, hogy most itt vagyunk. Én inkább misztériumnak nevezném, evvel a lefordíthatatlan szóval, amelyet sokszor titokként ültetnek át. A misztérium ennél sokkal több. Karácsony misztériumáról szeretnék egy kicsit elmélkedni a következő percekben, de előtte az emberről is szólnom kell. Rólunk, rólad, rólam. Annak előtte Isten elhatározta, hogy megteremti a világegyetemet, az univerzumot, benne az emberrel. A semmiből teremtette. Nem magától jött létre bizonyos feltételek kialakulása után, mert azt még egy csekély értelmű ember is tudja, hogy a feltételek nem maguktól alakulnak ki. Az Anyaszentegyház az anyag materialista istenítését panteizmusnak tartja, ami eretnekség. A materializmus vallása - mert vallás -, panteista eretnekség. A valóságban egy misztériumal állunk szemben. Isten a világot a semmiből teremtette. Előtte nem volt. Honnan tudjuk? Onnét, hogy mi vagyunk. Avval az erővel, amivel mi most itt vagyunk ezen a szentmisén, nem kellene, hogy itt legyünk. Ez egyáltalán nem természetes. Mi mégis vagyunk. Azért mert Valaki akarja, hogy legyünk. És pontosan itt legyünk. Szerves, élő anyag a testünk. De, ha elemeire bontjuk élő szervezetünket, olyan atomokat kapunk, mint a szén, a foszfor, a kén, az oxigén, a hidrogén, stb. Ezek élettelen, szervetlen anyagok. Mi mégis élünk. Nincs olyan ősrobbanás, amelyben élettelen elemekből élet keletkezzen, csak úgy, magától. Életet még soha, senki nem tudott előállítani. Erre csak egy Teremtő képes, aki maga az Élet, sőt, még az életnél is több. Ezt pedig a kvantumfizika tudósai is aláírják. Valakinek el kellett indítania ezt a folyamatot. Helyben vagyunk. Valakinek! Ezt a Valakit ünnepeljük ma, ezen a Karácsonyon. Az Igét, aki testté lett és miköztünk lakozék. Minden Ő általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami lett. Benne élet volt és az élet volt az emberek világossága. Aki ma a jászolban fekszik, az Atya képmása, a közöttünk élő Teremtő Isten. Nem könnyű ezt értelemmel felfogni. Ezt nevezzük misztériumnak. A Nyugat haldoklik, mert ünnepei betegek. A nyugati civilizáció társadalmai elveszítették az ünneplés lényegét, a Szenttel, az emberi létezés végső értelmével való kapcsolatot. Helyette a világot, az anyagot és az embert ünneplik. Ez bálványimádás! Az ember ma nem felszenteli a világot, nem felajánlja legszebb alkotásait, hanem profanizál mindent. Semmi sem szent többé. Nincs szent rangsora a dolgoknak, az emberi gesztusoknak, és nincs szent határvonal, amelyet átlépni annyi, mint elpusztulni. A parttalan szabadságban maga a teremtett ember akarja eldönteni, hogy mi a jó és mi a rossz. És féktelen gőgjében kijelenti, hogy erkölcsi rossz, vagyis bűn nem is létezik. Így ünnepei is a bűnbe való alámerülés napjaivá válnak, s minthogy nem ismeri a személyes Istennel való egyesülés józan mámorát, öntudatlanul is annak sátáni utánzataihoz fordul.
Függőségekben, szenvedélyekben éli ki magát. Ünneplést nem ismer, csak bulit, ahol önmagából kifordulva dorbézol, fetreng, pörög. Ahelyett, hogy újjászületnék, belebetegszik a dorbézolásba, rendszeres munkát adva a rendőröknek, mentőknek, orvosoknak. Az orgia is kilépés önmagunkból, csak nem felfelé, a trancendens világba, hanem lefelé, az ösztönösbe, az állatiba. Olyan antropológiai zuhanás ez, amely előjele a Nyugat halálának. Ilyen környezetben élünk mi is, XXI. századi Krisztus-hívők, és minket is megkísért az ünnep - rontás. Ez fejeződik ki a rendszerváltás óta is kiírhatatlan ,,Kellemes karácsonyi ünnepeket!" jókívánságban, amellyel sokszor hívő, templomba járó keresztények is köszöntik egymást. Ez mutatkozik meg abban, hogy mások vallási érzékenységére való tekintettel némelyek már a Karácsony nevét is szeretnék megváltoztatni. Amerika egyes helyein büntetik, ha valaki Happy Christmassal köszön, és nem azt mondja, Happy Holiday, vagyis boldog ünnepeket. Idén Olaszország egyik iskolájából az igazgató kitiltotta a Mikulást. A megromlás általában valamilyen hiány következménye. A keresztény ünnepek, főleg a Szent Karácsony megromlása ott kezdődik, hogy kezd eltűnni belőle a hittől megvilágosodott ember munkája. Aztán ezt a hittől megvilágosított értelmi munkát nem követi értelem feletti szemlélődés: szent csönd, elmerülés, csodálkozás, sajátos elbűvöltség, amikor engedjük, hogy a szívünkbe hatoljon az, amit ,,szem nem látott, fül nem hallott", a minden értelmet meghaladó békesség. És legfőképpen hiányzik az emberi akarat kegyelemtől indíttatott elmozdulása. Az elhatározások, hogy Isten kegyelmével megváltozom. Hiányoznak az apró ünnepi megtérések, amelyek már alig várják a hétköznapokat, hogy megvalósulhassanak. Az ősi szentatyák nem győzték hangsúlyozni: ,,Fontold meg, ó, keresztény, ki az, aki itt a jászolban fekszik." ,,Ismerd fel, ó, keresztény, méltóságodat!" (Nagy Szent Leó pápa). Ha az egyházatyák karácsonyi beszédeit olvassuk, megdöbbentően sok ,,filozófiai eszmefuttatást", dogmatikus gondolatmenetet találunk. Ez a mai ember számára furcsa és ez az intellektuális lustaság már önmagában is Karácsonyunk romlását okozza. Mert ha Isten valóban emberré lett értünk Jézus Krisztusban, és kinyilatkoztatást adott nekünk, akkor arra illenék odafigyelnünk, és értelmünk teljes hódolatával közelítenünk hozzá, különben megragadunk a felszínen, a bugyuta Jézuska - vallásosságnál, ami végzetes következményekkel járhat hitünket tekintve. Karácsony legfőbb üzenete, hogy Isten a szeretet. Ez könnyen felfoghatónak tűnik, de lépten - nyomon az igazi szeretet karikatúráit látva nem túlzás azt mondani, hogy napjainkban a papoknak másról sem szabadna prédikálniuk, mint arról, hogy mit jelent ez a szeretet. Karácsony a keresztre feszített Szeretet ünnepe. Az Egyház nem pásztorjátékot játszik a misén, hanem Krisztus megváltó áldozatát jeleníti meg, és a hívek ajkán ekkor is felhangzik: ,,Halálodat hirdetjük Urunk, és hittel valljuk feltámadásodat, amíg el nem jössz." A katolikus egyház soha nem elvont fogalmakat és egyetemes emberi érzéseket ünnepel, hanem a Szentháromságos egy Istent.
Karácsony nem az édeskés, megható, kellemes érzések ünnepe, hanem Istennek irántuk való szeretetének, valamint a megszentelő kegyelem által fölemelt ember: Szűz Mária, Szent József és a többi szentek ünnepe. A mi szeretetünk ünnepe annyiban, amennyiben ebből a forrásból táplálkozik, és megtérésre vezet. Egész értelmünkkel és szívünkkel próbáljuk befogadni azt a nagy titkot, hogy az újszülött Jézus, akit édesanyja szoptat, tisztába tesz, ringat, nem más, mint a magasságbeli, mindenható és mindent tudó, fölséges, teremtő Isten, aki egyetlen szavával előhozta a nem - létezésből a világot. Hogy ennek a pici csecsemőnek mindent úgy kell megtanulnia, mint a többi gyereknek, a személye, énje, azonos a második isteni személlyel. Belegondoltál -e ebbe valaha? Elfogadtad-e igazán? Élvezted-e a hittől megvilágított értelmednek ezt a munkáját? Lesznek-e csendes óráid a karácsonyi szent időben, amikor olvasod az Evangéliumot, amikor előveszed a Hiszekegyet és életedben talán először áttanulmányozod. Azt, amit első áldozásodra megtanultál, amelyre március 25-én és december 25-én letérdeltél: ,,Megtestesült a Szentlélek erejéből, Szűz Máriától és emberré lett"? Van-e ennél nagyobb örömhír? Van-e ennél erősebb szerelem? Van-e aki ennél jobban szeret téged? Kicsoda ez, aki Isten létére emberré lett érted? Ki ez, aki vállalta érted, miattad, veled a te halálodat? El tud ezek után keseríteni téged bármi, ami történik veled? Ha mindenki elhagyna is, az élő Isten Fia veled van! Miután így, a hittől megvilágosított értelemmel beletekintettél Karácsony, az isteni megtestesülés félelmetes és édességes mélységeinek örvényébe, vegyél sapkát, sálat, nagykabátot - ahogy Barsi Balázs atya ajánlja -, és menj ki a lecsupaszodott téli világba. A hófehér mindenségbe. Nézzed ezt a világot, mely a szentséges megtestesülés erőterében áll fenn. Engedd, hogy emiatt, csak Isten szeretete miatt kibuggyanjon szemedből a könny, és arcodról a hóra essék, mint a világmindenség legértékesebb, megfagyott csodaékszere...Ezek az érzelmek méltóak a Karácsonyhoz! Mert ezek a hit végtelem méreteiben, az értelem szédületében születtek. De ezek az érzelmek, az ilyen szent érzelmek nem arra valók, hogy csupán átmossák idegeidet. Hanem, hogy akaratodat az életszentség utáni vágyra indítsák. ,,Uram! Én szent akarok lenni. Ezeket és ezeket a gyalázatos bűneimet kegyelmed segítségével le akarom győzni." Sok keresztény nem is gondol arra, hogy ezen a ponton valósulna meg benne Karácsony ünnepe. Ha például szakítana bűnös szokásaival, megkötözöttségeivel, ha kegyetlenül harcolna rossz természete: a hiúság, a gőg, a sértődékenység, a pletykálkodás, a durvaság, a falánkság, a kényelemszeretet ellen. Mint minden keresztény ünnep lényege, úgy a Karácsonyé is a Krisztussal való találkozás. Ezt kívánom nektek testvéreim. Igazi, eleven, személyes találkozást. Istentől megáldott, békés, boldog Karácsonyt kívánok mindnyájatoknak!
DIÓSSY IVÁN·2015. DECEMBER 25.
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
Karácsonyi áldás
  2015-12-25 17:31:28, péntek
 
  Az Úr áldjon meg és tartson meg téged
Az Ő orcája ragyogjon terád, és adjon békességet tenéked.
Ahogy a Betlehemben született gyermekre emlékszel,
Hajolj meg a tulajdon szívedben élő gyermek előtt,
És kövesd álmaid csillagának fényét,
S tudd, Isten veled van, Bárhová mész is.
Hagyd, hogy az istállóban született remény megmutassa,
Az Úr egy kisgyermeken át is képes megváltani a világot.
Kívánom, hogy a karácsony szelleme
Egész évben melengesse lelkünk!
Béke és kegyelem kísérjen utunkon
Az Atya, a Fiú és a Szentlélek Isten nevében,
A világ végezetéig.
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Imádság ajándékba
  2015-12-24 20:17:22, csütörtök
 
  Kedveseim akik ezt olvassátok!
Imakilencedet indítok Nagykarácsony napján ( december 25-én.) Január 2-ig imádkozzuk.

Adj egy imát ajándékba ,valakiért, imádkozzál érte!


Ima
Jóságos Atyánk, a te fiad , Jézus Krisztus családban akart megszületni és felnőni.
Olyan családban, amelyet az egymásra figyelő szeretet, az önzetlen áldozathozatal és
az egymás iránti
bizalom jellemzett. Ebben tanulta meg, hogyan kell élni, dolgozni, imádkozni.
A családból elindulva találta meg a helyét a világban, Názáretben, a társadalomban.

Add felismernünk, hogy milyen értéket adtál a családnak, már a teremtéskor, amikor
az embert férfinak
és nőnek alkottad! Segíts minket , hogy ezeket az értékeket meglássuk és gyarapítsuk
saját családjainkban!
Mutass utat és adj erőt abban a sokféle küzdelemben, melyekkel családjaink
szembesülnek! Töltsd el szíveinket a Te bölcsességeddel , örömöddel és
szereteteddel! Vigyél megbékélést oda, ahol most még harag és széthúzás uralkodik!

Különösen is kérjük kegyelmedet a következő szándékainkra: ....
Küld el Lelkedet, és vezesd a mi gondolatainkat, szavainkat és tetteinket,hogy
családjainkat úgy óvjuk és
támogassuk, ahogyan azt Te akarod. ezért kérünk Téged a mi Urunk, Jézus Krisztus
által.
Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Ima kilenced  
Égi postán jött angyali üdvözletet.
  2015-12-24 19:11:43, csütörtök
 
  A Télapó aki karácsonykor jött


Már elmúlt a Mikulás napja, de most találtam a neten és elhoztam:




A szívben rejtőző szomorúságnak is lehet megfelelő gyógyító módja. Csak rá kell találni.

Egy alkalommal néhány barátommal összefogva elhatároztuk, hogy a gyerekek számára életre keltjük a jelmezes Mikulást.

A Mikulás ünnepség rendben lezajlott. A gyerekek beszédesek voltak, kérdezgették a nagyszakállú öreget, akit egy színész barátunk alakított, jól rögtönözve a frappáns válaszokat. A gyerekek örültek, jó kedvűek voltak, simogatták a Mikulás köpenyét, örültek az ajándékoknak, még a virgácsoknak is, amit egyik-másik srác kapott. A krampusz, amit a színész felsége ,,alakított", nem riasztó, inkább vicces volt.

A sikeren felbuzdulva jött az elhatározás, hogy akkor jöjjön karácsonykor a Télapó is. Volt ugyan egy kis vita, hogy a Jézuska jöjjön-e, angyalkákkal együtt, de a többség a Télapó mellett döntött. Egy szép betlehem-játékot azonban beállítottunk, így a kis Jézus is jelen volt.

A társaság feldobott volt, a gyerekek még jobb kedvűek voltak, mint Mikuláskor. Feltehetően több és értékesebb ajándékra számítottak, ez volt ,,feldobottságuk" oka. Elégedetten szemléltem a kis társaságot, amikor a színész barátom, még akkor jelmez nélkül (hiszen későbbre vártuk majd a Télapót), odajött és megkérdezte:
- Ki az a szomorú kislány, aki egy kissé félrehúzódik a többiektől?
- Pár napja halt meg az anyukája és a kis Krisztina még nem tudta feldolgozni magában a dolgot.
- És eljött ide?
- Igen, mert az édesapja úgy gondolta, hogy - különösen most - kell a kislánynak egy kis kikapcsolódás.
- Melyik az apja?

Megmutattam, de aztán nekem más dolgom akadt, így nem figyeltem őket. Csak egy pillanatra láttam, hogy a kislány apja és színész barátom elmélyült beszélgetésbe kezdtek. Aztán a színész odajött hozzám, és megkért valamire. Emiatt aztán egy kissé később kezdődött a Télapó műsora.

Kellő ,,bemelegítés után" aztán mégis elkezdődött a ,,buli". Bejött a Télapó, egy szánt húzott maga után, amire nagy tömeg becsomagolt ajándék volt felhalmozva. A gyerekek sikongattak, a ,,jaj, de jó, jaj, de jó" folyamatosan hangzott. Aztán körbe leültek a padlóra, a Télapó pedig elkezdte a műsorát.

Összesen tíz gyerek volt, ehhez a barátunk tíz műsorszámot adott elő, mindegyiket más gyereknek címezve. És amikor elmondta a verset, vagy mesét, vagy elénekelte a dalt, akkor a kisgyereknek, akinek a műsorszám is szólt, átadta az ajándékait. A többi gyerek pedig szájtátva leste, mi történik és várta, mikor kerül sor őrá.

Véletlenül (vagy talán szándékosan?) többször is Krisztinára néztem, hogyan reagál az eseményekre. A gyerek is vidámnak tűnt, de a szemében valami igen mélyről jövő szomorúság lakozott. Láttam a ,,Télapón" is, hogy többször a kislányra nézett, többször kifejezetten neki mondta a maga mondókáját.

Talán hetediknek került sor a kislányra, mert szigorúan abc sorrendben következtek a gyerekek, hogy ne legyen semmiféle türelmetlenség, vagy féltékenység. Előbb jöttek az Andrea, Anna, Cecília, Diana, Endre, Flórián - és utánuk Krisztina.

A Télapó egy verset mondott a gyerek tiszteletére.
- A vers címe: Angyali üzenet. Tetszik? - kérdezte Krisztinát.
A kislány bólintott, de nem szólt semmit.
- No, akkor hallgasd meg a verset, amelyik neked szól és az üdvözletet is neked küldik.

Az angyalok ott fent élnek,
de szívünkben is léteznek,
vigyáznak ránk, és nem kérnek
semmi mást, csak szeretetet.
Lenéznek, majd le is jönnek,
az arcunkat simogatják,
velünk vannak, átölelnek,
ahogyan az édesanyák.
Fentről is látnak bennünket,
azt szeretik, ha örülünk,
,,ne szomorkodj" - mondják, hogyha
néha könnyes lesz a szemünk.

Ott jártam az angyaloknál,
s égi postát hoztam neked,
az van írva e levélben,
mamád mindig itt van veled,
akkor is, hogyha nem látod,
de a szíved megérzi azt,
továbbra is kaphatsz tőle,
szeretetet, jót és vigaszt.

Ne szomorkodj - szól a levél,
nem válunk el a lelkedben,
s ha bármikor szükség lesz rám
megtalálsz majd a szívedben.
E levelet tedd el, hogy majd
emlékezz rá felnőttként is,
s ha lesz egy szép kisleányod,
olvasd fel majd neki te is.

Mert az angyal nem változik,
mindig ott lesz, ahol te vagy,
s ha behunyod a két szemed,
vagy nézed a csillagokat,
engem is látsz, mert ott vagyok,
mennyországból vigyázok rád,
mert ha nem is ott lent vagyok,
én vagyok az édesanyád.

Krisztina tátott szájjal, tágra nyílt szemmel hallgatta a verset. És mintha a szemében a szomorúság fogyatkozott volna. Amikor a Télapó átadta neki az ,,égi postán" érkezett üzenetet egy borítékban (a vers volt leírva), csengő hangon megkérdezte:
- Találkoztál a mennyországban az édesanyámmal?
- Igen, ő a legszebb angyal, akit valaha láttam. �? írta neked ezt az üzenetet.
Krisztina a szívéhez szorította a borítékot, majd egy puszit nyomott rá és odafordult az apjához:
- Este majd elolvasod nekem még?
- Igen , még sokszor elolvassuk közösen - mondta apja, és láthatóan alig tudta visszafojtani a meghatottságát.

Amikor vége volt a Télapó ünnepségnek, színész barátom odajött, átölelt és azt mondta:
- Most valami nagyon jó dolgot csináltunk együtt, ugye?
- Igen, valami szívből jövő dolgot.
- Valóban, te szívből írtad, én szívből mondtam el a verset. És azt hiszem, elért a kislány szívéhez.

Pár nap múlva Krisztina átjött az apjával együtt. Kis csevegés után odajött hozzám:
- Szavalhatok neked?
- Ó, igen, alig várom - mondtam neki és megsimogattam az arcát.

És Krisztina hibátlanul, gyerektől szokatlan átéléssel elmondta az égi postán jött angyali üdvözletet.

- Azért tanultam meg, hogy mindig bennem, mindig a szívemben legyen - mondta a kislány és én erre nem feleltem semmit, mert a könnyek nagyon kitörni készülődtek.
(Bonifert Ádám)
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
A hetedik mennyország.
  2015-12-24 19:10:11, csütörtök
 
  Csutak

A huszonhat éves arizonai asszony sajgó szívvel nézte leukémiában haldokló kisfiát, mégis egyfajta elszántság töltötte el. Mint minden szülő, ő is szerette volna felnevelni gyermekét, és megvalósítani az álmait. Most már tudta, hogy ez lehetetlen, a fehérvérűség nem engedi, de a fia álmait mégis valóra akarta váltani.
-- Csutak -- fogta meg a kicsi kezét ---, gondolkoztál már azon, hogy mi leszel, ha felnősz? Tervezgetted-e valaha, hogy mihez kezdesz majd az életeddel?
-- Igen, mami, mindig tűzoltó szerettem volna lenni.
-- Meglátjuk, mit tehetünk -- mosolygott az asszony, és még aznap felkereste a phoenixi tűzoltóságon az ő Bob barátját, akinek akkora szíve volt, hogy belefért az egész város. Elmondta neki hatéves fia utolsó kívánságát, és megkérdezte, nem tudná-e körbevinni a háztömb körül a tűzoltóautóval.
-- Nézd, ennél többet is tehetünk -- felelte Bob. -- Öltöztesd fel szerdán reggel hétre, én pedig tiszteletbeli tűzoltóvá nevezem ki egész napra. Bejöhet a tűzoltóállomásra, velünk ehet, és ha riasztást kapunk, kijöhet velünk a helyszínre! Sőt, ha megadod a méreteit, igazi uniformist csináltatunk neki, igazi sisakkal, nem holmi játékutánzattal, még a városi tűzoltóság emblémája is rajta lesz. Ugyanolyan vízhatlan sárga köpenyt kap, amilyet mi hordunk, meg gumicsizmát. Mindent itt, Phoenixben gyártanak, úgyhogy hamar meg tudjuk csináltatni.
Három nap múlva Bob eljött a kórházba Csutakért, tűzoltó egyenruhába öltöztette, és lekísért az odakint várakozó létrás kocsihoz, felültette a végébe, és elfuvarozta a tűzoltóságra. A kisfiú a hetedik mennyországban érezte magát.
Aznap háromszor riasztották a tűzoltókat, és Bopsy mindhárom akcióban részt vett. Más-más járművökön utazott, beült egy mentőkocsiba, sőt a tűzoltóparancsnok autójába is. Ténykedését videóra rögzítette a városi televízió.
A Valóra vált álom, a feléje áradó szeretet és figyelem annyira mélyen érintette, hogy három hónappal tovább élt, mint az orvosai jósolták.
Egy este állapota rohamosan rosszabbodott, s a főnővér, aki hitt a hospice-elvben, miszerint senki sem halhat meg egyedül, behívta a családot a kórházba. Emlékezett csutak nevezetes napjára, ezért telefonált a tűzoltóparancsnoknak is, hogy nem tudná-e odaküldeni egy egyenruhás beosztottját, aki a kis beteg mellet maradna utolsó óráján.
-- Én jobbat tudok -- válaszolta a parancsnok. -- Öt perc múlva ott leszünk. Amikor meghallja a szirénát, legyen szíves a hangosbemondón keresztül megnyugtatni a betegeket, hogy nincs tűz, csak egyik legderekabb tagja tiszteletére vonul ki tűzoltóság. Az ablakot feltétlenül hagyják nyitva! Köszönöm!
Körülbelül öt perc múlva megérkezett a szirénázó rohamkocsi, s a létra tetejéről tizenhat tűzoltó, köztük két nő mászott be Csutak harmadik emeleti ablakán. Az édesanyja engedélyével sorra megölelték, és elmondták neki, mennyire szeretik.
-- Parancsnok -- nézett fel erőtlenül a kisfiú--, most tényleg tűzoltó lettem?
-- Az bizony, Csutak -- bólintott a férfi.
A kisfiú mosolygott, és örökre lehunyta a szemét.
/ Jack Canfield és Márk V. Hansen/
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
     2/17 oldal   Bejegyzések száma: 169 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 169 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2132
  • e Hét: 7822
  • e Hónap: 14194
  • e Év: 64985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.