Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Adventi gondolatok 2015 minden adventi napra
  2015-12-04 21:04:34, péntek
 
  December 4, péntek - - Szent Pál tanítása a reményről

Természetesen Szent Pál apostol is Jézus nyomdokain jár, amikor a reményről beszél. Azonban Pál apostol szép hívő gondolatvilága, és lelki életének gazdagsága nagyon sok új elemet ad hozzá ahhoz, amit Jézus mondott.

Pál apostol azt mondja a reményről, hogy a dicsőség csak a jócselekedetekben való kitartást fogja megkoronázni. Sőt a keresztény ember joggal remélheti, hogy részesülni fog a megígért örökségben. Ugyanakkor Pál azt is mondja, hogy a várt dicsőség máris jelenlevő, de ugyanakkor láthatatlan valóság. És ennek a földi szemmel láthatatlannak a hittel való szemléléséhez Pál apostol csodálatos személyes példákat ad. Egykor szorongva sóhajtozik, máskor ujjong a rá váró feladattól. Egyedül Isten kegyelmére, és nem cselekedeteire támaszkodik. Egy a lényeg: lelki szemeivel lát. (Földi látása amúgy is megromlott, csak nagy betűkkel tud írni, ahogy mondja.) És így képes teljesen magáévá tenni Isten róla szóló tervét, a teljes magasságban és mélységben, úgy, hogy szeretettel válaszol az úr szeretetére. Pál apostol eljut addig, hogy nem személyes boldogságot vár, hanem valakit, akit egész lényével szeret.

Annyi mindent tanulhatnánk tőle. Mert az ilyen remény nem csak őt lelkesíti a futásban, a küzdelemben, hogy ne a levegőt csapkodja, és ne a hervadó koszorúért küzdjön. Vajon nekünk is ad tartós békét a gondolat, hogy maga Krisztus lesz a jutalmunk?

Egy nagyon szép gondolatkörbe futottam bele az interneten, a reményről és a jutalomról:

,,Miért jövünk vasárnap a templomba? Többféle jó válasz is van. Az egyik, hogy átvegyük Istentől a jutalmat, amit nekünk szánt! Olyan ez, mint egy verseny, egy kemény munka, szolgálat után a jutalmak kiosztása. Mögötted van egy hét a munkában, családban, az Istennek végzett szolgálatban. Belső lelki megtett út is: betegséget, lelki terhet, kísértéseket, súlyos gondolatokat, amit hordoztál.

És a megszentelt napon mindezért Isten át akarja neked adni a jutalmat. A plusz erőt, Lelkéből a Mennyei Atya ajándékai közül azokat, amiket neked készített. Hogy azzal bíztasson, erősítsen!

De jó, hogy eljöttél ma, és át tudod venni a jutalmat! (Zárójelben: talán azt mondod, ezen a héten nem érdemlek jutalmat.) Isten azonban nem a teljesítményt jutalmazza, hanem a kitartást. Hogy ha összetörve is, ha kétségek között is, ha vétkek súlyával tetted meg ennek a hétnek a lépéseit, de Őt tovább hordozod a szívedben! Kitartasz vajon reményben Megváltód mellett?"



Szent II. János Pál pápa: "Ne féljetek! Ne féljetek, mert van remény az üdvözülésre, csak át kell lépnünk a remény küszöbét!" - kiáltotta a Szent Péter téren összegyűlt tömegnek 1978. október 22-én a frissen megválasztott pápa, II. János Pál.



Szent Ágoston imája:

Uram, Istenem, én reményem, hallgass meg engem! Ne engedd, hogy belefáradjak keresésedbe. Adj erőt, hogy mindig és mindenütt Arcod látására törekedjem. Önts belém reményt, hogy minden lépéssel közelebb kerüljek hozzád. Te ismered erőimet és gyengeségeimet, Őrizd az egyiket, s gyógyítsd a másikat! Te juss eszembe mindenütt, szeretnélek megismerni és szeretni!

 
 
0 komment , kategória:  Adventi gondolatok 2015 minden  
(Ön)gyógyítás - Természetes vagy különleges képesség?
  2015-12-04 08:52:53, péntek
 
  A modern orvostudomány felfedezte azt a tényt, hogy kivétel nélkül minden ember óriási mértékben befolyásolja saját testének fizikai állapotát a mentális és érzelmi minőségeinek változásaival. Ez ugyanúgy igaz egy betegség megjelenésére, mint annak eltűnésére. A kérdés csak ez: Miképpen válhat az ember tudatossá a belső folyamataira, az egészség megőrzése, vagy adott esetben az "öngyógyítás" megvalósításának érdekében? Ez a cikk arra inspirál, hogy ismerd fel veled született potenciális képességed. Természetesen meg kell tanulni fejleszteni, gyakorolni, és kreatívan alkalmazni. Ennek mikéntjét tekintjük át röviden.



Az a nézőpont, hogy a betegséget kizárólag külső tényezők okozzák - mint például vírusok vagy baktériumok - nagyon korlátozott, s teljes mértékben a materiális elvre épül. Ráadásul ehhez kapcsolódóan az a feltételezés, hogy ezek a vírusok és baktériumok a külvilágban csak arra várnak, hogy támadhassanak és kihasználják az immunrendszer gyengeségét,nagyon sok félelmet generálhat azokban, akik ezt szó szerint értelmezik.

Paradox módon a félelemként ismert frekvencia - és csatolmányai: harag, aggódás, stressz, türelmetlenség - az, ami az egyik legfontosabb tényező a természetes egyensúly, vagyis az egészség elvesztésében. A megoldás is a különböző frekvenciájú érzelmek mentén keresendő, hiszen a hála, szeretet, nyugalom, elégedettség, a kreatív alkotómunka közben érzett öröm, a nevetés mind olyan frekvenciákat jelentenek, melyek jótékony hatással vannak a testre, s annak öngyógyító folyamatira. Ezek fontosságának felismeréséhez, s ami még fontosabb alkalmazásához jelentős szemléletváltozásra van szükség.

Ha egy kicsit tágabb megközelítésben értelmezed a testi elváltozásokat, melyeket betegségnek nevez a tudomány, akkor rájössz, más okok is létezhetnek, mint a fizikaiak. A kvantumszemlélet szerint az emberi test hasonlatos a földi bioszférához. Különálló részek egészeként működnek, ám e részek valamilyen nem anyagi szállal közvetlen összeköttetésben vannak, s folyamatosan, kölcsönösen hatnak egymásra. A testnek is megvan a maga emlékezete, memóriája, s intelligenciája, s az közvetlenül csatlakozik a keleti gyógymódokban és filozófiákban ,,finomtestek"- nek nevezett mezőkhöz, amelyek gondolati és érzelmi állapotainkat tartalmazzák. vajon mi az a mező, ami összeköti a különböző finomabb testeket? A kvantumgyógyítás alkalmazói szerint a kvantummező, mely tartalmazza a Teljességet. (ezt a régi bölcseleti rendszerek az Akasha mezőként ismerték.)

Ha bármilyen elváltozás jelenik meg a testen, azt nem szabad leszűkíteni pusztán a fizikai okokra, hanem egységben kell vizsgálni a különböző finomtestek tekintetében is. Meg kell keresni mi az, ami lelkileg diszharmóniát okoz. Ha az megszűnik, akkor a természetes állapot - a harmónia - rövidesen helyreáll és az a fizikai testen is megnyilvánul. A betegségként aposztrofált fizikai testi folyamat egy olyan feszültség a finomabb testek között, amely meghaladott egy bizonyos intenzitást és tűréshatárt. Természetesen a finomtestek frekvenciáinak minőségeinek felismerése sok gyakorlást és tapasztalatot igényel, de bárki számára elérhető és megtanulható. Nem kell hozzá orvosi diploma vagy különleges gyógyítói képességek, egyszerűen csak nyitottság, kíváncsiság, befogadó elme és szív. S ami a legfontosabb egy éberebb, tudatosabb létezés.

A valódi gyógyulásnak nem az a legfontosabb kérdése, hogy a test hogyan vívja meg a háborút a betegséggel, hanem hogy hogyan találja meg a békét, s az egyensúlyt a Test - Elme - Tudat vonatkozásában. Ehhez természetesen mindig változni kell, elsősorban a mindennapi gondolati és érzelmi minőségeinkben. Persze nem pusztán erővel és nem akarattal, hanem éberséggel és tudatossággal. Azok energiája fogja létrehozni a frekvenciák változását, ami ha elég erőteljes, akkor az egyén megtalálja a belső egyensúlyt, harmóniát és békét. S ennek eredménye fog tükröződni a fizikai testen.

Tehát első lépésben mindössze nyitottá kell válnod egy új világképre, melyben nem az anyagi létezés az elsődleges, sőt az mindössze tükröződése a mentális és érzelmi szinteknek. Ezután már könnyen felismered magadban a finomtestek létezését. Ekkor nyílnak ki előtted a lehetőségek kapui.

Az egészségmegőrzés és gyógyítás vonatkozásában saját magadnak felfedezed (s nem elhiszed valakinek) hogy a betegség, mint fizikai elváltozás azért jött létre, mert a finomtestekben lezajló energetikai folyamatokban diszharmónia keletkezett. Ez a gondolatok és érzelmek szintjén mint félelem, harag, bűntudat, stressz, aggódás, elégedetlenség és türelmetlenség jelenik meg.

Ezekkel az energiákkal önmagukban nincs semmi gond nincs, természetes állapotok, amelyek időnként megjelennek. Akkor okoznak nagyobb problémát, ha öntudatlanul és tartósan vannak jelen a lényedben Ilyen esetben egyszerűen az általuk okozott diszharmónia mértéke meghaladt egy ingerküszöböt, és megjelenik az anyagi vetületben. Tükröződnek a fizikai dimenzióban. Azonban ahogy megjelentek, ugyanúgy el is tűnhetnek, amennyiben az energetikai rendszerben helyreáll a harmónia.

Ez többféle módon is megjelenhet. Elérheted önmagad a tudatosságod növelésével. A jel, ami segít, hogy jó irányba haladsz, hogy a nyugalom, a béke, öröm és harmónia állapotai megjelennek és tartóssá válnak életedben. Ezeknek az energiáknak a természetes gyógyító hatásai túltesznek minden mesterséges vegyület hatásain. Esetleg egy hagyományos vagy alternatív gyógyító segítségével, és az általa alkalmazott eljárás használatával, amely segít beindítani az átalakulást (gyógyulást) benned.

Mivel egy külső szemlélő számára az energetikai folyamataid általában láthatatlanok, ezért a hirtelen vagy akár azonnali gyógyulás abból a szemszögből akár csodának is tűnhet. Ez azonban téged ne zavarjon. Csak tudd, hogy csodálatos és ,,különleges" képességeid vannak, melyek egyben a világ legtermészetesebb képességei. Te csak tanuld meg használni és alkalmazni őket. Önmagad örömére, s mások hasznára.



Szatmári L. Miklós
író, Quantum Balance konzulens és kvantumszemlélet oktató
http://kvantumszemlelet.hu/tanfolyamok/a-kvantumgyogyitas-gyakorlata

Forrás: http://www.harmonet.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerelem és gazdagság a kristályok erejével
  2015-12-04 08:48:39, péntek
 
  A kristályok között vannak olyanok, amelyek segítségével pénz állhat a házhoz, mások pedig a szerelmet hozzák el az életedbe!



Holdkő


A nőiesség szimbóluma, segítségével megerősítheted a vonzerődet, és kifejezésre juttattathatod nőies oldaladat. Segít feldolgozni azokat a sérelmeket, amelyek szexualitásodat érték. Az anyaság köve is, így akkor is hasznodra lehet, ha a családalapítás előtt állsz.



Dendrites achát
A bőség követeként ismert: gazdagságot és teljességet hoz az élet minden területén, az üzletet és a mezőgazdaságot is beleértve. Békés környezetet biztosít, segít, hogy élvezni tudd a pillanatot, és stabilitást ad.



Ametiszt


Segít tisztázni az érzéseidet, elűzni a félelmeket és a negatív hatásokat. Pszichésen rendkívül pozitívan hat, ellenállóvá tesz mások negatív energiáival szemben is. Ha párkapcsolati problémáid vannak, viseld ékszerként, hogy sikerüljön legyőzni az akadályokat a szerelemben!



Bőségkristály
Egy hosszú kvarckristályból és az alapja körül csoportosuló sok apró kristályból áll. Ahogy a neve is mutatja, az a feladata, hogy bevonzza a gazdagságot és a jólétet.

Tedd a lakás gazdagságsarkába, amely a bejárati ajtótól számítva bal kéz felől a legtávolabb eső sarok.



Sárga zafír
Az otthonodba vonzza a gazdagságot. Emellett serkenti az értelmet, fejleszti az átfogó látásmódot, így könnyebben felismerheted az összefüggéseket. Abban is segíthet, hogy eltávolítsd a méreganyagokat a szervezetedből.

Ha a készpénz mellé teszed, gondoskodik az anyagi fellendülésről. Úgy viseld, hogy érintkezzen a bőröddel!



Citrin


Ez a jótékony hatású kő a nap erejét hordozza. Vonzza a sikert, a gyarapodást és mindent, ami jó. Arra ösztökéli az embert, hogy megossza másokkal, amije van, és közben segíti őt abban is, hogy megtartsa a vagyonát.

Viselésétől magabiztosabb és vonzóbb leszel, megszabadít a felesleges gátlásoktól, és nyitottabbá válsz a szerelemre.

A munkahelyeden tedd a gazdagságsarokba! Ha szerelmi vonzerőt vársz tőle, viseld az ujjadon, vagy a nyakadon, az a lényeg, hogy érintkezzen a bőröddel!

Forrás: http://www.astronet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 169 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 6111
  • e Hónap: 12483
  • e Év: 63274
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.