Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     3/56 oldal   Bejegyzések száma: 553 
A cink oxid és a bőrünk
  2023-12-11 21:26:15, hétfő
 
  Bizonyára sokan találkoztak már a cink-oxid kifejezéssel, amikor egyes termékek összetevőlistáját böngészték. Valóban sok termékben megtalálható, többek között fényvédőkben, pelenkakiütés elleni krémekben vagy az olyan krémekben, amelyeket akne ellen használhatunk. Milyen előnyei vannak a cink-oxidnak? Mutatjuk a válaszokat.

A bőrünk már a húszas éveinktől elkezd öregedni, amely folyamat fel is gyorsulhat, amennyiben nem ügyelünk az egészséges életmódra. A túlzásba vitt napozás, a nem megfelelő bőrápolási rutin és a dohányzás is hozzájárul a bőr öregedési folyamatainak felgyorsulásához.
A cink-oxid azonban sok mindentől megóvhat bennünket. Például ilyen a napkárosodás, illetve az úgynevezett májfoltok kialakulása, de ha rendszeresen használunk cink-oxidot tartalmazó krémet, akkor a bőr ráncosodásának folyamata is lelassulhat.
Nem mellesleg a cink-oxid segíti a kollagénszintézist, márpedig a kollagén tehet arról, hogy a bőrünk feszes és rugalmas marad. A kollagén is már a húszas éveinkben kezd lebomlani. Ha nem fogyasztunk olyan táplálékokat, amelyek fokozzák a kollagéntermelést, akkor egyre csökken a szervezetben a kollagén, és emiatt is lesz a bőr petyhüdt, élettelen, fakó és ráncos.

A cink-oxid nagyban elősegíti a bőr gyógyulását is. Nagyon hatékony a bőrpír enyhítésében, csökkenti a gyulladást, és műtét után is érdemes használni, mivel felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat.

A bőr nap mint nap ki van téve a baktériumok támadásainak és így a fertőzések kialakulásának, azonban a cink-oxidra ekkor is számíthatunk, hiszen csökkenti a baktériumok elszaporodásának és ezzel együtt a fertőzések kialakulásának az esélyét.

Vannak olyan bőrápolási termékek, amelyek cink-oxidot tartalmaznak.
Miért is olyan hasznos ez a bőr számára?
Többek között azért, mert a cink-oxid csökkenti a fájdalmat, a duzzanatot, a bőrpírt és a gyulladást is.

A szépségápolásban is nagy hasznát vehetjük a cink-oxidnak, ugyanis rendszeres használatával azt vehetjük észre, hogy az arcon lévő pórusaink egyre kisebbek lesznek, illetve a cink-oxidnak köszönhetően csökken a bőrben az olajtermelés, azaz a zsíros arcbőrrel rendelkezőknek áldás lehet a cink-oxidot tartalmazó arckrém használata.
Kapcsolódó cikkek:
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Szőlőmagolaj a téli szépségápolásban
  2023-12-05 20:53:00, kedd
 
  Szőlőmagolaj a téli szépségápolásban - remek bőrhidratáló szőlőmagolajos receptekkel

Az emberek egyre nagyobb százaléka fordul a természetes dolgok felé, így nagyon sokan részesítik előnyben azokat a szépségápolási termékeket, amelyeket a természet ajándékozott nekünk. Ebbe a csoportba tartozik a szőlőmagolaj, amely nemcsak belsőleg fogyasztva nagyon egészséges, de a szépségápolásban is rendkívül nagy hasznát vehetjük.

A szőlőmagolaj nemcsak a gyulladást csökkenti nagyon eredményesen, de még az inzulinrezisztencia kialakulásának kockázatait is minimalizálja.

Sok kutatás középpontjába került ez az olaj. Egyes tanulmányok arról számoltak be, hogy a szőlőmagolaj csökkentheti a szívbetegségek kockázatait, illetve ha rendszeresen fogyasztjuk, kisebb a valószínűsége a vérrögök kialakulásának.

A szőlőmagolaj az agy működésére is pozitívan hat, mivel gazdag forrása az antioxidánsoknak. Ezek az antioxidánsok olyan polifenol vegyületek, amelyek sokat segíthetnek az Alzheimer-kór megelőzésében is. Nemcsak memóriazavarok esetén fogyaszthatunk szőlőmagolajat, hanem abban az esetben is, ha fokozni szeretnénk a kognitív teljesítményünket.

A menopauza szakaszába lépő hölgyek gyakran szenvednek az úgynevezett agyi ködtől, azonban a szőlőmagolaj nemcsak a memóriát javítja, de még azt a bizonyos agyi ködöt is elmulasztja.

A szőlőmagolaj rendszeres fogyasztása még a vesék egészségét is biztosítani képes, ugyanis csökkenti a vesekárosodás kialakulásának esélyét, mégpedig az oxidatív stressz és a gyulladás enyhítésével.

A szőlőmagolaj tele van telítetlen zsírokkal és olyan antioxidánsokkal, amelyek bőrhidratáló hatással is rendelkeznek. Ezt az olajat használhatjuk a test és az arcbőr ápolására, hiszen segít fenntartani a bőr normál nedvességtartalmát és még nyugtató hatással is rendelkezik.

A szőlőmagolaj olyan tápanyagokban bővelkedik, mint polifenolok, E-vitamin, tanninok, flavonoidok, karotinoidok, amelyek nemcsak öregedésgátló, hanem gyulladáscsökkentő hatásokkal is bírnak. A szőlőmagolaj jelentősen le tudja lassítani az öregedés olyan jeleit, mint a bőr rugalmasságának elvesztése, de a sötét foltok kialakulása ellen is védelmet jelenthet.

A szőlőmagolaj biztosítani tudja a gyorsabb sebgyógyulást is. Antimikrobiális hatása is kiemelkedő, azaz védelmet jelenthet a bőrfertőzésekkel szemben.

Ha ízületi fájdalom miatt használjuk masszázsolajként, akkor adjunk hozzá pár csepp borsmenta-, citrom- vagy tömjénillóolajat.

Arcmaszkokat is készíthetünk szőlőmagolaj felhasználásával.

Avokádós-szőlőmagolajos arcmaszk hozzávalói:
fél avokádó pépesítve,
10 ml szőlőmagolaj,
1 evőkanál méz.

Elkészítése:

Nincs is más dolgunk, mint az alapanyagokat alaposan összedolgozni, majd a megtisztított arcbőrünkre felvinni. A szőlőmagolaj kiváló tápláló és hidratáló hatásokkal rendelkezik. Az avokádóban található zsírsavak és tápanyagok a bőrt puhává, rugalmassá és az egészségtől ragyogóvá varázsolják. A méz antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír. Segít a pattanások megszüntetésében és az öregedési folyamatok lassításában.

Anti-aging maszk szőlőmagolajjal hozzávalói:

1 evőkanál szőlőmagolaj,
1 evőkanál jojobaolaj,
5-5 csepp rózsa- és citromolaj.

Elkészítése:
Keverjük össze a hordozóolajokat és az illóolajokat. Vigyük fel a megtisztított arcunkra, majd 20 perc elteltével mossuk le. A szőlőmagolaj olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek lassítják a bőrben az öregedési folyamatokat. A jojobaolaj táplálja és hidratálja a bőrt. A citromolaj csökkenti a bőrpigmentációt, a rózsaolaj pedig javítja az arcszínt, és kiegyenlíti a bőr tónusát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Hajhullásra
  2023-12-02 23:12:13, szombat
 
  Sokan gondolják úgy, hogy a hajhullás inkább a férfiakat érintő probléma. Bár ez részben igaz, fontos megjegyezni, hogy a hajhullás nem válogat nemek között, és a nők is jelentős számban szenvednek tőle.

A világ népességének körülbelül 50%-a valamilyen formában tapasztal hajhullást élete során.

A férfiak esetében ez az arány különösen magas, a 40 év feletti férfiak mintegy 50%-a tapasztal jelentős hajhullást.

Nők esetében a hajhullás statisztikája eltérő, de nem kevésbé fontos. A nőket érintő hajhullás a 40 éves korukat betöltött nők mintegy 40%-át érinti.

Szerencsére számos természetes megoldás és kezelési lehetőség van, amelyek segíthetnek a haj egészségének fenntartásában és a hajhullás csökkentésében:

1 - Megfelelő táplálkozás és vitaminbevitel: Az ásványi anyagok, mint például a szelén, a szilícium és a magnézium, valamint a B-vitaminok, kulcsfontosságúak a haj egészségéhez és növekedéséhez.

2 - Gyógynövények: A ginzeng, a saw palmetto (törpepálma) és az aloe vera mind segíthetnek a haj egészségének megőrzésében és a hajhullás csökkentésében.

3 - Természetes hajápolás: A haj rendszeres, de nem túl gyakori mosása, a gyengéd hajformázás, valamint a hő és a vegyszerek túlzott használatának kerülése segíthet a hajhullás kezelésében.

4 - Stresszkezelés: A stressz csökkentése segíthet a hajhullás kezelésében. A meditáció, a jóga, a mélylégzés és a rendszeres testmozgás mind hatékony módszerek a stressz csökkentésére.

Ezek a természetes megoldások mind hozzájárulhatnak a haj egészségének fenntartásához és a hajhullás csökkentéséhez.
Forrás : Herba-D hírlevele
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A haj, a bőr és a köröm erősítése
  2023-11-30 22:07:49, csütörtök
 
  A haj, a bőr és a köröm erősítése természetes módszerekkel

A helyes táplálkozásnak és az egészséges életmódnak nemcsak abban van kiemelkedő szerepe, hogy a szervezetünk jobban meg tud küzdeni a fertőzésekkel, hanem abban is, hogy így kisebb az esélye a betegségek kialakulásának, sőt még a hajunk, a körmünk és a bőrünk is egészségesebb és szebb lesz.

Ha túl sok édességet, cukros ételt fogyasztunk, akkor ez gyulladást kelthet a szervezetünkben, ami pedig pattanások kialakulásához is vezethet. A cukor emellett öregíti bőrt, így aki sok cukrot fogyaszt, hamarabb ráncosodik.

A hajunk, a bőrünk és a körmünk jelez, ha nincs elegendő vitamin és ásványi anyag a szervezetünkben, hiszen az arcbőrünk ilyenkor sápadt és szürkés, a hajunk töredezett, fénytelen lesz, és a körmünk állapota is jelentősen romlik. Ha szeretnénk, hogy a hajunk, a bőrünk és a körmünk is egészséges maradjon, akkor ügyeljünk a megfelelő tápanyagbevitelre.

Az egyik legfontosabb vitamin a bőrünk számára a C-vitamin, hiszen kiemelkedő szerepe van a kollagéntermelésben. A kollagén egy fehérje, amely mindenki szervezetében megtalálható, habár ahogy öregszünk, egyre kevesebbet termel belőle a szervezetünk. A kollagén nemcsak feszes bőrt eredményez, hanem az ízületeknek és az izmoknak is elengedhetetlenül fontos, hiszen erősíti azokat.

Egy másik fontos tápanyag az E-vitamin, amely szintén antioxidáns hatással rendelkezik. Segít a sejtkárosodás megakadályozásában, amit az UV-sugarak és a környezeti szennyezőanyagok is okozhatnak.

Az omega-3 zsírsavaknak kiemelkedő szerepe van a gyulladás csökkentésében, ami pedig elősegíti, hogy javuljon a bőrünk állapota. Számtalan tanulmány számolt be arról, hogy az omega-3 zsírsavak segítenek az ekcéma és a pikkelysömör gyógyulásában.

A haj számára két vitaminnak van kiemelkedő szerepe, az egyik a D-vitamin, a másik pedig a biotin. Amennyiben nincs elegendő D-vitamin a szervezetünkben, a hajunk hullani kezd és töredezetté válik. A biotin pedig létfontosságú szerepet játszik az erős és egészséges körmök és haj fenntartásában.

A biotin mellett cinkkiegészítésre is szükségünk lehet, hiszen fontos szerepet játszik az oxidatív stressz okozta károsodások megelőzésében, támogatja a sejtek anyagcseréjét és a megfelelő immunitását, illetve hozzájárul a gyulladás csökkentéséhez.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A kévé és a rosacea
  2023-11-29 22:07:11, szerda
 
 



A kávé csökkentheti a rosacea kialakulásának esélyét

anulmányok arról számoltak be, hogy a kávé csökkentheti a rosacea kialakulásának az esélyét. Eddig azt írták le a hozzáértők, hogy a kávéfogyasztás és a rosacea kialakulása között szoros összefüggés van.

Először is nézzük meg, mi is az a rosacea. Ez voltaképpen nem más, mint egy bőrbetegség, amelynek során a bőr alatti vérerek jobban látszanak, mint másoknál, illetve az arc jobban kipirosodik és nemcsak napfény, hanem fűszeres ételek, alkohol vagy izgalom, szorongás, feszültség hatására is.

Feltételezések szerint a genetikának is nagy szerepe van a rosacea kialakulásában. Egyes autoimmun állapotok is okai lehetnek ennek a bőrbetegségnek, például ilyen az 1-es típusú cukorbetegség vagy éppen a szklerózis multiplex. A nem megfelelően működő immunfunkciók is okai lehetnek a rosacea kialakulásának.

Vannak olyan gyógyszerek, amelyek szintén növelhetik a bőrben a gyulladást, és bőrpírt eredményezhetnek. Ilyen gyógyszerek az antibiotikumok és a gyulladáscsökkentők.

A rosacea tüneteinek csökkenését érhetjük el, ha nem fogyasztunk olyan táplálékokat és italokat, amelyek fokozzák ezeknek a vérereknek a megjelenését, például ha tudjuk, hogy esetünkben az alkohol generálja a problémát, akkor tartózkodjunk az alkoholfogyasztástól.

Egy vizsgálat több évtizeden keresztül zajlott és több tízezer embert vizsgáltak, hogy van-e összefüggés a kávéfogyasztás és a rosacea kialakulása között. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy azok esetében, akik naponta 3-4 csésze kávét fogyasztottak, egyáltalán nem alakult ki a rosacea, ellentétben azokkal, akik ennél kevesebb kávét fogyasztottak, vagy egyáltalán nem ittak kávét.

Nemcsak a kávéban van koffein, hanem az étcsokoládéban és a teában is, azonban a koffein hatása ezeknek a táplálékoknak a fogyasztása során nem befolyásolta a rosacea megjelenését, mint ahogyan a koffeinmentes kávétól sem lett kevesebb a rosacea kialakulásának az esélye.

Ha rosacea nevű bőrbetegségünk van, azonban a kávé tiltólistán szerepel, mert valamilyen betegségünk miatt nem ihatjuk a fekete italt, csak azért, hogy elmúljon a bőrbetegségünk, ne igyunk meg napi 3-4 csésze kávét, amely italnak azonban más, egészségre gyakorolt hatása is ismeretes. Egyes feltételezések szerint a kávé csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség és a májrák kialakulásának az esélyét is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Olajok, amelyektől szebbek és egészségesebbek lehetünk
  2023-11-29 21:59:33, szerda
 
 



A természet nagyon sok kincset biztosít a számunkra, amelyek bekerülhetnek a mindennapjainkba, hogy aztán az életünket gazdagítsák. Egyes olajokat a szépségápolásban használhatunk fel, míg más olajok az egészségünk megőrzésében nyújtanak nagyon jó szolgálatot. Mutatjuk is, hogy milyen olajokat használjunk, ha szeretnénk szebbnek és egészségesebbnek érezni magunkat.

A marulafa Dél-Afrikában őshonos, a gyümölcséből készült olaj gazdag tápanyagokban, és hidratáló hatással rendelkezik. Tele van olyan zsírsavakkal, amelyek nagyon hatékonyak a száraz és irritált bőr megnyugtatásában. Gyorsan felszívódik és nem hagy maga után zsíros érzetet.

Gyulladások és pattanások akkor alakulnak ki az arcon, amikor baktériumok szaporodnak el a bőrfelületen, illetve szennyeződések kerülnek a pórusokba. A kutatási eredmények szerint azonban a teafaolaj segíthet a baktériumok hatékony elpusztításában. A teafaolajat használhatjuk pattanások kezelésére és bőrgyulladás csökkentésére.

Az argánolajat méltán nevezik folyékony aranynak. Antioxidánsokban, polifenolokban bővelkedik, amelyek lassítják a bőr öregedési folyamatait. Omega-3 zsírsavakat is tartalmaz, amelyek fokozzák a bőrben a kollagén termelődését. Száraz, normál és zsíros bőrtípusra is használható ez az olaj. A hajat is remekül kondicionálja, és nem teszi zsírossá.

A kamilla olaja is nyugtatólag hat a bőrre. Gyulladáscsökkentő és remek antiszeptikumnak is számít. Csökkenti a bőrpírt, az irritációt és a fertőzés kialakulásának esélyét.

A száraz és repedezett bőr nagyon hamar felülfertőződhet, irritálódhat, és allergiás kiütések is megjelenhetnek rajta. A kókuszolaj azonban védi és hidratálja, illetve megnyugtatja az irritált, viszkető bőrfelületet. Ezek a jellegzetes tünetei az ekcémának, így aki ezzel a bőrbetegséggel küzd, bátran használhatja ezt az olajat.

Az A-vitamin sok bőrápolási termékben megtalálható. Ez a vitamin segít a bőrsejtek megújításában, a kollagéntermelés fokozásában. A csipkebogyómag- és a sárgarépaolaj nagyon gazdag ebben az antioxidáns vitaminban. Mindkét olaj nagyszerű anti-aging hatással rendelkezik.

Míg a rozmaringolaj a hajat varázsolja dússá és széppé, addig a ricinusolaj nagyon jól beválik a szemöldök és a szempillák megerősítésére.

Ha pedig vékonyak és törékenyek a körmeink, akkor is segítséget nyújthatnak az olajok, különösen az avokádóolaj és az olívaolaj számít nagyon jó gyógyítónak.

Az olajjal történő öblögetés nem új keletű dolog. Sokan esküsznek az olívaolajra, azonban a szezámolaj talán még jobb. A szezámolaj csökkenti az ínygyulladás és a lepedékképződés kialakulásának esélyeit, illetve a rossz leheletet okozó mikroorganizmusokat is elpusztítja a szájüregben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Hatékony körömgomba-kezelők
  2023-11-29 21:37:06, szerda
 
  A körömgomba nemcsak nagyon csúnya mint látvány, de szinte minden esetben valamilyen belső problémát takar. Azonban nagyon sok olyan gyógymód létezik, amely nagyon hatékony a körömgomba kezelésében. Mutatunk is most néhány ilyen természetes szert és módszert.

Az egyik legjobb módszer a körömgombára nem más, mint a teafaolaj. Mivel erős gombaellenes és antiszeptikus hatással rendelkezik, így nagyon hatékony a körömgomba természetes kezelésében. Hogyan használjuk? Mossuk meg a lábunkat, majd enyhén reszeljük meg a beteg körmöt. Ezután cseppentsünk pár csepp teafaolajat egy fültisztító pálcikára és kenjük be vele a körmünket. Naponta 2-3 alkalommal is megismételhető a kezelés.

A kókuszolaj szintén antibakteriális, gombaellenes és vírusellenes hatásokkal rendelkezik. Nemcsak a bőrt, hanem a körmöket is táplálja, illetve még tápanyagokkal is feltölti azokat.

Az oregánóolaj szintén nagyon hatékony lehet a körömgomba kezelésében, hiszen nagyon jó gombaellenes, antiszeptikus és vírusellenes hatásokkal rendelkezik.

Ha körömgombával küzdünk, akkor nagy valószínűség szerint sem az emésztésünk, sem pedig az immunrendszerünk nem működik megfelelően. Mind az emésztőrendszer, mind az immunrendszer működését segítik elő a probiotikumok.

Amennyiben a bélflóra egyensúlya felborul, úgy számíthatunk arra, hogy a rossz baktériumok és még a gombák is elszaporodnak a szervezetünkben. Ennek eredménye többek között a körömgomba megjelenése. A probiotikumok azonban segítenek helyreállítani a megbillent egyensúlyt és hatásukra elpusztulnak a szervezetben a gombák és a rossz baktériumok.

Körömgomba esetén nagy hasznát vehetjük az almaecetnek is, ugyanis gombaellenes hatással rendelkezik. Nemcsak a fertőzést állítja meg, hanem a köröm elszíneződését is megakadályozza. Egy lavórba engedjünk vizet, majd adjunk hozzá almaecetet, és ebben a vízben áztassuk legalább 20 percig a lábunkat. Naponta kétszer is megismételhető a kezelés.

Illóolajok közül nemcsak a teafaolaj, hanem más illóolaj is nagyon hasznos lehet. Ilyen például az oregánó-illóolaj, a citromfű-illóolaj, a levendula-illóolaj és a szegfűszeg-illóolaj.

Fokhagymát is fogyaszthatunk, hiszen erős antimikrobiális hatással rendelkezik. Körömgomba esetén pedig sok esetben nem elegendő csak a külső kezelés, belső kezelésre is szükség lehet. Külsőleg is használhatjuk: préseljük ki a fokhagyma levét és csepegtessünk belőle a megtisztított körmökre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Természetes megoldások zsíros bőr ellen
  2023-11-27 21:32:02, hétfő
 
  A zsíros és olajos bőr nagyon sok ember problémája. Azonban vannak olyan egyszerű módszerek, természetes megoldások, amelyek nagyon eredményesen visszaállítják a bőr pH-szintjét, illetve nemcsak hidratálják a bőrt, hanem a pórusok méretét is csökkenteni tudják.

A zsíros bőr kialakulásában nagy szerepe van a genetikának. Amennyiben a szüleinknek zsíros az arcbőrük, akkor nagy az esélye, hogy mi is ilyen bőrtípussal rendelkezünk majd. Az életkor is meghatározó lehet a zsíros bőr kialakulásában. A kamaszok és a fiatal felnőttek rendelkeznek többnyire ilyen bőrtípussal, az idősebb emberekre már nem annyira jellemző ez a bőrtípus. A zsíros bőrrel kapcsolatban megállapították, hogy azok esetében, akik ilyen arcbőrrel rendelkeznek, sokkal kevésbé látványosabbak az öregedés jelei, ellentétben a száraz arcbőrrel rendelkező emberek esetében.

Az öregedési folyamatok, a pattanások megjelenése és a súlyingadozások is okai lehetnek a kitágult pórusok kialakulásának. Azok, akik zsíros arcbőrrel rendelkeznek, gyakran szenvednek a tág pórusok miatt, aminek meglehetősen nehézkes a kezelése. A zsíros arcbőrűek gyakran kihagyják a bőr hidratálását, mert azt gondolják, hogy nekik nem szükséges ezt a lépést beiktatni a mindennapi rutinba, pedig ez nincs így, csak a bőrtípusnak megfelelő hidratáló krémet szükséges kiválasztani.

Egyes gyógynövények és természetes szerek segítségével nagyszerű arctonikokat készíthetünk, amelyek nagyon sokat segíthetnek a zsíros bőr problémáján. Az egyik ilyen nem más, mint az almaecet. Öntsünk egy pohárba 2 dl vizet, majd adjunk hozzá egy evőkanál almaecetet. Mártogassunk meg ebben az elegyben egy vattakorongot és törölgessük át ezzel az arcbőrünket, majd következhet a szokásos esti vagy reggeli arcápolási rutinunk.

A menta is nagyon hasznos lehet, amennyiben zsíros arcbőrrel rendelkezünk. Hogyan használjuk? Forraljunk fel fél liter vizet, majd adjunk hozzá egy kis csokor mentalevelet. Várjuk meg, míg kellőképpen lehűl a víz, mártogassunk meg benne egy vattapamacsot, majd törölgessük át ezzel az arcunkat.

Az Aloe vera nemcsak belsőleg fogyasztható, hanem a külső bőrápolásban is bátran alkalmazható, kiváltképpen ha zsíros arcbőrrel rendelkezünk. Öntsünk egy pohárba vagy üvegtálkába 5-6 evőkanál hideg vizet, ehhez adjunk két evőkanál Aloe vera dzsúszt, majd mártogassunk meg benne egy vattakorongot és ezzel törölgessük át az arcunkat. Ez az elegy akkor is nagyon hasznos lehet, ha napégést szenvedtünk el.

Az uborkás víz is nagyon jól megnyugtatja az arcbőrt, illetve hatékonyan csökkenti a faggyútermelést. Tegyünk a turmixgépbe néhány karika meghámozott uborkát, majd adjunk hozzá vizet. Ha elkészültünk, szűrjük le ezt a levet és csakis a szűrletet használjuk az arcunk megtisztításához.

A kamilla remek gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Készítsünk a szokásos módon kamillateát, hagyjuk lehűlni, majd mártogassunk meg benne egy vattakorongot és ezzel tisztítsuk, törölgessük át az arcbőrünket.

A zsíros bőr esetén nagyon lényeges, hogy valamilyen módon szabályozni tudjuk a faggyúmirigyek termelődését. Ezt segíti a frissen facsart citromlé, de semmiképp ne önmagában, hanem vízzel keverve használjuk. Adjunk egy pohár hideg vízhez egy evőkanálnyi frissen facsart citromlevet, majd ezt az elegyet használjuk tonikként az arcbőrünkre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Szépságápolás a konyhánkból
  2023-11-27 21:08:28, hétfő
 
  A háztartásban fellelhető dolgok, amelyekből szépségápolási terméket is készíthetünk

Olyan jólesik a saját otthonunkban néha csak pihenni, én-időt tartani, különféle szépségápolási termékeket készíteni és azokat használni. Mert hiszen minden háztartásban vannak olyan alapanyagok, amelyek sokféle szépségápolási termék készítésére alkalmasak. Nem mindig van otthon olyan arcmaszk, amely kissé halványítja az arcunkon az egész hetes fáradtságot, és néha jólesik egy olyan szemmaszkot feltenni a szemünk alá, amely nem kerül több ezer forintba. Mutatunk is néhány olyan alapanyagot, amely otthon is fellelhető és amelyből remek szépségápolási termék készülhet.

A kurkuma áldásos hatásait mindenki ismeri, így sok háztartás rendelkezik ezzel az antioxidáns és gyulladáscsökkentő porral, amelyből remek szépségápolási terméket is készíthetünk. A kurkumapor egy kurkumin nevű vegyületet tartalmaz, amelynek köszönhetjük az egészségre gyakorolt áldásos hatásait is. A kurkumapor a szem alatti karikák halványításában lehet nagyon hatékony. Ennek a problémának a gyökere lehet például a nem megfelelő folyadékbevitel, az alváshiány, de genetikai okai is lehetnek a kialakulásának. Egy remek szemmaszkot is készíthetünk kurkumapor és kefir hozzáadásával. Keverjünk össze egy teáskanálnyi kefirt 2-3 csipet kurkumaporral, majd ezt vigyük fel a szemünk alá óvatosan, hogy a szembe ne kerüljön. Hagyjuk fent 15 percig, majd alaposan mossuk le.

Frissítő szépségápolási terméket is készíthetünk borsmenta-, fodormenta- vagy eukaliptusz-illóolaj hozzáadásával. Egy tálba öntsünk hideg vizet, és ehhez adjunk hozzá 20 cseppet a választott illóolajból. Majd mártogassunk meg benne egy kisebb méretű frottírtörülközőt, amit alaposan csavarjunk ki. Tegyük azt egy nylonzacskóba, majd tegyük be a hűtőbe. Ha fáradtak vagyunk, ha migrén gyötör bennünket, akkor csak vegyük ki a hűtőből és helyezzük az arcunkra vagy a tarkónkra a vizes törülközőt. Akik allergiásak az illóolajra, ne használják, mert a bőrrel érintkezve allergiás reakciót válthat ki.

A méz antioxidáns és antimikrobiális hatásokkal rendelkezik. Természetes hámlasztóként is működik, azaz segít bennünket, az arcbőrünket megszabadítani az elhalt hámsejtektől. Zabpehellyel összekeverve csodákat művel az arcbőrrel. A zabpehely gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Tartalmaz egy szaponin nevű vegyületet, ami segít a felesleges faggyú felszívásában. Őröljünk meg 3 evőkanál zabpelyhet, amit keverjünk el annyi mézzel, hogy egy jól kenhető elegyet kapjunk. Alaposan tisztítsuk meg az arcunkat, majd vigyük fel maszkszerűen. Hagyjuk rajta 15 percig, majd alaposan mossuk le.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A jó esti rutin még a bőrt is megszépíti
  2023-11-24 20:44:48, péntek
 
  A jó esti rutin még a bőrt is megszépíti - az esti rutin 5 legfontosabb lépése

Minden nőnek szüksége van egy olyan bőrápolási rutinra, amely az életkorának és önmagának is megfelelő, hiszen a bőrt ápolnunk szükséges ahhoz, hogy minél később jelenjenek meg azon az öregedés jelei. Ha azonban nem jól alkalmazzuk a bőrápolási rutint, vagy egyáltalán nincs rutinunk, és emellett esténként elfelejtjük például a sminket lemosni, akkor az öregedési folyamatok a bőrben is nagyon korán elindulnak, és a mély ráncok és finom vonalak ellen már nem tehetünk semmit. Mutatjuk is, hogy mire ügyeljünk, hogy minél tovább szépek és fiatalosak maradjunk.

Az első és talán legfontosabb dolog, hogy mindig alaposan mossuk le a sminket, mielőtt lefekszünk, hiszen ha rajta hagyjuk az arcunkon az alapozót, a szemfestéket vagy a pirosítót, akkor ezek eltömítik a pórusokat, nem beszélve arról, hogy akkor arcot sem mosunk, így a szennyeződések is a pórusokban maradnak.

A bőrünknek gondoskodásra van szüksége. Mint ahogyan az arc bőrének jólesik egy hidratáló vagy relaxáló arcmaszk, úgy a testünk is hálás lesz a rendszeres bőrradírozásért és a tápláló, hidratáló testápoló használatáért.

Akár az arcunk, akár a testünk megtisztításáról van szó, kulcsfontosságú, hogy mindig gyengéd mozdulatokkal bánjunk a bőrünkkel. Soha ne dörzsöljük azt erősen, főleg az arcunkat ne, hiszen ezek a durva mozdulatok is kárt tehetnek az arcbőrünkben, mint ahogyan a száraz és érzékeny arcbőrre se alkalmazzunk durva szemcséjű bőrradírt, hiszen ez is károsítja a bőr felszíni rétegét.

Egy bizonyos kort követően lényeges, hogy antioxidánsban gazdag és anti-age termékeket alkalmazzunk. Fiatalabbak nem leszünk, de a bőrünk sokkal fiatalosabb, üdébb és frissebb lesz, ami éveket is fiatalíthat az arcunkon. Egy remek antioxidánst is használhatunk az arcbőrünkre, például C-vitamin-szérumot, amely szintén élettelivé varázsolja az arcbőrt. Az E-vitaminban bővelkedő olaj pedig nemcsak táplálja és hidratálja, de meg is fiatalítja az arcbőrt.

A szem körüli bőr is különös gondoskodást igényel, ugyanis itt a legvékonyabb és legkényesebb a bőr, ez a rész öregszik a leglátványosabban és leggyorsabban. Alapos arctisztítást követően használjunk erre a területre mandulaolajat, Aloe vera gélt vagy E-vitaminban gazdag krémet.

Az esti bőrápolási rutinnak 5 nagyon fontos lépése van. Mutatjuk is, melyek ezek.

Amennyiben sminkelünk, akkor nagyon fontos lépés a dupla arctisztítás. Először egy olajos lemosóval a sminket és a nap folyamán arcunkra került szennyeződéseket távolítjuk el, majd következhet egy gyengéd lemosás egy géles lemosóval.

Ezt követően tonizálnunk szükséges az arcbőrt. Ezt megtehetjük az arcunkkal kompatibilis arctonikkal vagy rózsavízzel.

A harmadik lépés nem más, mint valamilyen szérum vagy arcolaj felvitele a bőrünkre.

Ezután a szemkörnyékápoló következik. Mivel itt sokkal vékonyabb a bőrünk, ezért speciális termék használatára van szükség.

Végezetül a rutin lezárásaként használjunk valamilyen, a bőrtípusunknak megfelelő hidratáló éjszakai krémet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     3/56 oldal   Bejegyzések száma: 553 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 107 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.