Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Szepes Mária: gondolatok .....
  2011-04-15 15:20:21, péntek
 
  Szepes Mária: Gondolatok gyógyító ereje

Meg kell értenünk végre teljes súlyában, hogy minden testet oltott dolgunk nemzője a gondolat, nemzője betegségeinknek, kudarcainknak, balsorsunknak is.

Egészséges, konstruktív, harmonikus gondolatok egyensúlyt hoznak létre szervezetünkben éppúgy, mint körülményeinkben. A gondolatok mögött erjedő, a gondolatokat inspiráló terhelések, a szervezet és a pszichikum determinált alkata csak látszólag teszik kezdet és vég nélkül való circulus vitiosusszá a démoni impulzusok és az azokból kialakuló gondolatok egymásra hatását. Valójában addig tart ez a görcsös összefonódás, míg a kezdeményezést és az uralmat a démoni elemek birtokában hagyjuk.

Míg eltűrjük, hogy a kétes gyökerű, szubjektív értékek és ítéletek gazként burjánozzanak agyunkban, minden rendszer és irányítás híján olyan irányba sodródjanak, ahová a mélység vonzása vezeti őket. Abban a pillanatban, amint kristályosan világos, valódi pszichikai és erkölcsi érdekeinket szolgáló gondolatokat helyezünk a destruktív formulák helyébe, oly módon, hogy azok kiszorítják a negatív hatásokat, gyökeres változás áll be életünk minden tendenciájában. Akkor is, ha bénító hajlamokkal születtünk, feltéve, hogy szervezetünkből még épségben hagytunk valamit. Az oldó, gyógyító gondolatok megtalálása azért nehéz, mivel a személyiség démoni fertőzéstől kikezdett részei védekeznek a fénybe helyezés minden kísérlete ellen. A legintelligensebb embernél is szinte értelemzavar mutatkozik e pontokon.

Úgy tűnik, a diagnózis bármilyen pontos meghatározása sem képes összekapcsolni az egyén tudatát a benne végbemenő folyamatok valódi természetével, márpedig az ellenszérumot e felismerésből neki magának kell kitermelnie. Erről az állapotról bármelyik pszichoanalítikus orvos és a lélek minden gyógyítója érdekes tényeket közölhet. Nyilvánvaló persze, hogy e rövidzárlatot, éppúgy, mint az érzékeny tiltakozások, riadt elzárkózás, sértődött ellentámadás és önáltató fedő-történetek áradatát is a védekező
ösztönélősdiek hozzák létre a gyógyszer hatástalanítására, amely létüket fenyegeti.

Mindazonáltal addig is, míg gyarapodó ismereteink, segítőtársaink, végül az önanalízis támogatásával rátalálunk egyéniségünk minden betegséggócának sajátos szellemi ellenszérumára, vannak bizonyos általános törvények, amelyeket belső és külső magatartásunkban sem szabad többé figyelmen kívül hagynunk. A lélek egészségének olyan törvényei ezek, mint a test elemi higiéniai szabályai.

E törvényeket négy pontban foglaljuk össze.
1. A barátságtalan légkört árasztó embert taszító, láthatatlan örvény zárja körül.
2. A panaszkodó ember a legjobb szándékot is kimeríti. A panaszkodás vámpirizál, tehát ösztönösen elzárkóznak tőle.
3. A félelem és elkeseredés betegséget okoz, és balsorsot idéz fel.
4. A sérelmeit, fájdalmát, rossz állapotát maró szavakkal megfogalmazó, elégedetlen, türelmetlen ember folytonosan ismételt, szuggesztív dühkitöréseivel saját helyzetét teszi elviselhetetlenné, s előbb-utóbb végzetes bajokat zúdít magára. ...

Most nézzük meg, mi a kivezető út ebből a már eléggé krónikus állapotból! Mindenekelőtt az, hogy megváltoztatjuk szemléletünk alapját. Nem a külső jelenségeket, hanem saját belső magatartásunkat ismerjük fel a bennünket ért sérelmek kiváltó okaként. Az élet rejtett, legmélyebb törvénye gyanánt állítjuk világképünk középpontjába a tételt, hogy a külső események mindig másodlagosak. Az ember szellemének és jellemének a történésekhez való viszonylata határozza meg jó vagy rossz sorsát. Ez az átcsoportosítás rögtön és döntő módon megváltoztatja a belül uralkodó előállapotokat. ...

A módszer lényege, hogy erős érzéseket és zsarnoki gondolatokat még erősebb hatásokkal semlegesítsünk! Egyenlő erejű kívánság vagy passzív óhaj, hogy közérzetünk megjavuljon, magában nem hoz eredményt. Kellemetlen komplexumok áthangolásának művelete abban áll, hogy az érzeteket frekvenciaemeléssel csúsztatjuk át egy magasabb síkba.

Olyan esetben persze, ahol a depresszió oka évtizedes autoszuggesztió és helytelen életmód, csak fokozatosan lehet javulást elérni.

Senki se várhatja azt, hogy húsz-harminc év alatt beidegzett rossz szokásaitól két nap alatt megszabadulhat. A helytelen irányba vezető medrek feltöltése sok önmegtagadással jár, s míg a gondolatáramok új, egészségesebb medreket vájnak maguknak, az is időbe telik. Mindenesetre ez a gondolatokon keresztül véghezvitt mágikus tendenciacsere éppen krónikus állapotoknál produkál meglepő változásokat. Fontos, hogy a fellépő kedvetlenségi érzetekkel erős elleningereket állítsunk szembe, valahányszor fellépnek. Nem szabadmegengednünk, hogy akár egyetlenegyszer is reménytelen kesergés legyen úrrá rajtunk. Végcélunk az, hogy gondolkodásunk villamos kapcsolótáblává váljék, melynek fogantyúit akaratunk irányítja. Gondolataink determinálják körülményeinket.

Az ember szellemi tevékenysége, fizikumának működése és sorsa között szoros kapcsolat áll fenn. Az idea ebben az összefüggésben nemző szerepét tölti be, és automatikus vonzás útján szabályozza a körülményeket. Aki sorsán, depresszióin, démoni kötésein úrrá akar lenni, annak úrrá kell lennie gondolatain. Szelleme egész mechanikáját meg változtatnia, végérvényesen száműzve onnan a félelmet és csüggedést. A konstruktív, pozitív ember tudja, hogy útja különféle küzdelmeken, akadályokon át az önmegváltás célja felé vezet. Kitartás és akarat segítik előre, de megismerése és intuíciója irányítja. Vigyázzunk ezért a szavakra, amelyek agyunkban elhangzanak!

Gondolkodni annyi, mint mágiát gyakorolni

Forrás: .scribd.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Gyógyító gondolatokAgykontroll
  2011-04-15 14:48:40, péntek
 
 
Agykontroll - Gondolatok gyógyító ereje

Az agykontrollról
a) Relaxáció - Lazítás: A relaxáció élettani hatása Elsősorban a Harvard Egyetemen dolgozó Herbert Benson professzor és munkatársai kutatásai révén tudjuk, hogy a
relaxáció hatására:
 jelentősen javul a szervek, főleg az agy oxigénellátottsága, ráadásul nagyobb mértékben, mint akár mély alvás közben,
 18-20%-kal csökken az anyagcsere tempója /alvás közben csak 8-10%- kal/,
 csökken vérünk tejsavtartalma, - kitágulnak az erek, így javul szerveink vérellátása,
 szignifikáns mértékben (akár 30%-kal is) csökken a vér koleszterinszintje,
 a jótékony, ill. kártékony hatású koleszterinfrakciók (HDL-, ill. LDL- és VLDL-koleszterin) aránya kedvezően változik,
 megnő a vér endorfinszintje, ami magasabb fájdalomküszöbbel és kellemes közérzettel jár,
 s agyunk több alfaagyhullámot termel, ráadásul szinkronizált, "jó
minőségű" alfahullámokat, ami vizsgálatok szerint elősegíti a test
sejtjeinek gyorsabb regenerációját.

Benson és munkatársai azt találták,
hogy 20 perc relaxáció kb. annyi stresszt vezet le a szervezetből, mint 3-
4 órányi alvás.
Lazítás: helyezkedj el kényelmesen, lassan és egyenletesen lélegezz, tetőtől talpig lazítsd el izmaidat, gondolj valami kellemes dologra.

b) Programozás - pozitív állítások: Az agynak ismételten adott egészségjavító utasítások A 40 órás kurzus alatt, mélyen ellazult, az átlagosnál tehát sokkal fogékonyabb állapotban a résztvevők 20-szor hallják, ill. néhány alkalommal magukban el is ismétlik a következő szavakat:
"Sosem tanulok meg kifejleszteni magamban, testi vagy lelki módszerekkel, elmebajt, pszichoszomatikus betegséget vagy neurózist. ... Negatív gondolatok, negatív utalások semmilyen tudatszinten sincsenek rám hatással. Testemet és lelkemet mindig tökéletes egészségben fogom tartani. Mindennap és mindenhogyan, egyre jobban, jobban és jobban vagyok

." Életünk hatékonyabb irányítása Pilar Usanos Tamayo, a Madridi Egyetem munkatársa, hosszasan kutatta a Silva-féle agykontroll hatását, s arról kétkötetes könyvet irt . Arra a végkövetkeztetésre jutott, hogy a jelentős hangulati javulás elsősorban annak a következménye, hogy a tanfolyamot
végzettek már sokkal kevésbé érzik magukat az élet sodródó áldozatainak, és sokkal nagyobb mértékben tudják uralni életük eseményeit.

c) Agykontroll: programozás relaxáció közben A Stanfordi Egyetem kutatói szerint elménk képességeinek csupán mintegy 2%-át használjuk ki. A Silva-féle Agykontroll egy tudományosan megalapozott, egyszerű, praktikus, könnyen elsajátítható önfejlesztő módszer, ami lehetővé teszi, hogy ennél lényegesen nagyobb mértékben használjuk ki istenadta lehetőségeinket, s így sikeresebben oldjunk meg mindenfajta problémát.
Egyik fontos eszköze a relaxáció avagy lazítás, ami egyúttal a bizonyítottan megbetegítő hatású stresszt is levezeti.
Az Agykontroll nem vallás. Ateista ember ugyanúgy megtanulhatja elméje hatékonyabb használatát, mint az istenhívő, ahogy világnézetétől függetlenül mindenki megtanulhat például úszni is. Technikái, tartalmi elemei alapján szokás nyugati jógának is nevezni.

Forrás:scribd.com

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A gyógyító gondolatok erejéről
  2011-04-15 14:40:15, péntek
 
  A lélek könyve:
A GYÓGYÍTÓ GONDOLATOK EREJÉRŐL

Írta: Komlói Török Gábor


Emil Coué: Elméd Gyógyító hatalma könyv hatással volt rám és emléke nyomot hagyott bennem.


Biztos, hogy hasonló gondolatokkal már mások is hatást gyakoroltak rám. Mégis azt mondom, hogy az én könyvem más. Az én könyvem a Teremtő Istenre és az intelligens hitre épül.


Mostanában egyre többet gondolok arra, hogy én néked Istenem mit is adhatnék? Én ezért úgy gondolom, hogy segítek a rám szorulóknak a lehetőségeim szerint és imádkozom, mert hiszem, hogy Istenem te segítesz a rád szorulóknak általam, és így válhatok hasznossá az Isteni gondviselés számára.

Ember bízz abban, hogy minden jó gondolat meg fog valósulni Isten segedelmével!

Meg kell teremteni az ember életébe erőszakkal behatoló rossz, és gonosz gondolatok ellensúlyát, vagy semlegesítésének a lehetőségét..

Az ember életébe erőszakkal behatoló rossz, vagy gonosz gondolatok kívülről jönnek, kívülről támadnak, és behatolnak a tudatunkba, az agyunkba, és uralmuk alá kényszerítik az agyunk gondolkodásra szolgáló részét.

Először agyunk, a tudatunk és a lelkünk felett győz a gonosz, majd elpusztítja az egész testünket, gyors halált, vagy lassú önpusztítást hozva rá.

Sajnos kívülről sokkal több gonoszság áramlik felénk mint jó.

Kívülről sokkal több rossz hatás, vagy rossz szándék éri az agyunk gondolkodásra szolgáló részét mint jó.

Ezért a rossz és a gonosz gondolat szinte teljesen betöltheti agyunkat, ha nem vigyázunk!

Pl.: A különböző félelmek hatása áramlik felénk. Gazdasági, természeti és emberi tragédiák sokaságának áradata. Egy családtag elvesztése, vagy munkahely elvesztése, létbizonytalanság, betegségek stb.

Ezért szűkségünk van Isten segítségét kérve önszuggesztióra, hogy a rossz gondolatokat, jó gondolatokra cseréljük fel, mert meg kell teremteni a rossz és a gonosz gondolatok ellensúlyát!

A sok gonosz gondolat itt ólálkodik és kétséggel, hitetlenséggel próbálkozik.

A kétségbeesést, a reménytelenséget, a sötétség nyugalmát és a szörnyű szakadékot kínálja.

A semmit kínálja, a halál gondolatát.


De a hitet, a reményt nem győzheti le a gonosz! Ezt nem veheti el tőlünk senki!

Mert a hit és a remény Isten adománya.

A hit és a remény a csodafegyver, a mi csodafegyverünk.

Aki erősen hisz Istenben és reménykedik, hogy a sok rosszat egyszer jó követi, mint a hullámsírból kiszabadult hajót, egyszer csak nyugalom és napfény veszi körül.


Higgyük azt, hogy a sok rosszat egyszer csak jó követi, és a sok gonosz gondolat mint pára, a napfény hatására, az élni akarás láttán szertefoszlik.

A gonosz csak a hit, és a remény nélkül élők felett győzhet.

Hit és a remény Isten adománya.

Aki elveszíti a hitét és reményét; azaz ember életét veszíti el!


A gondolatok erejéről:

Váratlan nagy öröm, és örömében szakadt meg a szíve. Váratlan nagy bánat, és bánatában szakadt meg a szíve. A gondolat váratlansága sokkolja a szívet.

Izgatottság, szerelem szapora pulzusszámmal jár.

Becsapott, ingerült, csalódott embert a guta üti. Más szóval agyvérzés.

A kilátástalanul rossz helyzetben lévő tartósan, hosszú ideje depresszióban és remény nélkül élő ember immunrendszere úgy legyengül, hogy a szervezet védelmi rendszerét a betegségek könnyedén legyőzik.


Ember nincs veszteni valód, ne szégyelld naponta többször elmondani,hogy bízom Istenben! Hiszem, hogy a lelkem és a testem egyre egészségesebb hála neked Istenem!

Ne gondolj arra, hogy nem használ!

Mert lehet, hogy az utolsó szalmaszálat taszítod el magadtól!

Az orvosok maguk is elmondják, hogy gyakran muszáj felírni nekik olyan gyógyszert a betegek számára, ami ártalmatlan, mert a beteg kéri, és láss csodát használ.

A beteget a gyógyszerbe vetett hite gyógyította meg.

A továbbiakban fontos, hogy a beteg higgyen és bízzon orvosában!

Mert a jó Isten meghosszabbítót keze egy jó orvos, ha úgy tetszik Isten áldása.

Ne felejtse el senki!

Isten szabad akaratra engedte az embert, és az orvos is csak ember.

A jó orvos embertársát szolgálva teljesíti Isten akaratát.

Vegye mindenki tudomásul, hogy az orvost, az orvostudományt a hit nem helyettesíti, azt kiegészíti és erősíti!

Ez fordítva is igaz.

Tehát a beteg forduljon orvoshoz és higgyen saját betegségének a gyógyulásában!

Amennyiben a beteg elmegy orvosához, és hisz saját betegségének a gyógyulásában és ennek ellenére az orvostudomány csődöt mond, gondoljon arra, hogy minden tőle telhetőt megtett, amit emberileg lehetséges és a többit bízza Istenre, mert Istennek minden lehetséges.

Én egy középszerű emberi lény vagyok teli bűnnel és sok hibával és tudom, hogy Isten velem van.

Elhagyhat anyád, apád, asszonyt a férj, férjet az asszony, a rokon, a barát, a szomszéd, de az Isten az soha!

Mert hited azt nem veheti el tőled senki! Ezért a hited ne hagyd el soha! Mert a hit mindig, az utolsó pillanatban is veled marad.

A hit és a remény a mi csodafegyverünk.


Bízz abban, hogy minden gondolat meg fog valósulni, ami betölti testünket és lelkünket!

Bízz abban, hogy süt még rád a nap meleg sugarával és minden nap egyre jobban, és jobban vagy, mert cselekedeteid, gondolataid ura te magad vagy, és Istenünk mindig az utolsó pillanatban is veled marad!

Ember ne feleled!
Csak te hagyhatod el az Istent.
Mert Isten téged nem hagy el soha!

Az bizonyos, hogy vannak akik úgy gondolnak a halálra mint a problémák, a gondok elöli menekülés egy lehetőségére. Ez a gondolat változó erősséggel tör reájuk attól függően, hogy épp milyen a mentális állapotuk. Tehát mennyire vannak elkeseredve, és mennyire látják borúsnak a jövőt. Az idegállapotot és a jövőképet meghatározó tényezők lehetnek külső, és belső indíttatásúak. Minden olyan tényező amely az életkörülményeket befolyásolja, pl. betegség, családi béke, anyagi helyzet rosszabbodása, gyengítheti az életbe való hitet és erősítheti a halál gondolatát, mint elérhető vélt pozitív célt, ahol véget ér a kínlódás, a küszködés, a meg nem értés, ahol nyugalom és az örök béke vár.
Ez butaság!
Mert hitem szerint büntetés vár azokra a lelkekre, akik az emberi lét próbáját nem állják ki!
Ez így igaz!
Amit Isten adott, azt csak Isten veheti vissza. Darwin szerint is a materiális világban, az életbemaradáshoz hozzátartozik a harc, a küzdelem az utolsó pillanatig, és Darwin szerint is ez a normális.

Nincs feladás!

Ha feladod és eldobod magadtól az életed a gonosz semmivel fizet. A fizetsége a semmi és cserébe te mindent adtál. A napot, a fényt, a csillagokat, a mezőt, a virágokat. A szöcskét, a szorgos méhet, az erdőt, a földet, az asszonyt, a férjet, a gyermeket, a szülőt, a testvért, a barátot és az Istent.

A döntés a kezedben van. - Hogy érdemtelenné válsz-e az emberi létre? A mit Isten adott, azt csak Isten veheti vissza!

Lelkünket és testünket erősítő további gondolatokból, a tetszésed szerint választhatsz!

A rossz és gonosz gondolat ránk talál.

Akarjuk, vagy nem akarjuk? Akkor is meg talál.

A reménytelenség, a kétségbeesés gondolatát zúdítja ránk.

A gonosz itt Ólálkodik körülöttünk és nem hagy teljesen megnyugodni, ezért elővigyázatosságból naponta többször ismételjük el a következő pozitív gondolatokat!


Úgy is használ, ha választunk egy nekünk tetsző mondatot vagy gondolatot, és azt minden este ismételgetjük!

Napról, napra egyre tökéletesebbnek érzem magam.
Mondogasd 10 szer naponta egymás után sorban halkan!

Ezt is mondogathatod!
Meggyógyulók, mert tökéletesen jól érzem magam hála neked Istenem! 10 szer naponta.

Így szuggeráljuk magunkba a jó és pozitív gondolatokat, és így űzzük, szorítjuk magunkból ki a rossz gondolatainkat!




ÖNSZUGGESZCIÓS GYAKORLATAIM:

Szememet becsukom és gondolataimmal magamra, és a betegségeimre koncentrálok.

Arra gondolok, hogy a lelkem az agyammal szimbiózisban megtisztítja a vérem, és öngyógyító folyamatokra adok parancsot a szervezetemnek!

Végig veszem a szerveim:


Tisztítsd és méregtelenítsd a szemem, a fülem, a szám! Stb.


A tüdőm, a szívem, a gyomrom, a májam, a vesém, a beleket hozd rendbe, és a daganatomat szüntesd meg! Stb. E-szervek állapotát hozd helyre! Szól a parancsom.


Az erek állapotát hozzad helyre! Tisztítsd meg az erek falát!


Majd az ízületek állapotát javítsd meg! Nyak, váll, gerinc, hát, derék és a lábak részletezése stb. és, hogy gyógyítsa meg őket!


Tudom, hogy morbidnak hangzik, de nem árt, ezért érdemes huzamosabb ideig kipróbálni! Ez nem kerül pénzbe, csak időben. Napi félóra! Pozitív az irány már akkor is, ha kipróbálom a tréninget.


Mert pozitív irányú cselekedetnek számít. Éljünk vele! Mert csak azt bánhatod meg, ha kihagyod!


Sokszor lusta vagyok, és elmarad nálam is a meditáció, az önszuggeszciós gyakorlat.


Máskor valamelyik rövidebb, pozitív gondolatot használom.


Tudom, hogy a lelkem és a testem egyre egészségesebb!
Ezt mondogatom többször ismételve gondolatban, vagy halkan magamban.


További megelőző és gyógyító gondolatok:


Ezt a meditációt, vagy gondolatot este 10 szer mormoljuk el magunkban halkan egymás után!


Bízom benne hogy a lelkem és a testem, minden formában egyre egészségesebb, hála neked Istenem.


Hiszem Istenem hogy a lelkem és a testem minden porcikája, egyre egészségesebb!


Ha a természet és a környezet mostohán bánik velünk, és sok bántalomban van részünk, teremtsük meg a belső harmóniát és állítsuk vissza pozitív gondolatokkal, Istenhez szóló imával a felborult egyensúlyt!


Ha kevés az életünkben a napfény, mert az élet árnyékos oldalán élünk.


Ha körülöttünk megfagy a légkör, és hideg közömbösség vesz körül.


Vagy kirekesztettségben élsz, higgy abban, hogy süt még rád a nap meleg sugarával és a reményt, a hited nem vehetik el tőled, mert cselekedeteid, gondolataid ura te magad vagy és Istenünk veled van.

Gondolj arra és hidd azt, hogy minden elképzelt jó, és pozitív gondolat ami betölti a lelkünket és a testünket az megfog valósulni! Gondolj akkor is a jóra, ha nem hiszel a csodálatos gyógyulásban és meglásd, még így is használ! Csak gondolj a jóra!


Csak te hagyhatod el az Istent, Ő nem hagy el soha!

HA BETEG VAGY GONDOLJ A TEREMTŐ ISTENRE, ANNAK MINDENHATÓ EREJÉRE!

VAGY GONDOLJ EGY MINDEN BAJODTÓL MEG MENTŐ FORDULATRA!

GONDOLJ A CSODÁLATOS GYÓGYULÁSODRA!

Csak hinned kell és ez a titka vagy a nyitja, a gyógyulás lehetőségének!

Bízz orvosodban, és töltsd fel magad pozitív gondolatokkal és hidd azt, hogy lehetséges a megvalósulásuk, a többit bízd Istenre!

Egy jó orvos, a Teremtő meghosszabbított keze!

Választható további pozitív gondolatok:

Halkan többször egymásután ismételve mondogatjuk!

Hiszek a csodálatos gyógyulásomban! Mond naponta 10 szer egymásután!

Hiszem, hogy minden jóra fordul! Ismételd naponta 10 szer valamelyiket!

Tudom, hogy a Teremtő Isten megsegít! Mond naponta 10 szer egymás után!

Elég ha jóra gondolsz!

Használ az is, ha másoknak is elmondod többször!

Másoknak is használ, amennyiben halkan mormolva mondod és mások is hallják.

Vagy legalább gondold magadban és meglásd, hogy 2-3 hét és használ.

A meditáció az orvost nem helyettesíti!
Egymást erősítik.


Hiszem mert igaz, hogy lényem szellemi természetű és a lélek uralkodik a testem felett.
Hiszem és tudom, hogy minden lehetséges annak aki hisz.

Hiszem és tudom, hogy minden pozitív gondolatom meg fog valósulni, amennyiben ennek a gondolatnak a megvalósulása tudományosan lehetséges, a többit rábízom Istenre.

Mert hiszem, hogy Isten segítségével minden pozitív gondolat megvalósulhat!
Hiszem, hogy mindig egyre jobban érzem magam.
Hiszem és tudom, hogy megtörténik a gyógyulás lelki és testi betegségeimből egyaránt hála neked Istenem.
Hiszek Istenben, és hiszek az orvostudományban.

Rábízom magam orvosomra, és hiszek a betegségem csodálatos javulásában, és hiszek a teljes gyógyulásban!

Hiszem hogy erős hit, vagy akarat és bizodalom tombol bennem, ezért a testemben vagy a lelkemben az egészségutáni vágyam leküzdi a betegséget.

Biztos vagyok benne, hogy egészséges, sikeres hívő ember vagyok és kitűnően érzem magam.

Hiszem és vallom, hogy minden igaz és jó szándék amit elképzelek sikeresen megvalósul!

Biztos vagyok abban, hogy anyagilag egyre jobban megy nekem, mert segítesz nekem Istenem!

Tudom, hogy mindig határozott és sikeres ember vagyok.

Hiszek abban, hogy mindig egyre jobban és jobban érzem magam testileg és lelkileg, hála neked teremtő Istenem!

Vallom azt, hogy bekövetkezik az emberrel az amire gondol, hát gondoljunk a jóra és higgyük azt hogy megvalósul, mert minden lehetséges annak aki hisz!

Bízvást tudom, hogy minden téren egyre egészségesebb a lelkem és a testem.

Hiszem hogy sikerekben gazdag, és egészséges gondolkodású ember vagyok.

Tudom, hogy egyre több jó gondolatom támad, ezért boldognak érzem magam.

Minden nap sokkal jobban érzem magam, és ezért mindig vidám és víg kedélyű vagyok, hála neked Istenem!

Ezen gondolatok akkor is használnak, ha nem hiszel már a gyógyulásban. Ha beteg vagy akkor is a jóra kell gondolni, és amennyiben nem is érzed a javulást, akkor is azt kell mondanod, hogy hiszel a gyógyulásodban! Mer nincs veszteni vallod.

A Vitalitás=életigenléssel. Ez a tiéd mint a remény. A vitalitást, a reményt senki sem veheti el tőled!

Vigyázat!
A rossz és gonosz gondolat is megvalósul amennyiben lelkünket átjárja, és másra nem is tudsz gondolni.
Állj ellent a rossznak és gondolj a jóra!
Gondolj Istenre, a szebb, a boldogabb napok és évek eljövetelére!

Hiszekegyem!

Van hitvallásom, mert van hitem.

Hiszek a véget nem érő tanulásban.
Hitem a tanulás, a felismerés, a megismerés, a tapasztalat fundamentumára épül és hiszek az objektív tényekkel igazolt érvek erejében.

Hiszek Istenben, mert számomra objektíve megtörtént paranormális jelenségekkel hozta tudtomra, hogy a lehetetlen is megtörténhet, és így vált számomra a felismerés után Isten objektív ténnyé.

Hiszek az objektív tények, érvek igazságában, erejében, amely az emberiség legfőbb problémáinak, konfliktusainak, válsághelyzeteinek békés, kulturált megoldását szolgálják Isten országában. Istenem jöjjön el a te országod!

Hiszek a lélek testi létében.
Hiszek a tévedésben.
Hiszek a megbocsátásban.
Hiszek abban, hogy a világunk sok buktatóval, nehézségek árán lassan emberi mércével alig mérhető módon, a tökéletesség, az Isten országa felé halad.

Hiszem hogy vannak jók, vannak gonoszok és vannak tévelygők e-világban.
Hiszek a világ és a világ részeként élő ember állandó változásában, alkalmazkodó képességébe.

Hiszem, hogy az evolúció Isten adománya!
Hiszem, hogy a vallástanok tévedéseit a világban az ember és nem az Isten követte el!

Hiszem, hogy az Isten igazsága a vallástanok, Isten adta tudományra épített magyarázatiban megtalálható, de minden vallástanítónak tanulnia kell saját hibáiból és egymástól!


Hiszem, hogy minden vallástanítónak kötelessége hirdetni a valláskülönbségek ellenére, hogy egy az Isten, csak másképp imádjuk, és másként szólítjuk és minden ember, minden élőlény, minden lélek egyformán Isten teremtménye! Egy Isten lehet több személyben is!

Hiszem, hogy a jók jutalomban részesülnek jóságukért, és a gonoszok elnyerik bűneik miatt büntetésüket testi, vagy szellemi létben.
Hiszek a mindenható Isten örök hatalmában, igazságosságában.
Hiszem, hogy aki embertársa ellen vét, azaz ember a teremtő Isten ellen is vét.

Nincs az a világszemlélet és vallás, ami engem mint önálló gondolkodó lényt megmásíthatatlanul örök szellemi kordába, korlátok közt tarthat. A különböző világi nézetek és vallások bármely formája ismereteimet gyarapítja és erősíti hitemet a jóban.


Állandó és tévedhetetlen világi nézetben, vallásban azért nem hiszek, mert a világ állandó változáson megy keresztül, a tudomány fejlődik, tehát az új ismereteinket a változó világhoz folyamatosan igazítani kell! Isten akarata, hogy az ember tanuljon és fejlődjön!

Az optimális realista gondolkodással megvalósulhat a lehető legegyszerűbb, és a legkedvezőbb változat az összes hipotézist figyelembe véve, és így minden kérdés, vagy rejtett, vagy kódolt információ előbb vagy utóbb megfejthetővé válik a Teremtő akarata szerint!

Az ember a gondolatai erejével formálja, és átalakítja a természetet.
A mások gondolatára építkezve, a mások gondolatát átalakítva, felhasználva és továbbfejlesztve működik minden.

Az emberi gondolat teremtő erejének segítségével jutott el a kőkorszaktól, az atomkorig az emberi civilizáció. A világűr meghódításának korszakalkotó gondolatáig.
Az internet világában, az Intelligens hitig!


Az emberiség történelme bizonyíték arra, hogy az emberi gondolat teremtő ereje juttatta az embert, a civilizációs fejlődésünk mai fokára.

Az ember pozitív gondolatai a termékeny, a jó gondolatok, amely gondolatok az ember életének az értelmét, a fejlődést szolgálják. Az emberi gondolat terméke a ház, a vár, a vasút, az űrrepülő, a holdra szállás, az internet.

A kőbalta, a kerék feltalálása, a lovas kocsi és a gépkocsi, a repülőgép, az űrhajó megtervezése, a gondolat hatalmas erejének termékei! Sorolhatnám napestig.
A fejlődést a gondolat ereje teremtette meg, és tette lehetővé az ember számára! Soha ne becsüld le azt, ha arra kérlek a saját érdekedben, hogy gondolataidban az élet, az élni akarás pozitív gondolatit erősítsd, mert a gondolat ereje csodálatos életünk, a gyógyulásunk és fejlődésünk alapja!
A pozitív gondolatainkban vetet hitünk és reményünk az a csodafegyver amit tőlünk senki, de senki nem vehet el! Ember biz Istenben és higgy abban, hogy megsegít! És meglásd segíteni fog. Kérd őt!

Csak kérned kell és ennyi az egész.
De ha nem kéred akkor is megsegít, csak gondolj rá!


Ember csak hinned kell a jóban, a szépben, önmagadban, orvosodba, gyógyulásban, hogy minden jóra fordul egyszer! Ezzel nem veszítesz semmit. A reményt dobod el, ha nem hiszel. A remény a tied mard az utolsó pillanatokban is! Gondolj arra, hogy a lelked Istentől valló, és öröklétű! Aki kiállja a próbát, az új lehetőséget kap Istentől!

,,Meny az utadon és ne bánd, hogy mit mondanak!" Dante.

Komlói Török Gábor

Forrás:http://torok-gondolat-torok.blogspot.com/2010/09/lelek-konyve-gyogyito-gon dolatok.html
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Gyógyító gondolatok
  2011-04-15 14:02:55, péntek
 
  Olyanok vagyunk, ahogyan gondolkodunk

Arisztotelész azt mondta, hogy test és lélek egészsége összefügg, azonban ezt a kijelentést azóta sem értettük meg igazán.

De úgy tűnik, napjainkban elfogadják ezt az elgondolást...
Igen is, meg nem is. Néhány tudós még megkérdőjelezi az emóció és a betegség közötti közvetlen kapcsolatot, mert szerintük nem lehet bebizonyítani, hogy egy ember lelki, szellemi állapota képes kiváltani vagy meggyógyítani egy-egy specifikus betegséget. Ami azonban nyilvánvalóvá teszi ezt, az az immunrendszer jobb megismerése.
A tudósok nem képesek arra, hogy vegyenek egy különleges érzelmi állapotot, mint amilyen például a harag, és összefüggésbe hozzák egy specifikus betegséggel, például a szívrohammal, de fel tudják mérni a szervezet különleges stresszhelyzetekben adott immunválaszait.

Mi az az immunrendszer?
Az emberi testet a véráramban keringő ,,harcegységek" milliói védelmezik. Minden egyes csoportnak megvan a speciális funkciója. A központi irányítás kirendelhet új egységeket, amikor betegség támadja meg a szervezetet. Békeidőben csökken a számuk, és a harcosokból járőrök lesznek. Ez az immunrendszer leegyszerűsített magyarázata.

Mi hat az immunrendszerre?
Az egészséges étrend, a mozgás, a pozitív emocionális állapot serkentőleg hathatnak és megerősíthetik a szervezet immunrendszerét. Másrészt a betegségek, drogok és nagy stresszhatások legyengíthetik. Akkor beszélhetünk AIDS-ről, ha az immunrendszer katonáinak száma a tizedére csökken.

Az emóciók képesek hatni erre a rendszerre?
Nagyon is. Tudósok arról számoltak be, hogy a depresszióban, negatív emocionális állapotban szenvedők különösképpen sebezhetők lehetnek az immunrendszerre ható betegségekkel, mint amilyen például az asztma, reumás ízületi gyulladás és a rák.

Hogyan hathatnak az érzelmek az egészségre?
A tudósok ezt placebo effektusnak (placebohatás) nevezik. Talán legjobb, ha egy történettel illusztrálom: A titkárnőm az íróasztalán tart egy kancsónyi instant kávét. Beletettem néhány kávéskanál port egy pohár vízbe, majd lenyeltem és vártam. Tíz percen belül úgy éreztem, tele vagyok energiával - igen, a koffein mobilizálja a vércukrot. Majd eljött a felfokozott éberség pillanata is, sőt az immunrendszerre is serkentőleg hatott. Rohantam a fürdőszobába és nyugtáztam, hogy most a koffein vízhajtó hatása érvényesül. A hatás három óra hosszáig tartott.

A következő reggel mindezt elmondtam a titkárnőmnek. Meghallgatott és mosolygott: ,,Örülök, hogy a kávém segített, de nem vette észre, hogy koffeinmentes kávé volt?"

Működött, mert azt gondoltam, hogy működni fog.

A placebo hatást az új gyógyszerek tesztelésénél használják. A tesztben részt vevők egyik csoportjának valódi gyógyszert adnak, míg a másik csoport csak valami ahhoz hasonlót kap. Meglepő módon a placebót kapók esetében jó, gyakran még jobb eredményekről számolnak be, mint azoknál, akik a tényleges gyógyszerkezelést kapták.

Röviden szólva a gondolatok és érzelmek közvetlen hatást gyakorolnak az értelemre, ami viszont erőteljes hatást gyakorol a szervezetre. Beszámolók állnak rendelkezésünkre olyan emberek feljegyzéseiből, akik azt gondolták, hogy meg fognak halni, s meg is haltak, noha nem találták náluk ennek közvetlen okát.

A pozitív emóciók tehát megerősítik az immunrendszert?
A legújabb tanulmányok feltételezik, hogy a stabil érzelmi élet éppoly fontos a jó egészség szempontjából, mint az olyan hatások, mint amilyet az egészséges étrend, a rendszeres mozgás, valamint az alkohol, dohány és más drogok teljes mellőzése gyakorol a szervezetre.
A pozitív emóciók és az értelmes szokások - úgy tűnik - serkentőleg hatnak az endorphinok termelésére, amelyek igen jó közérzetet idéznek elő, s az immunrendszert is nyilvánvaló módon felpezsdítik. Segítenek abban, hogy jobban érezzük magunkat, de abban is, hogy jobban is legyünk.

Gyógyíthatjuk magunkat azáltal, hogy kellemes gondolatokkal foglalkozunk?
Sohasem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az egészségügyi problémákra fizikai gyógymódok is léteznek, és szükséges ezek alkalmazása is. A kellemes gondolatok nem teszik lényegtelenné, hogy felhagyunk-e a dohányzással, figyelünk-e a testsúlyunkra, rendszeresen mozgunk-e, és ha kell, szedjük-e a gyógyszert.

Mindemellett figyeljünk a viselkedésünkre is! Amint Salamon király mondta: ,,A vidám elme jó orvosságul szolgál, a szomorú lélek pedig megszárítja a csontokat." (Példabeszédek könyve, 17:22) Pál pedig hozzáteszi: ,,Amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek, ha van valami erény és ha van valami dicséret, ezekről gondolkodjatok!" (A filippibeliekhez írt levél, 4:8)

Forrás: http://golgotha.uw.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 63 db bejegyzés
e év: 1671 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7499
  • e Hét: 24166
  • e Hónap: 55652
  • e Év: 260353
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.