Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Individualitás - közösség
  2012-12-18 16:16:15, kedd
 
  E kettő ellentétbe állítása teljességgel hibás megközelítése a problémának!!!

Ez tényleg vakvágányra visz és ne is ábrándozzon senki arról, hogy mások, akik valamilyen kisebb-nagyobb közösségben élik életüket, nem születtek individuális lénynek!!!
DEHOGYNEM!!!! Nagyon is! Teljesen egyéni- belső (intellektuális-pszichikus) tulajdonságok sokaságával jövünk a világra.

Csak aztán az erőszakos kollektivizálás - túlzott egyformásítás - jegyében az 1945 utáni bolsevik-fasiszta hatalom teljességgel kitörölte az emberekből azt, amiért az egyént a Teremtő pont olyannak teremtette, mint amilyennek: egyszeri- egyedi- és megismételhetetlen EGYÉNISÉGNEK...
Ráadásul, örökösen megnevezték azokat a nemzettestvéreiket, akikre mutogatva azt sulykolták - mint most is - hogy minden problémánkról, bajunkról ők tehetnek. Mármint annak idején a kulákok, nagy- és kispolgárok, ellenforradalmárok...Majd, az 1970-es években: a gyeses kismamák a nyugdíja(so)k rovására kapták a segélyt...mármint, hogy miattuk maradtak a nyugdíjak olyan alacsonyak...stb. Annyira megszokták egyesek (többesek) ezt a BŰNBAKOKRA való áthárítást, hogy még ma is ez folyik jobbról és balról egyaránt.

Ezért lenne nagyon fontos végre elfelejteni a kollektivizmust, meg individualizmust, meg az össze ember kitalálta -izmust, mert egyik izmus sem szolgálta és szolgálja az emberiség és benne az egyes ember érdekét!
Mert, minden embernek az az érdeke, hogy az EGYÉNISÉGE (külső-belső tulajdonságai) alapján tanulhasson tovább és foglalja el a dolgozó társadalomban az őt megillető szakmában- hivatásban a helyét.

Vagyis, el kellene fogadniazt a TÉNYT, hogy mindenki az individuális tulajdonságai alapján predesztinált...
Aszerint legyen belőle énekes, vagy munkás, vagy konstruktőr... vagy szerzetes, apáca, vagy tanár, vagy közgazdász, esetleg balerina...
Vannak emberek akik a számok világába belebetegednek és vannak akik meg értik, szeretik azt.

Ezért nem szabad senkit a lelki habitusával ellentétes pályára erőltetni, mert az olyan, mint amikor egy kövérkés, nagytestű kislányt mindenáron balerinának akarunk kiképezni. Csakhogy, ez nem fordulhat olyan gyakran elő, mert a fizikai tulajdonsága valakinek a szem számára nagyon is látható. Mint például, valakinek a testalkata szerinti testi alkalmatlansága.

Ugyanakkor, vannak olyan lelki tulajdonságok, amelyekkel nagyon nem valók emberek bizonyos munkákra- hivatásra. Csakhogy, ezt a TÉNYT az ateista-materialista szemléleten nevelkedett nemzedékek vezetői az Istennek sem hajlandók tudomásul venni. Ezért gondolkodnak úgy a felvételizőkről, mint esetleges keretszámokba - a társadalmi szükségletekre hivatkozva - gyömöszölhető élettelen tárgyakról.

Ezt a gondolatot fogalmaztam meg még 1996-ban a Tudósítás Magyarországról c. szociográfiában és ezt plagizálta tőlem Jókai Anna és aratott vele nagy sikert egy (magyar nők) világkonferencián, amire én is hivatalos voltam. Habár, jeligés volt a pályázat és ő nem tudhatta, hogy kit takar a "Bízom Külkertesben"c. jelige... De azt nagyon is jól tudta már akkor, hogy soha az életben nem fog megjelenni!!!!
Legalább is a Magyar Írószövetség égisze alatt NEM.

Egyébként, van ennek a paradoxonnak tűnő problémának MEGOLDÁSA!!!
Éspedig Ravasz László egyik írásában találtam rá:

"Isten teremtette az egyéniséget...azért, hogy a közösségnek szolgáljon; a közösséget azért, hogy az egyéniséget hordozza, táplálja és kivirágoztassa."

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 104 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 283
  • e Hét: 5791
  • e Hónap: 14395
  • e Év: 50336
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.