Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jézus Krisztus születése így történt
  2016-12-23 08:34:38, péntek
 
   
  "Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprenkedett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert Ő váltja meg népét bűneitől.
*
Ha Mária is zsidó volt, mint József, akkor az Úr angyalának nem ezt kellett volna mondania: Ő váltja meg népedet bűneitől? Persze, ezt lehet értelmezni az istenhit szemszögéből úgy is, hogy Jézus tanítását követőkre gondolt az Úr angyala, mikor azt mondta Józsefnek: "Ő váltja meg népét bűneitől" -, de lehet úgy is, hogy a születendő kisded nem lehet zsidó, mert anyja se volt az.
*
Nem is lenne gond, ha most abbahagynánk vizsgálódásunkat. Azonban, János apostol a következőképp írja le Pilátus és Jézus urunk szóváltását (18:33-36):
*
"Pilátus maga elé hivatta Jézust, és megkérdezte tőle: Te vagy-e a zsidók királya?
*
Jézus így válaszolt: Magadtól mondod ezt, vagy mások mondták neked rólam?
*
Pilátus ezt felelte: Hát zsidó vagyok én? Saját néped és a főpapok adtak kezembe. Mit tettél?
*
Ekkor Jézus így szólt: Az én országom nem ebből a világból való. Ha ebből a világból volna az országom, szolgáim harcra kelnének, hogy ne kerüljek a zsidók kezére. De az én országom nem innét való."
*
Ha Jézus zsidó volt, nem ezt kellett volna mondania?: ..., ne kerüljek ellenségeim kezére? Ha például egy magyart a magyar hatóság el akar fogatni, akkor nem azt mondja: menekülök, hogy ne kerüljek a magyarok kezére, hanem azt, hogy ne kerüljek a hatóság, vagy ellenségeim kezére. Jézus tehát nem azonosította magát a zsidókkal.
*
http://furaila.xfree.hu/273855

Mágus királyok: Gáspár, Menyhárt, Boldizsár
*
Máté apostol a 2:1-2. versben azt írja, hogy a kisded Jézust keletről "bölcsek" jöttek meglátogatni, akik a zsidók újszülött királyát keresték. Tudjuk, hogy ez nagy aggodalmat okozott Heródesnek, olyannyira, hogy megparancsolta a kémjeinek, hogy kövessék a bölcseket, és tudják meg, hol van az újszülött. A bölcsek is észrevették, hogy bajban vannak és sikerül elillanniuk a zsaruk szeme elől. Minden bizonnyal ők tanácsolták Szent Józsefnek és Szűz Máriának, hogy meneküljenek. Eredménye az lett, hogy Heródes legyilkoltatta a két éven aluli fiúgyermekeket. De vajon hová menekült Szt. József és Szűz Mária a kisdeddel? Feltehetőleg keletre, a bölcsek hazájába, ahol biztonságban érezhették magukat. Vajon milyen nevelést kaphatott ott a felcseperedő Istenfia? A következőkből talán némi fény derül az utóbbi kérdésre.
*
Kérdéses viszont az is, hogy valójában kik jöttek napkeletről az újszülöttet meglátogatni. Királyok, bölcsek vagy mágusok? Nem mindegy ugyanis. Az Oregon Katolikus Nyomda (Oregon Catholic Press) által kiadott Mai Misekönyv-ben (Today's Missal, 1999. november - 2000. április. 52. oldal.) Máté apostol evangéliumában a "bölcsek" helyett "mágusokat" (magi) ír (2:1-2), mely a Hastings-féle Bibliai Értelmező Szótár (Hasting' Dictionary of the Bible) szerint a "pap" szóval rokon értelmű. Valamint a Perzsiában élő médek főpapjai is mágusok, akik nem szemita és nem árja fajtájúak voltak. Talán turániak? Kr.e. 721-ben fellázadtak a perzsa uralkodó ellen, aki egy részüket Számáriába telepítette.
*
Elképzelhető, hogy Szűz Mária e nép kései sarja volt? Számos jel arra mutat, hogy Isten fiának anyja nem volt zsidó. A talmud (Sanhedrin 106a) szerint pedig hercegnő volt. Tudjuk, hogy Jézus az Olajfák hegyére járt imádkozni, ahol egy templom állt. Szintén a talmud szerint e templomban Szűz Mária leány korában szent táncokat táncolt. Zsidó templomba a nők be se tehették lábukat. Milyen vallás temploma volt tehát az Olajfák hegyén, ahova Jézus imádkozni járt? A turáni mágusok az újszülött herceget jöttek meglátogatni a Pártos Birodalomból? Onnan, ahol a médek éltek félezer évvel korábban?
*
Elgondolkodtató az is, hogy Jézus az utolsó vacsorán a kehelyben lévő bort vérével azonosította, melyből mindnyájan ittak az újszövetség szentesítésére. E cselekedet is a turáni népeknél szokásos vérszövetségre emlékeztet, mikor a kehelyben lévő borba néhány csepp vért is vegyítenek. Árpád népe is vérszövetséget kötött, mielőtt elfoglalta a Kárpát-medencét. A kereszténység felvétele előtt a magyaroknak is mágusai, magyarul táltosai voltak, és a turáni népek családjába tartozónak vallják magukat. Érdemes megemlíteni azt is, hogy Jézus arámi nyelven beszélt, melynek bölcsője Mezopotámia volt. Vajon milyen nyelven beszélt az apostolokkal? Megannyi kérdés. Magyar Jézusról beszélni azonban - mai értelmezésben - túlfeszítettnek mutatkozik, de ha Jézust Szűz Mária révén fajtánk-bélinek, azaz turáni születésűnek mondjuk, akkor valószínű helyes úton járunk.
*
Az itt felsoroltakat még a következők is alátámasztani látszanak. Pilátus nem látta Jézus bűnösségét bizonyítottnak. Mosta kezeit, és tett egy utolsó kísérletet megmentésére. Megkérdezte az egybegyűlteket, hogy kit szeretnének szabadon bocsátani az ünnep alkalmából: Jézust vagy Barabást? A zsidó tömeg a zsidó Barabást választotta, és "feszítsd meg őt" rivallt Jézusra. A tanítványok, a majdani apostolok is keletre mentek téríteni. Talán saját fajtájuk körében jobb eredményt és biztonságot reméltek?
*
Radics Géza
2012.12.13.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vizsgálódásunkat, elgondolkodtató, megszégyeníteni, túlfeszítettnek, fiúgyermekeket, vérszövetségre, egybegyűlteket, szentesítésére, megparancsolta, bizonyítottnak, legyilkoltatta, evangéliumában, vérszövetséget, felsoroltakat, kereszténység, értelmezésben, szentlélektől, következőkből, alátámasztani, következőképp, apostolokkal, meglátogatni, abbahagynánk, töprenkedett, azonosította, birodalomból, feltehetőleg, meneküljenek, felcseperedő, megmentésére, elképzelhető, biztonságban, szemszögéből, születésűnek, választotta, észrevették, benne fogant, istenhit szemszögéből, születendő kisded, következőképp írja, zsidók királya, főpapok adtak, világból való, világból volna, zsidók kezére, magyar hatóság, magyarok kezére, kisded Jézust, zsidók újszülött, zsaruk szeme, bölcsek hazájába, felcseperedő Istenfia, Jézus Krisztus, Ekkor Jézus, Szent Józsefnek, Szűz Máriának, Szűz Mária, Oregon Katolikus Nyomda, Oregon Catholic Press, Hastings-féle Bibliai Értelmező Szótár, Pártos Birodalomból, Magyar Jézusról, Jézust Szűz Mária, Radics Géza,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Nagy László - Szerelem emléke  Aztán itt van egy másik szerep...  Ne engedd el kezem!  Ez a miénk!  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Nyíljatok meg  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Atyám !  Kezdet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Üdvözöllek az oldalamon  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Isten áldja  Keresd azt a valakit,...  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Evan Esar tollából  Mai harmónia kártyám  Szép estét kedves látogatóimna...  A magukat nyílt és őszinte emb...  A csonk és a facsemete  Az ünnepről  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Rejtő Jenő versei  Nagy László - Szerelem emléke  Nem kell ide békemenet  Március 15 emlékére virágba bo...  Az embernek fiatal korában van  Szent Pio atya!  Szabó Norbert – Szabadsá...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Esti kép  Facebookon kaptam  Szeretettel  Aztán itt van egy másik szerep...  Könnyáztatta asszonysorsok  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor 5 éves voltam,  Az agyat és a csontokat is erő...  A halolaj és a hal még a migré...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Házi botox  Könnyáztatta asszonysorsok  Mai harmónia kártyám  Alvó kislány  Szép Álmokat  Mai harmónia kártyám  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Evan Esar tollából  Könnyáztatta asszonysorsok  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Alvó cica  Alvó cica  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Sötétség és világosság  Aztán itt van egy másik szerep...  William Shakespeare-től idéze...  Kokárda  Facebookon kaptam  Törött csészék  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
benne fogant, istenhit szemszögéből, születendő kisded, következőképp írja, zsidók királya, főpapok adtak, világból való, világból volna, zsidók kezére, magyar hatóság, magyarok kezére, kisded Jézust, zsidók újszülött, zsaruk szeme, bölcsek hazájába, felcseperedő Istenfia, következőkből talán, utóbbi kérdésre, újszülöttet meglátogatni, perzsa uralkodó, részüket Számáriába, templom állt, talmud szerint, turáni mágusok, újszülött herceget, médek éltek, utolsó vacsorán, kehelyben lévő, újszövetség szentesítésére, turáni népeknél, kereszténység felvétele, turáni népek, utolsó kísérletet, ünnep alkalmából, zsidó tömeg, zsidó Barabást, majdani apostolok, vizsgálódásunkat, elgondolkodtató, megszégyeníteni, túlfeszítettnek, fiúgyermekeket, vérszövetségre, egybegyűlteket, szentesítésére, megparancsolta, bizonyítottnak, legyilkoltatta, evangéliumában, vérszövetséget, felsoroltakat, kereszténység, értelmezésben, szentlélektől, következőkből, alátámasztani, következőképp, apostolokkal, meglátogatni, abbahagynánk, töprenkedett, azonosította, birodalomból, feltehetőleg, meneküljenek, felcseperedő, megmentésére, elképzelhető, biztonságban, szemszögéből, születésűnek, választotta, észrevették, szeretnének, tanácsolták, újszülöttet, napkeletről, megkérdezte, elillanniuk, szóváltását, telepítette, mezopotámia, újszövetség, biztonságot, magyaroknak, fellázadtak, tanítványok, ellenségeim, megemlíteni, egybekeltek, cselekedet, dictionary, emlékeztet, kísérletet, születendő, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 61
  • e Hét: 220
  • e Hónap: 2465
  • e Év: 34195
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.