Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagyanyáink még tudták - diófélék áztatása
  2017-08-31 17:51:44, csütörtök
 
  Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt mindig be kell áztatni!
Így aktiválod a szervezeted számára.

A babról és a lencséről mindenki tudja, hogy be kell áztatni. Áztatjuk a mazsolát is, mielőtt bekeverjük az ételbe. Ugyanígy be kell áztatni a héjas olajos magvakat, mert ezzel lényegében aktiváljuk őket a szervezetünk számára.

Miért jó?
Az áztatás során a magvak és diófélék elindulnak a kicsírázáshoz vezető folyamaton, és lebomlik a fitinsav tartalmuk. A fitinsav egy olyan enzim, ami gátolja a magvakat az idő előtti kicsírázásban, és a felszívódást is gátolja!
Az áztatást követően így a magvakban lévő, és szervezetünk számára fontos tápanyagokat az emésztés során megfelelően tudjuk majd hasznosítani.





Ajánlott áztatási idő:
dió: 4-8 óra
mandula: 8-12 óra
mogyoró: 8 óra
lenmag 6 óra
makadámdió: 4 óra
kesudió: 3-6 óra


Az áztatás folyamata:
Folyóvíz alatt mossuk meg a magot.
Öntsük egy öblösebb tálba és töltsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Takarjuk le egy konyharuhával.
Várjuk ki az előírt időt. Ha sokáig kell áztatni, ajánlott 3 óránként vizet cserélni.
Öntsük le róla a vizet, majd folyó vízzel öblítsük le, és hagyjuk megszáradni.
Amit nem használunk fel rögtön, azt ki kell szárítanunk, különben penészes lesz!

Ne lepődj meg: áztatás hatására a mag térfogata jelentősen nőni fog!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: kicsírázásban, konyharuhával, kicsírázáshoz, szervezetünk, felhasználás, hasznosítani, tápanyagokat, felszívódást, megszáradni, szervezeted, megfelelően, szárítanunk, nagyanyáink, elindulnak, makadámdió, bekeverjük, lényegében, folyamaton, aktiváljuk, dióféléket, használunk, jelentősen, tartalmuk, magvakban, folyamata, lencséről, térfogata, aktiválod, ajánlott, áztatási, áztatást, követően, magvakat, emésztés, ugyanígy, öblösebb, dióféléket felhasználás, szervezeted számára, lencséről mindenki, héjas olajos, szervezetünk számára, áztatás során, kicsírázáshoz vezető, fitinsav tartalmuk, olyan enzim, áztatást követően, magvakban lévő, emésztés során, áztatás folyamata, öblösebb tálba, előírt időt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ami embereknek lehetetlen, az...  Még csak most kezdődik a nap  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Png cica  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png nő  Mindig jusson idő nevetni  Paul David Tripp Április 20  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fehér virág  Png virág  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Sokan azt tartják  Nem méltó hozzád  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Nem számIt  Paul David Tripp Április 19  Png cica  Erdőn  Alázat  Az engedelmesség miért nem vál...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Irgalom és ítélet  Szép estét  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Alázat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Facebookon kaptam  Alázat  Bounty krémes  Egy lelki imádság  Szép estét kedves látogatóimna...  Még csak most kezdődik a nap  Garai Gábor - Takarítás  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Fehér virág  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Egy bizonyos határt  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Esti kép  Adakozás  Jó éjszakát  Png virág  Németh László tollából  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Popper Péter szavai  Png férfi  Esti kép  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akik bántanak téged  Csak a fogyatkozás látható  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Lóhere  Akik bántanak téged  Akik bántanak téged 
Bejegyzés Címkék
dióféléket felhasználás, szervezeted számára, lencséről mindenki, héjas olajos, szervezetünk számára, áztatás során, kicsírázáshoz vezető, fitinsav tartalmuk, olyan enzim, áztatást követően, magvakban lévő, emésztés során, áztatás folyamata, öblösebb tálba, előírt időt, kicsírázásban, konyharuhával, kicsírázáshoz, szervezetünk, felhasználás, hasznosítani, tápanyagokat, felszívódást, megszáradni, szervezeted, megfelelően, szárítanunk, nagyanyáink, elindulnak, makadámdió, bekeverjük, lényegében, folyamaton, aktiváljuk, dióféléket, használunk, jelentősen, tartalmuk, magvakban, folyamata, lencséről, térfogata, aktiválod, ajánlott, áztatási, áztatást, követően, magvakat, emésztés, ugyanígy, öblösebb, öblítsük, cserélni, óránként, lebomlik, különben, hatására, penészes, mindenki, áztatjuk, mazsolát, fitinsav, folyóvíz, takarjuk, diófélék, gátolja, áztatás, áztatni, hagyjuk, ellepje, töltsük, mandula, mogyoró, kesudió, számára, mielőtt, fontos, olajos, vízzel, előírt, várjuk, tudjuk, lenmag, forrás, babról, öntsük, ételbe, sokáig, rögtön, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 375
  • e Hét: 25266
  • e Hónap: 56752
  • e Év: 261453
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.