|
2017-08-31 17:51:44, csütörtök
|
|
|
Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt mindig be kell áztatni!
Így aktiválod a szervezeted számára.
A babról és a lencséről mindenki tudja, hogy be kell áztatni. Áztatjuk a mazsolát is, mielőtt bekeverjük az ételbe. Ugyanígy be kell áztatni a héjas olajos magvakat, mert ezzel lényegében aktiváljuk őket a szervezetünk számára.
Miért jó?
Az áztatás során a magvak és diófélék elindulnak a kicsírázáshoz vezető folyamaton, és lebomlik a fitinsav tartalmuk. A fitinsav egy olyan enzim, ami gátolja a magvakat az idő előtti kicsírázásban, és a felszívódást is gátolja!
Az áztatást követően így a magvakban lévő, és szervezetünk számára fontos tápanyagokat az emésztés során megfelelően tudjuk majd hasznosítani.
Ajánlott áztatási idő:
dió: 4-8 óra
mandula: 8-12 óra
mogyoró: 8 óra
lenmag 6 óra
makadámdió: 4 óra
kesudió: 3-6 óra
Az áztatás folyamata:
Folyóvíz alatt mossuk meg a magot.
Öntsük egy öblösebb tálba és töltsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Takarjuk le egy konyharuhával.
Várjuk ki az előírt időt. Ha sokáig kell áztatni, ajánlott 3 óránként vizet cserélni.
Öntsük le róla a vizet, majd folyó vízzel öblítsük le, és hagyjuk megszáradni.
Amit nem használunk fel rögtön, azt ki kell szárítanunk, különben penészes lesz!
Ne lepődj meg: áztatás hatására a mag térfogata jelentősen nőni fog!
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: kicsírázásban, konyharuhával, kicsírázáshoz, szervezetünk, felhasználás, hasznosítani, tápanyagokat, felszívódást, megszáradni, szervezeted, megfelelően, szárítanunk, nagyanyáink, elindulnak, makadámdió, bekeverjük, lényegében, folyamaton, aktiváljuk, dióféléket, használunk, jelentősen, tartalmuk, magvakban, folyamata, lencséről, térfogata, aktiválod, ajánlott, áztatási, áztatást, követően, magvakat, emésztés, ugyanígy, öblösebb, dióféléket felhasználás, szervezeted számára, lencséről mindenki, héjas olajos, szervezetünk számára, áztatás során, kicsírázáshoz vezető, fitinsav tartalmuk, olyan enzim, áztatást követően, magvakban lévő, emésztés során, áztatás folyamata, öblösebb tálba, előírt időt,
|
|
|
|
dióféléket felhasználás, szervezeted számára, lencséről mindenki, héjas olajos, szervezetünk számára, áztatás során, kicsírázáshoz vezető, fitinsav tartalmuk, olyan enzim, áztatást követően, magvakban lévő, emésztés során, áztatás folyamata, öblösebb tálba, előírt időt, kicsírázásban, konyharuhával, kicsírázáshoz, szervezetünk, felhasználás, hasznosítani, tápanyagokat, felszívódást, megszáradni, szervezeted, megfelelően, szárítanunk, nagyanyáink, elindulnak, makadámdió, bekeverjük, lényegében, folyamaton, aktiváljuk, dióféléket, használunk, jelentősen, tartalmuk, magvakban, folyamata, lencséről, térfogata, aktiválod, ajánlott, áztatási, áztatást, követően, magvakat, emésztés, ugyanígy, öblösebb, öblítsük, cserélni, óránként, lebomlik, különben, hatására, penészes, mindenki, áztatjuk, mazsolát, fitinsav, folyóvíz, takarjuk, diófélék, gátolja, áztatás, áztatni, hagyjuk, ellepje, töltsük, mandula, mogyoró, kesudió, számára, mielőtt, fontos, olajos, vízzel, előírt, várjuk, tudjuk, lenmag, forrás, babról, öntsük, ételbe, sokáig, rögtön, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 375
- e Hét: 25266
- e Hónap: 56752
- e Év: 261453
|
|
|