Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógynövényes borogatások őseink receptjei alapján
  2020-02-04 23:51:09, kedd
 
 



A gyógynövényekre sok esetben számíthatunk, támaszkodhatunk. Legyen szó influenzáról, fejfájásról, a menstruáció kellemetlen tüneteinek enyhítéséről, ízületi fájdalmakról vagy éppen különféle gyulladásokról. A gyógynövényekkel történő gyógyítás nem új keletű, már szüleink, nagyszüleink, dédszüleink is alkalmazták a természet kincseit, ha valamilyen egészségügyi problémával kellett szembenézniük. Szerencsére manapság is egyre többen fedezik fel a fitoterápia előnyeit, és sokan vélik úgy, hogy gyógyszerhez csak a legvégső esetben folyamodnak. Nyilván egy komoly szívbetegség vagy pajzsmirigyprobléma esetén nem lehet elhagyni a gyógyszereket, de az apróbb betegségeket, fájdalmakat lehet orvosolni gyógynövényekkel, hiszen felesleges lenne minden apró-cseprő gond miatt különféle gyógyszerekkel mérgezni magunkat.

A gyógynövényes borogatások is azt a célt szolgálják, hogy a természet erejével és ne mindenféle pirulával gyógyítsuk magunkat. A borogatás azért is egy kíméletes módja a gyógyításnak, mivel a legtöbb esetben gyógynövényt alkalmazunk. Meleg hatására felszabadulnak a gyógynövény hatóanyagai és így fejtik ki áldásos hatásukat. Mire kell ügyelni, amikor borogatást készítünk, használunk? Mielőtt bármilyen borogatást a bőrünkre helyeznénk, érintsük azt a csuklónkhoz. Ha a csuklónk elviseli a borogatás hőjét, melegét, akkor bátran felhelyezhetjük azt a kívánt testfelületre. Ha a csuklónk elviselhetetlenül forrónak érezi a borogatást, akkor érdemes még egy-két percet várni, mielőtt felhelyezzük azt.

Tölgyfakéreggel kisebb horzsolásokat gyógyíthatunk, természetes úton. Főzzön legalább harminc percen keresztül 3-4 evőkanálnyi tölgyfakérget, majd amikor lehűlt, akkor helyezze a borogatást a kezelendő felületre.

Égési sérüléseket és sebeket pépesített acsalapuval orvosolhatunk. Szedjen acsalapuleveleket, mossa meg, majd pépesítse azokat és helyezze a pépet a kívánt felületre. Hagyja rajta 10 percig, majd langyos vízzel alaposan mossa le a gyógynövénymaradványokat. Naponta többször is megismételheti a kezelést.

Ha a szem környéke beduzzad, akkor a zsályás-uborkás borogatást lehet alkalmazni. Hámozzon, majd karikázzon fel egy uborkát, négy szeletet pépesítsen. Járjon el ugyanígy 3-4 zsályalevéllel is. Majd egy kávéscsészébe tegyen 3-4 kiskanál zsályamagot és áztassa azokat hideg vízben addig, míg a víz elkezd nyálkásodni. Szűrje le a zsályamagokat, keverje össze a pépesített növényekkel, majd rakjon belőle a szemkörnyékén kialakult duzzanatra.

Rándulásra készítsen kakukkfűolajat. Egy kisebb befőttesüvegbe tegyen 3-4 maréknyi kakukkfüvet, majd öntsön rá annyi növényi olajat, hogy ellepje. Ezután helyezze az üveget meleg helyre. Három hét múlva szűrje le az üveg tartalmát, amelyet aztán rándulásokra használhat bedörzsölő szerként.

A kelések, fekélyek kezelésére a görögszéna egy kiváló gyógynövény. Egy edénybe tegyen fel 1 dl vizet főni. Tegyen bele annyi görögszénát, hogy egy jól kenhető masszát kapjon. A meleg pépet helyezze egy gézdarabra, majd helyezze azt a kelésre. Rakjon rá egy nylondarabot és alaposan ragassza le. Hagyja rajta legalább egy órán keresztül. Naponta többször is alkalmazhatja a görögszéna-pakolást.

Fejfájásra az egyik legjobb természetes módszer a hideg vizes borogatás. A tormát nemcsak megfázás esetén használhatjuk, hanem fejfájás csillapításra is. Reszeljen le egy közepes méretű tormát, majd helyezze azt egy gézdarabba. Készítsen belőle egy kis batyut és egyik kezével szorítsa a tarkójára. Kis idő múlva nyoma sem lesz a fejfájásának.

Izomhúzódásra készíthetünk körömvirág-kivonatot. Tegyen egy befőttesüvegbe 3-4 maréknyi alaposan megmosott körömvirágot. Öntsön rá annyi alkoholt, hogy ellepje a narancsszínű virágokat, majd csavarja rá az üvegre a tetejét és helyezze azt egy napos ablakba. Naponta egy-két alkalommal rázza fel az üveget. Két hét múlva forraljon fel vizet és öntsön egy keveset a befőttesüvegbe, majd szűrje le annak tartalmát. Mártogasson meg egy vászonkendőt az üvegben és helyezze azt a duzzanatra.

Amikor úgy érezi, hogy az immunrendszere cserbenhagyja, akkor készítsen az egész testére borogatást. Egy lepedőt áztasson be hideg vízbe, amelybe előzőleg illóolajat csepegtetett. Immunerősítő illóolajok: tömjén, levendula, mirha, citrom vagy fahéj. A lepedőt vegye ki a vízből, majd csavarja ki. Az ágyra terítsen egy vastagabb plédet vagy takarót. Majd a lepedőt tekerje körbe magán - vagy kérje ebben valakitől segítséget -, hogy csak a feje látszódjon ki belőle. Ezután feküdjön a vastag plédre, egy másikkal pedig takarózzon be. Az egész testre kiterjedő borogatás a szervezet öngyógyító erőit képes beindítani és az immunrendszert képes megerősíteni. Márpedig ha az immunrendszerünk rendben van, akkor testileg, szellemileg és lelkileg is erősnek és kiegyensúlyozottnak fogjuk érezni magunkat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: gyógynövényekkel, immunrendszerünk, gyógynövényekre, tölgyfakéreggel, felhelyezhetjük, támaszkodhatunk, immunrendszere, megismételheti, kakukkfűolajat, befőttesüvegbe, gyulladásokról, felszabadulnak, immunrendszert, zsályalevéllel, gyógyszerekkel, szembenézniük, testfelületre, alkalmazhatja, orvosolhatunk, cserbenhagyja, használhatjuk, gyógynövényes, tölgyfakérget, izomhúzódásra, zsályamagokat, szemkörnyékén, kávéscsészébe, gyógyíthatunk, horzsolásokat, csillapításra, gyógyszereket, felhelyezzük, fejfájásának, szívbetegség, betegségeket, gyógyszerhez, menstruáció kellemetlen, gyógynövényekkel történő, természet kincseit, fitoterápia előnyeit, legvégső esetben, komoly szívbetegség, apróbb betegségeket, gyógynövényes borogatások, célt szolgálják, természet erejével, borogatás azért, kíméletes módja, legtöbb esetben, gyógynövény hatóanyagai, bőrünkre helyeznénk, csuklónk elviseli,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hiányzik  210 éve született a SZÓZAT meg...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alázat  Szép estét  Minden harmadik...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szívem  Png kislány  Facebookon kaptam  Adakozás  Sose bánj semmit  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Idő  Facebookon kaptam  Nevem  Akarat  Éretlen vers  Paul David Tripp Április 20  Radikális szeretet  Egy lelki imádság  Akarat  Alázat  Adakozás  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Egy bizonyos határt  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Bertolt Brecht -től idézet  Szép álmokat!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Radikális szeretet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png lepke  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes délutánt kívánok  Png kutya  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einstein gondolata  Png cica  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  Szép álmokat!  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hiányzik  Boldog születésnapot a ma ünne...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Png csokor  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bounty krémes  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Nem számIt  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz... 
Bejegyzés Címkék
menstruáció kellemetlen, gyógynövényekkel történő, természet kincseit, fitoterápia előnyeit, legvégső esetben, komoly szívbetegség, apróbb betegségeket, gyógynövényes borogatások, célt szolgálják, természet erejével, borogatás azért, kíméletes módja, legtöbb esetben, gyógynövény hatóanyagai, bőrünkre helyeznénk, csuklónk elviseli, borogatás hőjét, kívánt testfelületre, csuklónk elviselhetetlenül, kezelendő felületre, kívánt felületre, szem környéke, zsályás-uborkás borogatást, kávéscsészébe tegyen, pépesített növényekkel, szemkörnyékén kialakult, kisebb befőttesüvegbe, üveget meleg, üveg tartalmát, kiváló gyógynövény, edénybe tegyen, meleg pépet, órán keresztül, egyik legjobb, hideg vizes, tormát nemcsak, közepes méretű, narancsszínű virágokat, napos ablakba, immunrendszere cserbenhagyja, egész testére, lepedőt áztasson, lepedőt vegye, ágyra terítsen, vastagabb plédet, lepedőt tekerje, feje látszódjon, vastag plédre, másikkal pedig, egész testre, szervezet öngyógyító, immunrendszert képes, immunrendszerünk rendben, gyógynövényekkel, immunrendszerünk, gyógynövényekre, tölgyfakéreggel, felhelyezhetjük, támaszkodhatunk, immunrendszere, megismételheti, kakukkfűolajat, befőttesüvegbe, gyulladásokról, felszabadulnak, immunrendszert, zsályalevéllel, gyógyszerekkel, szembenézniük, testfelületre, alkalmazhatja, orvosolhatunk, cserbenhagyja, használhatjuk, gyógynövényes, tölgyfakérget, izomhúzódásra, zsályamagokat, szemkörnyékén, kávéscsészébe, gyógyíthatunk, horzsolásokat, csillapításra, gyógyszereket, felhelyezzük, fejfájásának, szívbetegség, betegségeket, gyógyszerhez, készíthetünk, megerősíteni, influenzáról, csepegtetett, körömvirágot, vászonkendőt, enyhítéséről, fájdalmakról, nagyszüleink, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2097
  • e Hét: 18764
  • e Hónap: 50250
  • e Év: 254951
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.