Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Férfiak veszélyben
  2021-05-30 22:05:26, vasárnap
 
  Férfiak veszélyben: a kimerültség és a stressz szívrohamot is okozhat

A férfiak hajlamosak túlhajtani magukat a munkában. Érzik, hogy fáradtak, tudják, hogy kimerültek és pihenniük kellene, de minden egyes nap elmennek dolgozni, még akkor is, ha legszívesebben ágyban maradnának és pihennének. Sajnos a testünket nem lehet és nem is szabad a végtelenségig kizsigerelni, mivel ennek meglesz a következménye. A kimerültség és a tartós fáradtság ugyanis jelentősen megemeli a szívroham kialakulásának kockázatát férfiaknál.

Hiába él valaki egészségesen, ha közben kimerült és állandóan fáradt. A fáradtság és a kimerültség ugyanis megemeli a szív- és érrendszeri kockázatokat és ezzel a szívinfarktus kialakulásának az esélye is megnövekszik.

A kimerültség nemcsak a sok munka miatt keletkezhet, hanem a magas szintű stressz miatt is. A folyamatos stressz számos ok miatt kialakulhat, akár személyes ügyek, pénzügyi gondok, munkahelyi problémák mind-mind megemelhetik a szintjét.

Az már korábban is bebizonyosodott, hogy a magas stressz-szint, a folyamatosan jelenlevő feszültség mind a férfiak, mind a nők esetében okozhat szívrohamot. Nőknél a stroke, míg férfiaknál inkább a szívroham a gyakoribb.

Hogyan okozhat a stressz szívrohamot? A folyamatosan fennálló feszültség állandóan magas szinten tartja a vérnyomást, ami szív- és érrendszeri megbetegedésekhez, szívrohamhoz és stroke-hoz vezethet.

A magas stressz-szint ezen kívül oka lehet az inzulinrezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának is. Ezeknek a betegségeknek lehet szív- és érrendszeri megbetegedés a szövődménye, ami pedig szintén vezethet szívrohamhoz.

Az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség és az elhízás együttesen pedig tovább fokozzák a kockázatokat, hiszen gyulladást keltenek a szervezetben, ami szintén szív- és érrendszeri betegségek kockázatai tényezője lehet.

Nagyon lényeges, hogy a férfiak is megnyugodjanak és ne stresszeljenek állandóan, illetve, ha azt érzik, hogy nagyon fáradtak, hagyjanak ki egy-két napot és pihenjenek, lazítsanak.

A kimerültség és a stressz a legrosszabb kombináció, hiszen jelentősen megnöveli a szívroham kialakulásának kockázatát. Tanuljon meg lazítani, kikapcsolni és ha lehet, teremtsen magának énidőt, hiszen nemcsak a nőknek és nemcsak a gyerekeknek, hanem a férfiaknak is jár a pihenés.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: bebizonyosodott, kialakulásának, legszívesebben, stresszeljenek, megnyugodjanak, végtelenségig, cukorbetegség, betegségeknek, következménye, szívinfarktus, kizsigerelni, folyamatosan, egészségesen, kockázatokat, megnövekszik, megemelhetik, szívrohamhoz, szervezetben, megbetegedés, kimerültség, érrendszeri, legrosszabb, gyerekeknek, kikapcsolni, keletkezhet, szövődménye, szívrohamot, kialakulhat, férfiaknál, maradnának, folyamatos, pihenjenek, jelentősen, kimerültek, betegségek, együttesen, stressz szívrohamot, férfiak hajlamosak, végtelenségig kizsigerelni, tartós fáradtság, szívroham kialakulásának, kimerültség ugyanis, szívinfarktus kialakulásának, kimerültség nemcsak, magas szintű, folyamatos stressz, magas stressz-szint, folyamatosan jelenlevő, folyamatosan fennálló, 2-es típusú, betegségeknek lehet, elhízás együttesen,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Julian Brass gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Irgalom és ítélet  A jó emberek mindig szépek mar...  Ne kapaszkodj magasabbra,  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tanuld meg ezt a versemet  Png virág  Albert Einsteinről  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Akarat  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Próbálj meg ...  Png férfi  Adakozás  Próbálj meg ...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nevem  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kaffka_Margit  Paul David Tripp Április 20  Fekete-erdő desszert  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Idő  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A jó emberek mindig szépek mar...  Png férfi  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Alázat  A kételkedés kezelése  Adakozás  képre írva  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  képre írva  Fehér virág  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Albert Einsteinről  Örülök, hogy látlak!  képre írva  Lóhere  Facebookon kaptam  Lóhere  Alázat  Popper Péter szavai  Mi lenne ha  Paul David Tripp Április 20  Png kutya  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Png virág  Boldog születésnapot a ma ünne...  Julian Brass gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kellemes délutánt kívánok  Png cica  Hiányzik  Paul David Tripp Április 20  George Gordon Lord Byron: Inez...  Hiányzik  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép estét kedves látogatóimna...  s immár én is felragyogva, ért...  Hazára minden embernek szükség...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata 
Bejegyzés Címkék
stressz szívrohamot, férfiak hajlamosak, végtelenségig kizsigerelni, tartós fáradtság, szívroham kialakulásának, kimerültség ugyanis, szívinfarktus kialakulásának, kimerültség nemcsak, magas szintű, folyamatos stressz, magas stressz-szint, folyamatosan jelenlevő, folyamatosan fennálló, 2-es típusú, betegségeknek lehet, elhízás együttesen, legrosszabb kombináció, bebizonyosodott, kialakulásának, legszívesebben, stresszeljenek, megnyugodjanak, végtelenségig, cukorbetegség, betegségeknek, következménye, szívinfarktus, kizsigerelni, folyamatosan, egészségesen, kockázatokat, megnövekszik, megemelhetik, szívrohamhoz, szervezetben, megbetegedés, kimerültség, érrendszeri, legrosszabb, gyerekeknek, kikapcsolni, keletkezhet, szövődménye, szívrohamot, kialakulhat, férfiaknál, maradnának, folyamatos, pihenjenek, jelentősen, kimerültek, betegségek, együttesen, hajlamosak, túlhajtani, vérnyomást, gyulladást, lazítsanak, feszültség, kockázatai, kockázatát, veszélyben, pihennének, férfiaknak, munkahelyi, kombináció, fáradtság, állandóan, pihenniük, testünket, problémák, személyes, teremtsen, tényezője, szívroham, hagyjanak, megnöveli, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5552
  • e Hét: 22219
  • e Hónap: 53705
  • e Év: 258406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.