Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A resveratrol gyulladáscsökkentő, öregedésgátló
  2021-09-07 21:45:53, kedd
 
 



A resveratrol gyulladáscsökkentő, öregedésgátló és rákellenes hatásai

A resveratrol a szervezetben lévő szabad gyököket képes semlegesíteni, de más csodás hatásokkal is rendelkezik, hiszen gyulladáscsökkentő, öregedésgátló, rákellenes, antioxidáns, neuroprotektív és antimikrobiális hatású is egyben.

A szőlő nagy mennyiségben tartalmazza a resveratrol nevű vegyületet. Egy tanulmány arról számolt be, hogy hatékony lehet a tüdőrák kezelésében. A kutatók azt figyelték meg egérvizsgálatoknál, hogy resveratrol-kiegészítők hatására mintegy 45 százalékkal csökkent az egerekben található tumor mérete.

A tüdőrák kialakulásához akár 80-90 százalékban is hozzájárulhat a dohányzás. Cigarettázó férfiak esetében mintegy húszszor, nőknél pedig mintegy tízszer nagyobb a kockázata a tüdőrák kialakulásának, mint a nemdohányzók esetében.

A resveratrol tehát semlegesíti a szervezetben a káros hatású szabad gyököket, amelyek negatív hatással vannak a légzésre, az anyagcserére, de a gyorsabb öregedéshez és a számos más betegség kialakulásához is szervesen kapcsolódnak.

Egérkísérletben vizsgálták a resveratrol rákmegelőző és -gyógyító hatásait. Bebizonyosodott, hogy a resveratrollal kezelt egerek esetében kisebb valószínűséggel alakultak ki tumorok, vagy ha ki is alakultak, kisebb méretűek voltak.

A resveratrolnak számos más egészségügyi előnye is létezik. Amellett, hogy hatékonyan küzd a szabad gyökök ellen, javítja az agyi véráramlást és elnyomja az agyban keletkező gyulladást is. Kiemelkedő az antimikrobiális és antioxidáns hatása, de védelmet jelenthet a depresszióval és a gyors öregedéssel szemben. Neuroprotektív hatása is igen jelentős, sőt javítja a memóriát és a tanulási képességet.

Az artériák merevsége azért is veszélyes, mert ez oka lehet a stroke és a szívinfarktus kialakulásának. A resveratrol abban is segíthet, hogy vissza tudja fordítani az öregedéssel összefüggő érrendellenességet, mint amilyen például az artériák merevsége. A resveratrol javítja az aorta állapotát, relaxációt biztosít az erek számára és ez a vér áramlására is pozitívan hat. Ezek a pozitív hatások nagyon hangsúlyosak azoknál, akik elhízottak vagy 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek.

A legnagyobb koncentrációban a szőlőben található meg ez a vegyület, de más táplálék is tartalmazza, akár a gránátalma, a vörösbor, az étcsokoládé, a nyers kakaó, az áfonya vagy a málna. Mivel táplálékokkal nem tudunk nagy mennyiséget bevinni, érdemes lehet valamilyen étrend-kiegészítő formájában fogyasztani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: cukorbetegségben, valószínűséggel, koncentrációban, antimikrobiális, bebizonyosodott, egérkísérletben, kialakulásához, resveratrollal, resveratrolnak, kialakulásának, neuroprotektív, öregedésgátló, hozzájárulhat, semlegesíteni, táplálékokkal, szívinfarktus, depresszióval, anyagcserére, egészségügyi, szervezetben, hangsúlyosak, kapcsolódnak, nemdohányzók, mennyiségben, antioxidáns, étcsokoládé, kiegészítők, véráramlást, százalékkal, resveratrol, százalékban, kezelésében, cigarettázó, mennyiséget, öregedéssel, semlegesíti, szervezetben lévő, szőlő nagy, resveratrol nevű, tanulmány arról, tüdőrák kezelésében, egerekben található, tüdőrák kialakulásához, tüdőrák kialakulásának, nemdohányzók esetében, resveratrol tehát, káros hatású, gyorsabb öregedéshez, resveratrol rákmegelőző, resveratrollal kezelt, resveratrolnak számos, szabad gyökök,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Albert Einstein gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Png csokor  Egy lelki imádság  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Png cica  Julian Brass gondolata  Akarat  Akarat  Németh László tollából  Örülök, hogy látlak!  Egy bizonyos határt  Próbálj meg ...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png nő  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akik bántanak téged  Png rózsa csokor  Popper Péter szavai  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  Minden harmadik...  Próbálj meg ...  Png kislány  Akik bántanak téged  George Byron - Ahogy itt jár -...  A boldog családok mind hasonló...  Hazára minden embernek szükség...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Éretlen vers  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Nevem  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  képre írva  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Jó éjszakát  Nevem  Adakozás  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A másik dolog,  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  képre írva  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Png csokor  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Makszim Gorkij gondolata  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  210 éve született a SZÓZAT meg...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Erdőn  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szívem  Irgalom és ítélet  A jó emberek mindig szépek mar...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akik bántanak téged  Akarat 
Bejegyzés Címkék
szervezetben lévő, szőlő nagy, resveratrol nevű, tanulmány arról, tüdőrák kezelésében, egerekben található, tüdőrák kialakulásához, tüdőrák kialakulásának, nemdohányzók esetében, resveratrol tehát, káros hatású, gyorsabb öregedéshez, resveratrol rákmegelőző, resveratrollal kezelt, resveratrolnak számos, szabad gyökök, agyi véráramlást, agyban keletkező, gyors öregedéssel, tanulási képességet, artériák merevsége, szívinfarktus kialakulásának, resveratrol abban, öregedéssel összefüggő, resveratrol javítja, aorta állapotát, erek számára, pozitív hatások, legnagyobb koncentrációban, szőlőben található, nyers kakaó, áfonya vagy, cukorbetegségben, valószínűséggel, koncentrációban, antimikrobiális, bebizonyosodott, egérkísérletben, kialakulásához, resveratrollal, resveratrolnak, kialakulásának, neuroprotektív, öregedésgátló, hozzájárulhat, semlegesíteni, táplálékokkal, szívinfarktus, depresszióval, anyagcserére, egészségügyi, szervezetben, hangsúlyosak, kapcsolódnak, nemdohányzók, mennyiségben, antioxidáns, étcsokoládé, kiegészítők, véráramlást, százalékkal, resveratrol, százalékban, kezelésében, cigarettázó, mennyiséget, öregedéssel, semlegesíti, öregedéshez, fogyasztani, rendelkezik, tartalmazza, rákmegelőző, legnagyobb, szenvednek, hatékonyan, vizsgálták, elhízottak, gránátalma, gyulladást, hatásokkal, rákellenes, képességet, relaxációt, összefüggő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2173
  • e Hét: 27064
  • e Hónap: 58550
  • e Év: 263251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.