|
2022-07-28 21:23:58, csütörtök
|
|
|
Az ekcéma egy gyulladásos bőrbetegség, amelynek rengeteg kellemetlen tünete van. Ilyen például a vörös, száraz, pikkelyes, hólyagos bőr. Van egy erős kapcsolat az allergiás állapotok mint az asztma és a szénanátha és az ekcéma kialakulása között. Sok típusú ekcéma nem okoz ugyan allergiát, viszont ha egy személy valamilyen allergénnel érintkezik, az ekcéma is fellángolhat.
Élelmiszer is okozhatja az ekcéma fellángolását. A legjobb mód arra, hogy azonosítsuk ezeket az allergéneket, ha naplót vezetünk és megfigyeljük, hogy esetünkben mi is vált ki pontosan allergiás reakciót. Ilyen allergének lehetnek a tejtermékek, a glutén, a tojás, a szójatermékek, a halak, a kagyló, a diófélék, a citrusfélék és az olyan zöldségek mint a burgonya, a paradicsom vagy a paprika.
Ha a tünetek rosszabbodását tapasztaljuk ezen élelmiszerek elfogyasztása után, akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy kiiktatjuk azokat az étrendünkből, vagy valamilyen más alternatívákat keresünk.
Az ekcéma tehát egy gyulladásos állapot. Aki ebben a betegségben szenved, célja kell, hogy legyen, hogy csökkentse a tünetek fellángolását, ezért a gyulladáscsökkentő étrend követése nagyon hasznos lehet. A gyulladáscsökkentő táplálékok rendszeres fogyasztása az immunrendszert is megtámogatja.
Milyen táplálékok csökkentik a szervezetben kialakuló gyulladást? Például a halak mint a lazac, a makréla, a szardínia, amelyek gyulladáscsökkentő omega-3 zsírsavat tartalmaznak.
A magas kvercetintartalmú élelmiszerek gyulladáscsökkentő flavonoidokat tartalmaznak. Ebbe a csoportba tartozik az áfonya, a fokhagyma vagy a hagyma.
A magas C-vitamin- és a béta-karotin-tartalmú táplálékok is megtámogatják az immunrendszer működését. Ide tartoznak a narancsszínű zöldségek és gyümölcsök mint például a narancs, a sárgarépa, a sütőtök, a sárgabarack és a mangó.
A kurkuma meggátolja a hisztamin felszabadulását és így csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladást. A kurkuma aktivitását fokozhatjuk, ha őrölt fekete borssal kombinálva fogyasztjuk.
Mi okoz gyulladást a szervezetben? Például a cukor, a mesterséges adalékanyagokkal és tartósítószerrel gazdagított élelmiszerek és a nagy mennyiségű húsfogyasztás.
Az ekcéma fellángolását kiválthatják életmódbeli és környezeti tényezők is mint a vegyi anyagok, szappanok, parfümök, por, fertőzések, stressz. Az étrend megváltoztatása azonban sokat segíthet a tünetek csökkentésében.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: adalékanyagokkal, tartósítószerrel, megváltoztatása, felszabadulását, alternatívákat, csökkentésében, rosszabbodását, immunrendszert, szójatermékek, megtámogatják, fellángolását, immunrendszer, flavonoidokat, elfogyasztása, húsfogyasztás, tartalmaznak, élelmiszerek, narancsszínű, szervezetben, megfigyeljük, fellángolhat, megtámogatja, allergéneket, étrendünkből, kiválthatják, tapasztaljuk, allergénnel, gyulladásos, azonosítsuk, tejtermékek, fogyasztása, bőrbetegség, betegségben, mesterséges, citrusfélék, életmódbeli, gyulladásos bőrbetegség, erős kapcsolat, allergiás állapotok, ekcéma kialakulása, személy valamilyen, ekcéma fellángolását, olyan zöldségek, paradicsom vagy, tünetek rosszabbodását, ekcéma tehát, gyulladásos állapot, betegségben szenved, tünetek fellángolását, szervezetben kialakuló, halak mint, magas kvercetintartalmú,
|
|
|
|
gyulladásos bőrbetegség, erős kapcsolat, allergiás állapotok, ekcéma kialakulása, személy valamilyen, ekcéma fellángolását, olyan zöldségek, paradicsom vagy, tünetek rosszabbodását, ekcéma tehát, gyulladásos állapot, betegségben szenved, tünetek fellángolását, szervezetben kialakuló, halak mint, magas kvercetintartalmú, csoportba tartozik, fokhagyma vagy, magas C-vitamin-, immunrendszer működését, narancsszínű zöldségek, kurkuma meggátolja, hisztamin felszabadulását, kurkuma aktivitását, mesterséges adalékanyagokkal, nagy mennyiségű, vegyi anyagok, étrend megváltoztatása, tünetek csökkentésében, adalékanyagokkal, tartósítószerrel, megváltoztatása, felszabadulását, alternatívákat, csökkentésében, rosszabbodását, immunrendszert, szójatermékek, megtámogatják, fellángolását, immunrendszer, flavonoidokat, elfogyasztása, húsfogyasztás, tartalmaznak, élelmiszerek, narancsszínű, szervezetben, megfigyeljük, fellángolhat, megtámogatja, allergéneket, étrendünkből, kiválthatják, tapasztaljuk, allergénnel, gyulladásos, azonosítsuk, tejtermékek, fogyasztása, bőrbetegség, betegségben, mesterséges, citrusfélék, életmódbeli, aktivitását, kialakulása, fokozhatjuk, gazdagított, kellemetlen, sárgabarack, fogyasztjuk, kiiktatjuk, mennyiségű, környezeti, csökkentik, táplálékok, fertőzések, gyulladást, esetünkben, allergének, valamilyen, csökkentse, érintkezik, meggátolja, élelmiszer, szénanátha, rendszeres, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3670
- e Hét: 20337
- e Hónap: 51823
- e Év: 256524
|
|
|