Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vércukorszint kezelését biztosító gyógynövények
  2022-07-31 22:42:55, vasárnap
 
  A kezeletlen cukorbetegség nagyon veszélyes, hiszen ha a vércukorszint folyamatosan magas, akkor ez rengeteg egészségi problémát és szövődményt okozhat. A cukorbetegséget kezelni kell, mindenképpen orvosi diagnózis és gyógymód szükséges. Léteznek azonban olyan gyógynövények, amelyek nagyon hatásosak lehetnek a magas vércukorszint kezelésében. Amennyiben valaki ezzel a betegséggel küzd és szeretné kipróbálni ezeket a gyógynövényeket, mindenképpen szakorvosi beleegyezés és konzultáció szükséges.

A cikkben említett gyógynövények amellett, hogy eredményesek lehetnek a magas vércukorszint kezelésében, sok-sok tápanyagot is tartalmaznak, illetve rendkívül sok, egészségre gyakorolt hatással rendelkeznek.

Az egyik ilyen gyógynövény nem más, mint a fahéj. Már napi fél teáskanálnyi fahéjjal is eredményesen csökkenthetjük a magas vércukorszintet.

A másik értékes gyógynövény a görögszéna, amely nagyon sok értékes vegyületet tartalmaz. Megtalálhatók benne a fitonutriensek és az aminosavak, amelyek aktívan hozzájárulnak a magas vércukorszint csökkentéséhez és ezzel együtt a 2-es típusú cukorbetegség megelőzéséhez.

A görögszéna naponta kétszer fogyasztva csökkenteni tudja az éhgyomri vércukorszintet, javítja a glükózintoleranciát, és csökkenti a vizelet glükóztermelését.

A görögszénának más pozitív hatása is ismeretes. A cukorbetegeknek nagyon sokféle szövődménytől kell tartani. Az egyik ilyen a magas összkoleszterinszint. A görögszéna azonban ennek csökkentésében is a segítségükre lehet.

A következő remek gyógynövény nem más, mint a koriander, amely gazdag forrása az illóolajoknak és az antioxidánsoknak. A koriandermag-kivonatnak sok pozitív hatása van, többek között javítani tudja az inzulinérzékenységet és a szérumlipidszintet.

A cukorbetegek gyakran szenvednek emésztési gondoktól. Egy kutatás során megállapították, hogy a koriander eredményesen csökkenti az IBS (irritábilisbél-szindróma) tüneteit, mint például haspuffadás, fájdalom és székrekedés.

A szegfűszeg is nagyon hasznos lehet a cukorbeteg személyek számára, ugyanis ezernyi jótékony hatással rendelkezik. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, antociánokat, kvercetint és eugenol vegyületeket. Ezen kívül gazdag forrása a mangánnak, a C-vitaminnak, az omega-3 zsírsavaknak, a K-vitaminnak, a kalciumnak, a káliumnak és a rostoknak. A szegfűszeg csökkenteni tudja a szérumglükózszintet, az összkoleszterinszintet és az LDL-koleszterin-szintet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: glükóztermelését, antioxidánsoknak, cukorbetegeknek, vércukorszintet, cukorbetegséget, antioxidánsokat, megállapították, gyógynövényeket, csökkentésében, irritábilisbél, csökkentéséhez, csökkenthetjük, fitonutriensek, cukorbetegség, gyógynövények, görögszénának, vércukorszint, szövődménytől, illóolajoknak, megelőzéséhez, hozzájárulnak, megtalálhatók, tartalmaznak, antociánokat, cukorbetegek, teáskanálnyi, vegyületeket, mindenképpen, segítségükre, koriandermag, zsírsavaknak, eredményesek, folyamatosan, eredményesen, mennyiségben, rendelkeznek, kezeletlen cukorbetegség, vércukorszint folyamatosan, cukorbetegséget kezelni, magas vércukorszint, betegséggel küzd, cikkben említett, egyik ilyen, magas vércukorszintet, másik értékes, 2-es típusú, görögszéna naponta, éhgyomri vércukorszintet, vizelet glükóztermelését, cukorbetegeknek nagyon, görögszéna azonban, segítségükre lehet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png csokor  Hiányzik  s immár én is felragyogva, ért...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Krisztinától  210 éve született a SZÓZAT meg...  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép napot kívánok  Szép estét  Mai harmónia kártyám  Adakozás  Kövesd a cowboyt!  Nagyon különös  Nagyi telefonál  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Szívem  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Hiányzik  Alázat  Tavaszi kép  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png virág  Fekete István - Akác  Nem számIt  s immár én is felragyogva, ért...  Jó éjszakát  Sose bánj semmit  Elköszönt  Éretlen vers  Csak a fogyatkozás látható  A másik dolog,  Lóhere  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Erdőn  Png lepke  Png férfi  Ágai Ágnes – Csendélet  Szívem  Kövesd a cowboyt!  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png lepke  Szabolcska Mihály – Ákác...  Minden harmadik...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Albert Einsteinről  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Hiányzik  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Esti kép  Esti kép  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Elköszönt  Egy bizonyos határt  Kövesd a cowboyt!  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Reggel van  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kezeletlen cukorbetegség, vércukorszint folyamatosan, cukorbetegséget kezelni, magas vércukorszint, betegséggel küzd, cikkben említett, egyik ilyen, magas vércukorszintet, másik értékes, 2-es típusú, görögszéna naponta, éhgyomri vércukorszintet, vizelet glükóztermelését, cukorbetegeknek nagyon, görögszéna azonban, segítségükre lehet, következő remek, cukorbetegek gyakran, kutatás során, koriander eredményesen, cukorbeteg személyek, omega-3 zsírsavaknak, szegfűszeg csökkenteni, glükóztermelését, antioxidánsoknak, cukorbetegeknek, vércukorszintet, cukorbetegséget, antioxidánsokat, megállapították, gyógynövényeket, csökkentésében, irritábilisbél, csökkentéséhez, csökkenthetjük, fitonutriensek, cukorbetegség, gyógynövények, görögszénának, vércukorszint, szövődménytől, illóolajoknak, megelőzéséhez, hozzájárulnak, megtalálhatók, tartalmaznak, antociánokat, cukorbetegek, teáskanálnyi, vegyületeket, mindenképpen, segítségükre, koriandermag, zsírsavaknak, eredményesek, folyamatosan, eredményesen, mennyiségben, rendelkeznek, koleszterin, kezelésében, gyógynövény, csökkenteni, konzultáció, szövődményt, rendelkezik, haspuffadás, székrekedés, betegséggel, beleegyezés, tápanyagot, görögszéna, vegyületet, fogyasztva, aminosavak, egészségre, kipróbálni, vitaminnak, kvercetint, cukorbeteg, kalciumnak, kezeletlen, szegfűszeg, amennyiben, szakorvosi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4040
  • e Hét: 20707
  • e Hónap: 52193
  • e Év: 256894
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.