Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mit ehet, aki laktózintoleranciában szenved?
  2022-12-28 22:59:49, szerda
 
  Egyre többen követik a laktózmentes étrendet még azok közül is, akik nem szenvednek laktózintoleranciában. A laktóz egy olyan cukor, amely a tejben és a tejtermékekben található meg. A vékonybélben lévő laktáz enzim segít ennek a cukornak a lebontásában.

Vannak olyan emberek, akiknek a szervezete nem tud laktázt termelni, vagy nem tudja a tejben lévő laktózt megemészteni. Azok, akik úgynevezett laktózintoleranciában szenvednek, dönthetnek úgy, hogy laktózmentes étrendet követnek, mivel így sokféle kellemetlen tünetet kerülhetnek el.

A laktózmentes életmód azt jelenti, hogy sokféle korábban fogyasztott ételről és italról le kell mondani, azonban sok olyan táplálék nem kerül le a listáról, amely igenis nagyon egészséges. Mutatjuk is, hogy milyen ételeket szabad fogyasztanunk, amennyiben laktózintoleranciában szenvedünk.

A laktózmentes étrend nem zárja ki a zöldségek és gyümölcsök fogyasztását. Beilleszthetjük az étrendbe a hagymát, a fokhagymát, a brokkolit, a kelkáposztát, a spenótot, a salátát, a cukkinit, a sárgarépát, a mangót, az ananászt, a szőlőt, a szilvát, az őszibarackot, a bogyós gyümölcsöket, a narancsot, az almát.

Gyógynövények közül nem tiltott az oregánó, a rozmaring, a kurkuma, a bazsalikom, a kapor és a menta. Milyen italokat fogyaszthat az, aki laktózintoleranciában szenved? Gyümölcsleveket, vizet, kávét és teát.

Húsfélék közül fogyasztható a marha, a sertés, a bárányhús, illetve a csirke és a pulykahús is. A tenger gyümölcsei, azaz a halak, a homár és a kagyló is, illetve a tojásról, annak fehérjéről és sárgájáról sem kell lemondania annak, aki ebben a betegségben szenved.

A hüvelyesek közül nyugodtan lehet enni mindenféle babot, lencsét és még csicseriborsót is. Teljes kiőrlésű gabonák, amelyeket nyugodt szívvel lehet fogyasztani: árpa, quinoa, hajdina, kuszkusz, zab. A diófélék sem tiltottak, beilleszthetjük az étrendünkbe a diót, a pisztáciát, a kesudiót, a mandulát és a mogyorót.

Ehetünk magvakat is mint chiamag, lenmag, napraforgómag és tökmag. A laktózmentes tejeket részesítsük előnyben mint a szójatej, a mandulatej, a rizstej, a zabtej vagy a kókusztej. Olajok közül pedig hasznos lehet a kókuszolaj, az olívaolaj és az avokádóolaj.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Címkék: beilleszthetjük, gyümölcsleveket, csicseriborsót, tejtermékekben, fogyasztanunk, gyógynövények, napraforgómag, gyümölcsöket, fogyasztható, laktózmentes, vékonybélben, megemészteni, fogyasztását, kelkáposztát, őszibarackot, lebontásában, úgynevezett, étrendünkbe, betegségben, kerülhetnek, fogyaszthat, fogyasztott, fogyasztani, kellemetlen, részesítsük, avokádóolaj, sárgarépát, dönthetnek, szenvednek, kókuszolaj, pisztáciát, fokhagymát, egészséges, mandulatej, amennyiben, szenvedünk, laktózmentes étrendet, olyan cukor, tejtermékekben található, vékonybélben lévő, tejben lévő, laktózmentes életmód, laktózmentes étrend, bogyós gyümölcsöket, tenger gyümölcsei, betegségben szenved, hüvelyesek közül, laktózmentes tejeket, zabtej vagy,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Minden harmadik...  Png virág  Alázat  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy maradéktalanul uralt világ  Az engedelmesség miért nem vál...  Kaffka_Margit  Örülök, hogy látlak!  Nem méltó hozzád  Kaffka_Margit  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png lepke  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 21  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Alázat  A Megváltó szolgálatában  A másik dolog,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Lóhere  Png telefon  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Julian Brass gondolata  Gonosz démon-álarc  Albert Einsteinről  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Elköszönt  Egy bizonyos határt  Szép estét kedves látogatóimna...  Png telefon  Facebookon kaptam Krisztinától  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png virág  Adakozás  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Neked tudnod kell  Leonardo da Vinci gondolata  Erdőn  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Png telefon  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Sokan azt tartják  Akarat  Hogy lehet megtartani  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép napot kívánok  Nem méltó hozzád  Sokan azt tartják  Minden harmadik...  Sose bánj semmit  210 éve született a SZÓZAT meg...  Albert Einstein gondolata  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Fekete-erdő desszert  Reggel van 
Bejegyzés Címkék
laktózmentes étrendet, olyan cukor, tejtermékekben található, vékonybélben lévő, tejben lévő, laktózmentes életmód, laktózmentes étrend, bogyós gyümölcsöket, tenger gyümölcsei, betegségben szenved, hüvelyesek közül, laktózmentes tejeket, zabtej vagy, beilleszthetjük, gyümölcsleveket, csicseriborsót, tejtermékekben, fogyasztanunk, gyógynövények, napraforgómag, gyümölcsöket, fogyasztható, laktózmentes, vékonybélben, megemészteni, fogyasztását, kelkáposztát, őszibarackot, lebontásában, úgynevezett, étrendünkbe, betegségben, kerülhetnek, fogyaszthat, fogyasztott, fogyasztani, kellemetlen, részesítsük, avokádóolaj, sárgarépát, dönthetnek, szenvednek, kókuszolaj, pisztáciát, fokhagymát, egészséges, mandulatej, amennyiben, szenvedünk, gyümölcsök, bazsalikom, szervezete, mindenféle, lemondania, fehérjéről, sárgájáról, gyümölcsei, hüvelyesek, olívaolaj, tiltottak, brokkolit, található, kókusztej, nyugodtan, rozmaring, pulykahús, narancsot, amelyeket, bárányhús, zöldségek, ételeket, szójatej, mutatjuk, listáról, előnyben, magvakat, táplálék, kesudiót, diófélék, italokat, húsfélék, kuszkusz, mandulát, ananászt, cukkinit, tojásról, étrendet, kiőrlésű, mogyorót, étrendbe, spenótot, termelni, korábban, követnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3670
  • e Hét: 20337
  • e Hónap: 51823
  • e Év: 256524
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.