|
2023-01-05 23:20:06, csütörtök
|
|
|
Miért fogyasszunk virágport rendszeresen a hűvösebb hónapokban?
Mi az a virágpor?
A virágpor egy nektárból, enzimekből, mézből, és méhviaszból álló, a méhek által begyűjtött és előállított termék, mely elsősorban a méhkolónia táplálékául szolgál. A virágpor, mint táplálék már évszázadokkal ezelőtt felkeltette az emberiség figyelmét, és népszerűsége ma is töretlen. Egészségügyi előnyeit mára már klinikai vizsgálatok is igazolták. Ezek az előnyök a virágporban található több száz jótékony vegyületnek, köztük aminosavaknak, vitaminoknak, ásványi anyagoknak, és lipideknek köszönhetőek.
Hogyan támogathatja egészségünket a virágpor az őszi és téli hónapokban?
A virágpor támogathatja az immunrendszert, így segíthet megelőzni a hidegebb hónapokban gyakori megbetegedéseket
Klinikai vizsgálatok és felhasználói beszámolók szerint a változatos étrend részeként fogyasztott virágpor támogathatja az immunrendszert. Ezáltal segíthet számos betegség megelőzésében, valamint elősegítheti a mihamarabbi felépülést is. Egyes kutatások azt is kimutatták, hogy a virágpor antimikrobiális tulajdonságainak köszönhetően olyan káros baktériumokat is képes elpusztítani, mint például a Salmonella, a Staphylococcus, az Escherichia coli, vagy a Pseudomonas aeruginosa. A virágpor alkalmazásával így nem csak a megfázás, vagy a torokgyulladás előzhető meg és kezelhető, hanem akár a komolyabb, az imént említett kórokozók okozta súlyosabb panaszok is.
A virágpor az antioxidáns vegyületek gazdag tárháza
A virágporban számos antioxidáns hatású vegyület megtalálható, ezek közé tartozik a kvercetin, a kaempferol, a glutation, valamint számos flavonoid és karotinoid is. Az antioxidánsokról kimutatták, hogy képesek megvédeni a szervezetet a szabad gyököknek nevezett potenciálisan káros molekuláktól. Ezek olyan krónikus betegségek kialakulásához kapcsolhatók, mint például szív- és érrendszeri megbetegedések, különböző ízületi gyulladások, egyes kognitív panaszok, valamint a 2-es típusú cukorbetegség és akár bizonyos rákos megbetegedések.
Beszámolók szerint a virágpor rendszeres fogyasztása segíthet a sejtek védelmének fokozásában, a gyulladások megelőzésében és csillapításában, valamint a megfázás, az influenza, a légúti megbetegedések és más fertőző és könnyen terjedő betegségekkel szembeni harcban is.
A virágpor elősegítheti az étrendből bevitt tápanyagok hasznosítását
A változatos, tápanyagokban gazdag táplálkozás kulcsfontosságú, és ez fokozottan igaz a hidegebb hónapokban. Egyes vizsgálatok szerint a virágpor kedvezően hathat szervezetünk tápanyag-hasznosítására, így a vegyes étrend részeként történő fogyasztása kifejezetten ajánlott az őszi és téli időszakban. Állatokon végzett tanulmányok szerint a virágpor fokozhatja olyan tápanyagok biológiai hasznosulását, mint például a kalcium, a foszfor, és a vas. Ez feltehetően a virágporban található C-vitaminnak, bioflavonoidoknak, aminosavaknak, fehérjéknek és más vegyületeknek köszönhető. Jelenleg is folynak a vizsgálatok annak megállapítására, hogy vajon emberek esetében is ilyen kedvezően hathat-e a virágpor a tápanyagok felszívódására, és az eddigi eredmények bizakodásra adnak okot.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
Címkék: megbetegedéseket, tulajdonságainak, antioxidánsokról, antimikrobiális, kulcsfontosságú, megállapítására, csillapításában, hasznosítására, megbetegedések, immunrendszert, felszívódására, kialakulásához, torokgyulladás, alkalmazásával, staphylococcus, tápanyagokban, évszázadokkal, hasznosulását, cukorbetegség, potenciálisan, aminosavaknak, betegségekkel, baktériumokat, megelőzésében, egészségünket, vegyületeknek, hasznosítását, köszönhetően, egészségügyi, támogathatja, köszönhetőek, kifejezetten, szervezetünk, vitaminoknak, elősegítheti, elpusztítani, hűvösebb hónapokban, méhek által, méhkolónia táplálékául, emberiség figyelmét, virágporban található, virágpor támogathatja, hidegebb hónapokban, változatos étrend, mihamarabbi felépülést, virágpor antimikrobiális, virágpor alkalmazásával, torokgyulladás előzhető, imént említett, antioxidáns vegyületek, virágporban számos, antioxidánsokról kimutatták,
|
|
|
|
hűvösebb hónapokban, méhek által, méhkolónia táplálékául, emberiség figyelmét, virágporban található, virágpor támogathatja, hidegebb hónapokban, változatos étrend, mihamarabbi felépülést, virágpor antimikrobiális, virágpor alkalmazásával, torokgyulladás előzhető, imént említett, antioxidáns vegyületek, virágporban számos, antioxidánsokról kimutatták, szabad gyököknek, 2-es típusú, virágpor rendszeres, sejtek védelmének, gyulladások megelőzésében, légúti megbetegedések, virágpor elősegítheti, étrendből bevitt, virágpor kedvezően, vegyes étrend, virágpor fokozhatja, vizsgálatok annak, tápanyagok felszívódására, eddigi eredmények, megbetegedéseket, tulajdonságainak, antioxidánsokról, antimikrobiális, kulcsfontosságú, megállapítására, csillapításában, hasznosítására, megbetegedések, immunrendszert, felszívódására, kialakulásához, torokgyulladás, alkalmazásával, staphylococcus, tápanyagokban, évszázadokkal, hasznosulását, cukorbetegség, potenciálisan, aminosavaknak, betegségekkel, baktériumokat, megelőzésében, egészségünket, vegyületeknek, hasznosítását, köszönhetően, egészségügyi, támogathatja, köszönhetőek, kifejezetten, szervezetünk, vitaminoknak, elősegítheti, elpusztítani, felhasználói, népszerűsége, molekuláktól, megtalálható, kapcsolhatók, rendszeresen, fehérjéknek, méhviaszból, fogyasztása, virágporban, fogyasszunk, gyulladások, előállított, vizsgálatok, szervezetet, érrendszeri, fokozásában, mihamarabbi, bizakodásra, antioxidáns, felkeltette, vegyületnek, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1802
- e Hét: 26693
- e Hónap: 58179
- e Év: 262880
|
|
|