Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Természetes antibiotikumok(30)
  2010-08-02 18:57:17, hétfő
 
   
  Természetes antibiotikumok (30.rész) szakanyag

A legnépszeűbb, és legismertebb növények:

Körömvirág és alakalmazásának javaslatai
Lapachokéreg és alkalmazásának javaslatai

Mindkettő saját kultúrkörében nagyon elterjedt, és a természetgyógyászatban széles körben használt növény.
Baktériumgátló, gyógyulást elősegítő és ellenálló képességet erősítő hatóanyagokat tartalmaznak.

Mint sok más, említett antibiotikum súlyos esetben nem helyettesíti a szintetikus szereket, de megelőzésképp erősítik az immunrendszert, és gyakran feleslegessé teszik a túl erős hatású, immunrendszert gyengítő antibiotikumok alkalmazását.



Körömvirág :

A körömvirág az egyéves fészkesvirágzatúak családjába tartozik. Egyenes szára és a levelei erőteljesen szőrözöttek.
A gyógyszerként felhasználható sárgás-narancssárgás virágai kb. 5 cm átmérőjűre nőnek. A virágok éjszaka bezáródnak, és az őszi sarló alakú, sötét színű magvak biztosítják ennek a kimondottan igénytelen növénynek a túlélését.

A körömvirág antibiotikus illóolajat, fájdalomcsillapító szalicilsavat, keserűanyag-glikozidokat, kalendent és kalendulint, flavonoidokat, szaponino-kat, karotinoidokat, enzimeket és természetes színezékeket tartalmaz.

Tehát itt is egy nagyon összetett gyógynövénnyel van dolgunk, amelytől számos érdekes gyógyhatást várhatunk.

A körömvirág:
jelentős bőrápoló és bőrtisztító szer,
segíti a sebgyógyulást,
más gyógynövények kiegészítő terápiája lehet nőgyógyászati problémákban,
erősíti a vénákat, és
segíti az emésztőmirigyek működését.

Külsőleg kenőcs, tinktúra vagy borogatás formájában acne, furunkulusok, égések, sőt fekélyek gyógyítására is alkalmas. A mélyen a bőr alatt elhelyezkedő gyulladások, szennyezett gennyes sebek nagyon jól reagálnak a körömvirágra.

Hildegard von Bingen már a XI. században ugyanúgy, ahogy Sebastian Kneipp a modern korban seb és bőr kezelésére javasolta.

Vizsgálatok kimutatták, hogy mindenekelőtt a bőr gennyes Staphylococcus-fertőzései reagálnak jól a körömvirág-kezelésre.

A nőgyógyászaiban a körömvirág főleg az idegességben és vérszegénységben szenvedő nők havivérzését könnyíti meg, és csökkenti a görcsös fájdalmat.

Hatékony körömvirágkenőcsöt a gyógyszertárban is vásárolhatunk, vagy akár mi magunk is előállíthatunk:

Tépjünk le 20 g friss narancsszínű szirmot, és öntsük le ugyanannyi olívaolajjal.
A keveréket kissé melegítsük meg, vagy tegyük ki a napra.
Legalább 12 órán át hagyjuk állni.
Az olajat, amely most már tartalmazza a hatóanyagokat, keverjük össze 5-5 g előzőleg megolvasztott kakaóvajjal és méhviasszal.
Hagyjuk kihűlni, és fél éven belülhasználjuk el.

Használhatjuk csecsemőknél popsikenőcsként, vagy nehezen gyógyuló sebek, acnék, furunkulusok, hegek, körömágygyulladás vagy ágyban fekvő betegek fekélyeinek kezelésére. Kiszáradt, kérges kéz ápolására is ideális.

Körömvirágteát a következőképpen készíthetünk:
2 teáskanál árnyékban szárított körömvirághoz adjunk 1/4 liter forrásban lévő vizet.
10 percig hagyjuk állni.
Ezzel a teával gargarizálhatunk vagy öblögethetünk fogíny-, torok- vagy gégegyulladás esetén, de használhatjuk kiütések vagy nehezen gyógyuló sebek borogatására is.

Fogyasszon belőle naponta három csészével a vénák erősítése, a menstruáció harmonizálása és a gyomor-bél rendszer nyálkahártyájának védelme érdekében.

A körömvirág-tea, amelyet az esetek többségében allergiások is fogyaszthatnak, alkalmas például krónikus gyomor-nyálkahártya-gyulladás kezelésére.

A körömvirág-tinktúra hosszabb ideig eltartható, mint a saját készítésű kenőcs, és a körömvirág gyógyhatása tinktúrában nagyon jól érvényesül:
tegyünk 20 g szirmot 10 napra 100 ml 60%-os alkoholba.
Kávészűrőn szűrjük át, és közvetlenül is alkalmazhatjuk fisztulák és furunkulusok ecsetelésére, vagy borogatás készítéséhez vízzel hígítsuk 1:10 arányban.



Lapachokéreg:

A lapacho a lapachofa belső vörös színű kérge, amely a dél-amerikai Andokban honos. Nevezik még iperoxónak, pau-d'arcónak, taheebónak és kesuának.

Az andoki indiánok orvosai és sámánjai már több száz évvel ezelőtt is használták ezt a növényt.
Az inkák előszeretettel nevezték ,,életadónak".
A 700 évig is élő fa megdöbbentő gyógyító erejét a nyugati kutatók csak az utóbbi 20 évben fedezték fel újra.
A lapachotea gyógyítja a gombák és egyéb kórokozók által okozott fertőzéseket és fájdalomcsillapító hatása is van, főleg az ízületekben.
Ezenkívül javítja a vér minőségét, és tisztítja a nyirokfolyadékot, immunrendszerünk ,,fehér vérét".

E tulajdonságainak köszönhetően vannak orvosok, akik ezt a teát rákos betegeknek is javasolják kiegészítő terápiaként.

Ha óvatosan és nagy odafigyeléssel végezzük, akkor a kéreg lehántása nem árt a fának, mivel nagyon gyorsan visszanő. Nagyon hatékony antibiotikumokat és számos ásványi anyagot tartalmaz.

A tudósok vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt és ritkább nyomelemeket, például stronciu-mot, báriumot, jódot és bórt is kimutattak benne.
Ezenkívül találtak benne egy xiloidin nevű anyagot is, amely erőteljes csíraölő hatást fejt ki vírusokra, baktériumokra és gombákra is.
A benne található különböző hatóanyagok élénkítik a szervezetet, és számos betegség gyógyulását elősegítik.

A lapachoteát a következőképpen készíthetjük el: 4 evőkanál lapachokérget 1 liter vízben 5 percig kis lángon főzünk, és végül 15 percig hagyjuk állni.

Termoszból fogyasszunk el egy liter teát egész napra elosztva, vagy készítsük csészénként frissen, megfelelő mértékben csökkentett mennyiségű kéregből.

Ez a tea külsőleg és belsőleg is jótékony hatású gombás fertőzések esetén, és kiválóan segíti más gombásodás elleni szerek hatását.
A bél Candida-fertőzésében is jótékony hatású, kéz-, lábkörmök, valamint a nemi szervek gombásodása esetén pedig borogatásként vagy fürdőben is alkalmazható.
Ilyenkor azonban a sikeres gyógyulás érdekében több héten keresztül következetesen kell a teát alkalmazni.
Ugyanígy alkalmazható a lapachotea ekcéma, viszketés, egyéb bőrbetegségek és nehezen gyógyuló sebek kezelésére.

Még neurodermatitis (idegi alapon kifejlődő bőrfolyamat) és psoriasis (pikkelysömör) esetén is sikerült lapachotea-keze-lés hatására enyhülést megfigyelni.

A következő teakeverék alkalmas gyomor- és bél-fekély kezelésére: naponta háromszor frissen készítsünk el egy lapachokéregből, édesgyökérből és kamillavirágból álló teát. Ha nem kedveli a kamilla ízét, akkor használhat helyette borsmentalevelet is. De számítson rá, hogy a kamilla azonban hatékonyabb.
 
 
0 komment , kategória:  Natúr antibiotikumok   
Címkék: immunrendszerünk, tulajdonságainak, antibiotikumokat, vérszegénységben, gargarizálhatunk, borsmentalevelet, nyirokfolyadékot, kamillavirágból, lapachokéregből, emésztőmirigyek, következőképpen, nőgyógyászaiban, belülhasználjuk, neurodermatitis, gyógyszertárban, popsikenőcsként, alakalmazásának, előszeretettel, előállíthatunk, fogyaszthatnak, staphylococcus, antibiotikumok, felhasználható, alkalmazhatjuk, alkalmazásának, odafigyeléssel, immunrendszert, karotinoidokat, következetesen, körömvirágteát, gyógynövénnyel, baktériumgátló, öblögethetünk, használhatjuk, gyógyszerként, narancssárgás, szintetikus szereket, levelei erőteljesen, gyógyszerként felhasználható, virágok éjszaka, őszi sarló, kimondottan igénytelen, körömvirág antibiotikus, nagyon összetett, emésztőmirigyek működését, modern korban, körömvirág főleg, görcsös fájdalmat, keveréket kissé, következőképpen készíthetünk, teával gargarizálhatunk, vénák erősítése, Sebastian Kneipp,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A Megváltó szolgálatában  Popper Péter szavai  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Alázat  Csak a fogyatkozás látható  Png kislány  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Nevem  Nevem  Png kislány  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png kutya  Régi emberek, akikre máig büsz...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Alázat  Csak a fogyatkozás látható  Png csokor  Bertolt Brecht -től idézet  Png csokor  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Kerüld el az evangélium örömén...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Lóhere  Alvó cicák  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Adakozás  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Lóhere  Leonardo da Vinci gondolata  Png ház  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Png rózsa csokor  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A televizió nem a kultúrát kép...  Hazára minden embernek szükség...  Png ház  Neked tudnod kell  Fekete-erdő desszert  A sors  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Ne kapaszkodj magasabbra,  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Facebookon kaptam  Szívem  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem számIt  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Nagyon különös  Boldog születésnapot a ma ünne...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Png virág 
Bejegyzés Címkék
szintetikus szereket, levelei erőteljesen, gyógyszerként felhasználható, virágok éjszaka, őszi sarló, kimondottan igénytelen, körömvirág antibiotikus, nagyon összetett, emésztőmirigyek működését, modern korban, körömvirág főleg, görcsös fájdalmat, keveréket kissé, következőképpen készíthetünk, teával gargarizálhatunk, vénák erősítése, menstruáció harmonizálása, gyomor-bél rendszer, esetek többségében, saját készítésű, körömvirág gyógyhatása, lapachofa belső, dél-amerikai Andokban, andoki indiánok, inkák előszeretettel, nyugati kutatók, lapachotea gyógyítja, teát rákos, kéreg lehántása, tudósok vasat, xiloidin nevű, benne található, következőképpen készíthetjük, liter teát, nemi szervek, sikeres gyógyulás, teát alkalmazni, lapachotea ekcéma, következő teakeverék, kamilla ízét, kamilla azonban, immunrendszerünk, tulajdonságainak, antibiotikumokat, vérszegénységben, gargarizálhatunk, borsmentalevelet, nyirokfolyadékot, kamillavirágból, lapachokéregből, emésztőmirigyek, következőképpen, nőgyógyászaiban, belülhasználjuk, neurodermatitis, gyógyszertárban, popsikenőcsként, alakalmazásának, előszeretettel, előállíthatunk, fogyaszthatnak, staphylococcus, antibiotikumok, felhasználható, alkalmazhatjuk, alkalmazásának, odafigyeléssel, immunrendszert, karotinoidokat, következetesen, körömvirágteát, gyógynövénnyel, baktériumgátló, öblögethetünk, használhatjuk, gyógyszerként, narancssárgás, édesgyökérből, baktériumokra, szalicilsavat, flavonoidokat, bőrbetegségek, hatóanyagokat, harmonizálása, nőgyógyászati, gyógynövények, sebgyógyulást, borogatásként, gégegyulladás, lapachokérget, megolvasztott, körömvirághoz, kultúrkörében, vásárolhatunk, megelőzésképp, mindenekelőtt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2511
  • e Hét: 19178
  • e Hónap: 50664
  • e Év: 255365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.