Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Száraz bőr ellen
  2019-11-04 19:58:57, hétfő
 
  A bőrünk egyre vékonyabbá válik, ahogy öregszünk, ráadásul a környezeti és egyéb tényezők is ronthatnak a bőrünk állapotán. A száraz bőr nagyon hamar kényelmetlenné válhat, hiszen folyton kirepedezik és viszkethet is. Amennyiben ezt nem kezelik, nagyon gyorsan elfertőződhet, így nagyon fontos, hogy ha száraz a bőre, akkor odafigyeljen annak ápolására.

A száraz bőr kezeléséhez sok olyan természetes ápoló is a rendelkezésünkre áll, amelyet minden háztartásban megtalálhatunk. Az egyik ilyen hidratáló anyag a napraforgó- vagy olívaolaj, amely a sérült bőr barrierjét állítja helyre.

A kókuszolaj is egy remek választás. Nagyon biztonságos és hatékony a száraz bőr kezelésében, mivel telítetlen zsírban gazdag, így javítani tudja a bőrhidratációt.

A zabpelyhes vagy zablisztes fürdő is sokat segíthet a száraz bőr problémáján. A zab antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, amely együttes nagyon produktív tud lenni a száraz bőr kezelésében.

Több tanulmány is igazolta, hogy a méz többféle bőrbetegség kezelésében is hasznos lehet. A méz hidratál, gyógyít és gyulladást csökkent. Ezek a tulajdonságok pedig segítséget nyújtanak a száraz bőr kezelésében. Az Aloe vera szintén kezelni tudja a száraz bőrt.

Léteznek úgynevezett bőrbarát táplálékok, amelyek rendszeres fogyasztása elősegíti, hogy elkerüljük a bőr szárazságát és a különféle bőrbetegségeket. Többek között a halak is segíthetnek a bőrproblémák megelőzésében, hiszen gazdag forrásai az omega-3 zsírsavaknak és E-vitaminnak. Az E-vitamin egy antioxidáns, amely csökkenti a gyulladást és a káros szabad gyökök ellen is eredményesen lép fel.

A mandula szintén gazdag telítetlen zsírsavakban és E-vitaminban, amelyek gyulladást is csökkentenek, így kisebb az esélye a bőrszárazság kialakulásának.

A napraforgómag is hasznos, hiszen az E-vitamin mellett cinket is tartalmaz. Ez a vitamin és ásványi anyag a bőrsejtek védelmét látja el.

Az avokádó is nagyon sok E-vitamint tartalmaz, de esszenciális zsírsavakban is gazdag, amelyek védelmet jelentenek a bőr számára.

Az olívaolaj szkvalént tartalmaz, amely védelmet nyújthat a bőrszárazsággal szemben, emellett a telítetlen zsírok gazdag forrása is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: rendelkezésünkre, bőrbetegségeket, bőrszárazsággal, kényelmetlenné, bőrhidratációt, kialakulásának, megtalálhatunk, megelőzésében, elfertőződhet, napraforgómag, tulajdonságok, bőrszárazság, csökkentenek, bőrproblémák, háztartásban, zsírsavaknak, eredményesen, zsírsavakban, odafigyeljen, esszenciális, kezelésében, bőrbetegség, antioxidáns, úgynevezett, kezeléséhez, fogyasztása, segíthetnek, természetes, szárazságát, kirepedezik, problémáján, rendelkezik, biztonságos, zabpelyhes, telítetlen, elkerüljük, bőrünk egyre, bőrünk állapotán, egyik ilyen, napraforgó- vagy, remek választás, zabpelyhes vagy, tulajdonságok pedig, száraz bőrt, különféle bőrbetegségeket, bőrproblémák megelőzésében, omega-3 zsírsavaknak, káros szabad, mandula szintén, bőrszárazság kialakulásának, bőrsejtek védelmét, olívaolaj szkvalént,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A másik dolog,  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Szívem  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívem  Png lepke  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy lelki imádság  Reménység és erő Krisztustól e...  Png virág  Nem méltó hozzád  Szép napot kívánok  Csak a fogyatkozás látható  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Sokan azt tartják  Alázat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Alázat  Nagyi telefonál  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem tudhatod  Png kutya  Kövesd a cowboyt!  Png kutya  képre írva  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Minden harmadik...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hiányzik  Akarat  Elköszönt  Png virág  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Popper Péter szavai  Sose bánj semmit  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png kislány  Popper Péter szavai  Szép napot kívánok  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  Minden harmadik...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Alvó cicák  210 éve született a SZÓZAT meg...  A kételkedés kezelése  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Alvó cicák  Őrizkednünk kell... 
Bejegyzés Címkék
bőrünk egyre, bőrünk állapotán, egyik ilyen, napraforgó- vagy, remek választás, zabpelyhes vagy, tulajdonságok pedig, száraz bőrt, különféle bőrbetegségeket, bőrproblémák megelőzésében, omega-3 zsírsavaknak, káros szabad, mandula szintén, bőrszárazság kialakulásának, bőrsejtek védelmét, olívaolaj szkvalént, bőrszárazsággal szemben, telítetlen zsírok, rendelkezésünkre, bőrbetegségeket, bőrszárazsággal, kényelmetlenné, bőrhidratációt, kialakulásának, megtalálhatunk, megelőzésében, elfertőződhet, napraforgómag, tulajdonságok, bőrszárazság, csökkentenek, bőrproblémák, háztartásban, zsírsavaknak, eredményesen, zsírsavakban, odafigyeljen, esszenciális, kezelésében, bőrbetegség, antioxidáns, úgynevezett, kezeléséhez, fogyasztása, segíthetnek, természetes, szárazságát, kirepedezik, problémáján, rendelkezik, biztonságos, zabpelyhes, telítetlen, elkerüljük, zablisztes, rendszeres, segítséget, kókuszolaj, napraforgó, gyulladást, vékonyabbá, barrierjét, táplálékok, viszkethet, ronthatnak, amennyiben, vitaminban, jelentenek, vitaminnak, környezeti, tanulmány, választás, bőrsejtek, olívaolaj, tartalmaz, elősegíti, különféle, produktív, ápolására, szkvalént, öregszünk, nyújtanak, csökkenti, állapotán, hidratáló, vitamint, emellett, javítani, segíthet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 375
  • e Hét: 25266
  • e Hónap: 56752
  • e Év: 261453
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.