Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Boldogsághozó illatok
  2020-01-24 23:43:14, péntek
 
  Bizonyára Ön is megtapasztalta már, hogy ha beleszagol a levegőbe és rossz illatot érez, akkor még a közérzete is másabb lesz. A kellemes illatok pedig szinte simogatják a lelkünket, amellett hogy a hangulatunkra is pozitív hatást gyakorolnak. Kutatások során illatokat teszteltek, hogy megállapítsák melyik illat milyen hatást gyakorol az emberre.

A fenyőnek nagyon kellemes illata van. Szinte mindenkinek az év egyik legszebb ünnepe, a karácsony jut róla eszébe. A fenyő illata segít a stressz csökkentésében, de a szorongást is oldja, illetve a depresszió tüneteit is csökkenteni tudja.

A citrusos gyümölcsöknek nemcsak jó illatuk van, hanem nagyon egészségesek is. A citrusos illat növeli az éberséget, energiát is biztosít a szervezetnek, illetve a stressz csökkentésében is kiemelkedő szerepet játszik.

Miért jó érzés egy olyan udvar mellett elhaladni, ahol éppen nyírják a füvet? Azért, mert a levágott fűnek is nagyon kellemes illata van, emellett nyugodttá is tesz, és az embert átjárja az öröm. Lehet, hogy azért érezzük ezt, mert például az első tavaszi fűnyírás eszünkbe juttatja, hogy vége van a hideg, komor téli hónapoknak és ilyenkor már mindenki a nyárra, a napsütésre és a jó időre koncentrál.

A virágok illata is pozitív érzéseket indít el az emberekben. A levendula illata például elűzi a depressziót, a jázmin pedig hangulatfokozó hatással bír.

A rozmaring is kellemes illattal rendelkezik. Ezt a fűszernövényt használhatjuk sütés és főzés során, de gyógyteát is készíthetünk belőle. Kutatások igazolják, hogy a rozmaring-illóolaj az aromaterápiában növeli a memóriát és a koncentráló képességet. Egy másik kutatás során pedig bebizonyosodott, hogy a rozmaring illata segít lenyugodni és kisimítani a lelki ráncokat.

A borsmenta illata is emelheti a hangulatot és serkentőleg hat a testre és a lélekre egyaránt. Sportolóknál javítani tudja a sportteljesítményt, ráadásul ez a gyógynövény a légzésre is pozitív hatást gyakorol.

A rózsa illatáról mindenkinek a szeretet és a szerelem jut eszébe. Nem véletlenül. A rózsa kissé édeskés illata szintén jó hatással van a lélekre, kiegyensúlyozó szerepe már évszázadokkal ezelőtt sem volt kétséges.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: bebizonyosodott, aromaterápiában, csökkentésében, hangulatfokozó, megtapasztalta, kiegyensúlyozó, gyümölcsöknek, évszázadokkal, megállapítsák, használhatjuk, fűszernövényt, hangulatunkra, sportolóknál, szervezetnek, egészségesek, készíthetünk, rendelkezik, koncentráló, gyakorolnak, gyógynövény, depressziót, mindenkinek, csökkenteni, serkentőleg, képességet, emberekben, teszteltek, hónapoknak, kiemelkedő, szorongást, depresszió, beleszagol, véletlenül, koncentrál, hangulatot, napsütésre, kellemes illatok, fenyőnek nagyon, fenyő illata, stressz csökkentésében, depresszió tüneteit, citrusos gyümölcsöknek, citrusos illat, olyan udvar, levágott fűnek, embert átjárja, első tavaszi, virágok illata, levendula illata, jázmin pedig, fűszernövényt használhatjuk, aromaterápiában növeli, Bizonyára Ön,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Elköszönt  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Neked tudnod kell  Png csokor  Albert Einsteinről  Zilahy Lajos gondolata  Minden harmadik...  Csak a fogyatkozás látható  Mi lenne ha  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Erdőn  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 21  Őrizkednünk kell...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Alázat  Alázat  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  képre írva  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Sose bánj semmit  Németh László tollából  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A televizió nem a kultúrát kép...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Albert Einsteinről  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Szép estét  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Szép estét  Örülök, hogy látlak!  Garai Gábor - Takarítás  A kételkedés kezelése  Png virág  Paul David Tripp Április 19  Ágai Ágnes – Csendélet  Minden harmadik...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Alázat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Németh László tollából  Varga János Veniam - Fontos sz...  Lóhere  Szívem tiéd  Nagyi telefonál  Idő  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Leonardo da Vinci gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Még csak most kezdődik a nap  A másik dolog,  Png kislány  Kaffka_Margit  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A televizió nem a kultúrát kép...  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kellemes illatok, fenyőnek nagyon, fenyő illata, stressz csökkentésében, depresszió tüneteit, citrusos gyümölcsöknek, citrusos illat, olyan udvar, levágott fűnek, embert átjárja, első tavaszi, virágok illata, levendula illata, jázmin pedig, fűszernövényt használhatjuk, aromaterápiában növeli, koncentráló képességet, másik kutatás, rozmaring illata, lelki ráncokat, borsmenta illata, lélekre egyaránt, rózsa illatáról, rózsa kissé, bebizonyosodott, aromaterápiában, csökkentésében, hangulatfokozó, megtapasztalta, kiegyensúlyozó, gyümölcsöknek, évszázadokkal, megállapítsák, használhatjuk, fűszernövényt, hangulatunkra, sportolóknál, szervezetnek, egészségesek, készíthetünk, rendelkezik, koncentráló, gyakorolnak, gyógynövény, depressziót, mindenkinek, csökkenteni, serkentőleg, képességet, emberekben, teszteltek, hónapoknak, kiemelkedő, szorongást, depresszió, beleszagol, véletlenül, koncentrál, hangulatot, napsütésre, lenyugodni, kisimítani, simogatják, rozmaring, karácsony, levendula, éberséget, nyugodttá, bizonyára, érzéseket, elhaladni, lelkünket, kutatások, borsmenta, illatáról, közérzete, illatokat, igazolják, gyógyteát, gyakorol, légzésre, szerepet, kétséges, ráadásul, biztosít, javítani, szerelem, energiát, szeretet, hatással, citrusos, emelheti, mindenki, ráncokat, memóriát, illóolaj, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7869
  • e Hét: 24536
  • e Hónap: 56022
  • e Év: 260723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.