Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az érelmeszesedés ellen véd: C-vitamin
  2020-05-26 15:48:40, kedd
 
  A C-vitamint szokták még aszkorbinsavnak is nevezni. Azt már mindenki nagyon jól tudja, hogy az egészséges immunrendszer és szív fenntartásához igenis szükség van erre a vitaminra.

A C-vitamin-hiány okozhat érelmeszedést, más néven ateroszklerózist, ami a plakkok kialakulását okozza az artériák falán. A C-vitamin-kiegészítés azonban nagyon sokat segíthet, még ha nem is szünteti meg az előrehaladott betegség tüneteit, vagyis az időben elkezdett C-vitamin-pótlás megakadályozhatja az érelmeszesedés kialakulását.

Amennyiben káros szabad gyökök alakulnak ki a szervezetben, akkor előbb-utóbb az oxidatív stressz is elkezdi a romboló munkáját. Emellett a kollagén is csökken a szervezetben. E kettő együttesen jelentősen csökkenti az artériák egészségét. A C-vitamin antioxidáns vitaminként működve semlegesítheti az oxidatív stresszt és segíthet a kollagénépítésben is.

A koszorúér-betegség halált is okozhat. Ilyenkor is felléphet C-vitamin-hiány. Ilyenkor az aorta egyszerűen elfárad. Ezt az állapotot előidézheti a stressz, de az idősebb embereknél akár egyik napról a másikra is kialakulhat ez a betegség, vagyis ha nincsenek erre irányuló vizsgálatok, akkor a nem kezelt koszorúér-betegség halálhoz is vezethet, és ennek oka lehet, ha az egyén nem fogyasztott C-vitaminban gazdag ételeket.

Kutatások szerint a C-vitamin csökkenti az LDL-szintet a szervezetben, ezáltal csökkentve az érelmeszedés, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának a kockázatát.

A C-vitamin javítani tudja a lipidprofilokat, enyhíthet az artériás merevségen és az endothel funkció javításában is kitüntetett szerepe van. Erről az antioxidáns vitaminról az is bebizonyosodott, hogy mérsékelten csökkenti a teljes szérum koleszterinszintet, ezzel szemben növeli a jó, vagyis a HDL-koleszterinét és még vérnyomáscsökkentő hatása is bebizonyosodott, mert ilyenkor nem nehezedik nyomás az erekre, az artériákra.

Mivel a C-vitamin mint antioxidáns vitamin jó hatással van az anyagcsere-funkciókra, így nagymértékben csökkenhet az érelmeszesedés kialakulásának a kockázata.

A C-vitamin erőssé és hajlékonnyá varázsolja az ereket. A legjobb, ha a C-vitamint természetes formában viszi be a szervezetébe. A C-vitamin gazdag forrásai többek között a citrusfélék, a paradicsom, a paprika, a csipkebogyó, a homoktövis, a kivi, de a legtöbb zöldség és gyümölcs is sok C-vitamint tartalmaz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: ateroszklerózist, aszkorbinsavnak, bebizonyosodott, lipidprofilokat, érelmeszesedés, kialakulásának, fenntartásához, semlegesítheti, nagymértékben, koleszterinét, érelmeszedést, előrehaladott, immunrendszer, szervezetben, érelmeszedés, kialakulását, szervezetébe, citrusfélék, csipkebogyó, kiegészítés, előidézheti, antioxidáns, javításában, mérsékelten, kitüntetett, hajlékonnyá, vizsgálatok, kialakulhat, fogyasztott, természetes, vitaminként, érrendszeri, amennyiben, kockázatát, csökkentve, betegségek, egészséges immunrendszer, plakkok kialakulását, artériák falán, előrehaladott betegség, időben elkezdett, érelmeszesedés kialakulását, oxidatív stressz, romboló munkáját, artériák egészségét, oxidatív stresszt, aorta egyszerűen, állapotot előidézheti, idősebb embereknél, artériás merevségen, endothel funkció, antioxidáns vitaminról,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Png virág  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Idő  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png virág  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Alázat  Fekete István - Akác  képre írva  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Albert Einsteinről  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  s immár én is felragyogva, ért...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Németh László tollából  Örülök, hogy látlak!  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Png virág  A Megváltó szolgálatában  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Sokan azt tartják  Irgalom és ítélet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Egy lelki imádság  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png nő  Facebookon kaptam  Png telefon  Tavaszi kép  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nevem  A boldog családok mind hasonló...  Png férfi  Mai harmónia kártyám  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hogy lehet megtartani  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Garai Gábor - Takarítás  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Adakozás  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Zilahy Lajos gondolata  Sokan azt tartják  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Varga János Veniam - Fontos sz...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alvó cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló... 
Bejegyzés Címkék
egészséges immunrendszer, plakkok kialakulását, artériák falán, előrehaladott betegség, időben elkezdett, érelmeszesedés kialakulását, oxidatív stressz, romboló munkáját, artériák egészségét, oxidatív stresszt, aorta egyszerűen, állapotot előidézheti, idősebb embereknél, artériás merevségen, endothel funkció, antioxidáns vitaminról, teljes szérum, érelmeszesedés kialakulásának, legtöbb zöldség, ateroszklerózist, aszkorbinsavnak, bebizonyosodott, lipidprofilokat, érelmeszesedés, kialakulásának, fenntartásához, semlegesítheti, nagymértékben, koleszterinét, érelmeszedést, előrehaladott, immunrendszer, szervezetben, érelmeszedés, kialakulását, szervezetébe, citrusfélék, csipkebogyó, kiegészítés, előidézheti, antioxidáns, javításában, mérsékelten, kitüntetett, hajlékonnyá, vizsgálatok, kialakulhat, fogyasztott, természetes, vitaminként, érrendszeri, amennyiben, kockázatát, csökkentve, betegségek, jelentősen, vitaminban, együttesen, csökkenhet, funkciókra, anyagcsere, egészséges, varázsolja, paradicsom, egészségét, embereknél, homoktövis, egyszerűen, vitaminról, merevségen, artériákra, állapotot, csökkenti, felléphet, alakulnak, nincsenek, koszorúér, enyhíthet, vitaminra, kockázata, tartalmaz, nehezedik, elkezdett, kutatások, vitamint, vezethet, stresszt, formában, oxidatív, forrásai, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6332
  • e Hét: 22999
  • e Hónap: 54485
  • e Év: 259186
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.