Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fahéj gyógyhatásairól
  2020-09-21 22:52:01, hétfő
 
 



A fahéj nemcsak finom, de rendkívül egészséges is. A fahéj antioxidánsokban gazdag, amelyek védelmet nyújtanak az oxidatív károsodással szemben. Ilyen antioxidánsok például a polifenolok. Kutatások igazolják, hogy a legtöbb antioxidánst a gyógynövények közül az oregánó, a fahéj és a fokhagyma tartalmazza.

A fahéj segítséget nyújt a fertőzések elleni küzdelemben és a szöveti károsodással szemben is védelmet élvezhetünk általa. A fahéj gyulladásgátló tulajdonsággal is rendelkezik, ami aztért nagyon hasznos, mivel a gyulladás krónikus betegségek okozója lehet.

A fahéjjal kapcsolatban megállapították, hogy hatékony lehet a szívbetegségek megelőzésében. A fahéj a cukorbetegség esetén is védelmet jelenthet, mivel csökkentheti a tüneteket. A fahéj az összkoleszterinszintre is jó hatással van, mivel csökkenti az LDL-koleszterin szintjét és a trigliceridszintet, ezzel szemben növeli a jó, azaz a HDL-koleszterin szintjét. A vérnyomás csökkentésében is bizonyított ez a fűszer, azonban azt tudni kell, hogy ezzel kapcsolatban humánkísérleteket nem, csakis állatkísérleteket folytattak.

Egyik hormonunk az inzulin, amely szerepet játszik az anyagcsere szabályozásában. Azonban egyes embereknél inzulinrezisztencia is kialakulhat, amely megnöveli a metabolikus szindróma, illetve a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázatát. A fahéj jelentősen lecsökkentheti az inzulinrezisztencia kialakulását.

A fahéj megnöveli az inzulinérzékenységet és alacsonyabb vércukorszintet eredményez. A fahéj ezen kívül csökkenti az éhomi vércukorszintet is.

A neurodegeneratív betegség azt jelenti, hogy az agy működésével, az idegsejtek kommunikációjával lesznek gondok. Humán kutatást ugyan még nem végeztek, de a fahéj -állatkísérletekben - nagyon biztatónak bizonyult az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór kezelésében.

A fahéjjal kapcsolatban kimutatták, hogy csökkentheti a rákos sejtek növekedését, azonban ezzel kapcsolatban is csak állatkísérleti eredmények állnak rendelkezésre. A fahéjjal kapcsoltban az is bebizonyosodott, hogy csökkenti a tumor méretét és a vérerek elszaporodását, amelyek ezeket a tumorokat táplálják.

A fahéj gombaellenes és antibakteriális hatással is rendelkezik, amely csökkenti a fertőzések kialakulásának kockázatát. Ez a fűszer védelmet jelenthet a fogszuvasodás és a kellemetlen szájszag ellen is. Hozzáértők szerint a legjobb a ceyloni fahéj, így érdemes azt beszerezni, ha ki szeretnénk próbálni az egészségvédő hatásait.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: neurodegeneratív, antioxidánsokban, bebizonyosodott, vércukorszintet, szabályozásában, antibakteriális, megállapították, kialakulásának, csökkentésében, szívbetegségek, elszaporodását, tulajdonsággal, gyulladásgátló, lecsökkentheti, állatkísérleti, fogszuvasodás, megelőzésében, cukorbetegség, rendelkezésre, antioxidánsok, gyógynövények, kapcsolatban, károsodással, csökkentheti, kialakulását, antioxidánst, egészségvédő, gombaellenes, rendelkezik, bizonyított, koleszterin, növekedését, élvezhetünk, kellemetlen, kezelésében, kialakulhat, fahéj nemcsak, fahéj antioxidánsokban, oxidatív károsodással, legtöbb antioxidánst, gyógynövények közül, fokhagyma tartalmazza, fahéj segítséget, fertőzések elleni, szöveti károsodással, fahéj gyulladásgátló, gyulladás krónikus, fahéjjal kapcsolatban, szívbetegségek megelőzésében, cukorbetegség esetén, vérnyomás csökkentésében, anyagcsere szabályozásában,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png fotel  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nem tudhatod  Nem tudhatod  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Az igazi szeretetért rendszeri...  Erdőn  Png férfi  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A sors  A jó emberek mindig szépek mar...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Mindig jusson idő nevetni  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Png cica  Nem méltó hozzád  Ami embereknek lehetetlen, az...  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Nagyi telefonál  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png virág  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Albert Einstein gondolata  Albert Einsteinről  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kutya  Őrizkednünk kell...  Alázat  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Albert Einstein gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Erdőn  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png cica  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Szép álmokat!  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Bounty krémes  Kaffka_Margit  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png rózsa csokor  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Adakozás  Soha ne kedvezz...  A Megváltó szolgálatában  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
fahéj nemcsak, fahéj antioxidánsokban, oxidatív károsodással, legtöbb antioxidánst, gyógynövények közül, fokhagyma tartalmazza, fahéj segítséget, fertőzések elleni, szöveti károsodással, fahéj gyulladásgátló, gyulladás krónikus, fahéjjal kapcsolatban, szívbetegségek megelőzésében, cukorbetegség esetén, vérnyomás csökkentésében, anyagcsere szabályozásában, metabolikus szindróma, 2-es típusú, fahéj jelentősen, fahéj megnöveli, fahéj ezen, éhomi vércukorszintet, neurodegeneratív betegség, idegsejtek kommunikációjával, fahéj &#8211, rákos sejtek, fahéjjal kapcsoltban, tumor méretét, vérerek elszaporodását, tumorokat táplálják, fahéj gombaellenes, fertőzések kialakulásának, fűszer védelmet, kellemetlen szájszag, ceyloni fahéj, egészségvédő hatásait, neurodegeneratív, antioxidánsokban, bebizonyosodott, vércukorszintet, szabályozásában, antibakteriális, megállapították, kialakulásának, csökkentésében, szívbetegségek, elszaporodását, tulajdonsággal, gyulladásgátló, lecsökkentheti, állatkísérleti, fogszuvasodás, megelőzésében, cukorbetegség, rendelkezésre, antioxidánsok, gyógynövények, kapcsolatban, károsodással, csökkentheti, kialakulását, antioxidánst, egészségvédő, gombaellenes, rendelkezik, bizonyított, koleszterin, növekedését, élvezhetünk, kellemetlen, kezelésében, kialakulhat, metabolikus, polifenolok, tartalmazza, kapcsoltban, küzdelemben, működésével, alacsonyabb, anyagcsere, eredményez, folytattak, egészséges, beszerezni, idegsejtek, szeretnénk, fertőzések, kimutatták, kockázatát, segítséget, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3670
  • e Hét: 20337
  • e Hónap: 51823
  • e Év: 256524
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.