Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egészséges táplálékok
  2021-01-01 19:32:13, péntek
 
 



A zöldségek és gyümölcsök rengeteg értékes tápanyagot, vitamint, ásványi anyagokat és fitokemikáliákat tartalmaznak, amelyeknek csodálatos, pozitív hatásai vannak az egészségünkre nézve.

A hagymafélék - mint a fokhagyma, a póréhagyma, az újhagyma vagy a mogyoróhagyma - szerepet játszhatnak a daganatos betegségek megelőzésében, illetve ezek a hagymák kordában tartják a vérnyomást és a koleszterinszintet is.

Az antociánoknak kitüntetett szerepe van a szívbetegségek, a memóriazavar és a húgyúti fertőzések megelőzésében. Ezek a vegyületek többek között megtalálhatók az áfonyában, a cseresznyében, a meggyben, a szőlőben, a szilvában, a gránátalmában, az eperben és a vörös káposztában.

Ha elegendő olyan táplálékot veszünk magunkhoz, amelyek béta-karotint tartalmaznak, akkor nagyobb fokú védelmet élvezhetünk a farkasvaksággal, a bőrbetegségekkel, a DNS-károsodással és a fertőzésekkel szemben. Béta-karotin-források: brokkoli, sárgabarack, kivi, mangó, papaya, sárgadinnye, sárgarépa, spenót, mángold, kelkáposzta, tök, édesburgonya.

Az ellágsav segít megelőzni a magas koleszterinszintet, az immunrendszer zavarát és a magas vérnyomást. Miben található? A szederben, az áfonyában, a ribizliben, a kiviben, a málnában, a vörös szőlőben, az eperben.

A grépfrútban, a lime-ban, a mandarinban és a narancsban lévő heszperidinnel védelmet élvezhetünk a magas vérnyomással és a szívbetegségekkel szemben.

Az indolok a DNS-károsodástól és a daganatos megbetegedésektől óvhatnak meg bennünket. Indol a céklában, a brokkoliban, a kelbimbóban, a káposztában, a karfiolban, a mángoldban, a fehérrépában és a vízitormában van.

A gyomorégés egyik legjobb ellenszere a limonén. A grépfrút, a narancs, a lime és a mandarin bővelkedik benne.

Ha gyakran fogyasztunk luteinben gazdag ételeket, esélyünk lehet az olyan betegségeket elkerülni, mint a rák, a szürkehályog, a szívbetegségek, a magas vérnyomás vagy a makula degeneráció. Luteinforrások: brokkoli, kelbimbó, római saláta, spenót, répa, kelkáposzta, mángold.

A likopin a szívbetegségek és a daganatos megbetegedések ellen veszi fel a harcot. Likopinban gazdag táplálékok: görögdinnye, paprika, paradicsom és grépfrút.

A kvercetin segíti megakadályozni az olyan betegségek kialakulását, mint tüdőtágulás, ízületi fájdalom vagy asztma. Milyen táplálékokat fogyasszunk? Meggyet, cseresznyét, körtét, piros szőlőt, brokkolit, fokhagymát, káposztát, salátát és lila hagymát.

A szulforafán segít megelőzni a fertőzések és a cukorbetegség szövődményeinek kialakulását. Szulforafánban gazdag táplálékok: brokkoli, kelbimbó, káposzta, karfiol, mángold, fehérrépa és vízitorma.

A zeaxantinban gazdag táplálékok fogyasztásával néminemű védelmet élvezhetünk a szívbetegségek, a magas vérnyomás és a makula degenerációval szemben. Miben található ez a vegyület? A kukoricában, a parajban és a sütőtökben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: fitokemikáliákat, bőrbetegségekkel, szövődményeinek, farkasvaksággal, megakadályozni, megbetegedések, degenerációval, szívbetegségek, luteinforrások, fogyasztásával, heszperidinnel, szulforafánban, mogyoróhagyma, cseresznyében, antociánoknak, megelőzésében, megtalálhatók, gránátalmában, immunrendszer, egészségünkre, fertőzésekkel, cukorbetegség, memóriazavar, tartalmaznak, betegségeket, szürkehályog, károsodástól, táplálékokat, édesburgonya, kialakulását, fehérrépában, vérnyomással, vízitormában, zeaxantinban, károsodással, élvezhetünk, egészségünkre nézve, hagymafélék –, újhagyma vagy, mogyoróhagyma –, daganatos betegségek, hagymák kordában, antociánoknak kitüntetett, húgyúti fertőzések, vegyületek többek, vörös káposztában, fertőzésekkel szemben, ellágsav segít, immunrendszer zavarát, magas vérnyomást, vörös szőlőben, narancsban lévő,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png fotel  Éretlen vers  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogy lehet megtartani  Nem számIt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png virág  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Lóhere  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alázat  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kaffka_Margit  Szabolcska Mihály – Ákác...  Bertolt Brecht -től idézet  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Erdőn  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  s immár én is felragyogva, ért...  Radikális szeretet  Szép álmokat!  Akik bántanak téged  Varga János Veniam - Fontos sz...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A másik dolog,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Png cica  Elköszönt  A sors  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ágai Ágnes – Csendélet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Reggel van  Akarat  Tavaszi kép  Németh László tollából  Mindig jusson idő nevetni  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Jó éjszakát  Png fotel  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  képre írva  Makszim Gorkij gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png csokor  Png férfi  Reggel van  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Hiányzik  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jó éjszakát  Akarat  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Őrizkednünk kell...  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png csokor  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png virág  Julian Brass gondolata  Szép álmokat!  Png virág  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Alázat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Albert Einstein gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Ágai Ágnes – Csendélet 
Bejegyzés Címkék
egészségünkre nézve, hagymafélék &#8211, újhagyma vagy, mogyoróhagyma &#8211, daganatos betegségek, hagymák kordában, antociánoknak kitüntetett, húgyúti fertőzések, vegyületek többek, vörös káposztában, fertőzésekkel szemben, ellágsav segít, immunrendszer zavarát, magas vérnyomást, vörös szőlőben, narancsban lévő, magas vérnyomással, szívbetegségekkel szemben, daganatos megbetegedésektől, gyomorégés egyik, mandarin bővelkedik, olyan betegségeket, magas vérnyomás, makula degeneráció, daganatos megbetegedések, kvercetin segíti, olyan betegségek, szulforafán segít, cukorbetegség szövődményeinek, zeaxantinban gazdag, makula degenerációval, fitokemikáliákat, bőrbetegségekkel, szövődményeinek, farkasvaksággal, megakadályozni, megbetegedések, degenerációval, szívbetegségek, luteinforrások, fogyasztásával, heszperidinnel, szulforafánban, mogyoróhagyma, cseresznyében, antociánoknak, megelőzésében, megtalálhatók, gránátalmában, immunrendszer, egészségünkre, fertőzésekkel, cukorbetegség, memóriazavar, tartalmaznak, betegségeket, szürkehályog, károsodástól, táplálékokat, édesburgonya, kialakulását, fehérrépában, vérnyomással, vízitormában, zeaxantinban, károsodással, élvezhetünk, kelkáposzta, fogyasztunk, brokkoliban, kelbimbóban, káposztában, szulforafán, sárgabarack, sárgadinnye, degeneráció, tüdőtágulás, grépfrútban, hagymafélék, fogyasszunk, kukoricában, cseresznyét, játszhatnak, görögdinnye, mandarinban, kitüntetett, táplálékok, narancsban, likopinban, bővelkedik, gyomorégés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2097
  • e Hét: 18764
  • e Hónap: 50250
  • e Év: 254951
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.