Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógyszer nélküli koleszterin-csökkentés
  2021-08-16 23:37:50, hétfő
 
  A koleszterinszint folyamatosan változik, a legutóbbi kutatások szerint már a stressz is jelentősen megemeli a szintjét. Első gondolatunk ne a gyógyszer legyen, főleg, ha csak kicsit emelkedett az érték. Néhány tanács jól jöhet azoknak, akik szeretnék csökkenteni a koleszterinszintjüket. Most ehhez adunk hasznos tippeket.

Az első és legfontosabb dolog, hogy elkerüljük, lecsökkentsük a telített zsírokat és a transz-zsírokat, hiszen ezen ételek fogyasztása is növelheti a koleszterin szintjét.

Az oldható rostok rendszeres fogyasztásával is elérhetjük ezt a kívánt hatást. Ha rendszeresen fogyasztunk útifű maghéjat és zabpelyhet, jelentősen csökkenthetjük a magas LDL-koleszterin-szintet. Ha szeretnénk a napi rostbevitelünket megnövelni, akkor fogyasszunk több zöldséget és gyümölcsöt.

A túlsúly miatt is előfordulhat, hogy megemelkedik a koleszterinszint. Az egyik legjobb megoldás a rendszeres testmozgás, azonban az egy tévhit, hogy csak az elhízott emberek küzdenek magas koleszterinszinttel, hiszen vékonyabb honfitársunknak is lehet magas ez az érték. A gyaloglás, a kocogás, a kerékpározás és az úszás is segíthet csökkenteni, de csakis akkor, ha rendszeresen mozgunk.

Az alkoholfogyasztás sem javasolt annak, akinek magas ez az érték, az alkohol ugyanis megnöveli a vérnyomást és megnehezíti, hogy a testsúlyunk a normál tartományban maradjon. Az alkoholos italok kiiktatása az életünkből egyszerű módja lehet a koleszterinszint csökkentésének.

A halolaj omega-3 zsírsavakban bővelkedik, ami segít csökkenteni a trigliceridszintet és a gyulladást, mindez pedig hozzájárulhat a koleszterinszint normalizálódásához is.

A fokhagyma mérsékelten ugyan, de szintén csökkenti az LDL-koleszterin, illetve a triglicerid szintjét, nem véletlenül ennyire közkedvelt a magyar emberek körében ez a gyógynövény.

Az életmódbeli változásokkal sokat tehetünk a koleszterinszint csökkentésért. A diétával és a testmozgással mintegy 20-30 százalékkal csökkenthető ez az érték. Fontos tehát törekedni a normális szintjére, mivel így védjük a szívünket és az érrendszerünket, illetve számos súlyos betegség kialakulását is megelőzhetjük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: koleszterinszint, rostbevitelünket, érrendszerünket, honfitársunknak, fogyasztásával, csökkentésének, csökkenthetjük, csökkentésért, hozzájárulhat, testmozgással, lecsökkentsük, megelőzhetjük, változásokkal, legfontosabb, csökkenthető, rendszeresen, előfordulhat, kerékpározás, zsírsavakban, kialakulását, folyamatosan, tartományban, megemelkedik, életmódbeli, megnehezíti, csökkenteni, testsúlyunk, koleszterin, mérsékelten, triglicerid, fogyasztása, fogyasszunk, gyógynövény, fogyasztunk, gondolatunk, százalékkal, koleszterinszint folyamatosan, legutóbbi kutatások, gyógyszer legyen, telített zsírokat, koleszterin szintjét, oldható rostok, kívánt hatást, napi rostbevitelünket, túlsúly miatt, egyik legjobb, rendszeres testmozgás, elhízott emberek, alkohol ugyanis, normál tartományban, alkoholos italok, életünkből egyszerű,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Png fotel  Bounty krémes  képre írva  Németh László tollából  Tavaszi kép  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nevem  Lóhere  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Zilahy Lajos gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tanuld meg ezt a versemet  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Alázat  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Éretlen vers  Adakozás  Szívem  Kerüld el az evangélium örömén...  Popper Péter szavai  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Neked tudnod kell  Zilahy Lajos gondolata  Németh László tollából  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Akarat  Hiányzik  Szép álmokat!  Neked tudnod kell  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png telefon  Radikális szeretet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Leonardo da Vinci gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Minden harmadik...  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  A másik dolog,  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Sose bánj semmit  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Kellemes délutánt kívánok  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  képre írva  Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  Esti kép  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png telefon  Elköszönt 
Bejegyzés Címkék
koleszterinszint folyamatosan, legutóbbi kutatások, gyógyszer legyen, telített zsírokat, koleszterin szintjét, oldható rostok, kívánt hatást, napi rostbevitelünket, túlsúly miatt, egyik legjobb, rendszeres testmozgás, elhízott emberek, alkohol ugyanis, normál tartományban, alkoholos italok, életünkből egyszerű, koleszterinszint csökkentésének, halolaj omega-3, fokhagyma mérsékelten, triglicerid szintjét, magyar emberek, életmódbeli változásokkal, koleszterinszint csökkentésért, testmozgással mintegy, normális szintjére, koleszterinszint, rostbevitelünket, érrendszerünket, honfitársunknak, fogyasztásával, csökkentésének, csökkenthetjük, csökkentésért, hozzájárulhat, testmozgással, lecsökkentsük, megelőzhetjük, változásokkal, legfontosabb, csökkenthető, rendszeresen, előfordulhat, kerékpározás, zsírsavakban, kialakulását, folyamatosan, tartományban, megemelkedik, életmódbeli, megnehezíti, csökkenteni, testsúlyunk, koleszterin, mérsékelten, triglicerid, fogyasztása, fogyasszunk, gyógynövény, fogyasztunk, gondolatunk, százalékkal, vérnyomást, jelentősen, szeretnénk, zabpelyhet, véletlenül, közkedvelt, elérhetjük, megnövelni, emelkedett, rendszeres, testmozgás, bővelkedik, kiiktatása, gyulladást, életünkből, gyümölcsöt, elkerüljük, szívünket, csökkenti, alkoholos, gyógyszer, vékonyabb, növelheti, törekedni, gyaloglás, kutatások, legutóbbi, zöldséget, megnöveli, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1722
  • e Hét: 18389
  • e Hónap: 49875
  • e Év: 254576
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.