Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A panaszkodás átneveli az agyat
  2019-10-11 22:58:25, péntek
 
  A panaszkodás és negatív gondolkodás során használt idegsejtek közelebb kerülnek egymáshoz, és a közöttük lévő kötelékek erősebbek lesznek, ezért könnyebben használjuk őket később is, nem csak akkor, amikor aktívan rossz dolgokra gondolunk.

A panaszkodás átírja az idegpályákat - ez egyáltalán nem túlzás, a gyakori negatív gondolkodás tényleg hatással van az idegsejtek közötti kapcsolódásokra. Statisztikák szerint egy átlagos ember jellemzően egy percet panaszkodással tölt el egy beszélgetés során, ami rettentő soknak számít, ha megfigyeljük, milyen fizikai változásokat hoz az agyunkban ez a gyakori negativitás.

Hidat építünk a negatív gondolatoknak
Először is, a negatív gondolatok során használt idegpályák erősebbek lesznek, az ekkor aktív idegsejtek pedig fokozatosan közelebb kerülnek egymáshoz. Kutatók ezt úgy érzékeltetik, hogy ha gyakran kelünk át a folyón egy adott helyen, nem kifizetődő mindig ideiglenes hidat építeni - fel kell állítani egy masszív, állandó hidat, amin mindig könnyedén át tudunk kelni, ha már úgyis gyakran járunk arra.

Nincs ez másképp a negatív gondolatokkal sem - ha túl sokat panaszkodunk, az agynak kifizetődőbb a bejáratott idegpályákat használni, ezért ezeket erősíti meg.

A Stanford Egyetem kutatói azt is megállapították, hogy a sok panaszkodás és negatív gondolat lassan leépíti a hippokampuszt, ami különösen ijesztő, ha arra gondolunk, hogy ez az agyi terület felelős a kritikus gondolkodásért is. Az Alzheimer-kór is többek között a hippokampuszt támadja meg.
Küzdj vagy menekülj!
A panaszkodás hatására a szervezetünkben úgynevezett kortizol hormonok szabadulnak fel, amelynek hatására a testünk ,,küzdj vagy menekülj" üzemmódba kapcsol. Ilyenkor a szervezet oxigénjének és vérmennyiségének jó része azokba a szervekbe jut, amelyek a túléléshez elengedhetetlenek. Mellékhatásként az egekbe dobja a vérnyomást és a vércukorszintet, mindkettőről tudjuk, hogy nem tesz túl jót az emberi szervezetnek.

Mit tegyünk?
A sok panaszkodás ellen mi is tehetünk, még akkor is, ha hajlamosak vagyunk a dolgok negatív oldalát látni először. Az első tanács, amit pszichológusok ilyenkor adni szoktak, az az, hogy gyakoroljuk a hála érzését - amikor panaszkodni akarunk, gondoljunk inkább arra, mennyi minden megy jól az életünkben, ne arra, hogy mi megy rosszul. Ez például a kortizolszintet 23%-kal is csökkentheti.

A Kaliforniai Egyetem kutatása alapján azok, akik mindennap gyakorolták ezt a szokást, sokkal kevésbé szorongtak, mert a kortizolszintjük ritkábban emelkedett meg.

A második tanács az, hogy ha már panaszkodásra adjuk a fejünket, annak legyen célja és iránya - ne csak arra gondoljunk, milyen rossz most nekünk, hanem azonnal találjunk lehetséges megoldásokat is. Nem kell elnyomni a negatív gondolatokat, de nem szabad, hogy azok csak magukban létezzenek.

Ha rögtön van megoldás is a problémára, vagy legalább egy olyan út, amin el lehet indulni, már kevésbé vagyunk stresszesek, és nem szorongunk annyira - vagyis a kortizolszintünk normális keretek között marad.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ezeket a rezgéseket hordozzuk
  2019-10-11 22:49:16, péntek
 
  Névmisztika-Monogram
A nevünket, becenevünket, mindig halljuk, mondjuk vagy leírjuk. A számmisztikához hasonlóan itt is rezgések halmazáról beszélhetünk. Ha valaki elvált vagy özvegy javasoljuk, hogy a férje nevét levegye mivel a férj családi karmáját is addig hordozza, ameddig azt használja. Gondolj csak bele minden hivatalos dokumentációnál aláírunk.

Kinek a nevét rezegtetjük?
A Név elemzés csak a születési neved energiáit mutatja. Azt, amit meg kell tanulnunk ebbe az inkarnációban, vagy, hogy milyen erősségekkel és hiányosságokkal születtünk. Nem azt jelenti, hogy azon már nem tudunk változtatni. Bármilyen nevet is használunk, állandóan találkozunk azokkal a rezgésekkel, amelyek szerepelnek a nevünkben. Ebből adódik az ha valami nem működik akkor egy plusz becenévvel megváltoztathatjuk.

A hiányzó rezgéseidet pótolhatod tanulással, önfejlesztéssel, személyiség fejlesztéssel.


A számmisztikát és a névmisztikát általában együtt nézzük, mivel ha valamelyik fontos szám hiányzik az egyikből megtalálható a másikban. Ezek az alap rezgéseink és ezek ismeretéből tudunk a fejlődéséhez igazodva javaslatot tenni. Tehát bármilyen problémád is van, keresd fel számmisztikusodat numerológusodat.

Hogy milyen problémára tud segíteni egy numerológus?
-betegségeknél
-vállalkozásoknál
-családalapításnál
-párkapcsolatnál akár működő akár haldokló párkapcsolatoknál
-gyermek Név választásánál és még sorolhatnám ezer területen

Monogram-számmisztika - a kezdőbetűk jelentősége
Bizonyára nem véletlen, hogy nevünket nagy kezdőbetűkkel írjuk. Ezek a betűk azért nagyok, mert nagy jelentőséggel bírnak. Amikor első osztályban írni tanultunk, és a nagybetűket még nem ismertük, pirossal kellett írnunk a ,,nagy" kezdőbetűket - ezzel is jelezve, hogy azok mást, többet jelentenek. De valójában mi ez a több, más? A számmisztika választ ad erre. Most sorba vesszük az ábécé betűit. Mindenki azt a két vagy három betűt vegye figyelembe, amelyből a monogramja áll. Előfordulhat, hogy az eredmény ellentmondásos lesz. Ez abból adódhat, hogy nem vagyunk tisztán, egyértelműen ilyenek vagy olyanok, hanem nagyon is összetett, akár ellentmondásos személyiségek vagyunk mindannyian. Ettől sokszínű az emberiség. Ettől vagyunk mind egyediek, és valójában megismételhetetlenek!

A, Á: vezéregyéniség, akit nem lehet nem figyelembe venni, elszánt, akaratos, önfejű agresszív, kreatív, találékony, újító szándékú, mozgékony (szellemileg és fizikailag is), önálló, agilis, de épp ezért sikeres.

B: érzékeny, mély érzésű, segítőkész, együttműködésre hajlamos, megvalósító (kivitelező), ,,táplálja" a környezetében élőket, harmonikus társ, akire mindig lehet számítani.

C, CS: intelligens, kommunikatív, eszmék, gondolatok közvetítője, aki szívesen áll ügyek mellé, amelyeket népszerűsíteni, terjeszteni kell, művészi szónok és előadó, optimista, vidámsága ,,ragadós", ezért közkedvelt egyéniség.

D, Dz, Dzs: józan, gyakorlatias, tervszerű, de merev, kisszerű és szűk látókörű létszemléletre hajlamos, ezzel beszűkíti saját lehetőségeit, kivéve, ha tanul, mert akkor kitörhet a korlátoltságából.

E, É: szabad (szellemileg, erkölcsileg és fizikailag is), önálló, intellektuális, aktív, izgatott, lelkes, jó szónok, aki tömegeket képes magával ragadni (ezért sem mindegy, hogy milyen ügyet képvisel!).

F: gazdag (anyagilag és érzelmileg is), gyerek- és családcentrikus, szeretetteljes, gondoskodó, adakozó, felelősségteljes, érett, ezért maximálisan biztonságban vannak az ,,övéi".

G, Gy: lényeglátó, befelé forduló, elemző, okos, akinek jól működik a ,,hatodik érzéke", és ez is hozzásegíti ahhoz, hogy megértse az emberek cselekedeteinek indítékait.

H: tehetséges, sikeres, gazdag, sokra viheti, ha képességeit jó ügyek mellé állítja, különben visszaeshet a kiinduló szintre, és kezdheti elölről az egészet (akár többször is élete során).

I, Í: telepatikus képességű, érzékeny, együtt érző, segítőkész, nyitott, de benne van a kettősség: szeretet-gyűlölet, erőszak-gyengédség, nagyság-kicsinyesség, hiszen univerzális, vagyis minden benne van, ami jó, és minden, ami rossz.

J: magnetikus személyiség, bármit képes magához vonzani, amit akar (meggazdagodhat egy találmánya révén), vezető típus, kreatív, intellektuális, kulturális érdeklődésű.

K: túlérzékeny, érzelmileg ,,kiszolgáltatott", elvárja, hogy kitalálják, mire vágyik, és ha nem teszik, akkor megsértődik, de szerencsére kitartó, elszánt, segítőkész és derűs, ezért szeretik az emberek.

L: romantikus, fejlett belső megérzéssel, sokoldalú, tehetséges, mozgékony, tevékeny, klasszikus ,,tanító", rokonszenves, kellemes beszédhangú, akit élvezet hallgatni, bármiről is beszél.

M: szilárd jellemű, rendszerető, elmélyülésre, koncentrációra képes, tanulékony, otthonszerető, szorgalmas, nemes eszmék képviselője, aki ösztönösen jó irányba tereli a környezetében élőket.

N, Ny: sokoldalú, tehetséges, de hajlamos szétforgácsolni a tehetségét, mert hajlamos a változékonyságra, és olykor nem tervszerű, illetve nem hatékony az energiái hasznosítása terén.

O, Ó, Ö, Ő: gondoskodó, felelősségteljes, szeretetteljes, óvja-védi az ,,övéit", harmonikus, művészi beállítottságú, fejlett szépérzékkel van megáldva, így környezete mindig szép és ízléses.

P: óvatos, bölcs, megfontolt, elemző, logikus, ezért olykor hidegnek, ridegnek és megközelíthetetlennek látja a környezete, közben előrelátó, intellektuális, érdeklődő és elővigyázatos is.

Q: sikeres és gazdag lehet anyagi vagy szellemi téren, attól függően, hogy mit tűz ki célul, közfigyelemre, köztiszteletre tehet szert, ha képességeit közcélokra fordítja, máskülönben ,,csodabogár" marad.

R: iszonyú nagy erők feszülnek benne, amelyeket használhat konstruktív vagy destruktív, vagyis építő vagy romboló jelleggel, ezért nélkülözhetetlen, hogy különbséget tudjon tenni jó és rossz között, ezáltal lesz sikeres, avagy sikertelen.

S, Sz: felfelé törekvő, nagy célokat kitűző, ezoterikus érdeklődésű, spirituális beállítottságú, alkotóerővel van megáldva, de olykor heves érzelemkitörésre hajlamos, amellyel elronthatja az elért eredményeit.

T, Ty: együttműködésre kész, inkább végrehajtó, mint vezető típus, nőies, de erős, a terhei által egyre nagyobb erőfeszítésre képes, amelyet a családja és környezete támogatására fordítva köztiszteletet vívhat ki.

U, Ú, Ü, Ű: rengeteg ajándékot kap az élettől, amelyet meg kell osztania másokkal, ha nem így tesz, akkor mindenét elveszítheti, de ha jó szándékú és adakozó embertársaival, akkor egyre sikeresebb és ,,gazdagabb" lesz, sőt népszerűségnek is örvendhet.

V: precíz, jó érzéke van az apró részletek kimunkálására és a megvalósítás kivitelezésére, nagy teherbírású, felvállalja a nehéz feladatokat is, sok fáradságos munka vár rá, amely meghozza a jutalmat.

W: sok nagy változással teli az élete: új életfeladatok, új családi ,,felállás", új életminőség, új lakhely, ezek változékonnyá tehetik érzelmeit, de jobb, ha megtanul alkalmazkodni és rugalmasan gondolkodni, bármit is hozzon elé az élet.

X: diktátorhajlamokkal van ,,megáldva", ő akarja a törvényeket hozni és irányítani az emberek életét, ez akkor áldásos, ha javító, nevelő, kiigazító, gondoskodó szándékkal van átitatva.

Y: kezében van a "varázsvessző", amellyel csodákat tehet a saját és mások életében is, például gyógyulás, siker, pozitív fordulat stb., ezenkívül erősen vonzzák az okkult tudományok, a teológia és a filozófia.

Z, ZS: villámszerű, hirtelen, váratlan fordulatokkal teli az élete, ez eléggé igénybe veszi őt, szerencsére rengeteg cselekvési erővel rendelkezik, ami sikereket hoz neki, főleg, ha nemes célokra, segítő jelleggel használja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Előző életünk és egy kis boszorkányság
  2019-10-11 22:45:36, péntek
 
  Fedezd fel, megmutatjuk, hogyan tedd mindezt!

Léteznek módszerek, amikkel képesek lehetünk belepillantani a jelenlegit megelőző életeinkbe, és megtudni, hogy előzőleg pontosan kik voltunk.

A reinkarnáció tanai szerint ugyanis minden ember sokszor leszületik a Földre, és mindig más-más szerepeket kap, más-más életeket él végig.

Ily módon rengeteg előző élettel rendelkezhet egy személy, attól függően, hogy mennyire öreg lélek lakozik benne.

Ha nagyon sokszor született már le, akkor a lelke aranykorában jár, és egy nagyon tapaszalt, jó meglátásokkal bíró lélek uralja testét.

De vajon hogyan tudhatjuk meg, kik is voltunk? És miért is ennyire fontos ez?


Azért, mert így rájöhetünk arra, hogy egyes jelenlegi rigolyáink, félelmeink, nehézségeink milyen egy az előző életben megélt dolog miatt alakultak ki, és mi lehet rájuk a feloldozás.

Sokszor vannak olyan félelmei az embernek, amik eredendően mélyen a lelki gyökerekből erednek. Ezekre általában semmilyen terápia és spirituális gyógymód, vagy gyógyszeres kezelések nincsenek hatással, mivel az előző életben megélt traumák okozták.

Így egy emberi lélekre egyes megélt történetek, egyes sebek több életen át komoly hatással vannak.

Ezek az úgynevezett lelki sebek, melyek mélyen bennünk vannak, és sosem gyógyulnak be, csak elhalványodnak.

De hogyan is lássunk bele előző életünkbe? Van erre több speciális módszer, amivel megismerkedhetsz.



Rögtön a legelső az úgynevezett inga módszer, mely arról szól, hogy előveszünk egy ingát, megtámasztjuk a könyökünkkel egy asztalon, majd hagyjuk, hogy az elkezdjen szabadon lengeni.

Fontos, hogy 25-30 centire legyen az asztal lapjától. A szabadon maradó kezünkkel próbáljuk megállítani a mozgását, és mondogassuk az Igen választ.

Az inga négy lehetséges mozgást tud majd produkálni: előre és hátra, két oldalirányú, egy körbemozgó, óramutató járásával meggyező mozgást.

Amikor megtudtuk, hogy az igent, akkor ugyanígy derítsük ki a ,,nem", majd a ,,nem tudom" és végül a ,,nem akarok válaszolni" mozgást is. Minden ingázás alkalmával közelebb jutunk ahhoz, hogy melyik mozgás milyen választ jelenthet.

Ezután pedig feltehetjük hangosan az előző életünkkel kapcsolatos kérdéseinket, és figyeljük az inga megfelelő mozgását.

Létezik egy másik technika, amihez csak egy pohár vízre lesz szükséged. Vegyél elő egy mély poharat, töltsd tele vízzel, majd helyezd el az asztalon szemmagasságban.

Ezután kezdd el nézni a poharat, mozdulatlanul. Addig kell nézni, míg a pohár színe halványkékre nem vált.

Közben érdemes rágondolni az előző életünkre, és arra, amire emlékszünk belőle, és a kérdéseinkre. Eközben a kékes vízben ködszerű alakzatok jelenhetnek meg.

A pohár csak annyi emlékképet fog átengedni, amennyi elegendő információt tartalmaz a számunkra. Ha a kép fokozatosan sötétül, akkor a gyakorlat a végére ért.

Ezzel a módszerrel nehezebb kiolvasni az előző életünkből származó információkat, ugyanakkor jóval izgalmasabb.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Küldetésünk - Tibeti asztrológia
  2019-10-11 22:42:26, péntek
 
  A tibeti asztrológia szerint egész életünket meghatározza karmánk, vagyis minden cselekedetünkben benne rejlik a jövőnk, a létünk ezen a földön. A 9 elem meghatározza létünket és mutat számodra is irányt, hogy megtudd miért születtél.

1. Parkha Kham

1927, 1936, 1945, 1954, 1963, 1972, 1981, 1990, 1999, 2008.

Küldetésed, hogy figyelj másokra és sose feledkezz meg a körülötted állókról. Miközben rengeteg energiát fektetsz a barátaidra, családtagjaidra, ne feledkezz meg magadról. Hozd egyensúlyba mások és önmagad megóvását, mert könnyen elbillen az arány!

2. Parkha Khön

1926, 1935, 1944, 1953, 1962, 1971, 1980, 1989, 1998, 2007.

Nehezen lépsz ki a komfortzónádból, könnyen elkényelmesedsz. Sokszor megszokásból ragaszkodsz a régi dolgokhoz, nem szívesen próbálsz ki bármi újat. Ahhoz, hogy megtaláld önmagad, rá kell jönnöd, hogy leszel képes kipróbálni újdonságokat és elengedni a régit.

3. Parkha Cin

1925, 1934, 1943, 1952, 1961, 1970, 1979, 1988, 1997, 2006.

Amíg magadat képtelen vagy elfogadni, addig erre mással szemben is képtelen leszel. A tolerancia nem az erősséged, gyakran semmibe veszel mindenkit, köztük magadat is. Tanuld meg, hogy mindenki értékes ember a mag sorsában.

4. Parkha Zön

1924, 1933, 1942, 1951, 1960, 1969, 1978, 1987, 1996, 2005.

Nem olyan nehéz kimondanod a gondolatidat, mint ahogy azt hiszed. Nem lesz abból semmi bajod, ha felvállalod a véleményed. Feladatod, hogy nemcsak másoknak, hanem magadnak is meg kell tanítanod a az egyenes és nyílt beszédet. Mondd ki, ami benned van!

5. Parkha Böm

1923, 1932, 1941, 1950, 1959, 1968, 1977, 1986, 1995, 2004.

A hangulatod ingadozása szerint változik az életed, és ezt sokan tudják is rólad. Sajnos ezt kevesen viselik el körülötted, mert a negatív gondolataid elriasztanak sok mindenkit. Igyekezz pozitív irányba terelni a gondolataidat és ezt tanítsd meg másoknak is.

6. Parkha Khen

1922, 1931, 1940, 1949, 1958, 1967, 1976, 1985, 1994, 2003.

Mindig csak a nagy bajokban számíthatnak rád mások. Amíg nem történik semmi komoly, hajlamos vagy észre sem venni embertársaidat. Jó lenne, ha képes lennél folyamatosan figyelni és éreztetni a törődést. Hidd el, viszonozni fogják és remek érzés lesz.

7. Parkha Da

1921, 1930, 1939, 1948, 1957, 1966, 1975, 1984, 1993, 2002.

Te vagy a megtestesült igazság és nyugalom. Sokszor támaszkodnak rád mások és kérnek tőled tanácsot. Hisznek a szavadban és képes vagy bármilyen konfliktust elsimítani. Fantasztikus családtag és barát vagy. Körülötted mindenki tudja, hogy rád lehet számítani.

8. Parkha Kin

1920, 1929, 1938, 1947, 1956, 1965, 1974, 1983, 1992, 2001.

Mindig a célok lebegnek a szemed előtt és ritkán engedsz a csábításnak. Feladatod, hogy megmutasd mindenkinek, hogy lesz képes elérni a kitűzött célt, és kivédeni a tévutakat. A kerülőutak egyre jobban megerősítenek és magabiztossá tesznek.

9. Parkha Li

1919, 1928, 1937, 1946, 1955, 1964, 1973, 1982, 1991, 2000

Szerencsés ember vagy, mert mindened megvan. Gyorsan célba értél, így most már csak családodra tudsz koncentrálni. Küldetésed, hogy éld békében, nyugalomban az életed és igyekezz mindenkinek példát mutatni az életeddel. Ez nem fog nehezedre esni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Egyszerű teszt önmagunkról
  2019-10-11 22:38:36, péntek
 
  Azért fontos tudni, hogy mit rejt a tudatalattid, mert ezzel jobban megismerheted magad, megértheted, hogy miért viselkedsz, beszélsz, érzel úgy egy bizonyos helyzetben, ami kényelmetlenséget okozhat. A tudatalattid működése szinte az egész életedre, karrieredre, társadalmi rangodra, szerepedre hatással lehet, na és elárulhatja a legnagyobb félelmeidet is.



A következő Freud-teszt segítségével most kiderítheted, hogy mi rejtőzhet a tudatalattid legmélyebb bugyraiban.

Fogj egy papírt és egy írószert, majd válaszolj a következő kérdésekre:

1. Képzeld el, hogy a szobád ablaka a tengerpartra néz. Nyisd ki az ablakot, és tekints a tengerre. Milyen gondolatok futnak át a fejeden.

2. Képzeld el, hogy bolyongsz egy erdőben, majd a lábad elé nézel. Mit érzel és mit látsz?

3. Egy sirály elrepül a fejed fölött. Mit érzel?

4. Megpillantasz pár vágtató lovat. Mit érzel?

5. A sivatagban vagy, és hirtelen egy vastag fal kerül eléd. A falon van egy kis lyuk, amibe ha benézel, megpillantasz egy kellemes, pálmafákkal körülvett oázist. Mit érzel? Mit fogsz tenni?

6. A sivatagban vagy és találsz egy kancsót, amely tele van friss vízzel. Mit fogsz tenni?

7. Elveszetten bolyongsz éjszaka az erdőben, egyszer csak megpillantasz egy kis házikót, amelyben fény pislákol. Mit fogsz tenni?

8. Sűrű köd alakul ki, amelytől alig látsz. Mit fogsz tenni?

MEGOLDÁSOK :
1. Az életedre, a vágyaidra, érzelmeidre deríthetsz fényt.

2. Így érzel a családoddal kapcsolatban.

3. Így érzel a nőkkel kapcsolatban.

4. Így érzel a férfiakkal kapcsolatban.

5. Így oldod meg a problémáidat.

6. Ennek alapján választasz szexuális partnert.

7. Így gondolsz a családalapítással kapcsolatosan.

8. Így gondolsz a halálra.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Lúgosító ételek szívünk egészségéért
  2019-10-11 22:30:45, péntek
 
  A tipikus modern, gyorséttermi táplálékok olyan savasító összetevőket tartalmaznak, mint a mesterséges édesítők, finomított cukrok, szénhidrátok, transz zsírok, tartósítószerek és genetikailag módosított alapanyagok. Ha ehhez még hozzávesszük a megváltozott környezeti tényezőket, a légszennyezést, a mozgásszegény életmódot, a pszichés stresszt, akkor nem is csodálkozhatunk, hogy egyre több embernél diagnosztizálnak krónikus, degeneratív betegségeket.
A lúgosítás elmélete szerint a szervezet minden erejével arra törekszik, hogy a test (és legfőképpen a vér) enyhén lúgos állapotát fenntartsa. Amennyiben sok savasító ételt és italt fogyasztunk, akkor a szervezet komoly energiát kénytelen fektetni abba, hogy semlegesítse ezeket a káros savakat, míg ha szervezetünket ellátjuk kellő mennyiségű, lúgosító tápanyaggal, egy tökéletes képzavarral élve, nagy terhet veszünk le testünk válláról.

dr. Robert Young szerint a tipikus lúgosító táplálkozás során 80%-ban lúgosító és csak 20%-ban savasító ételeket és italokat fogyasztunk. A legtöbb embernél ez fordítva van! A mikrobiológus elmélete szerint a szervezet végső soron saját raktárait használja fel a káros savak semlegesítésére és a szervezet méregtelenítésére.

Nézzük hát, milyen táplálékok fogyasztásával segíthetjük szervezetünk munkáját az egyensúly fenntartásában:

1, Gyökerek
Retek, cukorrépa, sárgarépa, fehérrépa, torma, hagyma, stb.
A tradicionális kínai medicina előszeretettel alkalmazza a ,,gyökérzöldségeket" gyógyító eljárásaiban, mivel ezek a növények rendkívül gazdagok ásványi anyagokban.

2, Keresztes virágú zöldségek
Csírák, káposzta, brokkoli, kelbimbó, karfiol, stb.
A legismertebb és legnépszerűbb zöldségek világszerte zamatos ízüknek köszönhetően.

3, Leveles zöldségek
Kelkáposzta, spenót, mángold, stb.
K-vitaminban, folsavban és más értékes fitonutriensekben rendkívül gazdagok, rosttartalmuk és antioxidáns tulajdonságuk kiemelkedő. Javítják az emésztést és a szem egészségét.

4, Fokhagyma
A fokhagyma egy valódi kincse a természetnek, javítja a szív-, és érrendszer, valamint az immunrendszer működését, tisztítja a májat és csökkenti a vérnyomást.

5, Cayenne-paprika
a kiválóan lúgosító Cayenne-paprika olyan enzimeket tartalmaz, melyek elősegítik az endokrin rendszer megfelelő működését. Antibakteriális tulajdonsága mellett sok A-vitamint tartalmaz, erős antioxidáns.

6, Citrom
A citrom (valamint a lime és a grapefruit) a legjobb lúgosító gyümölcs. Természetes gyulladáscsökkentőként felveszi a harcot a vírusok ellen, energizálja a májat, elősegíti a szervezet méregtelenítését, valamint kiváló hatású reflux esetén.

Szervezetünk minden körülmény között biztosítja a szérum 7,365-ös pH értéket. Ehhez felhasználja a szénsav puffer rendszert, az ennél sokkal nagyobb foszfát puffer rendszert és ez magyarázza meg azt a tényt, hogy a sok húst és tejet evő emberek többségénél kialakul a csontritkulás (az északi paradoxon). A svédek, a skótok, az angolok fogyasztják a legtöbb tejet és húst, mégis náluk a leggyakoribb az osteoporosis.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Lúgosító anyagot tartalmazó élelmiszerek
  2019-10-11 22:22:46, péntek
 
 



dr. Robert Young - a lúgosítás, lúgosító életmód "atyja", a SuperGreens termék megalkotója - szerint igen könnyedén hatalmas hibát követhetünk el szervezetünkkel szemben. Ha nem fogyasztunk mindennap megfelelő mennyiségű lúgosító ásványi anyagot, jelentősen károsíthatjuk szervezetünket. Mégis az emberek 99%-a nem teszi.
dr. Young kutatásai azt mutatják, hogy a nem megfelelő mennyiségű ásványi só bevitel a fáradtságon, kimerültségen, elhízáson, kóros soványságon, depresszión, bőr problémákon túl sokkal súlyosabb betegségek kialakulásához is vezethet. Ahogyan testünk hőmérséklete is csak egy igen szűken behatárolt tartományban mozoghat, úgy szervezetünk sav-bázis egyensúlya sem változhat széles sávban egészség károsító hatás nélkül.

Vérünk pH értékének 7,365 körül kell lennie. Savasító ételek és italok fogyasztása, a stressz, a környezetszennyezés, stb. mind igyekeznek ezt az egyensúlyt megbontani és testünk sav-bázis egyensúlyát savas irányba tolni. A pizza, a kávé, a chips, a csokoládé, a cukros, szénsavas üdítők, a sajtok, a fehér kenyér, a transz zsírok, a toxinok, a tartósítószerek, a különböző vegyszerek folyamatos kihívások elé állítják szervezetünket. A savakkal megküzdeni azonban nem egyszerű feladat!

A pH skála ugyanis egy logaritmikus skála. Ez azt jelenti, hogy a 6-os pH 10-szer savasabbat jelent, mint a 7-es pH. Az 5-ös pH 100-szor savasabb közeget jelent, mint a 7-es pH. A 4-es pH 1000-szer több sav jelenlétét mutatja a 7-hez képest.
Csak egy példa. A kóla pH-ja 2 és 3 között van (legyen 2,5). Ez azt jelenti, hogy 500 000-szer savasabb, mint a tiszta víz. Egy pohár kóla savas közegének semlegesítéséhez 32 pohár 7-es pH-jú, tehát neutrális vizet kellene meginni.

Ezek után nem nehéz elképzelni, hogy a modern ember átlagos táplálkozása (tej termékek, húsok, alkohol, kávé, szénsavas üdítők, stb.) milyen hihetetlen terhet ró a szervezet lúgosító puffer rendszerére. Ma már egyre több tudományos cikk szól arról, hogy a szervezet elsavasodása komoly egészség károsító hatással bír.

dr. Robert Young kutatásaira alapozva azt hangsúlyozza, hogy a szervezetnek hatalmas szüksége van a lúgosító ásványi sókra annak érdekében, hogy egyensúlyban tudja tartani pH-értékét.

Mik ezek a lúgosító ásványi sók és miben találhatók meg?

Kálium
Avokádó, spenót, szója csíra, lencse, paradicsom, brokkoli, uborka, cékla, sárgarépa, stb.

Magnézium
Tökmag, spenót, szója csíra, brokkoli, uborka, napraforgómag, paradicsom, zeller, mandula, stb.

Kalcium
Bazsalikom, karalábé, kakukkfű, spenót, brokkoli, zeller, kel, káposzta, zöldbab, aszparágusz, fokhagyma, kelbimbó

Nátrium
Avokádó, sárgarépa, káposzta, karfiol, kel, fejes saláta, petrezselyem, paprika, retek, napraforgómag, karalábé, stb.


Amikor nátriumról beszélünk, nem az asztali sóra, vagy a készételekhez hozzáadott sókra kell gondolni, hanem a tiszta nátriumra. dr. Robert Young szerint a manapság elterjedt asztali só méreg, mely nagy mennyiségben tartalmaz olyan vegyületeket, melyek ártalmasak az emberi egészségre.

Ma sokat hangsúlyozzák, hogy túl sok nátrium kloridot (konyhasót) eszünk, de valójában nem a nátriummal van az esetek többségében a gond, hanem a felesleges kloriddal. A klorid vizes fázisban a hidrogén atomhoz kötődve sósavvá alakul át, ami a legerősebb sav egyike. Gyomrunk is sósavval dolgozik. A klorid hiánya pedig igen csak ritka, főleg kisgyermekkori profúz hányás következtében alakulhat ki, felnőttben szinte soha. dr. Young a káliumot, nátriumot, kalciumot, magnéziumot nem klorid, hanem karbonát, hidrokarbonát formájában javasolja bevinni a szervezetünkbe, mert ott vizes fázisban ezek a hidrokarbonátok széndioxidra és vízre bomlanak, amiket könnyedén kilehelünk, míg a jótékony ionok benn maradnak a szervezetünkben a sejtjeink számára.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 24891
  • e Hónap: 56377
  • e Év: 261078
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.