|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 12
|
|
|
|
2019-07-26 22:27:40, péntek
|
|
|
Egy tál frissen mosott cseresznye.
Mivel a cseresznye gyulladásgátló hatásokkal rendelkezik, így segíthet megelőzni az olyan betegségek kialakulását, mint szív- és érrendszeri betegségek vagy cukorbetegség.
Tény, hogy a cseresznye tele van olyan polifenolokkal és mikrotápanyagokkal, amelyek eredményesen képesek megküzdeni a betegségekkel. A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának okai között szerepel többek között a zsíros és cukros ételek mértéktelen fogyasztása, a környezeti toxinok szervezetbe kerülése, a táplálkozási hiányosságok és a fizikai inaktivitás. Nyilván ezek ellen nekünk is tennünk kell.
A cseresznye még azért is hatékony lehet a betegségek kialakulása ellen, mivel tele van antociánnal és karotinoiddal, amelyek olyan természetes növényi pigmentek, amelyek a gyümölcs zamatáért és élénk színéért felelősek.
A kutatók megállapították, hogy ezeknek a vegyületeknek antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatásuk van, és szerepet játszanak az elhízás és a cukorbetegség megelőzésében is.
Ezen kívül a cseresznye gazdag még kvercetinben, egy olyan antioxidáns flavonoidban, amely megtalálható az almában, a szőlőben vagy a hagymában. A káros szabad gyökök megtisztításával ezek a vegyületek segítik a szövetek és a sejtek oxidatív károsodásának megakadályozását, illetve védelmet jelentenek a stresszel szemben is.
A cseresznye kiváló forrása a C- és E-vitaminnak, illetve van még benne kálium, mangán és magnézium is. A cseresznye csökkenti az oxidatív stressz markereit, a gyulladást, a testmozgás következtében kialakult izomfájdalmat, ezen kívül hatásos lehet ízületi gyulladásra, sőt még a nyugodtabb alvást is elősegítheti.
A kutatók úgy vélik, hogy a cseresznye csökkenti a vérnyomást és a vércukorszintet. Jó hatással van az LDL-koleszterin szintjére, azaz csökkenti azt, mindemellett a trigliceridszintet is mérsékelni tudja.
Mivel a cseresznye tele van antioxidáns vegyületekkel, így egy nagyon egészséges gyümölcs, hiszen az antioxidáns védelmi rendszer csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, serkenti az immunrendszert és még az agy neuronjai számára is védelmet jelent.
A cseresznye csökkenteni tudja a C-reaktív fehérje szintjét, ami egy gyulladásos marker, és a szív-és érrendszeri betegségek fokozott kockázatához kapcsolódik.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
|
|
|
|
2019-07-26 22:09:55, péntek
|
|
|
Az áfonya az egyik legegészségesebb gyümölcs az egész világon. Tápértéke olyan magas, hogy beválasztották a szupertáplálékok sorába. Az áfonya antioxidánsokban gazdag, így eredményesen harcol a káros hatással rendelkező szabad gyökökkel szemben és az oxidatív stresszel is eredményesen képes megküzdeni.
Az áfonya apró bogyói antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, vitaminokkal és esszenciális zsírsavakkal vannak tele, amelyek mind-mind az emberi egészséget szolgálják. Ez az aprócska gyümölcs daganatellenes hatásokkal rendelkezik, de emellett elősegítheti a hosszú élettartamot, jó hatással van az izomfunkciókra, támogatja az agy működését és a szív- és érrendszerre is kedvező hatást gyakorol.
A bőrünkön sok minden lenyomatot hagy. A kor előrehaladtával egyre szaporodnak a ráncok és a bőrünk sem lesz már olyan feszes és kisimult, mint fiatalabb korunkban. A bőr kollagéntermelése is alábbhagy, amelyet pótolhatunk táplálék formájában, illetve ma már rengeteg féle kozmetikai termék van a piacon, amelyek elősegítik a bőrben a kollagéntermelést.
Bőrünk állapotát az is meghatározza, hogy mennyire éltünk fiatalabb korunkban egészséges életmódot. A túlzásba vitt alkoholfogyasztása, a dohányzás károsítja az arc bőrének szerkezetét. Emellett a dohányzás felelőssé tehető a mély ráncok kialakulásáért és az arcbőrt is sárgássá, hamuszürkévé festi.
Arcbőrünk állapotát ronthatja még a környezetszennyezés is, de a stressz is negatív hatást gyakorol a bőr állapotára. Nemhiába javasolják a hozzáértő személyek a pihenés és az alvás fontosságát. Ezek ugyanis relaxáló hatást fejtenek ki és szinte kisimítják az arc kényes bőrét.
Az alvás mellett a táplálkozás is nagyon lényeges. Az áfonya egy nagyon egészséges gyümölcs, amely a bőr állapotát is javítani képes. Többek között az antioxidáns-tartalmának köszönhető ez a pozitív hatása.
Az áfonya képes a bőr károsodásait kijavítani és lassítja az öregedési folyamatok által okozott változásokat. Nem véletlen, hogy ma már egyre több arckrémbe is tesznek természetes növényi kivonatokat - áfonyát is -, hiszen a gyümölcs jó hatással van az erekre, a benne lévő antioxidáns vegyületeknek köszönhetően.
Az áfonya a rosaceás arcbőrrel is csodákat művel. Csökkenti az erek láthatóságát és lehúzza a pirosságot. Természetesen nem a nyers gyümölccsel kell kísérletezni, hanem áfonyatartalmú arcradírt és arcpakolásokat kell az irritált bőrre alkalmazni. Ahhoz, hogy az áfonya mint gyümölcs belsőleg is kifejtse a hatását, hetente több adaggal kell belőle elfogyasztani, de a százszázalékos áfonyalé is nagyon hasznos lehet az emberi szervezet számára.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 12
|
|
|
|
2019. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
96 db bejegyzés |
e év: |
1442 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 7118
- e Hét: 23785
- e Hónap: 55271
- e Év: 259972
|
|
|