Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Aggodó levél
  2007-01-08 19:12:50, hétfő
 
  "Az elmúlt napokban távol voltam, így nem tudtam sem olvasni, sem írni az üzeneteket.
Most már itthon vagyok:)
Borzalmas kalandokon mentem keresztül--határokon kívül töltöttem időmet, méghozzá
olyan területeken, ahol halovány remény
sincs az un.EU csatlakozáshoz, így 2007. július 01-től kemény pénzeket kell fizetni
magyar testvéreinknek a vízumért, ha ide
szeretnének utazni az un. "Anyaországba". Azt rebesgetik, hogy személyenként/utazás
60 Euró lesz...de hogyan fizetik ki, ha a
havi bevétel mindösszesen 70-80 Eurónak megfelelő helyi pénz, persze abban az
esetben, ha van egyáltalán munkaghely,
bevétel, stb.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztelt Elnök Úr!
  2007-01-08 18:37:02, hétfő
 
  Dr. Sólyom László Köztársasági Elnök Úrnak


Tisztelt Elnök Úr!

A Magyar Köztársaság Alkotmánya (1949. évi XX. Törvény) 3. § (1) bekezdése az alábbiakat rögzíti.

"A Magyar Köztársaságban a pártok az Alkotmány és az alkotmányos jogszabályok tiszteletben tartása mellett szabadon alakulhatnak és szabadon tevékenykedhetnek."

Ez annyit jelent, hogy a pártok működésük során kötelesek betartani az Alkotmány és más jogszabályok rendelkezéseit.

A Magyar Köztársaság Alkotmányának 61. §. (1) bekezdése az alábbi rendelkezést tartalmazza:

"A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze."

Határozottan leszögezhetjük: Gyurcsány Ferenc, mint a Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetsége által javasolt, majd az Országgyűlés e két frakciója által megválasztott miniszterelnöke lábbal tiporta az Alkotmány 61. §. (1) bekezdésében biztosított azon állampolgári jogainkat, hogy az ország gazdasági állapotára vonatkozó, tehát a legfontosabb közérdekű adatokat valamennyi választópolgár a maguk valóságában megismerhesse; Gyurcsány Ferenc és az általa vezetett kormány ezeket az adatokat elhazudta, valótlanságok özönét zúdította ránk ő maga, kormánya tagjai, a kormány sajtószóvivői és a kormányt mindenben kiszolgáló média.

Azok a pártok, közjogi "méltóságok", amelyek/akik eltűrik, sőt asszisztálnak is ahhoz, hogy a végrehajtó hatalom a polgárok alkotmányos jogait folyamatosan semmibe vegye, az Alkotmányt megsértve fejtik ki tevékenységüket, így működésük Alkotmányba is ütközik!

Az Alkotmány 29. § (1) bekezdése az alábbiakat szögezi le a Köztársaság Elnökéről:

"Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett."

Fenti rendelkezésre figyelemmel, fel kell tennünk a kérdést: vajon jól őrködik-e, őrködik-e egyáltalán a Köztársasági Elnök az államszervezet demokratikus működése felett, amikor következmények nélkül hagyja, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció, ha nem máskor, de a választási kampány során mindenképpen - azzal, hogy eltitkolta, meghamisította, hamis színben tüntette fel - az állampolgárok számára nyitva álló közérdekű adatokat, valójában Alkotmányba ütköző módon fejti ki tevékenységét.

Ezek után vajon kitől és milyen védelmet várhatunk el, mi magyar polgárok a hazánkban, hiszen, akikre a népszuverenitásból fakadó jogainkat átruháztuk, alkotmányos jogaink bűnös módon, folyamatosan negligálják.

Amikor országgyűlési képviselőt választunk, 4 évre lemondunk szuverenitásunkról és döntési jogainkat helyettünk és képviseletünkben a parlamentbe küldött képviselőre delegáljuk.

Ezek a parlamenti képviselők választják meg az ország miniszterelnökét, az Országgyűlés Elnökét, de magát a Köztársaság Elnököt is.

A magyar közélet szégyene, de azon már túl vagyunk, hogy erkölcsi tartást, tisztességet, irányunkba való szolgálatot, a közjóért való cselekvést várjunk el az ország vezetőitől és a parlamenti képviselők többségétől. Ezt a rossz érzésünket erősítette Gyurcsány Ferenc parlamentben eljátszott bizalmi szavaztatása.

A kérdést ma már fel sem tesszük: hol volt 2002 és 2006 között az Állami Számvevőszék, milyen felelősség terheli a Központi Statisztikai Hivatal Elnökét és milyen szerepe volt a 4 éven keresztüli hazudozásban a Magyar Távirati Iroda elnökének? (Az ÁSZ Elnöke gyengécske hangján, a politikai hatalomtól való teljes függés jegyeit mutatva, kétségtelenül meg-megszólalt, de a feltárt hazudozások, adathamisítások következtében nem nyújtotta be lemondását, holott erre minden lehetőség adott volt.)

A politikai demokrácia garanciáját megtestesíteni hivatott független intézmények közül egyetlennek, a Magyar Nemzeti Banknak, különösen elnökének, dr. Járai Zsigmond úrnak ehelyütt köszönjük meg azt a tevékenységét, amellyel folyamatosan igyekezett felhívni a miniszterelnök, a kormány tagjai, a Köztársasági Elnök, a parlamenti pártok és a lakosság figyelmét arra: nagy a baj a magyar gazdaságban.

Köszönjük Járai úr, tudjuk: mindent megtett, amit az Alkotmány és más jogszabályok a mindenkori jegybank elnökétől elvárnak.

Tisztelt Elnök úr!

Ehelyütt most nem térünk ki részletesen a 2006. október 23-i eseményekre, hiszen e nap minden történése borítékolható volt. A fékek nélkül működő politikai hatalom, önmaga fenntartása érdekében, addig tolja a polgárokkal szembeni határokat, amíg lehet. Egy poszt-szocialista/kommunista országban - ha és amennyiben vezetőink nem vállalják fel a nép helyett is a helyes döntéseket - ez a határ a végtelen; mondhatnám: akár az újbóli "csendes" diktatúra.

Nekünk itt lent, 2007. január 1-től élet-halál kérdése, hogy a fogyatkozó lélekszámú magyarság mekkora hányada lesz képes átvészelni azokat a példátlan elvonásokat, amelyeket Gyurcsányék ránk zúdítottak. Történik mindez azért, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök maradjon, hogy a Gyurcsány Ferencet kiszemelő gátlástalan gazdasági érdekcsoportok, zsíros profittal tudjanak távozni az országból néhány év múlva, maguk mögött hagyva jóvátehetetlen pusztításukat.

Feltette-e önmagában Elnök úr a kérdést: hány és hány ezer gyermek fog éhezni az elkövetkezendő esztendőkben, hány és hány ezer család otthonában nem lesz áram, nem lesz fűtés... hány és hány ezer család kényszerül a túlélés érdekében apróbb-nagyobb csalásokat elkövetni?

Önnek most nem kisebb a felelőssége, mint megvédeni bennünket; megvédeni, mégpedig az Alkotmány 29. §. (1) bekezdésében foglalt kötelezettségéből levezetve.

Ha most szó nélkül hagyja, ha most megengedi, hogy a korrekt, valóságon alapuló közérdekű adatok megismeréséhez, annak folyamatos megismertetéséhez fűződő állampolgári jogainkon esett sérelem miatt ismét egy nyomorult európai nemzetté váljunk, egyszer s mind asszisztál is ahhoz, hogy Magyarország az alattvalók hazája legyen.

Ha ezt a sérelmet nem orvosolja és e jogtiprásból adódó gazdasági elnyomorodásunkhoz konkrét intézkedések nélkül adja nevét, akkor a történet bármikor megismétlődhet és előállhat.

Ma Gyurcsány úr hazudik a képünkbe, holnap a másik, holnapután a harmadik párt elnöke, frakcióvezetője, miniszterelnöke, államtitkára!

Mindezt pusztán azért, hogy csalárd módon, vagyis minden áron megszerezzék tőlünk, "választóktól" a politikai hatalmat!

Nem ők, hanem mi, egyszerű polgárok küszködjük át a mindennapjainkat azért, hogy előteremtsük a család asztalára a kenyeret, hogy a gyerekeknek legyen bérlete az iskolába bejárni, hogy ne árverezzék el fejünk felől a milliós közüzemi díjtartozással terhelt lakásunkat.

Bennünket nem avatnak be olyan politikai-gazdasági játszmákba, amelyeket Gyurcsány úrék művelnek a Gazprommal, egyéb gyógyszergyártó multicégekkel, szaúdi hercegekkel, akik éppen egészségügyi intézményt akarnak megvásárolni nyilván potom pénzért, hogy majd luxus szállodát építsenek a helyén.

Bennünket az Önök rendszerváltása óta senki nem kérdezett meg: kinek és milyen áron adhatják el a magyar közösség tulajdonát. Így válhatott a nemzet leggazdagabb emberévé, mindenféle erőfeszítés, értékelhető emberi teljesítmény nélkül pl. Csányi úr, aki az OTP elnök vezérigazgatójából, óriás-bank tulajdonossá vált, amely banknak és Csányi úrnak személyesen megszámlálhatatlan érdekeltsége van ilyen-olyan energia és más "bizniszekben".

Nekünk a magyar átlagkeresethez mért hihetetlenül magas gázár, gyógyszerár kinyögdécselése marad, nem beszélve a garantált nyereséges áramszolgáltatók áramdíjairól; a köztulajdonban lévő társadalombiztosítás szétveréséből adódó vizitdíj, kórházi ágydíj,stb. megfizettetése.

És ha netán, esetleg tiltakoznánk e csalárd politika ellen, ha az Alkotmányban biztosított gyülekezési jogunkkal élni kívánnánk, szólás,- és véleménynyilvánításhoz való jogunknál fogva szót emelnénk ... a kormány rendőri erőszakkal akadályozza meg jogaink érvényesítésének még a lehetőségét is.

A kormány és annak miniszterelnöke ugyanúgy elvette tőlünk a levegőt, mint Kádár János hazug rendszere.

Mi nem ilyen "polgári demokráciáról" álmodtunk és nem ezért hozzuk meg folyamatosan az egyszeri és megismételhetetlen életünkben a hihetetlen áldozatokat, mondunk le a tisztességes emberi életnek még a reményéről is.

Azt a "polgári demokráciát", amely további kiváltságokat ad a kiváltságosoknak, míg további politikai és gazdasági jogfosztottságot a gazdaságilag megnyomorított millióknak, az általunk "illegitimnek" tekintett Ellenzéki Kerekasztal résztvevői álmodhatták csak maguknak.

A polgári demokrácia - általunk nyugati mítoszokból ismert - áldásaiból 16 éve nem részesült a magyar nemzet és ezért felelős mindenki, aki ma politikai tisztséget vállal, akit ma politikai tisztsége okán fizetnek!

Tisztelt Elnök Úr!

Kérjük, legyen Ön az első magyar citoyen, aki nevünkben és a magyar nemzet érdekében felemeli a fejét és a Magyar Köztársaság Alkotmányának 29. §. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazása és Önre rótt kötelezettsége alapján megteszi a szükséges intézkedéseket.

Csak jóakarat és persze bátorság kell hozzá!

Ön rendelkezik azzal a szaktudással, amellyel megtalálja az önmaga farkába harapó "alkotmány" csapdájából kivezető utat.

Az az Alkotmány nem nevezhető polgári demokrácia alkotmányának, amely a polgárok javára a legnagyobb jogsértés esetén sem alkalmazható, amely a polgárok kollektív és egyéni politikai szabadságjogain esett súlyos sérelmekre semmilyen orvoslást nem ad.

Az az Alkotmány nem alkotmány, amelyikből nem vezethető le, hogy a népszuverenitás megtestesítője mégiscsak maga a nép.

Az az Alkotmány (az Ön számára bármilyen kedves emberek is vettek részt létrehozatalában) nem tekinthető alkotmánynak, amelyik eltűri, hogy megtévesztett, politikai hazugságok, manipulációk áldozataivá vált polgárok "szabad akarataként" magyarázza a mai helyzetet.

Az Alkotmány tételes jogi rendelkezései mögött, valóban ott húzódik a "láthatatlan Alkotmány" is, még ha a senki által fel nem hatalmazott, tehát illegitim Ellenzéki Kerekasztal politikai akarata az volt, hogy "gyenge" köztársasági elnök mellé "erős" végrehajtó hatalmat rendeljen.

Ne feledje Elnök Úr!

A történelem nemcsak a politikai pártok, az egyes politikusok, de a mindenkori Köztársasági Elnök fölött is ítélkezni fog.

Kérjük, ne hagyjon magunkra akkor, amikor a kormány - közbeszerzési eljárás megkerülésével - 3 milliárd Ft értékben olyan, valójában harci eszközöket szerez be, amelyeket saját nemzete, saját polgárai ellen kíván bevetni hatalmának és a multinacionális cégek irányában vállalt kötelezettségei teljesítése érdekében.

Politikai demokráciában csak annak van félnivalója, aki nem demokrata.

A csalárdul hatalmat szerző MSZP-Szdsz kormánykoalíció a saját népétől fél, ezért átlépve minden határt, nemzete ellen fordul és mint megmutatta 2006. október 23-án: kíméletlenül leszámol még a kiskocsiban alvó csecsemővel is, ha éppen rosszkor volt rossz helyen.

Mi alulírott demokraták, 2006. október 23-a óta félünk ebben az országban, amely a hazánk volna és amelynek minden intézménye arra szolgálna, hogy éppen bennünket védjen.

A polgár, Bibó István óta tudjuk: csak diktatúrában fél.

Egyre kérjük tehát Elnök Úr; csak az Alkotmányra ne hivatkozzon önmagában.

Az Alkotmányt is emberek fabrikálták össze és mint ilyen, tartalmazhat súlyos tévedéseket, hibákat is.

Hogy ma elvileg nincs az Alkotmány tételes rendelkezéseiből levezethető intézmény, amely megvédjen bennünket, mégsem jóvátehetetlen emberi hiba.

Ha Ön végre kilép a látható Alkotmány mögül és több, a rendelkezésére álló politikai megoldások közül kiválasztja a legmegfelelőbbet és államfői méltósággal, "megszegve" az írott malasztot, kivezeti népét szorult helyzetéből.

Csak nehéz időkben születik felejthető közjogi tisztségviselőből államférfi.

Bízva elnöki és jogászi bölcsességében,

Tisztelettel:

Dr. Váczi Judit, budapesti ügyvéd
Nyolczas Szilvia, orvostanhallgató







Aláírók:



Szentannai József informatikus, webszerkesztő, Pécs; - Dr. Peitl Emőke pulmonológus és háziorvostan szakorvos, Pogány; - dr.Sajgó Mihály, Professor Emeritus, MTA doktora, Bp; - dr. Hetényi Tamás villamosmérnök USA/HU; - Fekete Gabriella Református hitoktató, Bp.; - Marółth András Nyug. Üzemmérnök Bp.; - Székely Tibor okl. bányamérnök, Bp.; - Horváth Károlyné és családja, rokkantnyugdíjas, Bp.; - Széphalmi Miklós közgazdász, megyei közgyűlési képviselő, Zalaegerszeg; - Halász Ferenc nyugdíjas mérnök, Kadarkút; - Szánti Domonkos, Szánti Domonkosné, Szánti Dominika, Süle Bernadett Pécs; - Karasszon Attila Ausztráliai, Új-zélandi Magyar Szövetség elnöke, Ausztrália; - Tószegi Ilona 4 gyermekes, 4 unokás nyugdíjas nagymama; - Papp-Cseke Iren, nyugdijas; - Turóczy Zsuzsanna, Előadóművész, Biztosítási Üzletkötő, egy szervezet elnöke; - Katona Pál, költő, USA; - Nagy kálmán, U. S. A., A Dél Floridai Magyar Közösség Ex Elnöke, - Az Amerkai Magyarok Szövetségének alelnöke; - Kovács Imre - nyugdíjas és Köhler Rozália nyugdíjas; - Gőbl György négy gyermeket nevelő apuka, Sopron; - Pécsy Gábor nyugdíjas; - Jäger Miklós és családja, Nyugdíjas kántor; - dr. Papp Huba fogorvos és felesége Orza Erzsébet; - dr. Szemes Aranka, gyógyszerész; - Németh Zsuzsanna csonka Magyarország; - Sárközi Róbertné, nyugdíjas; - Varga László Siófok; - Bóna Mária Ilona népművelő; - Szabo Klara Budapest; - Szilos Attila gépészmérnök; - Laczkó Ágnes köztisztviselő; - Pruzsinszky Fruzsina főkönyvelő; - Angeli Tamás, manager; - Szabó Attila, nyugalmazott közgazdász; - Kovács Kálmánné adótanácsadó; - Szarka Ildikó könyvelő; - Borbély Jánosné vállalkozó; - Winkéné Balla Enikő nyugdijas; - Barakony Istvánné alkalmazott; - Gyurasics József nyugdíjas; - Gyurasics Józsefné nyugdíjas; - Farkas Zsuzsanna, tanár, Budapest; - Vicei Károly, író, Zenta; - Szolnoki László, nyugdíjas középiskolai tanár; - Fodor Imre alkalmazott; - Retkesné Nagy Éva, Nyugdíjas; - Retkes György, Nyugdíjas; - Somodi Endre közgazdász; - Halmy Péter külgazdasági szakértő; - Cuth Janos iro, ujsagiro CANADA; - Cuth Katalin CANADA; - Kovács Miklós, közgaszdász, ügyvezető; - Csabai János , Piliscsév, színész rendező; - Németh Hajnalka, Budapest ügyintéző; - Varga Domokos György író, újságíró Bp.; - dr.Gádor Ildikó orvos Bp.; - Vida Gáborné titkárnő; - Gianone Miklós nyugdíjas mérnök; - Gianone-Kelemen Éva nyugdíjas geológus, technikus; - Dr. Horpácsy Balázs Dávid Szeged orvos; - Albert Csaba, Pécs Építész; - Linzenbold Attila, Vecsés munkanélküli; - Téringer István egyetemi oktató, nyugdíjas, 2oo5-ben kirúgott; - Kormos Pál ny. vállalati igazgató; - Barkóczi József kereskedő Barkóczi Józsefné kereskedő; - Bucznyné Gozmány Gabriella tanácsadó, informatikus; - Baloghné Bódis Zsuzsanna óvodatitkár; - Koczka Tamásné Nagy Angela fordító; - Szász Vadász Endre, Göd pénzügyi ea., 5 gyerekes főállású anya; - Telkes Cecilia vállalkozó; - Bencze Dániel tanuló; - Uherkovich Ágnes belsőépítész tervező; - Molnár Károly, Kecskemét vállalkozó; - Dunai Tiborné Göd rokk nyugdijas; - Pinter Károly közalkalmazott; - Kóté Tibor Vácduka vállalkozóAlbert Csaba, Pécs, Építész; - Bakos Kornél Tanár; - Barkóczi József kereskedő; - Barkóczi Józsefné kereskedő; - Bars József színművész; - Dr. Horpácsy Balázs Dávid, Szeged, orvos; - Dr. Somogyi János budapesti ügyvéd; - Gyurasics József nyugdíjas; - Harcz Piroska, nyug. közgazda; - Kovács Imre nyugdíjas és Kovács Kálmánné adótanácsadó; - Köhler Rozália nyugdíjas; - Lőrincz Zsolt, gépészmérnök; - Molnár Károly, Kecskemét, vállalkozó; - Mondok Imre Károly, Gépésztechnikus; - Nagy Márta, közgazdász; - Németh Hajnalka, Budapest, ügyintéző; - Pellionis Péter, Budapest, nyugdíjas mérnök; - Soós Éva vállalkozó, Bp.; - Szabo Klara Bp.; - Székely Csaba, Páty, Szép házat, szebb Hazát; - Sántháné Wéber Ágnes, Dunakeszi; - Varga László, Siófok; - Vincze Judit külkereskedő; - dr. Gádor Ildikó, Budapest, orvos; - dr. Szemes Aranka gyógyszerész; - Nyergesné Barabás Csilla 3 kiskorú gyermek édesanyja és nyugdíjas férfi felesége; - Domján Elvira varrónő; - Balogh Gábor alkalmazott; - Czakó István, Debrecen, a KDNP Fogyatékosügyi Bizottságának elnöke; - Horváth Károlyné és családja, rokkantnyugdíjas; - Hóry Emese nyugdíjas; - Katona Ferenc ny. címzetes főtanácsos; - Katona Paál költő, USA; - Német Attila Vác, technikus; - Lakner Zsolt Császártöltés, szerkesztő; - Gálfi Gergely Zsámbék gépkocsivezető; - Uherkovichné dr. Paál Mária Pécs orvos; - Littvay Emese Budapest főállású háziasszony; - Gálfiné S.Ildikó Zsámbék ügyintéző-előadó; - Lázár Vilmos Bp. sportoló; - Kökény Ferenc egyetemi hallgató; - Nemes Viktória, Budapest nyugdíjas; - Székelyhidi Géza Baja alkalmazott


és még sokan mások , mert

az aláírások gyűjtését elektronikus úton a http://jobbinfo.tvn.hu/news.php -n linken permanensen folytatjuk.





 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Meghívó
  2007-01-08 15:23:57, hétfő
 
  MEGHÍVÓ

Az emberi személyiség és az alkotmányi valamint a gazdasági struktúra
című konferenciára

Előadók

Bakos Batu: A természetjognak megfelelő alkotmányos rendezés, mint
lehetséges közös nevező
(20 perc + 10 perc reakció)

Gazdag László: Fiskális megszorítást vagy monetáris fegyelmet?
(20 perc + 10 perc reakció) - most januárban várható
"A rendszerváltás közgazdaságtana" címmel könyvének megjelenése

Fáy Árpád: Miért kell különválasztani az alkotmányt a jogtól? *
Természetes és a jogi személy a makroökonómiai "szektor-modellben"
(20 perc + 10 perc reakció)

Észrevételek, eszmecsere rövid hozzászólásokkal 30 perc

Időpont
2007 január 10-én, szerdán délután 17 órától 19 óráig
(gyülekezés 16.30-tól)

Helyszín
P I N C E L A B I R I N T U S
a Borkápolnán keresztül,
1071, Budapest, Damjanich u. 52.
(utcai bejárat)

Üdvözlettel
Fáy Árpád
Alkotmányossági Műhely
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lelkiségről
  2007-01-08 11:20:32, hétfő
 
  A LELKISÉGRŐL

Nagyon nagy témák azok, amelyekre keresem a válaszokat.
Fel kellene előbb sorolni az elmúlt 61 év politikai diktatúra minden bűntettét.
Ajánlom mindenkinek, hogy tegye ezt meg! Írja össze minden sorsüldözött
magyar ember, hogy milyen negatív diszkrimináció érte a saját családján belül!
Az így kapott ,,eredmény" az a család történelme, amit igen is mondjon el
minden magyar ember a gyermekeinek, unokáinak!!!
A családi történelmek összessége a Haza történelme!

Ha e http://www.zpok.hu/globalizacio/lugano.htm? linken található írásra gondolok, akkor azzal csak egyetérteni lehet, hogy
a megmaradásunk érdekében vissza kellene térnünk a lélekemelgető ősi
kultúránk megismeréséhez. Eredetmondáinkat is tanítani kellene. Szép példa
erre a ,,Haza a magasban" Magyar Nemzetismeret című tankönyv, amely 2001-
ben a hazai Oktatási Minisztérium pályázatán első díjat nyert. A nyugati világ
országaiban szórványban élő nemzettársaink, a magyarul tudó és tanuló
diákok és tanítóik számára készült. Sajnos, csak zárójelben ajánlják magyar
iskolákban vagy tagozatokon, a heti 4-6 iskolai magyarórán, hétvégi
iskolákban, cserkész-, művelődési és bibliafoglalkozásokon, nyári
tanfolyamokon, magánórákon stb.

A népi kultúrkincsünkben megőrizte ez a nép ősi kultúráját. Vissza kellene térni
Kodály ezzel kapcsolatos gondolataihoz. ,,Ne csak külsőségekben legyen
magyar a mi kis világunk, hanem a lelkek mélységéig, mert csak így lesz
igazán a miénk. A lelkek mélye, pedig különösképpen a zene országa."
Hát ez az, ami kimaradt az 1945 után születettek neveléséből, a LELKISÉG.
Vissza kellene térnünk ahhoz, hogy ÉRTÉK-ként kezeljük a NEM tárgyi-
ANYAGI dolgokat is! Mindazt, ami a szem számára láthatatlan.
Mert: az igazán lényeges dolgok a szem számára láthatatlanok, mert azokat a
LELKÉVEL "látja" az ember.
Példaképpen itt ez a gyönyörű népdal. Példa arra, hogy milyen érzelemgazdagsággal élték életüket őseink:

TÚL A VIZEN...

Túl a vizen egy kosár,
abban lakik egy madár.
Abban lakik egy madár,
aki engem réghogy vár.
Várj madárka várj-várj-várj,
este hozzád megyek már.
Megvizsgálom szívedet,
véle a szeretetedet.

Túl a vizen görgős malom,
ott őröl az én galambom.
Ott egyebet nem őrölnek,
csak búbánatot eleget.
Nékem is van egy bánatom,
oda viszem lejáratom.
Egy szem búza, kettő rozs
felöntöttem járja most.

Én Istenem, halálom,
nem ér engem az álom.
Mer az álom nyugodalom,
a szerelem szívfájdalom.
(népdal)


Csakhogy az ateista- materialista ideológián alapuló életfelfogás - szó szerint kiirtotta a lelkiséget az emberekből.
Mit mond a magyar ember az ilyenekre? Azt mondja, hogy: LELKETLEN!
Kire is mondjuk ezt?
Arra az emberre, aki ártó szándékkal érez és eszerint cselekszik. Ilyen,
lelketlen, önmagának és ezzel közvetlen környezetében élőknek is ártó
szándékkal ,,éli", vagy inkább önpusztítja életét Európa szívében a
magyarnaknevezett nép. Mindebből következik, hogy sem a katonai diktatúrákban, sem a
politikai diktatúrákban (mint a mostani is) nem tudták megoldani, hogy
felépüljön a ,,Szeretet civilizációja". (II. János Pál Pápa
elhivatottsága szerint.)
Nagyon fontos a gyermekek SZERETETben való nevelkedése. Nekünk, a
rendszerváltozás kezdetén már minden társadalmi formulára vonatkozóan
voltak ismereteink!
Tehát: annyira kézenfekvő lett volna, hogy úgy rendezzük be társadalmunkat,
hogy az kedvező legyen az utódokról való gondoskodásnak! Nem tudtunk élni
ezzel a lehetőséggel!
Pedig, mi már azt is tudjuk, hogy kizárólag azok a FAJOK lesznek a TÚLÉLŐK,
amelyek megtalálják a legoptimálisabb módját az utódokról való
gondoskodásnak! /Ember és természet kapcs.)

Mindenképpen olyan ország-vezetésre lett volna szükség, amelyik segített
volna visszatalálni Istenhez! Hiszen, ,,tőle származik minden földi
javunk",
az ,,anyaméh gyümölcse", pedig ,,jutalom"!
Majd, ha ezt a ,,JUTALMAT" megtanuljuk a helyén kezelni és értékelni, akkor
fog bekövetkezni ARANYKORUNK.
Addig is, nekünk magunknak kellene a saját korunkban megvalósítani a
MAGÁNÉLETI ARANYKORUNKAT. Csakhogy, ez is politikafüggő. Ugyanis,
törvényhozó helyzetbe csakis politikai úton kerülhet valaki. A törvényeket,
pedig a parlamentben hozzák a politikusok.
Ez már megint az ő felelősségük! Vagyis a miénk a választások alkalmával.
Olyan jelölteket kellene már eleve megnevezni, akiről feltételezhető, hogy
olyan törvényeket fog hozni, amelyek kedvező lehetőségek sorát kínálja föl
törvényi úton annak, hogy minden magyar állampolgár meg tudja teremteni
saját, magánéleti aranykorát.

Erről, viszont, egyenlőre még szó nincsen! A mostani kormánypártok egészen
pontosan a linkben leírt módon cselekszenek és ,,törvénykeznek".
Tetten-érhető lépten-nyomon, hogy SZÁNDÉKOSAN arra használják a
HATALMAT, hogy ÁRTSANAK a magyarságnak! Tetten-érhető, hogy a sátáni
eszközöktől sem riadnak vissza. Mindent, a legaljasabb eszközöket is igénybe
véve azon igyekeznek, hogy a Kárpát-medencét a magyarok rezervátumává
tegyék - így biztosítva élő- és lakóhelyet más nációknak!

Így biztosítják önös szándékaik megvalósításához azt a drámai helyzetet, hogy
Magyarország a világ globalizátorai számára ,,MŰVELETI TERÜLET" legyen!
(Bóna Mária Ilona)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2006.12 2007. Január 2007.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 88 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 629
  • e Hét: 4157
  • e Hónap: 12761
  • e Év: 48702
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.