Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Megadtunk mindent
  2008-10-18 23:56:32, szombat
 
  Zsoltáros áhitat és szilaj akarat
összenőtt bennünk néhány év alatt,
meg inszaggatással kényszerű alázat.
Egy világ tapos hajlott hátakat.

Reszketve mindig csak a holnapért,
hogy emésszük jövőnk mindenét,
és hagyjuk a dölyföt kincsekért
kapkodni, féltve régről nincseink.

Megadtunk mindent a békességnek,
utca kövére hű magyart levertek.
Mintha semmi sem ártana ezeknek,
úgy tarolnak, hazudnak, lebzselnek.

Kell ez nekünk ennyi hosszú év után?
Egy ripacs lehessen röhögve trágár?
Zászlók és sikolyok egy ma már,
zálogban moly eszi ünnepi ruhánk.

S kinek szava volna, kit úgy vártak,
hívás elől bújik idegen világban.
Volt vezérek, s levitézlett árnyak,
Cifra termekben szóvirágot szórnak.

Csupa szirom, derű festett holnapjuk,
de holnap talán kenyeret se kapunk.
Aztán ha kínunkban az utcát járjuk,
köröttünk, ameddig látszik zsandárok.

Emlékezünk? Ünnepelünk? Hagyják,
kik könyékig zsebünket feltúrják?
Ha sokkal többen leszünk a soknál,
akkor is lövetnek, ha anyjuk ott áll,

és térden könyörög előtte mindahány.
Mert nem kell neki, csak a szabadság!
S hogy legyen végre csak igazság
a szó, a szív, a föld, a jog, az ország.


Budapest, 2008. október 18.

Lengyel Károly
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NATO nagyköveti figyelmeztetés
  2008-10-18 23:01:09, szombat
 
  Bush embere megígérte: Az EU közbelép, ha a Jobbik bejutna az Országgyűlésbe
2008-10-18 13:15 barikád.hu


Kurt Volker
A 168óra interjút közöl Kurt Volkerrel, akit George Bush idén januárban nevezett ki az Amerikai Egyesült Államok NATO-nagykövetének.

Az apropót a budapesti NATO-csúcs adta, de nem is beszélhetnénk szélsőséges hetilapról, ha a Herskovits Eszter nevű szerző nem kérdezne rá a jobboldali radikalizmus erősödésére is. Hogy mi köze a NATO-nagykövetnek a hazai radikalizmus erősödéséhez, nem tudni. Talán arra számított a riporter, hogy Volker majd megígéri, ha a Jobbik bejut az Országgyűlésbe, akkor lebombázzák Magyarországot? Mindenesetre érdemes elolvasni az interjú utolsó két kérdését és válaszát!

168Óra: Kelet-európai szakemberek attól tartanak, hogy a térségben tervezett NATO-építmények (radarok, rakétaelhárítók) terroristák célpontjaivá tehetik az itteni országokat.

Kurt Volker: Téved, aki azt hiszi: egy NATO-radar máris a terroristák célpontjává tesz egy országot. A radikális iszlám terroristái egy egész Európára kiterjedő kalifátust vizionálnak. Ők általában a demokratikus értékekkel szemben, és nem a NATO ellen lépnek fel.

168Óra: Kelet-Európát a radikalizmus erősödése is fenyegeti, amely - sokak szerint - egyfajta terrorizmusnak is tekinthető. Figyelemmel van erre a NATO?

KV: Szórványos jelenségről van szó. A szélsőségesek megmozdulásai - amelyek kétségkívül elítélendőek - inkább a fiatal demokráciák "pubertáskori" tünetei. Nem adnak okot komoly aggodalomra, hiszen a kelet-európai országokban mára megerősödtek a demokratikus intézményrendszerek. "Vészhelyzetben" pedig az EU segít az efféle problémák megoldásában.

Fenyegtünk, fenyegetünk? A 168Óra kérdései sem semmik, de igen érdekes, hogy Volker úr mit érthet "vészhelyzet" alatt? És hogyan segít majd az EU? Mégis csak bombázás lesz? Milyen jogon beszél a NATO az EU nevében? Szóval annak a naív olvasónak, akinek eddig kétsége volt afelől, hogy az EU független szövetség és nem az egyre inkább süllyedő amerikai hajó rakománya, az most megkapta a választ.

Szóval ennyit a demokráciáról. Készüljön mindenki lélekben, hogy az elkövetkezendő években minden megengedett lesz hazánk gyarmatosítói számára, hogy megakadályozzák a magyarság ébredését. Ha kell, megpróbálják szétverni a Magyar Gárdát vagy a Jobbikot. És ez még csak a kezdet...

Vona Gábor részt vett Jörg Haider temetésén

A nemzetáruló, az izraeli gyarmatosítást képviselő parlamenti "elittől" természetesen nem is várta az ember a részvétnyilvánítást sem, nemhogy a nagy osztrák hazafi temetésén való részvételt. A magyar politikumot egyedül Vona Gábor, a Jobbik elnöke és néhány párttársa képviselte szombaton Klagenfurtban, ahol tízezrek (és nem ezrek, mint több balliberális magyarországi szennymédium hazudja) kísérték utolsó útjára Jörg Haider karintiai kormányzót, a BZÖ elnökét. (Kuruc.info)


*** www.nemzetihirhalo.hu *******
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
... pocsolyaszinten
  2008-10-18 22:57:56, szombat
 
  HEGYEK VAJÚDTAK ÉS EGERET SZÜLTEK
avagy:
NEMZETI CSÚCS POCSOLYA SZINTEN

Lezajlott a figyelemelterelő, gyurcsányi ötlet nyomán megrendezett "nemzeti csúcs", a nemzet részvétele nélkül. Úgy-ahogy összeverbuváltak egy heterogén társaságot és megszólaltatták azokat, akiket (kevés kivétellel) közvetlen vagy közvetett módon felelősség terheli a jelenlegi (tragikus) politikai, gazdasági, erkölcsi, szociális (stb.,) helyzet kialakulásáért.

A kádári garnitúrát képviselő egykori MSZMP-s vagy KISZ-es főguruk (Gyurcsány, Medgyessy, Gál, Lendvai, Glatz, Szili, stb.,) ügyesen megadták a gazdasági helyzetre és/vagy az összefogás szükségességére utaló alaphangot, így résztvevők többsége a világgazdasági válság pajzsa mögé bújva próbálta magyarázgatni és ködösíteni sanyarú helyzetünket, finoman ecsetelve, hogy néhány évig áldozatokat kell vállalni mindenkinek, összébb kell szorítani a nadrágszíjakat, és bele kell törődni, hogy - átmenetileg - semmi jóra ne számítson senki.

A hozzászólók zöme tehát a gazdasági "mókuskerékben" forgolódott, elsimítva (vagy feledtetve) azt a tényt, hogy évtizedek óta politikai válságban vagyunk(!), amely a Rákosi-Kádár diktatúrákban kezdődött, és az átejtőernyőztetett elvtársaknak köszönhetően,- a demokráciában is "kivirágzott", majd a gyurcsányi rendőrállamban közeledik ahhoz a csúcsértékhez, amely a kádári megtorlás időszakában létezett.

Nem kellett képzett jósnak lenni annak az elővetítésére, hogy egy ilyen nagyságrendű plénum érdemi megbeszélésre képtelen lesz(!), a főkérdést pedig háttérbe fogja szorítani a triviális témák dióhéjban történő felvetése.

Az a hazug, csaló, erőszakos és szakértelem nélküli kormány (és kormányfő), amely jóval a világgazdasági krízis megjelenése előtt "dübörgő" gazdasággal "etette" a kába szimpatizánsait, miközben agyagba döngölte a nemzet-gazdaságot, európai viszonylatban az utolsó helyre szorította hazánkat, megtízszerezte az kádári adósság-halmazunkat, képtelen kievezetni az országot ebből a katasztrófális helyzetéből!

A "nemzeti csúcs" hangvétele, Glatz optimista zárónyilatkozata arra utal, hogy Gyurcsány további időt nyer(t), hiszen csipetnyi hamut hintett a fejére és enyhe meakulpázást is megeresztett a közvélemény kábítására. Megérezte, hogy előrehozott választásokról, lemondásáról vagy felelősségre vonásáról csak a nemzeti csúcson kívüliek beszélnek, a kifosztott karaván pedig halad (a végzete felé), miközben a qrva ország "kóbor kutyái" ugathatnak...

(Prof. Dr. Bokor Imre)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lelketlenség évtizedei után
  2008-10-18 21:18:16, szombat
 
  Az 1990. utáni években azt hittem, hogy ott lehet majd folytatni a lelkiséget, ahol a II. világháború előtt abbamaradt.

Én, legalább is Albert Schweitzer gondolataival felvértezve szerettem volna életemen, családom életén változtatni.
,,...ostobaság arra várni, hogy Isten maga hárítsa el az ember elleni igazságtalanságokat. Hogyan lehet kitartani egy olyan istenkoncepció mellett, amely szerint Isten az igazságosság oldalán avatkozik be az emberiség ügyeibe azok után, ami az utolsó háborúban történt - annak összes gyilkosságai és igazságtalanságai, a koncentrációs táborok után, ahol gázkamrák voltak, a vallási kisebbség üldözése után? A gonosz létezése és győzelme azt jelenti, hogy a rosszért az ember felelős, harcolnia kell ellene, nem pedig ölbe tett kézzel ülni, és várni holmi isteni beavatkozást"..."Az igazán erkölcsös ember számára minden élet szent, még az is, amely az emberi szempontok szerint nagyon alacsony szinten áll." ,,Nem elég egyszerűen létezni. Nem elég azt mondani: ,,keresek, hogy eltartsam családomat. Jól végzem a munkámat. Jó apa vagyok, jó férj vagyok. Az egyházközségnek jó tagja vagyok." Mindez nagyon jó, de még valamit kell tenni. Mindig keresse annak a lehetőségét, hogy jót cselekedjék. Minden embernek a maga módján kell keresni annak a lehetőségét, hogy még nemesebbé váljék, és megvalósítsa igazi emberi méltóságát. Bizonyos időt a felebarátainak is kell szentelni. Lehet, hogy ez nem sok, de tegyen valamit azokért, akik emberi segítségre szorulnak, valami mást, amiért nem kap semmilyen más fizetést, mint e munka elvégzésének a kiváltságát. Mert ne feledje el azt, hogy nem egyedül él e világon. Hogy felebarátai vannak."

Ezek a szentenciák azonban nagyon is férfiasak, vagyis férfiaknak szólnak.
Nő létemre éppen akkor olvastam először, amikor második gyermekem megmaradásáért, 1977-ben, egy hónapig feküdtem a kórházban. Ott fogadtam meg, hogy ha megszületik, ezen eszmények jegyében fogom felnevelni. Amiért bíztam az indirekt nevelés (a mód, ahogy élünk gyermekeink előtt) fontosságában, arra gondoltam, hogy először gyermekem apját fogom megnyerni az ügynek.
Őt, sajnos szőröstül-bőröstül bekebelezte a szocialistának nevezett társadalom. Oly annyira, hogy még gondolni sem tudott az ,,egyházközség"-re, meg a ,,felebarátai"-ra!

Az egyházközség, pedig - mentve hívei életét, mint a bölcs Salamon király kréta-körének édesanyja - ,,elengedte" az emberek kezét. A kommunista hatalom - a ,,gonosz mostoha", mindent magának akaró erőszakosságával - elszakította híveit az egyháztól. Példák hosszú sorát tudnám most itt feleleveníteni.

A sok közül egy-két jellemző esetet elmesélek:
Soha nem felejtem el azoknak az éveknek a vasárnapjait!
1952-ben lettem kisiskolás. Ekkoriban épült újjá Pesterzsébeten az egyik mozi. Ebben a moziban kötelező(!) volt vasárnap délelőttönként, a 10 órakor kezdődő matinéra elmenni. A mozi bejáratában álltak azok a tanárok, akik járva az iskolákat, meghirdették a matinékat. Ők, azután, ott feljegyezték az érkezőket. Akkoriban vetítették azokat a híradó filmeket, amelyeken olyan kisfiúkat, kisgyerekeket mutogattak, akik azért kaptak Rákosi Mátyástól kitüntetést, mert feljelentették valami miatt a saját anyjukat, apjukat!
Így ültették el a kisgyermekek lelkében a szülőkkel szembeni szembefordulás és gyanakvás csíráit! Az iskolában azután végig nézhettük, ahogy ,,megbüntetik" azokat, akik nem tudtak, vagy nem voltak hajlandók ezekre a matinékra elmenni. Ilyenkor az is kiderült, ha netán valaki éppen templomban volt a szüleivel. Kompetensék gondoskodtak arról, hogy a ,,Szégyentáblán" kint legyen a nevük!
Volt szülő, aki belátta, hogy - ha nem akar a gyerekéből ,,bukott szamarat" csinálni - bizony jobb, ha nem erőlteti a templomos életet! Később, az otthoni hitbéli szokásokat is, mint például az imádkozás - elhagyták. Mert kialakult az a kényszerképzetük, hogy ,,a falnak is füle van"!

Egy másik történetet még gépírónő koromban mesélte el az egyik kollégám. Akiről már tudtam, hogy azért nem lehetett több, mint egy jó lakatos szakmunkás, mert az apjának maszek lakatos műhelye volt a háború előtt és ragaszkodott (volna) hozzá a háború után is! Kollégám azonban - ,,megtanulva" az új módit - ,,munkás"-ként igyekezett jó ,,szocialista" polgára lenni hazájának. A dolgozók esti technikumában, megszerezve a technikusi képesítést, lemondott a gépészmérnöki vágyairól is. Ösztönös vonzódást érezvén azonban a népi tánchoz, nem kellett sok rábeszélés, hogy tagja legyen a KISZ Központi Bizottsága Népi Táncegyüttesének. Az együttes - egyik legjobb táncosaként, és - táncosaival bejárta az egész világot.
Nem is volt semmi gond, míg bele nem szeretett egy lányba, akinek a szülei ragaszkodtak a templomi esküvőhöz!
A szerelmes technikus és népi táncos, oltár elé kísérte mennyasszonyát. Lett is ebből pártfegyelmi, meg a népi táncegyüttesből való kizárás!
De napjainkban, a rendszerváltozás nevezetű folyamattal sem szűntek meg a kompetenciájukat megtartott politikai erők képviselői úgy irányítani életünk folyását, hogy még véletlenül se lehessen ,,visszarendeződni" ,,Isten, Haza, Család" hármas-eszményéhez!

A módszerek nagyon ismerősnek tűnnek. Ezek egyike, amikor a fölsőfokú oktatási intézményekben még a karácsony előtti ,,szentestén" is - rendszeresen(!) folyik a vizsgáztatás! A másik: minden keresztény, keresztyén ünnepen rendeznek valamilyen nagy ,,...parádét", iskolai ,,bulit" az oktatási intézmények tanulói számára. Ahol aztán a gyerekek bömböltetik a technót, vagy a rapet, vagy ami a divatos diszkókban éppen divatos, miközben mérgezett egerekhez hasonlatosan - ordítozva rohangásznak - a ,,demokrácia" jegyében.

De nehogy azt higgyük, hogy a gólya-bálok különbek lettek! Ma már a fölsőbb évfolyam diákjai szervezik a gólyák számára a - bálnak egyáltalán nem nevezhető - bulikat! A kompetenciájukat megtartott felvételiztetők vizsgáin átesett diákok: meggyötörten és megszeppenve, de tele reménységgel mennek el a -,,gólyabál"-ra. Ott jönnek rá arra, hogy nem szánnak más szerepet nekik, mint hogy asszisztálhatnak a fölsőbb évfolyamosok részeges- pótszeres tombolásaihoz.

Talán, ez a sok rossz tapasztalat is magyarázatul szolgálhat arra, hogy - nő létemre - miért ,,ártottam bele" magamat a politikai életbe.

Bp. 1996. augusztus

Bóna Mária Ilona

(TIBORCA története, regényrészlet )
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miféle demokrácia az, ahol ...
  2008-10-18 21:06:21, szombat
 
  FERENC (ÉS TETTESTÁRSAI) SAJÁT TULAJDONÁNAK TEKINTI MAGYARORSZÁGOT.


Határainkra ki lehet írni: ,,ÜDVÖZÖLJÜK GYURCSÁNYISZTÁNBAN!"

Miféle demokrácia az, ahol a szabad szólás, gyülekezési, véleménynyilvánítási és sajtószabadság ellenébe GYŰLÖLETTÖRVÉNYT léptetnek életbe?
Miféle demokrácia az, ahol büntetik azt, aki kétségbe von bizonyos történelmi adatokat? (Mint ha nem történtek volna komoly helyreigazítások már eddig is a történelemtudományban!)
Ki beszél ilyen körülmények között demokráciáról? Mit is jelent a szó eredetileg? Népuralmat, a népakarat érvényesülését! Nem a választott képviselők uralmát!
A nép - praktikus okokból - felhatalmazott egy szűk elitet, hogy nevében vezesse az országot, s a közjó érdekét szem előtt tartva intézze országunk ügyeit. Ennek helye a parlament. Az ott felhatalmazott képviselők nem azzal lettek megbízva, hogy saját zsebüket tömjék, miközben kirabolják országunkat (vagy jó pénzért segédkeznek annak kirablásában), nem arra kaptak felhatalmazást, hogy uralkodjanak népünkön, hanem, hogy vezessék az országot, s dolgozzanak a nép gyarapításán, mindannyiunk életminőségének javításán.
Az azonban, hogy a nép képviselőket választott, még nem jelenti azt, hogy lemondott közvetlen hatalmáról, ügyeinek szükség esetén közvetlen intézéséről. A demokrácia éppen azt jelenti, hogy a nép bármikor megszakíthatja a képviselők munkáját, ha az a közjó ellenében zajlik.
Ma Gyurcsány Ferenc aláír egy olyan szerződést, ami hazánk orosz fennhatóságát jelenti. A megépítendő gázvezeték 13 évi megtérüléssel lesz állítólag nullszaldós (ha az lesz valaha is!). A jelenlegi nehéz körülményeink között meg kellet volna kérdeznie a parlamentet épp úgy, mint a szélesebb tömegeket, közösségeket.
Csakhogy saját bandájának mások voltak az érdekeik. Nekik legalább olyan jó üzlet ez a gázvezeték, mint az oroszoknak, hiszen utóbbiak újra fennhatóságuk alá vonhatják hazánkat!
EBBEN A SZERENCSÉTLEN ORSZÁGBAN A NÉPNEK SEMMI ESÉLYE NINCS AHHOZ, HOGY JOBBAN, BOLDOGABBAN, NYUGODTABBAN ÉLHESSEN.
ITT - AZ ÁLLAMI TERROR KELLŐS KÖZEPÉN - A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRNAK CSAK FIZETNIE KELL ÉS HA LEHET, MINÉL ELŐBB MEGDÖGÖLNIE.
Jó, ha azt minél hamarabb teszi. Ebben számíthat a hazai egészségügyi rendszerre, az oktatási rendszerre, a közszolgáltatások hiányosságára, s a munkanélküliség irdatlan magas szinten tartására. Meggyőződésem, hogy a jelenlegi hatalom szándékosan tartja magasan a munkanélküliséget!
HONFITÁRSSAIM, JOGUNK VAN MEGDÖGLENI!
Temetésre már nincs pénzünk, de majdcsak elhordanak a kutyák az árokpartokról, vagy legfeljebb eltüzelnek (mint biológiai hulladékot, biomasszát), s ezzel is segítjük a dúsgazdag terroristák energiaellátását! Így magunk is az újrahasznosítható energiaforrást gazdagítjuk.
Közeleg március 15-ödike!
HALJON A MAGYAR SZABADSÁG! HALJON A HAZA! Mert itt életről egyre értelmetlenebb beszélni.
Életemet és testemet a hatalmon lévőkért!?
Czakó István, FÚSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miniszterelnökné maga leketlen
  2008-10-18 20:23:08, szombat
 
  Dobrev Klárának üzenem, hogy LELKETLEN!

Nemcsak "az első levegővételtől", hanem a fogantatástól kezdődően!

"Minden szülőnek feladata, hogy a gyermekével az első levegővételtől kezdődően együttműködjön, és együtt készüljenek a gyermek számára is sok megpróbáltatást hozó feladatra.
Amíg a gyermek építi a testi, és építi a Lelkét, majd a Szellemét, bizony sok nehézségen megy át mind a gyermek, mind a szülő."
Írja többek között OmMaat Ré.

Ezek a gondolatok - a mindenkitől és mindentől elidegenedett, agyoncivilizált emberiség emberi utódait gondozó - a gyermekkel való legfontosabb szülői együttműködésről szólnak.

Az el-lelketlenedő- elembertelenedő világról és világhoz szólnak.

Csakhogy volt és van egy materialistának nevezett eszmerendszer a világnak ezen a közép-keleti féltekén, ahol ez a LELKETLENÍTÉS intézményesült az elmúlt évtizedekben.

Mert szó nem volt róla, hogy az ember nemcsak anyagi eredetű szerv- és idegrendszer, hanem lelki összetevőit (pszichikus struktúráját) tekintve is egyszeri- egyedi és megismételhetetlen élőlény. (Akinek az ÉLETE a fogantatással kezdődik és valóban, a csillagokban megvagyon írva a sorsa.)

Ha igaz, hogy Kertész Imrének, vagyis a Sorstalanság című, Nobel díjas regénye hősének egy év sorstalanság jutott osztályrészül, akkor az is igaz, hogy évtizedek óta, a materialista eszmék jegyében, intézményesen - sorstalanságra kárhoztatják a magyarságot, a Kárpát medence népeit.
Sorstalanságra és lelketlenségre.

Kikre is mondja a magyar ember, hogy LELKETLEN?

LELKETLEN! Mondja a magyar ember, ha valakiről úgy gondolja, hogy ártó szándékkal tesz, vagy érez.

Ilyen lelketlen, önmagának és ezzel közvetlen környezetében élőknek is ártó szándékkal "éli", vagy inkább önpusztítja és pusztítja életét Európa szívében a magyarnak nevezett nép.
Meg is mutatkozik a halandósági rátánkban és a születések számának tragikus csökkenésében.
Miért?
Talán azért, mert 1956 után már megbizonyosodhatott arról, hogy nem fordulhat azok ellen, akik rákényszerítették és még egy kicsit sem hagyták magyarítani azt a szörnyű ideológiát, "kultúrát", amitől olyan frusztált lett, hogy tehetetlen dühében önmaga ellen fordult és fordul folyamatosan!

Bizonyság erre: az elvetélt magzatok milliói, a magas öngyilkosságok száma, az alkoholizmus, mint népbetegség és az ebből következő összes korai halálok.

Ma már ott tartunk, hogy minden magyarnak egy másik magyar a legnagyobb ellensége!
Öreg a fiatalnak, fiatal az öregnek, nő a férfinak, férfi a nőnek, kétkezi munkás a szellemi munkát végző értelmiséginek, értelmiségi a kétkezi dolgozónak, szülő gyermekének, gyerek szülőjének, oktató diákjának, diák tanárának... és a lelketlen hatalom, az azt kiszolgáló lelketlen bürokrácia (adminisztráció) az egész nemzetnek!

Hatvan év, össznépi lelketlenségben eltöltött idő elég lehet egy nemzet életében ahhoz, hogy kipusztítsa önmagát?

Úgy látszik, hiába az anyagiak gyarapítása, a műtárgyak és az egész társadalmi építmény fáradságos, véres-verejtékes építgetése, ha rossz, lelketlen alapokra idegen "kultúrákra" (materialista és a kapitalista fogyasztói társadalom "kultúrái") épült és épül!

Le kell bontani, ezt az "építményt", mert előbb-utóbb összeomlik magától és maga alá temeti a benne élőket!

Föl kell, de új alapokon építeni az új társadalmi építményt!
Ebből az építkezésből nem hiányozhat az egyetlen kohézióerő: a LELKIERŐ, amely garantáltan összetart, megtart, NEMZETTÉ egyesít (kovácsol) egy népet!"

Bóna Mária Ilona

A Magyar Nemzetért Mozgalom tagja
http://furaila.blog.xfree.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dobrev Klára, a zsíroskenyér
  2008-10-18 19:55:11, szombat
 
  Dobrev Klára, a zsíros kenyér és az emberek többsége
Udvardy Zoltán jegyzete
2008. október 17. 19:16 MNO

Csirkenyesedéket vásárolok; tudom, hogy állateledel, de nekünk nincs pénzünk másra - meséli a rádióban egy több gyermekes édesanya. Dobrev Klára a napokban ismét azt propagálta, hogy a gyermekáldásban részesülő családokban dolgozzanak az asszonyok is, otthon hagyva karon ülő kicsinyüket. Az mindent megold. Bizonyára osztják e reformszellemet a szegénység világnapján a fővárosban zsíros kenyeret kenők.


Zsíros kenyeret és teát osztogatnak a járókelőknek, ezúttal szegény emberek, politikailag korrekt orwelli B-nyelven: a "szegénységben élők" ma, a Vörösmarty téren. Az akció ráirányíthatja a figyelmet a nincstelenek, a létminimum alatt élők helyzetére; kérdéses, hogy az utóbbi esztendőkben egyre inkább tabutémának számító, bérből és fizetésből (meg nem) élő családok szegénységének kérdését fölvállalják-e akár ezen, akár más rendezvények szervezői.

Az állatosnál vásárolom a csirkenyesedéket; hát persze, tudjuk, hogy nem javasolják emberi fogyasztásra, de másképpen nem tudnék csirkehúst venni. A húst leturmixolom, és ettől kezdve legalább tudjuk, mit eszünk - meséi egy több gyermekes édesanya a rádióban. A rendes kereset mit sem ér, a család így állandóan hiteleket vesz föl, "kártyázik." Több banki és hitelkártyája is van, a törlesztőrészleteket minden hónapban pontosan fizetni kell, ez már el is viszi a jövedelem egy részét. Az anya a legképtelenebb munkákat vállalja el a meglévő mellett, hogy el tudja tartani gyermekeit


Valószínűleg nem hallgatta meg ez az édesanya Dobrev Klára asszony tanácsait. A regényes múltú Apró-villa szülötte a napokban többedszerre rohant ki bölcsődék tömeges építése érdekében, ami eleve nagyon hiteles egy olyan kormányfő hites nejeként, akinek regnálása alatt tömegével zárják be az iskolákat, óvodákat. (Magyar tanintézmények bezárása terén e fura munkaversenyben legföljebb a derék román és "csehszlovák" elvtárak jeleskedtek a 70-es, 80-as években.) Klára asszony már áprilisban megmondta: le kell számolni az olyan csökevényekkel, mint a három évre szóló gyes. Nincs is szörnyebb egy gyermeknek, mint amikor az édesanyja neveli. Pfuj. "Több százezer gyereket és anyát zárunk be másfél szobás panellakásokba, és ítélünk végeláthatatlanul zajló szürke hétköznapokra" - háborgott Klára asszony. Borzalmas. Ahelyett, hogy rikoltva traktornyeregbe pattanna a jóasszony és vágtatna ki a szabad mezőkre. Ahol is emancipálódna.

Sajnos társadalmunk 1950 óta éretlen e szép eszmék befogadására. Nem elhanyagolható a gyerekpszichológusok véleménye sem, akik szintén úgy látják: ha egy gyermek három éves koráig nem szűkebb környezetében nevelkedik, hanem onnan rendszeresen kiszakítják, egyértelműen lassabban fejlődik, személyisége pedig egy életre szóló károsodást szenvedhet. S lám, a magyarok többsége - cseppet sem eltérve a velünk szorosan egy kultúrkörben mozgó német ajkú országokban máig meghatározó szemlélettől - a mai napig úgy látja, hogy a gyermeknek az a jó, ha az édesanya legalább hároméves koráig vele van. S ami hazánkban szinte törvényellenes, legalábbis a bérből és fizetésből élő családok esetében, ha egynél több gyermek születik, bizony az egymást követően érkező kicsinyek mellé elkel az állandó segítség.

Nem beszélve arról, hogy a harmadik világbeli szinten tartott magyar bérek mellett eleve irreális mondjuk két-három gyermek nyugodt körülmények között történő fölnevelése. Klára asszony jól felépített kártyavára, mely áprilisban a hároméves gyes kétévesre kurtítását próbálta ideológiailag megalapozni, itt omlik össze. A második (harmadik, Uram bocsá' negyedik!) gyermek mellől ugyan hogy szakad el hipp-hopp dolgozni a kismama, különösen, ha azok egy normális családmodell szerint, egymás után (ki sem merem mondani: ugyanazon szülőktől) születnek meg, s így épp hogy óvodások vagy kisiskolások?

Miközben a posztkommunista sajtótermékek kitenyésztették a "kisnyugdíjast", e dédelgetni való, ám a média tálalása szerinti megjelenésében soha nem létezett lényt (az érdemtelenül alacsony nyomornyugdíjakon tengődők között jól megbújnak a pártállam - megélhetési gondokkal soha nem küszködő, ám a fiatalabb nemzedékeket, a hagyományos családmodellben élőket és minden, a baloldali ideológiától eltérő politikai áramlatot és társadalmi jelenséget gyűlölködve támadó - egykori kegyeltjei), szándékosan hátat fordítottak szociológusok által soha nem tagadott tényeknek. Például, hogy már több mint másfél évtizede nem a nyugdíjasok, hanem a gyerekek képezik a társadalom legszegényebb rétegeit.

A gyermekáldást elfogadó magyar családok mélyszegénységének - ez a kategória a legtöbbször egyenes arányban áll a vállalt gyermekek számával - nem az az oka, amit Dobrev Klára legutóbb is taglalt, nevezetesen, hogy a munkahelyek fanyalogva alkalmazzák az édesanyákat. Jóval inkább beszélhetünk arról, hogy a saját struktúráit felelőtlenül elkótyavetyélő posztkommunista kormányok, túladva a magyar stratégiai vállalatokon, koncként hajítva oda a versenynek a hitelkonstrukciók és állami támogatói háttér nélkül eleve esélytelen kisvállalkozásokat, képtelenek voltak megteremteni a becsületes munka, tehát egy minőségi életpálya-modell feltételeit. Azt, hogy a magyar munkavállaló vagy vállalkozó képes legyen európai embert megillető életszínvonalon eltartani három, vagy akár öt gyermeket; hogy a magyar pályázóval szemben az állam ne a multinacionális cégeket támogassa; hogy a kormány ne hagyja nyakló nélkül elszabadulni az energiaárakat.

S végül, de nem utolsó sorban a hazai szegénység felszámolásának az is feltétele, hogy egy családapának a családja és a multicégek mellett ne kelljen a linkeskedők, a kisszerű csalásból, tolvajlásból élők, a társadalom jóléti emlőin élősködők, a máról-holnapra trógermentalitással tengők egyre népesebb hadát is eltartania; helyettük fizetni meg az adókat, a közterheket. Hiszen, ha hasonló kérlelhetetlenséggel intézne gumibotos rohamokat a magyar rendőrség a lopott holmikat rikácsolva árulók, a zabrált autóikkal éjjelente üvöltve randalírozók, a bikanyakon vastag aranylánccal, autójukban pofátlan vigyorral a tilosban parkoló bűnözők láttán, mint teszi ezt egy-egy történelmi zászló vagy egy kormányellenes felirat felmutatása esetén, akkor kevesebben kennének ma zsíros kenyeret a Vörösmarty téren.


*** www.nemzetihirhalo.hu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Utcára!
  2008-10-18 19:09:02, szombat
 
  *** www.nemzetihirhalo.hu *************

Utcára!

Magyarország az adósságát és azok kamatait nem képes fizetni. Magyarország anyagilag nem tudja fenntartani az államiságát. Magyarország a végső csődbe kerül napokon belül. Aki erre legyintene, jobb, ha tovább olvassa ezt az írást, mert ez nem azt jelenti, hogy a tolvaj politikusok nem rabolhatnak tovább, hanem azt is, hogy Magyarország immáron árucikké válik, benne minden négyzetcentiméter föld, minden tégla, minden ember, és szomorú, de Ön is, aki épen olvassa ezt a cikket!

A globalista hatalom megingott, a világgazdasági válság miatt kicsúsznak kezéből bizonyos dolgok. Helyenként érdekeltségeket veszít. Ilyen hely Izland, ahol az oroszok 4 milliárd dollárral segítettek, és az izlandi államfő: Geir Haarde máris arról beszélt, hogy új barátokat keresnek, ha a régiek cserbenhagyják őket. Magyarország is régi új "barátait" fogja keresni, vagy a "barát" hamarabb kap észhez, és inkább visszavásárolja rövid ideig hűtlen provinciáját? A lényeg az, hogy mindegy, ki, de aki fenn fogja tartani, és a végzetes helyzetből kimenti az államot, az lesz a magyar állam új tulajdonosa, a mi új urunk, aki előtt haptákba kell vágni magunkat, és számunkra idegen nyelven köszönve kegyességét hajbókolhatunk.

Magyar vagyok. Nem szeretem az elnyomókat, nem gondolom, hogy felettünk mindig "bábáskodnia" kell valakinek, különben baj lesz. Számomra csak egyetlen alternatíva létezik, a minden tekintetben független Magyarország. Nem szeretnék azért dolgozni, hogy árut termeljek idegen hatalmaknak, nem szeretnék azért adózni, hogy más országokban, mások élvezzék hasznát. Nem szeretném, ha a gazdasági és a politikai hatalom Moszkvából, Washingtonból, Brüsszelből, vagy épp Pekingből szabályozná az itteni sorsom.

Ön hogy van ezzel, kedves Olvasó?

Amikor a napokban bejelentést tesznek az államcsődről, milliónyian kell, hogy ellepjük az államigazgatási intézményeket, végérvényesen el kell távolítanunk az illegitim rablókat, meg kell alakítanunk a nemzeti kormányzatot, és ki kell jelentenünk, hogy szó sincs csődről!

Melankóliába tespedő, depressziós, rettegő, szkeptikus húsmassza, ti szürke hétköznapokba menekülő álmatag arccal, karikás szemmel máról holnapra küszködő, reklám és tömegcikk függő, nem politizáló csendes többség! Most kell megijedni, most törik ki a nyakunkat, ha nem lépünk fel ellenük egyszerre! Irány Budapest, irány a Kossuth tér, irány a Parlament, a Képviselői Irodaház, a minisztériumok, a Nemzeti bank, az APEH központok! Népszuverenitás most, vagy soha! Ők már szinte be is fejezték. Mi mikor kezdjük el végre?

Fáber Károly
Rendszerváltó Fórum
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 125 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 283
  • e Hét: 5791
  • e Hónap: 14395
  • e Év: 50336
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.