Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Élesztő és a haj
  2013-10-15 20:32:14, kedd
 
  Filléres trükk, amivel hadat üzenhetsz a töredezett hajvégeknek és a hajhullásnak! A csillogó, egészséges haj garantált.

Olívaolaj, egy kocka élesztő, tojássárgája. Külön-külön is valódi csodaszernek számítanak a hajápolás területén, együtt pedig valódi energiabomba a lestrapált hajnak!

Nagymamáink is előszeretettel használták az alábbi módszert, a flancos kencék helyett. Az élesztő tele van B-vitaminnal, ami nem csupán a töredezett hajvégekre gyógyír, fejbőrbe masszírozva a hajnövekedést is serkentheted! A tojás és az olívaolaj egészséges fényt kölcsönöz, puhává és selymessé varázsolja a száraz hajat.

Ha belsőleg is alkalmaznád, akkor inkább a sörélesztő tablettát ajánljuk, ezzel megerősítheted körmeidet is, energiát ad, és a hajhullásnak is megálljt parancsolhatsz.

Alaposan masszírozd be ezt a három alapanyagot a fejbőrödbe, egészen a hajvégekig. Csavarj törölközőt a fejedre, és hagyd fent a pakolást, ameddig csak időd engedi. Majd mosd meg alaposan a hajad samponnal.

Extra tipp! Keverd össze mézzel az élesztőt, és kend az arcodra! Ezzel eltávolíthatod az elhalt hámsejteket, gyulladáscsökkentő hatása miatt pedig a pattanásoknak is búcsút inthetsz.
Forrás:fehervar.hir24
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Aszpirin kevésbé ismert felhasználásai
  2013-10-15 20:29:40, kedd
 
  6 háztartási trükk aszpirinnel - Hihetetlen, mi mindenre jó!

Az aszpirin több mint száz éve van forgalomban, és a világon évente körülbelül 54 milliárd adagot vesznek belőle.

Elsősorban láz- és fájdalomcsillapító, de jó ízületi gyulladásra, és alkalmas a szív- és érrendszeri betegség megelőzésére is. Mindezeken túl másra is használhatjuk, íme, hogyan!

1) A rendszeresen uszodába járók haját fakóvá teszi a klóros víz. Hajmosás előtt hat tablettát feloldunk egy pohár meleg vízben, és a hajunkra kenjük. 10-15 percig rajta hagyjuk, majd lemossuk. Hajunk visszakapja eredeti színét és fényét. Korpás hajra két aszpirint törjünk porrá, és keverjük a szokásos samponhoz, majd kenjük a hajunkra, fejbőrünkre. Egy-két perces állásidő után mossuk le, samponnal mossuk meg újra hajunkat, és alaposan öblítsük le!

2) Tyúkszem eltüntetéséhez zúzzunk porrá öt aszpirint, keverjünk hozzá fél teáskanál citromlevet, ugyanennyi vizet, és ezt a masszát tegyük a tyúkszemre! Ragtapasszal ,,ragasszuk" rá, és tartsuk melegen egy törülközővel! Tíz perc után habkővel ledörzsölhetjük a tyúkszemet.

3) A pattanások leszárítására szintén alkalmas az aszpirin. Egy tablettát zúzzunk porrá. és keverjük el egy csepp vízzel, kenjük a pattanásra, néhány percig hagyjuk rajta, majd mossuk le! A kezelést naponta többször is megismételhetjük.

4) Enyhíthetjük a rovar- (szúnyog-, méh-, hangya- stb.) csípések fájdalmát, ha a csípés helyét megnedvesítjük, és szétkenünk rajta egy aszpirintablettát.

5) A vágott virágok tovább frissen maradnak, ha összezúzott aszpirintablettát is teszünk a vizükbe. (Hasonló hatása van egy teáskanál cukornak, illetve csipetnyi só és szódabikarbóna keverékének is.)

6) A föld gombás fertőzése ellen is használhatjuk virágoskertünkben vagy cserepes növényeinken. Egy liter vízben feloldunk fél tabletta aszpirint, és megöntözzük vele az egyébként már kissé meglocsolt, nedves földet. Ne oldjunk fel több tabletta aszpirint, mert a töményebb oldattal végzett locsolás károsodást okozhat a növényeken! Akik érzékenyek az aszpirin hatóanyagára, az acetil-szalicilsavra, azok sajnos külsőleges alkalmazáskor is allergiás reakcióval számolhatnak.
Forrás:elixironline
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A gyömbérről
  2013-10-15 18:36:37, kedd
 
 



A gyömbér gyökerét barna színű réteg fedi, míg húsa jellemzően sárgás, fehéres vagy pirosas - attól függően, hogy milyen gyömbérrel állunk szemben.

A kutatók az elmúlt időszakban a gyömbér számtalan egészségre gyakorolt pozitív hatását tárták fel. Az alternatív medicina előszeretettel alkalmazza IBS, étvágytalanság, megfázás, influenza, puffadás, gyomorégés és emésztési problémák esetén.

A gyömbér a tradicionális keleti medicina fontos részét képezi
A gyömbér szerepe a normál vércukorszint fenntartásában

A University of Sydney kutatóinak tanulmánya szerint a gyömbér, pontosabban a benne található gingerol képes stabilizálni a vér glükóz szintjét az izomsejtek segítségével. Normális esetben a 2-es típusú cukorbetegeknél az izomszövetek glükóz felvevő képessége csökken a GLUT4 (glukóz transporter 4) nevű fehérje hatástalan működése, valamint az inzulin jelátvitel károsodása miatt. A gyömbér kivonat hatására azonban megnőtt az izmokban a glükóz mennyisége az inzulintól függetlenül. A fent említett enzimre hat az inzulin és teszi azt lehetővé, hogy a cukor bejusson az izomsejtekbe. Úgy tűnik, a gingerol inzulin szerű hatással rendelkezik.

Régóta ismert a gyömbér jótékony hatása szédülés, hányinger és hányás esetén.

Az Obstetrics and Gynecology szaklapban megjelent tanulmány szerint ezek a kedvező hatások terhesség alatt is megfigyelhetők. A kutatás során 675 terhes nő bevonásával vizsgálták a gyömbér hatását és megállapították, hogy mellékhatások nélkül képes csökkenteni a terhesség alatt jelentkező hányingert és hányást. Nagyon fontos, mert a szokványos B vitaminok gyakran hatástalanok!

Nem régiben került napvilágra a Georgia State University kutatóinak tanulmánya, melyben a gyömbér prosztatára gyakorolt hatását vizsgálták. A tesztek azt mutatták, hogy a gyömbér fontos szerepet játszik a prosztata egészségének fenntartásában.

Egy másik vizsgálat azt is megállapította (University of Miami), hogy a gyömbér hasonló hatással bír, mint a non-szteroid gyulladáscsökkentők. A vizsgálatban a gyömbér kivonat 40%-kal jobb hatást váltott ki, mint a placebo, miközben a non-szteroidok kellemetlen és veszélyes mellékhatásaival nem kell számolnunk (gyomorvérzés, lábdagadás, magas vérnyomás).
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Hajproblémák kezelése gyömbérrel
  2013-10-15 18:31:31, kedd
 
  A gyömbérre már régóta nagyon sokan a természet valódi csodájaként tekintenek. Amellett, hogy ízletes fűszer, rengeteg jótékony hatása is van. Különféle betegségek kezelésére használjuk a hányingertől a szívproblémákig. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy a gyömbér egyfajta ,,szívgyógyszerként" is használható és a hajápolásban is fontos szerepe lehet. Milyen esetekben ajánlatos gyömbért használni a hajápolásban?

Korpa
A gyömbér egy különleges fűszernövény, mely a hajápolásban is segítségünkre lehet.
A korpa az egyik legnehezebben kezelhető haj és fejbőr probléma. Annak ellenére, hogy sokféle korpaellenes termék kapható, sokszor ezek sem használnak, a probléma nem múlik és milliónyi férfit és nőt érintő mindennapi frusztrációvá válik. A gyömbér azonban megoldást jelenthet, ugyanis természetes antiszeptikus tulajdonságai vannak, és ezáltal megszüntetheti a korpát.

Otthon is könnyen elkészíthető a korpaellenes keverék gyömbérrel. Két evőkanál frissen őrölt gyömbért keverjen el három evőkanál szezámolajjal és egy kis citromlével. Ezt a keveréket masszírozza a fejbőrbe majd hagyd rajta 15-30 percig, végül mossa le. Ezt ismételje meg minimum heti háromszor, amíg el nem múlik a korpásodás.

Hajhullás
Az emberek, főként a férfiak, az idő előre haladtával egyre hajlamosabbá válnak a hajhullásra. Ez teljesen megváltoztathatja az adott személy kinézetét, ezért világszerte sokan költenek hajnövesztő szerekre és kezelésekre, változó eredménnyel. Ha azt szeretné, hogy a haja tényleg visszanőjön, használjon gyömbért, ugyanis ez stimulálja a fejbőr vérkeringését, ez a jobb vérkeringés pedig stimulálja a hajhagymákat és végül serkenti a hajnövekedést.

Gyömbér segítségével otthon is elkészíthető hajnövesztő szert keverhet. Vegyen egy evőkanál frissen őrölt gyömbért, keverje el egy evőkanál jojoba-olajjal és masszírozza ezt a keveréket körkörös mozdulatokkal a fejbőre, hogy ezzel még inkább serkentse a vérkeringést. 30 percig hagyja a fejbőrön, ezalatt melegséget kell éreznie, ez azt jelenti, hogy a keverék hatásos. Ezután mossa le, akár samponnal is, ha szükséges. Figyelem! Jó szer, de nem csodaszer!
Forrás:dr tihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A mosoly fizikailag is segít túljutni a stresszhelyzeten!
  2013-10-15 18:24:32, kedd
 
  A stressz napjaink egyik legkomolyabb problémája, aminek hatása alól kevesen tudják mentesíteni magukat. Életünket nem könnyű úgy alakítani, hogy mentesüljünk a stressz hatásaitól, ezért eszközöket kell keresnünk a stressz feloldására. Léteznek egyszerűbb és bonyolultabb technikák is, melyek segítségünkre lehetnek. A pozitív hozzáállás hatásairól már korában is hallottunk, s most egy új tanulmány más aspektusból közelíti meg a stresz feloldásának lehetőségét. Amerikai kutatók kísérleteikben úgy találták, hogy a mosolygás fizikailag is segíti, hogy túljussunk nehéz, stresszes helyzeteken.

A Psychological Science című szakfolyóiratban közzétett tanulmányba 169 önkéntest vontak be a Kansasi Egyetem kutatói. A kutatók különböző típusú arckifejezések hatását vizsgálták a résztvevők fizikai állapotára stresszel járó feladatok megoldásakor.

A semleges arckifejezésen túl az egyik típusú mosoly az úgynevezett standard, szokványos mosoly volt, amelynél csak a száj körüli izmok működnek, a másik pedig az őszinte vagy Duchenne-mosoly, amikor a szájat körülvevő izmokon túl a szem körüli izmok is működésbe lépnek. Korábbi kutatások megmutatták, hogy stresszhatás alatt vagy után segíthetnek a pozitív érzelmek, és hogy a mosolygás befolyásolhatja az érzelmeket. Kraft és Pressman azonban elsőként vizsgálta azt, hogy a mosolygás milyen hatással van a stresszen való túljutásra, a stressz feldolgozására.

A tesztre való felkészítéskor a résztvevők egy-egy csoportjának megtanították, hogy milyen a semleges arckifejezés, a normál mosoly és a valódi (Duchenne) mosoly. Az önkéntesek más csoportjainak azt tanították, hogy úgy tartsanak a szájukban evőpálcikát, hogy arcizmaik éppen ezeknek az arckifejezéseknek megfelelő módon húzódjanak össze.

A tesztek alatt olyan feladatokat kellett megoldaniuk a résztvevőknek, amelyek rövid időre óhatatlanul stresszel jártak. Eközben a kutatók mérték az önkéntesek szívritmusát és stresszének szintjét. Az értékeléskor kiderült, hogy a mosolygás valóban befolyásolja fizikai állapotunkat, még akkor is, ha nem szándékos, csak az arcizmaink húzódnak össze.

A leggyorsabban azok jutottak túl a feladat által kiváltott stressz hatásán, akiknek arcán közben Duchenne-mosoly volt, őket követték a normál mosolyúak, végül a semleges arckifejezésű tesztalanyok. Meglepő módon az evőpálcikát a szájukban tartó emberek közül is gyorsabban tértek magukhoz a stressz után azok, akik az utasítás szerint úgy tartották azt, hogy arcizmaik mosolyra húzódtak.

Mindez arra utal, hogy rövid stresszhatás alatt a mosoly segít csökkenteni a testben a stresszválasz intenzitását, függetlenül attól, hogy valójában érzünk-e közben boldogságot - idézte a tanulmányt a ScienceDaily című ismeretterjesztő portál (http://www.sciencedaily.com).
Forrás:arthuman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan előzheti meg a cukorbetegséget?
  2013-10-15 18:21:48, kedd
 
  Ha a cukorbetegséget megelőző tünetekkel diagnosztizált betegek hat hónap alatt megszabadultak testsúlyuk mintegy 10 százalékától, akkor látványosan csökkent a 2-es típusú diabétesz kockázata.

Az eredmények betegeknek és orvosoknak is megmutatták, hogyan befolyásolhatja a rövid távú életmódváltás az egészségi állapot hosszú távú alakulását - idézi a Science Daily a Journal of General Internal Medicine című tudományos lapban megjelent tanulmányt.

"Tudjuk jó ideje, hogy minél nagyobb a fogyás, annál kisebb a cukorbetegség kockázata. A felmérés után abban is biztosak lehetünk, hogy a súlyvesztés előnyös hatásait leginkább akkor érezheti a páciens, ha ez a diagnózistól számított első hat hónapban, azaz viszonylag rövid idő alatt történik" - magyarázta Nisa Maruthur, a Johns Hopkins Egyetem munkatársa, a kutatás vezetője.

A kutatók szerint a prediabétesz, azaz a cukorbetegség előtti tünetegyüttes felismerésekor meg lehet akadályozni, hogy a teljes, 2-es típusú cukorbetegség kialakuljon. A kezeletlen cukorbetegség, a diabétesz szem-, vese- és idegi károsodást, szívbetegséget okozhat.

A kutatás megállapította, amennyiben a páciens nem fogy eleget az első félévben, az orvos mérlegelheti, alkalmaz-e agresszívebb, gyógyszeres vércukorcsökkentő gyógymódot.

Maruthur és kollégái az Egyesült Államok legnagyobb diabéteszmegelőzési kutatásának az adatait elemezték. A kutatás során 1996 és 1999 között túlsúlyos, magas vércukorszinttel diagnosztizált betegeket vizsgáltak meg, majd átlag 3,2 évig követték életüket. A több mint háromezer önkéntest három csoportra osztották: egy részükön életmódváltással igyekeztek segíteni, egy másik csoport vércukorcsökkentő gyógyszert, a többiek placebót, azaz hatóanyag nélküli szert kaptak.

Maruthur kutatócsoportja a féléven belüli fogyás, a vércukorszint-csökkenés és a diabétesz kialakulásának az összefüggéseit kereste.

A prediabétesszel diagnosztizált betegek vércukorszintje magasabb az egészségesnél, de alacsonyabb annál, amit már 2-es típusú diabétesznek neveznek. Az adatok szerint tíz éven belül, kezelés nélkül jelentősen növekedett a kockázata annak, hogy cukorbetegek legyenek, az egészségkárosító hatások pedig már mutatkozni kezdtek.

"Az a jó hír, hogy a mi kutatásunk is kimutatta, a prediabétesz nem vezet elkerülhetetlenül 2-es típusú cukorbetegséghez, az életmódváltás pedig a normális szintre csökkentheti a vércukrot" - hangsúlyozta Maruthur.

A kutatásban résztvevők közül azok, akiknek életmódreformmal igyekeztek segíteni, étrendi útmutatást és heti 150 perc irányított testedzést kaptak, hat hónapon át személyes, ezután csoportos tanácsadáson vettek részt. A csoport azon tagjai, akik testsúlyuk legalább 10 százalékától megszabadultak, 85 százalékkal kisebb eséllyel lettek cukorbetegek három éven belül. Még a kisebb fogyás is kedvező hatású volt: akik súlyuk 5-7 százalékát adták le, 54 százalékkal csökkentették a három éven belül kialakuló cukorbetegség kockázatát.

Akik vércukorszint-csökkentő gyógyszert, metformint kaptak, ugyan nem fogytak, ám ha vércukruk lényegesen csökkent a hat hónap alatt, akkor a diabéteszkockázatuk is mérséklődött.

A legvalószínűbben azok előzhették meg a 2-es típusú cukorbetegséget, akik fogytak is és vércukorszintjük is normalizálódott. (Forrás:MTI illetve arthuman)
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Aki....
  2013-10-15 05:23:09, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Aki fecseg....
  2013-10-15 05:22:23, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
A kudarcaid után...
  2013-10-15 05:20:55, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Úgy légy...
  2013-10-15 05:20:08, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 646 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6714
  • e Hét: 23381
  • e Hónap: 54867
  • e Év: 259568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.