Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Kiselefánt és kiscica
  2013-10-25 21:02:39, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Kis fehérmajom gif
  2013-10-25 21:01:47, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Harcias teknős gif
  2013-10-25 21:01:05, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Fehér pici cica gif
  2013-10-25 21:00:10, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Szép pillangó gif
  2013-10-25 20:59:24, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Szitakötők gif
  2013-10-25 20:58:20, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Nagyon szeretlek gazdi gif
  2013-10-25 20:57:29, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Ételekben az orvosság cukorbetegség ellen
  2013-10-25 18:32:45, péntek
 
 


Cukorbetegként egyes esetekben nem kell mindig inzulinozni vagy táplálékkiegészítőt szedni. A diabétesz kezelése attól függ, hogy cukorbetegségünk I-es vagy II-es típusú, és milyen magas a vércukorszintünk. Egészséges táplálkozással és a természet különböző gyógyszereivel nagyon sokat tehetünk, hogy csökkentsük a vércukorszintet.

Ne mondjunk le a vitaminokról és ásványi anyagokról gyümölcsök és zöldségek formájában. A legjobb természetes szer cukorbetegség ellen, ha kerüljük a szénhidrátban és zsírban gazdag élelmiszereket. Tehát mondjunk le a sült krumpliról, zsíros húsról, süteményről és más hizlaló ételekről, és étrendünk sok friss és főtt zöldséget, halat és sovány húst, pl. szárnyast vagy marhát tartalmazzon. Olykor-olykor természetesen megehetünk egy darab csokoládét vagy süteményt, csak korlátozzuk ezek fogyasztását.

A gyümölcs egészséges, de nem mindegy, milyen gyümölcsöt eszünk. A körtét és a szilvát kerüljük, mivel ezeknek nagyon magas a cukortartalmuk. Alkalmasabb a savanykás alma, a fekete ribizli vagy az áfonya. Próbáljunk ki új gyümölcsfajtákat, amelyek sok vitamint és más fontos anyagokat tartalmaznak, melyek a vércukorszintet természetes módon képesek csökkenteni. A goji bogyó még kevésbé ismert, de a kertbarátok talán már ismerik ezt az egészséges finomságot, amely Kínából származik. A fahéj nemcsak egy finom karácsonyi fűszer, hanem pozitív hatással van az egészségre is, csökkenti a vércukorszintet. Javítja a cukorszállítást, a sejtek ismét érzékenyebbek lesznek az inzulinra, ami a fahéjat elsősorban a II-es típusú cukorbetegek számára teszi ajánlatossá.

Különféle növények rendelkeznek enyhe vércukorcsökkentő hatással, pl. a görögszéna. Próbáljuk meg ezeket felhasználni salátáink fűszerezésére. A hagyma és a fokhagyma ugyancsak képes némileg csökkenteni a vércukorszintet, akárcsak az Aloe vera és a fügekaktusz kivonata.
Forrás: gyógyszernélkül
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Természetes segítség hőhullámok ellen
  2013-10-25 18:27:17, péntek
 
  A nők mintegy egyharmadánál a változókorban komoly klimaxos panaszok lépnek fel. A fő tünetek hőhullámok, alvászavarok és depresszív hangulatok szoktak lenni. A hormonterápiát közben sokan kritikus szemmel nézik, mivel növeli a daganat és az epekő kialakulásának kockázatát. Mozgással, táplálkozással és relaxációs technikákkal azonban megelőzhetők vagy enyhíthetők a változókori panaszok.

Hetente kétszer halat

Mivel a dohányzó nők gyakrabban szenvednek hőhullámoktól, és ezek gyakrabban lépnek fel stressz hatása alatt, a dohányzásról való leszokás és a stresszkezelés célszerű intézkedések lehetnek a klimaxos panaszok ellen. Ehhez ajánlatos még hetente kétszer halat tartalmazó étkezést iktatni az étrendbe. Kísérleti tanulmányok a hőhullámok és a depresszív hangulatok javulását mutatták omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrend-kiegészítők szedése mellett.

Sport, jóga és Kneipp-kúra

Ajánlott a mozgás és a sport is: a fizikailag aktívabb nőknél ritkábban jelentkezik stressz, szorongás, depresszió, ingerlékenység, feledékenység, fejfájás és szexuális zavar. Tanulmányok szerint a jóga, a csikung és a tájcsi, valamint a relaxációval történő stresszoldás a klimaxos tünetek, illetve az alvásminőség javulásához vezetnek. A Kneipp-féle hidroterápiának is pozitív hatását tapasztalták.

Orbáncfű és közönséges rebarbara

Változókori panaszok ellen vitathatatlanul alkalmazhatók a növényi szerek is (fitoterápia). Bizonyítható hatással rendelkezik az enyhe és középsúlyos depressziónál alkalmazott orbáncfű, csak figyelembe kell venni a vérhígító hatását is. Ugyancsak hatékonynak bizonyult a közönséges rebarbara kivonata. A fitoösztrogének helyett inkább szerepeljen szójabab és tofu az étrendünkben, amelyek bőségesen tartalmaznak telítetlen zsírsavakat.

Káros mellékhatások nélkül

A természetgyógyászat és a komplementer gyógyászat előnye a változókori panaszok kezelésében: nem lépnek fel káros kölcsönhatások azokkal a gyógyszerekkel, amelyeket a páciensnek más betegségek miatt kell szednie.
Forrás:gyógyszernélkül
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Magas C vitamin tartalmú élelmiszerek
  2013-10-25 18:24:07, péntek
 
 


Az egészséges táplálkozáshoz hozzátartozik a magas C-vitamin-tartalmú élelmiszerek fogyasztása, és szerencsére ezt egyszerű teljesíteni, mert számos élelmiszer létezik, amely ebben a fontos tápanyagban gazdag.

A C-vitaminról

A C-vitamin egy vízben oldódó tápanyag, amely a sejtek és a csontozat karbantartásában, valamint a fertőzések leküzdésében vesz részt, javítja a koleszterinszintet, csökkenti a daganatos és szív-érrendszeri betegségek kockázatát. Az egyik legfigyelemreméltóbb tény azonban a C-vitaminról, hogy a szervezet nem képes tárolni, ezért az egészséges táplálkozás révén kell rendszeresen magunkhoz vennünk. A C-vitamint bőségesen tartalmazó élelem a legjobb módja, hogy a tápanyaggal kielégítően ellássuk szervezetünk szükségleteit.

Sok C-vitamint tartalmazó élelmiszerek

Sok gyümölcs és zöldség számít gazdag C-vitamin-forrásnak. Ilyen az édes piros paprika, a petrezselyem, a brokkoli, a karfiol, az eper, a mustárlevél, a papaya, a grapefruit, a kivi, a narancs, a dinnye, a káposzta, a paradicsom, a málna, a zeller, a spenót, az ananász, a mandarin, a zöldcitrom, az áfonya vagy a guava.

A gyümölcsök és zöldségek vitamintartalma sok tényezőtől függ, például az előállítás és a tárolás mikéntjétől, az adag nagyságától és attól, hogy mennyire érettek. Általában a megfelelően érett termékben van a legtöbb C-vitamin, de a gyümölcsök és zöldségek éretlenül is tartalmaznak valamennyit a tápanyagból.

További élelmiszerek, amelyek jó C-vitamin-források lehetnek: bazsalikom, cayenne-i bors, sárgarépa, fokhagyma, sárgabarack, édesburgonya, szilva, borsó, hagyma, oregánó, banán, alma, cékla, shiitake gomba, körte, szőlő, avokádó, mangó, retek.

Ilyen sokféle magas C-vitamin-tartalmú élelmiszerrel egyszerűen összeállítható egy ízletes, változatos étrend, amely a szervezet erre a tápanyagra vonatkozó szükségleteit kielégíti, de ezek az étkek más fontos vitaminok és ásványi anyagok egészséges forrásai is egyben.
Forrás: gyógyszernélkül
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 646 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7499
  • e Hét: 24166
  • e Hónap: 55652
  • e Év: 260353
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.