Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Otthoni gyógymódok szemviszketés ellen
  2014-03-11 14:21:46, kedd
 
  A szemek viszketése gyakori probléma, amely légszennyezett környezetekben és az allergiaszezonban felerősödik. Jobban szenvedhetnek tőle azok, akik sokszor érintik vagy dörzsölik meg a szemüket. Az egészségügyi szakértők azt javasolják, találjuk meg a szemviszketés okát, mielőtt elkezdjük kezelni.

A 10 leghatékonyabb otthoni gyógymód szemviszketés kezelésére:

Hidegvizes borogatás

Létezik néhány könnyen alkalmazható természetes módszer a szemviszketés azonnali enyhítésére.
A hideg borogatás legegyszerűbb módja, ha jéghideg vízbe mártunk egy tiszta ruhát, majd a szemekre helyezzük. Ismételjük napi több alkalommal! Kamillatea filtereket is használhatunk vizes ruha helyett.

 Tegyük a teafiltereket a hűtőbe félórára!
 Helyezzük a filtereket a szemekre legalább 10 percre!
 Ismételjük napi 3-4 alkalommal a gyorsabb gyógyulás érdekében!

Uborka

Az uborkában lévő irritáció ellenes hatóanyagok segítenek csökkenteni a szemviszketéssel járó gyulladást, duzzadást és irritációt.

 Alaposan mossunk meg egy uborkát és vágjuk vékony szeletekre! Tegyük a szeleteket a hűtőbe 15-20 percre, majd helyezzük a szemekre!
 Ismételjük naponta 4-5 alkalommal!

Rózsavíz

A rózsavizet többféleképpen is felhasználhatjuk szemviszketés kezelésére.

 Mossuk meg a szemünket rózsavízzel naponta legalább kétszer!
 Szemcseppként is alkalmazhatunk rózsavizet az azonnali megkönnyebbülésért. Cseppentsünk 4-5 cseppet belőle a gyulladt szembe!

Hideg tej

 Mártsunk hideg tejbe egy vattapamacsot és dörzsöljük be vele a szem környékét! Tejjel átitatott vattát a szemünkre is helyezhetünk borogatásszerűen.
 Ismételjük minden reggel és este!

Víz és só

A víz és a só mindig megtalálható a háztartásokban; ezek is nagy segítséget nyújthatnak a szemek viszketésének kezelésében.

 Készítsünk természetes szemöblítő folyadékot egy csésze desztillált vízből és egy teáskanál sóból! Forraljuk addig az oldatot, amíg a só teljesen fel nem oldódik!
 Hagyjuk kihűlni, majd mossunk vele szemet!

Zöld tea

 Készítsünk szemöblítő folyadékot két filter zöldteából és egy csésze desztillált vízből! Forraljuk fel, majd hagyjuk teljesen kihűlni!
 Napi kétszer mossunk szemet az oldattal, amíg a tünetek meg nem szűnnek!

Aloe vera

 Keverjünk össze aloe vera levet mézzel és bodzavirág teával!
 Mossunk vele szemet naponta legalább kétszer, amíg a tünetek meg nem szűnnek!

Nyers burgonya

 Vágjunk vékony szeletekre egy nyers burgonyát, majd pár percre tegyük a hűtőbe!
 Helyezzük a hideg szeleteket a szemekre legalább 30 percre!

Görögszéna

 Áztassunk görögszéna magokat vízbe 7-8 órán keresztül, majd készítsünk belőlük krémet!
 Kenjük be ezzel a szemeket, és hagyjuk száradni 20 percig! Hideg vízzel mossuk le!
 Alkalmazzuk naponta kétszer!



Zöldséglevek

Nyers zöldségekből készült levek, különösen a sárgarépa- és a spenótlé, hatékonyan gyógyítják a szem viszketését. A leveket külön-külön, vagy együtt is alkalmazhatjuk. Igyunk friss zöldségleveket naponta kétszer a tünetek enyhüléséig!

Ezek a természetes házi praktikák biztonságosak és nincsenek mellékhatásaik. Ha azonban a szemviszketés nem múlik el, forduljunk szemészhez!
Dr. Tihanyi László
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Az ésszerű táplálkozás alapelvei
  2014-03-11 13:04:29, kedd
 
 
Talán a táplálkozástudomány területe az a része a természetes gyógymódoknak, ahol napjainkban a legnagyobb káosz tapasztalható.

Különböző szakemberek sokan egymásnak teljesen ellentmondó nézeteket vallanak.
Csak néhányat említek:

1. a tej élet-erő-egészség — a tej okozza az allergiás tünetek nagy részét
2. fontos a fehérjedús táplálkozás (csak az állati fehérjék teljesértékűek) — az állati fehérjék tehetők felelőssé a degeneratív betegségek nagy többségéért
3. a cékla fontos a rák megelőzésében — a cékla nitrátforrás-mérgezi a szervezetet
Feltehetjük a kérdést: Kinek higgyek? Mi az igazság? Ki tudja ezt megmondani?
Az ember magának higgyen! (a szervezete, az egészségi állapota jelzi, mi a jó, mire van szükség)
Botorság lenne olyan étrendet megállapítani, ami minden embernek üdvös, hiszen MINDEN EMBER KÜLÖN SZEMÉLYISÉG, másra van szüksége.
Úgy is mondhatnánk, gyakran ami egyik ember számára nagyon jól emészthető táplálék, a másik számára lehet hogy korántsem
vagy éppen allergiát okoz!

Természetesen léteznek ÁLTALÁNOS IRÁNYELVEK.

Ezzel kapcsolatban egyre inkább az a gondolat ölt testet, hogy RADIKÁLISAN VÁLTOZTATNI KELL étkezési szokásainkon.
Magyarország egészségügyi mutatói csapnivalóan rosszak.
A vezető helyek egyikét foglaljuk el sok betegség tekintetében (daganatos betegségek, érrendszeri betegségek: érelmeszesedés, magas vérnyomás, szívinfarktus, szélütés, visszérgyulladás),
az allergia is egyre gyakoribb (és akkor még csak a legnagyobb problémát okozó betegségeket említettük).
Egyre több szakember fogalmazza meg a következő alapelveket:

-VISSZA a TERMÉSZET(ES)HEZ!
-kivonat-élelmiszerek (pl. fehér liszt, fehér cukor) helyett TELJES ÉRTÉKŰ TÁPLÁLÉKok (lehetőleg minél kevesebb finomítás, feldolgozás)
-kevesebb állati zsiradék, több növényi (telítetlen) zsírsav
-helyes ételtársítás
-fontosak az étkezés körülményei is (nyugodt körülmények, nem ‘gyors zabálás'-gyorsan ‘betömök'/'bedobok' valamit)
-alapos rágás (1 régi kínai közmondás: Ételedet idd meg, italodat rágd meg!)
-lehetőleg kerüljük a túl hideg és a túl meleg ételek fogyasztását
-az ételek elkészítésénél részesítsük előnyben azokat a módszereket, amelyek csak kis mértékben károsítják a tápanyagokat (párolás, saját lében főzés, kevés zsiradékkal sütés)
-fogyasszunk MINDEN NAP NYERS ételeket!
-RENDSZERES MÉREGTELENÍTÉS (böjt, léböjt, nyerskúra...)
-önmagunk, szervezetünk igényeinek megfigyelése

A modern civilizációban élő ember JÓL TÁPLÁLT ÉHEZŐ
(bár sokat eszik, mégsem jutnak be a szervezetébe a létfontosságú anyagok).

Sajnos termőtalajaink többsége az egyoldalú ipari termelés következtében tápanyagokban (főként vitaminok, ásványi anyagok) kizsigerelt, ezért sokszor szükség van táplálkozás-kiegészítők fogyasztására (különösen akkor igaz ez, ha valaki súlyosan beteg, és nem tud hozzájutni biológiailag értékes élelmiszerekhez!)

Néhány hasznos táplálkozáskiegészítő:

-(tengeri) alga (fontos ásványi anyagok, teljes értékű (!) növényi fehérje, vitaminok, ásványi anyagok-főként jód)
-búzacsíra és búzafű (vitamin- és ásványi anyag bomba, előemésztett tápanyagok)
-csalán: megszárítva fűszerként is használhatjuk (íze semleges, nem rontja az ételek ízét, sok értékes anyagot tartalmaz és olcsó is!)
-koenzim Q10: fokozza a szervezet energiahasznosítását, szíverősítő, koleszterincsökkentő, fogínyvédő
-lecitin: koleszterincsökkentő
-méhészeti termékek (méhkenyér,méhpempő, virágpor, propolisz-általános roborálás)
-Mannarax: csírázó gabonából készített lekvárszerű pép (erősítő, ásványi- anyag és vitaminbomba-magyar ‘találmány')
-Neurosan-por (segíti az tápanyagok hasznosulását)
-probiotikumok (bélflóra helyreállítása)
-sörélesztő: por, pehely, tabletta (bőrápoló, idegerősítő: sok B-vitamin (B-12 is!), ásványi anyagok)
-tojáshéjpor (Ca, D-vitamin: csonterősítés)
-gyógynövénytartalmú készítmények (szirup, tinktúra, tabletta, stb.)

Forrás: tanacsok.atw.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 164 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 530
  • e Hét: 6220
  • e Hónap: 12592
  • e Év: 63383
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.