Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Körtés pite, az ősz csodás íze!
  2014-09-10 21:30:00, szerda
 
  Ezt a sütit mindenki szereti, ínyenc finomság!

Mámorító íze van és hatalmas adag! De így is gyorsan elfogy :)
Hozzávalók a laphoz:
4 tojás
1 dl tejföl
0,5 dl tej
50 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg vaj
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg megtisztított körte
5 dkg cukor
Elkészítése:
A vajat a cukorral egy tálban összedolgozzuk. A tejfölt, a tojást, a tejet és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk, robotgéppel összedolgozzuk. Amikor már krémes állagúvá vált hozzáadjuk a lisztet is. A tésztát kivajazott tepsibe kanalazzuk. A megtisztított körtéket felszeleteljük és a tetejére halmozzuk, majd 25-30 percen át sütjük 180 fokon. Mikor kivesszük a sütőből megszórjuk a cukorral, így ráolvad a körtére és csodás ízűvé válik tőle.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Kókuszos vaníliakrémes csábítás sütés nélkül!
  2014-09-10 20:28:11, szerda
 
  Ennek a finomságnak képtelenség ellenállni :)

A kókusz rajongók ezt a csodás édességet ki kell próbálják! Fincsi és mutatós és még csak sütni sem kell!
Hozzávalók az alaphoz:
30 dkg vaníliás keksz
10 dkg vaj
2 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál tejszínhab
A krémhez:
2 tasak vaníliás pudingpor
7 evőkanál cukor
8 dl tej
4 evőkanál kókuszreszelék
A tetejére:
2 dl habtejszín
3 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük a vajjal, vaníliás cukorral és tejszínhabbal együtt, robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt tortaformába simítjuk. A pudingport elkeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és megfőzzük. Mikor elkészül egy kicsit hagyjuk hűlni, belekeverjük a kókuszreszeléket. A pudingot rásimítjuk a kekszes alapra. Közben felverjük a habot és hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Ha a puding már teljesen kihűlt, a tetejére halmozzuk a habot, nem szükséges elsimítani, egy kanállal ,,összeborzoljuk". Lehűtjük és már kínálhatjuk is.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Villámgyors stroganoff – Ízletes, szaftos, tésztaétel
  2014-09-10 20:26:27, szerda
 
  Egy nagyszerű étel, a vendégeid imádni fogják.

Hozzávalók:

60 dkg hátszín vékony csíkokra vágva
30 dkg csavart tészta
20 dkg gomba
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 pirospaprika
1 evőkanál paradicsompüré
2 teáskanál mustár
2 teáskanál Worchester szósz
200 ml főzőtejszín
petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben kifőzzük, leöblítjük és félretesszük.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk benne a felszeletelt húst.
A felaprított vöröshagymát a serpenyőben kevéske olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát,a zúzott fokhagymát, majd néhány percig pároljuk. Visszatesszük a serpenyőbe a húst, meghintjük pirospaprikával,
hozzáadjuk a paradicsompürét, a mustárt és a Worchester szószt.Összeforraljuk.
A lángot alacsonyabbra vesszük, és tovább főzzük.
Amikor a hús már majdnem teljesen puha, belekeverjük a tejszínt és addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
A húsos ragut a kifőtt tésztával, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sajtos-sonkás saláta, hidegen és melegen is fogyasztható cso
  2014-09-10 20:23:41, szerda
 
  Sajtos-sonkás saláta, hidegen és melegen is fogyasztható csodás étel! Ezt még a férfiak is szeretik :)

A megszokott főzelékek helyett készíthetsz mennyei ételt is borsóból és kukoricából. Ez a finomság mámorító és pillanatok alatt elkészíthető!
Hozzávalók:
20 dkg mirelit zöldborsó
20 dkg kukorica (konzerv)
20 dkg füstölt sonka
10 dkg ementáli
5 dkg parmezán
friss zöldpetrezselyem
1 teáskanálnyi fokhagymapor
só, bors
olaj
Elkészítése:
A sonkát felkockázzuk és kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát is, egy kevés vizet öntünk alá és fűszerezzük. Hagyjuk 4-5 percen át főni, majd szűrőkanállal kiszedjük és egy tálba tesszük. A sajtokat lereszeljük és hozzákeverjük amíg forró, így ráolvad, megszórjuk a felszeletelt petrezselyemzölddel és már fogyaszthatjuk is. Hidegen és melegen is csodás fincsiség!
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
6 életmentő zöld növényünk
  2014-09-10 08:23:01, szerda
 
  A zöld növények olyan természetes vegyületeket tartalmaznak, melyek segítenek megakadályozni, hogy az erekben lerakódások és elzsírosodások keletkezzenek, és csökkentik a gyulladások okozta szívrendellenességeket. Továbbá védik a szervezetet a szabadgyökök ellen is. A növények az egyik legjobb természetes nitrát-források, így javítják a vérkeringés működését is.


Nézzünk 6 zöld növényt, melyek igencsak jótékony hatással vannak egészségünkre.

Cékla levele

Bár az ősidőkben még felhasználták a cékla levelét is, jelenleg már csak a gumóját fogyasztjuk. Pedig a cékla levele igencsak gazdag rostokban, kalciumban, vasban, K-vitaminban. Kiváló antioxidánsokat tartalmaz, melyek sejtvédőként viselkednek, megakadályozzák a méreganyagok felhalmozódását. Csillapítja a gyulladást és csökkenti a szívbetegségek kockázatát, a cukorbetegség és más krónikus betegségeket is. Felhasználhatjuk zöldturmixba, vagy apróra vágva nyersen salátákhoz, de akár meg is párolhatjuk egy kis olívaolajon, fenyőmaggal tálalva.

Rukkola

A rukkola az egyik legmagasabb természetes nitrát tartalmú zöld növényünk, mely igen hatékonyan javítja a vérkeringést. Gazdag flavonoidokban és antioxidánsokban, így hatékonyan veszi fel a harcot a szívbetegségekkel és a rák bizonyos fajtáival. Mivel kicsit kesernyés íze van, jobban tesszük, ha zöldségsaláták alapjaként használjunk. Önmagában nem olyan élvezetes az íze.

Káposzta

Az összes zöld növényünk közül a káposzta tartja legjobban egyensúlyban a gyomorsavat, koleszterincsökkentő és védelmet nyújt a rák bizonyos fajtái ellen. Kiváló antioxidáns vegyületet tartalmaz. Legegyszerűbb és leghatékonyabb, ha nyersen fogyasztjuk, bizonyos salátakeverékek alapjaként.

Kínai kelkáposzta

Mivel sok benne a K-vitamin, nagy szerepet játszik a csontok egészségének megőrzésében. Magas rosttartalma miatt felgyorsítja az emésztést, így hatékony lehet fogyókúra esetén is. Csökkenti a kalóriabevitelt és normalizálja a gyomorműködést. A fehér részt használhatjuk levesekhez, a zöld leveleket pedig saláták készítéséhez.

Kelbimbó

Sok benne az A-és C-vitamin, és több kalciumot tartalmaz, mint a tej. Keverjük salátákhoz.

Vízitorma

A leghatékonyabb tápanyagokat tartalmazza a zöld ételeink közül, sok benne a K-vitamin, és számos rákellenes vegyület is fellelhető benne. Sok benne a kén, az A-vitamin és magas a természetes antibiotikum tartalma is. Fogyasszunk belőle minél többet: alaposan öblítsük le, és szórjuk szendvicseinkre, salátába, de keverhetjük zöldturmixba is.
filantropikum-oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Befolyásolhatjuk immunrendszerünket az akaratunkkal
  2014-09-10 08:20:24, szerda
 
  Képesek vagyunk-e tudatosan ellenőrizni az immunrendszerünket a jobb egészségünk érdekében?

A Wim Hot-féle módszer felhasználásával készített egyik tanulmány eredményei sejtetni engedik, hogy az ember képes megtanulni tudatosan irányítani az immunválaszait.

Wim Hot egy holland világcsúcstartó, aki hidegtűrő képessége révén vált világszerte híressé. A hideggel szemben tanúsított hihetetlen ellenálló képessége miatt gyakran nevezték ,,Jégembernek".

A holland Nijmegen-ben található, Radboud University Medical Centerben dolgozó Matthijs Kox vezetette tudósok tanulmányozták a módszerét, amely valamelyest hasonló a tibeti tumo technikához (a belső hő jógájához) és magába foglalja a harmadik szem meditációt, a légző gyakorlatokat és a hidegnek való kitettséget, s arra használták fel, hogy 12 önkéntest képezzenek ki a gyulladások kivédésére.

A tanulmány keretében 24 önkéntest - beleértve a Wim Hot módszerrel kiképzett 12 embert, valamint 12 olyat, akik nem estek át semmilyen tréningen - gyulladásos teszteknek vetettek alá, melyek során egy olyan baktérium törzzsel oltották be őket, amely influenzaszerű tüneteket idéz elő.

Végül azok az önkéntesek, akiket a Wim Hot módszerrel képeztek ki, egyre kevesebb influenzaszerű tünetről számoltak be, mint azok, aki nem vettek részt ilyen tréningen. Ezzel egyidejűleg a kiképzett önkéntesek kisebb mennyiségű gyulladásra utaló fehérjét és magasabb szintű interleukin-10-es (gyulladás gátló proteint) választottak ki.

,,Ez idáig mind a vegetatív idegrendszerre, mind az ösztönös immunrendszerre úgy tekintettek, mint amiket nem lehet szándékunk erejével befolyásolni. Jelen tanulmány bebizonyította, hogy egy rövidtávú kiképzési program során elsajátított gyakorlati technikák révén tényleg befolyásolhatjuk a szimpatikus idegrendszert és az immunrendszert az akaratunkkal." - írta a PNAS tudományos folyóirat, amelyben a tanulmányt publikálták.

Az ortodox neurobiológusok és az ortodox immunológusok továbbra is szkeptikusak. Ők úgy gondolják, hogy az ideg- és az immunrendszer közötti kölcsönhatásokról szóló tanulmány egy 'homályos terület'. Ez a tanulmány kitűnően mutatja ezt a kapcsolatot." - mondta Giuseppe Matarese, a Salernoi Egyetem immunológusa, aki nem vett részt a tanulmány elkészítésében.

Mindemellett, nem ez az egyetlen olyan tudományos tanulmány, amely bizonyítja, hogy az elme képes irányítani az immunrendszert. Főleg az ausztrál tudósok jutottak arra a következtetésre, hogy a tudat képes befolyásolni az allergiás reakciók intenzitását.

Egy kísérlet részeként számos egészséges önkéntes karjába hisztamint injekcióztak, vagyis egy olyan anyagot, amely fontos szerepet játszik számos allergiás reakcióban. A kísérletet úgy alakították ki, hogy a résztvevők azt higgyék, hogy a szert gumikézbe kapják, miközben a valódi injekciót az igazi karjukba adták.

A kísérletet követően az allergiás válaszok intenzitását megmérték az önkéntesek mindkét karjában és összevették egy olyan kontrollcsoportéval, amely tagjainak nem volt gumikéz illúziója. Végül a tudósok megállapították, hogy azok az önkéntesek, akik elhitték, hogy az injekciót a gumikézbe kapták, sokkal nagyobb hisztamin-hatást mutattak abban a karjukban, amit a hamis karral helyettesítettek.

,,Egy ilyen tanulmány különösen jelentős az immunrendszer vonatkozásában, mivel az immunrendszer elsődleges szerepe az, hogy meg tudja különböztetni saját magát mindenki mástól." - mondta Lorimer Moseley, a vizsgálat vezetője. - ,,Ezek a felismerések megerősítik azt az érvelést, miszerint az agy valamiféle ellenőrzést gyakorol a saját testrészei felett aszerint, hogy mennyire vagyunk azokkal kapcsolatban."

Mindkét tanulmány azt igazolja, hogy a tudat sokféleképpen képes befolyásolni az idegrendszert, ami pedig azt jelentheti, hogy a gondolataink, a meggyőződéseink és hangulataink befolyásolhatják testünk fizikai állapotát.

Ennek tudatában megtanulhatjuk irányítani a gondolkodásunkat, s ekképpen az immunrendszerünket és az egészségünket is. Összpontosítsunk az élet napos oldalára, képzeljük el magunkat boldogan és egészségesen, meditáljunk minden nap és hamarosan pozitív változásokat fogunk látni, nemcsak az egészségi állapotunkban, hanem az egész életünkben is.

Fordította: Száraz György

Forrás: boldognapot.hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
3-természetes-gyógymód-vesekő-ellen
  2014-09-10 08:15:05, szerda
 
  A vesék létfontosságú szerveink, hiszen hozzájárulnak ahhoz, hogy szervezetünk egészségesen működjön, azáltal, hogy megtisztítják a méreganyagoktól a vérünket is.

A normális vérkeringéshez és -nyomáshoz egészséges vesék szükségesek, melyhez elengedhetetlen a megfelelő anyagcsere és a kalcium, D-vitamin harmonikus felszívódása.

Az egészség fenntartása érdekében fontos, hogy a veséket méregtelenítsük, tehermentesítsük időnként. A következőkben néhány olcsó, természetes és könnyen elérhető méregtelenítési módszert ajánlunk.

1. SÁRGARÉPA ÉS UBORKALÉ

Naponta háromszor fogyaszthatjuk egy hónapig, majd tartsunk kéthónapos szünetet. Készítsünk egy pohár friss sárgarépalevet, egy pohár uborkalevet és egy csésze kukorica bajusz teát. Ez utóbbi elkészítéséhez tegyünk fel egy liter vizet forrni, majd vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni és tegyünk bele egy evőkanál szárított és aprított kukoricabajuszt, majd fedjük le az edényt és hagyjuk állni 20 percet. A kukoricabajuszt gyógynövényüzletekben be tudjuk szerezni vagy mi magunk is gyűjthetünk és száríthatunk kukoricáról leszedve. Ez egy nagyon aktív természetes vesetisztító, víz-és vesekőhajtó. Húgyúti fertőzések esetén is ajánlott.

2. DINNYELÉ CITROMMAL

A görögdinnyének nagyon nagy a víztartalma és sok olyan anyagot tartalmaz, melyek felelősek a méregtelenítésért és tisztításért. A citrom, akárcsak az összes citrusféle segít az erek rugalmasságának megőrzésében. C-vitamin tartalmának köszönhetően pedig segíti a sejtek és szövetek regenerálódását.

Jó tudni, ha túl nagy mennyiségben és rendszeresen fogyasztunk C-vitamin tartalmú ételeket, akkor még hozzásegíthetünk a vesekőképződéshez. Éppen ezért szükséges, hogy a megfelelő formában és mennyiségben juttassuk be a szervezetünkbe. A dinnye és citromlé keverékéből reggel éhgyomorra fogyasszunk el egy nagy pohárral két héten keresztül, majd tartsunk két hetes szünetet. Egy nagyobb szelet dinnyét tegyünk a turmixgépbe, majd keverjük el egy kanál citromlével. A dinnyében a magokat is hagyjuk benne, hiszen kiváló antioxidáns tulajdonsággal rendelkeznek.

3. TURMIX KERESZTESVIRÁGÚAKBÓL

A keresztesvirágúak, mint például a káposzta, brokkoli, karalábé, valóságos csodát jelentenek a vese tisztítása és egészségének megőrzése szempontjából. Egy nagy szelet vöröskáposztát, egy közepes szeletekre vágott zellergumót és egy negyed fekete retket turmixoljunk össze. A kapott levet a nap folyamán étkezések előtt fogyasszuk. Jó mindig frisset készíteni, hiszen az elkészítés után pár órával már veszít a tápanyagkészletéből a vegyes zöldséglé. Ne felejtsük el, ezt a levet lassan és ráérősen kell kortyolgatni.

FORRÁS: TWICE.HU
 
 
0 komment , kategória:  Isten patikája.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 141 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 416
  • e Hét: 9061
  • e Hónap: 15433
  • e Év: 66224
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.