Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Birsalmasajt, Birsalmakocsonya, Birsalmakocsonya
  2014-09-30 14:15:42, kedd
 
  Aki még csak nyersen kóstolta a birsalmát, nem éppen a kedvenc gyümölcsei között fogja számon tartani. Fanyar és savanykás íze miatt bármilyen formában készítjük el, bőven kell hozzá cukrot adni. Természetesen a cukor mennyiséget váltsuk ki valamilyen alternatív édesítőszerre.

Birsalmasajt
Az érett birsalmákat alaposan mossuk meg, vágjuk negyedekre, és forró vízben főzzük puhára (kuktában gyorsabb), majd a leszűrt gyümölcsöt törjük össze burgonyapüré állagúra. (A főzővizet ne öntsük ki, mert a zselé készítéséhez fel tudjuk használni.) Minden kilogramm tört gyümölcshöz kb.80 dkg nyírfacukrot keverünk (lehet kevesebb is) és további 10-15 percig kavargatjuk. Ha túl kevés ideig főzzük, fennáll a veszélye, hogy a készítmény idő előtt megpenészesedik a magas víztartalom miatt. Ízesíthetjük egy citrom vagy narancsa facsar levével, de akár gyömbérrel is.
Ízlés szerint keverhetünk bele diót, mandulát, mogyorót, pisztáciát, kesudiót vagy mazsolát. Öntsük például őzgerincformába, de bármilyen desszertes, bonbonos forma is alkalmas rá. Amikor megdermedt, borítsuk ki a formából és száraz, szobahőmérsékletű helyen, időnként forgatva szárítsuk néhány hétig. Fogyasztásig celofánba csomagolva tárolhatjuk.

Birsalmakocsonya
A gyümölcs héjából és magházából készül a kocsonya, mely pektin-tartalmának köszönhetően válik majd zseléssé. Ezeket az egyébként melléktermékeket annyi vízben kezdjük el főzni, amennyi ellepi. Amikor a lé pirosassá kezd válni, levesszük a tűzről, és szűrőben lecsepegtetjük. Amennyi deciliter lé csepegett le, annyi dkg nyírfacukrot keverjünk hozzá, két citrom kifacsart levét és kb.3 dkg agar-agart, és lassú tűzön főzzük tovább, amíg besűrűsödik. Tortaformába töltjük , esetleg kis tálkákba adagolhatjuk, de befőttes üvegbe is tölthetjük.

Birsalmapüré
Hozzávalók: 1 kg birsalma, 10 dkg nyírfacukor, ízlés szerint egy csipet fahéj, csillagánizs, vanília, szegfűszeg, szerecsendió.
A birsalmákat egyenként alufóliába csomagoljuk és puhára sütjük. Kis fogpiszkálóval szúrópróbát tehetünk. A puhára sült és lehűtött birsalmákat kicsomagolás után átpasszírozzuk és hozzáadjuk a nyírfacukrot, ízlés szerint fűszerezzük a fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, szerecsendióval. Néhány szem csillagánizst is dobhatunk hozzá. Folyamatos keverés mellett felforraljuk. Egy kilogramm birsalmából kb. 500 g illatos püré lesz. Kiforralt üvegekben, tartósítószer nélkül, hűtőben tárolva két hétig áll el.
Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Neked miért vérzik a fogínyed?
  2014-09-30 13:36:35, kedd
 
  Az ínyvérzés 10 leggyakoribb oka és természetes gyógymódjai


Gyakorta tapasztalható egy erőteljesebb fogmosás, egy száraz étel vagy kemény gyümölcs fogyasztása során vérezni kezd a fogíny. A fogínyvérzés egy gyakran előforduló tünet, amely mögött több olyan folyamat húzódhat meg, amelyek komoly odafigyelést igényelnek.


Sokak számára aggodalomra ad okot ezért mai bejegyzésünkben összefoglaljuk az ínyvérzések leggyakoribb okait és egy pár természetes gyógymódot, amelyek segítségedre lehetnek.

A fogínyvérzés 10 leggyakoribb oka:

1. Íny gyulladásos folyamatai

Az ínybetegségek képezik a vérzéses tünetek leggyakoribb okait. A betegség kezdetén az íny gyulladásos folyamata indul be. A gyulladt íny vörös, duzzadt, érzékeny. Fogmosás és étkezés során könnyebben sérül és vérzik. Ha a folyamat tovább halad, akkor parodontitisz alakul ki, amely kezelés nélkül a fogíny sorvadásához, a fogak lazulásához, elvesztéséhez vezet.

2. A nem megfelelő fogmosási technikák

A helytelen, durva, erőteljes fogmosás, illetve a durva szemcsés fogkrémek használata mechanikai úton sérti fel az íny épségét és vérzéshez valamint az íny visszahúzódásához vezet.

3. A fogkövek

Azon fogkövek, amelyek az íny közelében helyezkednek el folyamatos irritációnak teszik ki az íny felületét, amely gyulladáshoz és vérzéshez vezet.

4. A nem megfelelően elhelyezett tömések, fogszabályzók

A nem megfelelő felülettel rendelkező tömések, a sérült letört fogak, vagy a fogszabályzó eszközök kiugró éles felületei a mechanikai sérülések által tartják fenn az ínyvérzést hosszú időn keresztül.

5. Cigaretta

A cigaretta füstje egyrészt a hőhatás másrészt a káros vegyi hatás (gudron) által járul hozzá a vérzéses folyamatokhoz.

6. Hormonális változások

A terhesség során fellépő hormonális változások illetve a pubertáskor hormonális zavara szintén hozzájárul az íny gyulladásához és ezáltal a vérzéshez. A terhes nők esetén 3-6 havonta ajánlott fogorvosi ellenőrzés, míg a serdülőkorban lévő gyerekeknél 6 havonta.

7. Vitaminhiányok

A vitaminhiány az egész szervezetre kihat így az íny egészségi állapotát is befolyásolja. A K vitamin és a C-vitamin hiánya vérzéses tüneteket adhat.

8. Autoimmun betegségek

Az ínyvérzés mellet a szervezet többi része is érintett és komoly szakorvosi odafigyelést igényel.

9. Krónikusan használt gyógyszerek

Egyes gyógyszerek, mint a fogamzásgátlók, vérhígítók, vérnyomáscsökkentők és antidepresszánsok kémiai úton fejtik ki hatásukat és mellékhatásként vérzéses tünetek jelentkezhetnek.

10. Nem megfelelő bélflóra

A bél mikro flórájának a változása kihat a száj egészségére. Az egyensúlyvesztett bélflóra elősegíti a szájpenész kialakulását és a lepedékképződést, amely aztán kiváltja és fenntartja a vérzéses folyamatot.

Általános tennivalók

Megfelelő szájhigiénia
Rendszeres fogmosás, fogápolás. Fogselyem és természetes szájvíz használata napi rendszerességgel. A dohányzás kerülése. Rendszeres fogorvosi kontrollvizsgálat.

Szájöblögetés
Készíts otthon természetes olcsó szájvizet:

Egy kiskanál szárított kamilla, zsálya, áfonyalevél és medvehagyma keveréket tegyél a fövő vízbe és hagyd 5 percig, hogy elkészüljön az infúzió. Miután lehűtötted adj hozzá grapefruit mag kivonat cseppet. Ezzel öblögesd a beteg ínyt napi 3 alkalommal egy hónapig.

Akinek az anyagi lehetőségei megengedik, azok választhatják a NONI, ALOE VERA, vagy lucerna kivonatot is szájöblögetésre, azonban ezek ára lényegesen magasabb, mint az előző készítményé.

Belsőleg a következő termékek fogyasztása ajánlott:
Természetes C-vitamin kivonat napi 1ooo-2ooo mg. E vitamin 1oo mg napi 3 alkalommal. Szőlőmag kivonat napi 1-2 kiskanál vagy 1-2 kapszula napi 3 alkalommal.

Gyulladásos folyamat esetén jó eredmények érhetők el a gyulladáscsökkentő és antibiotikum hatású olajfalevél kivonattal.

A bélflóra egyensúlyának helyreállítása érdekében probiotikum termékek fogyasztása ajánlott.

Amennyiben a tünetek nem szűnnek meg pár hét alatt akkor, azt tanácsoljuk, hogy bármilyen gyógyszeres kezelés, speciális gyógyszertárban kapható szájvíz vagy fogkrém beszerzése előtt keressük fel fogorvosunkat, aki segít megtalálni a fogínyvérzés igazi okát és amennyiben szükséges szakszerű fogorvosi ellátásban részesít.

filantropikum-oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Méregtelenítsünk és karcsúsodjunk!
  2014-09-30 13:21:54, kedd
 
  Íme a 10 napos meleg vizes fogyókúra receptje

Ma már nők és férfiak egyaránt szeretnék jó formába hozni magukat, vannak, akik nagyon sok pénzt fizetnek azért, hogy elégedettek legyenek kinézetükkel. Most itt van egy egyszerű módszer, ami gyakorlatilag ingyen van, és amellett, hogy kilóktól szabadít meg, még a méreganyagok is kiürülnek testünkből.


Egy dologra lesz szükség: 10 napig tartó nagy akaraterőre. A vízről tudni kell, hogy nagyon fontos alkotóeleme az emberi szervezetnek, viszont egyáltalán nem tartalmaz kalóriát. A meleg vizes kúrát Ázsiában már ősidők óta alkalmazzák. A víz mellett még magas rosttartalmú élelmiszerekre lesz szükségünk, és indulhat is a kúra.

Reggelire

Felkelés után nyomban igyunk meg egy pohár langyos, enyhén meleg vizet. Ez beindítja a méregtelenítést, megszabadít az éjszaka felgyülemlett túl sok savtól, segíti a vesék munkáját. Beindítja a bélműködést, így a fogyás is megkezdődhet, ugyanis a rossz anyagcsere, a belek nem megfelelő működése megakadályozza, hogy megszabaduljunk a fölösleges kilóktól. Ezután jöhet a reggeli, teljes kiőrlésű gabonaféléből készült péksütemény, vagy energiaszelet, és egy pohár joghurt. A péksüteményben sok a rost, a joghurtban pedig a probiotikum.

A következő étkezésig két pohár meleg vizet kell elfogyasztani, ha kezdetben nem megy, akkor lehet kanalazni is, vagy esetleg szintén két pohár zöld teát igyunk meg, de csak végső esetben, ha semmiképp sem gurul le a meleg víz.

Ebédre

Ebédre jöhet egy roston sült halfilé, salátazöldségekkel, rizzsel, egy szelet, szintén roston sült marhahúst is el lehet fogyasztani, de itt is kellenek a zöldségek körítésnek. Ha szeretjük a leveseket, akkor egy zöldségkrémlevest, vagy csirkéből készült levest is elfogyaszthatunk, Fontos, hogy ne együnk semmilyen szénhidrátot, például kenyeret. Ebéd közbe ne igyunk ha lehet, utána viszont egy kisebb csésze meleg vizet le kell küldeni, amely megfelelően beindítja az emésztést. Vacsoráig is két pohár meleg vizet kell meginni.

Vacsorára

Miután megterítettünk, és az asztalra tettük a zöldségekből, gyümölcsökből álló salátát (zsírosat egyáltalán nem szabad enni), akkor előtte még meg kell inni egy pohárral a meleg vízből. Természetesen akkor érjük el a legjobb hatást, ha a vacsorát még 19 óra előtt fogyasztjuk el.

A kúra 10 napig tart és átlagban 2 kg-tól lehet megszabadulni. Ha valaki többet szeretne fogyni, akkor ezt a módszert 10 nap után is lehet folyatni. Jó, ha még legalább naponta fél órát sétálunk, kerékpározunk és kiiktatjuk étrendünkből a magas koleszterin- és cukortartalmú élelmiszereket.

filantropikum -oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 141 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 709
  • e Hét: 9354
  • e Hónap: 15726
  • e Év: 66517
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.