Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A halál kapujában
  2014-09-27 22:10:42, szombat
 
  Tereza odalépett a beteghez a garatban felgyülemlő nyák leszívásához, amikor Borika megállt mellette. Egyik kezét lágyan az asszony vállára tette, a másikkal sápadt arcát gyengén megsimogatta.

Régóta ismerték egymást, az asszony szüleinek valamikor Tereza apósa volt a háziorvosa. Ismerte a család történetét. Gábor, főmérnök volt egy nagy gyárban a gyárak megszüntetésekor fillérekért jutott drága gépekhez, így hamarosan virágzó vállalkozást tudott beindítani több alkalmazottal. Dolgozóit megválogatta a sorozatos gyárbezárások és a súlyos munkanélküliség bőséges munkaerő-kínálatot hozott létre a kisvárosban. Rövidesen a város legjobban menő vállalkozói között tartották számon
mini üzemét. A belvárosi öröklakásukból a felkapott
zöldövezetbe költöztek, szép nagy házat építettek.

Új barátok váltott a régieket.
Gábor felesége nehezen találta fel magát az új házban,
idegen emberek és más szokások között. Továbbra is szerényen szolgálta családját, anya és feleség szerepben érezte jól magát. Fontosak maradtak számára a közös vacsorák, a meghitt, hosszú családi beszélgetések. Szüleitől azt tanulta, bármennyire sok volt a munka a ház körül, a vacsoránál
mindig együtt ülték körül az asztalt. Szülei egyszerű kétkezi, szorgos emberek voltak. Büszkék voltak jól tanuló lányukra, Gábort is fiukként szeretetté a fiatal mérnököt. Örültek a fiatalok boldogságának.
A kis család első házassági évfordulójára megérkezett
Balázs, rá két évre megszületett Boglárka.
A kislány beteges volt, tavasztól őszig allergiás köhögések kínozták, szinte minden virág ellenségévé vált a gyermeknek.
Borika otthon maradt a kicsivel. Múltak az évek és a szerető gondoskodás egyik évben egészség gyümölcsöt termett, Boglárka kinőtte a betegségét. Az asszony akkor tért vissza a munka mezejére, amikor a gyerekek iskoláskorúak lettek. Addig vezette a könyvelést, még termelt a gyár.
Gábor az új helyzetben, sikeres vállalkozóként remekelt. Új barátaival egyre gyakrabban múlatták az időt, beszélgetésük közben röpködtek a milliók, egy idő után már minden
a pénzről szólt. A csendes asszony gyanakodva figyelte, amint egyik, másik szomszédasszonya teljes változáson megy keresztül. Mintha versenyeznének; szilikon mellek duzzadtak a váll nélküli ruhák alatt, nőttek a beépített hajtincsek, dúsultak a ragasztott szempillák. Vastagodtak a feltöltött ajkak a tetovált szájszélek alatt. Gábor pillantása egyre többször időzött valamelyik szépasszony kebelcsodáján. Borikát nemigen zavarta a helyzet, mert természetes feszes bőre, épp, hogy megereszkedett dús keble alig észrevehetően maradt el a műcsodák látványától. Feltételezte a férje is látja s biztosan csak a kíváncsiság tartja szemét a másikon.

Közeledett Borika születésnapja, szerető férje avval állt elő, megajándékozza asszonyát egy plasztikai műtét költségével. Az asszony először nagyot kacagott rajta, rossz viccnek vélte. Ahogy szembesült a ténnyel, szó sincs viccről, komolyan gondolja, döbbenten állt a férje előtt.
A bőkezű férj megijedt látva asszonya könny-fátyolos szemét és azon nyomban magyarázkodni kezdett. Előhozakodott egy régen titkolt vágyával, miszerint szeretne nyaralót venni a horvát tengerparton, jelenleg éppen van eladó Péterék szomszédságában és azt szerette volna, ha Borika is megváltozott külsővel jelenik meg a többi asszony között.
Felesége valóban megváltozott, de nem külsőleg, hanem a lelke tört akkor ott cserepekre.
Nem sokkal később eladták a balatoni házat és megvették a tengerparti álomnyaralót a hozzá illő hatszemélyes hajóval.

Evvel új életforma vette kezdetét a család életében, Gábor újdonsült barátaival bulizni járt, kaszinókban múlatta az időt. Borika pedig a gyerekekkel törődött, sütött, főzött, mosott, takarított. Szabad idejét egyetlen szenvedélyének, az olvasásnak szentelte. Néha elmentek hangversenyre a gyerekekkel, de a családfő már nem tartott velük, neki más szórakozás akadt.

Lassan eltávolodtak egymástól. Egyre kevesebbet beszélgettek. Borika nem igazán értette a sznobizmus nyelvét, sokszor azt sem tudta miről van szó. Sokáig próbálta menteni a házasságukat, sikertelenül. Amikor hazajöttek a nyaralásokból, már alig beszéltek egymással. A karácsony sem volt a régi, az ünnep másnapján Gábor Péterékkel síelni indult, az újévet is a hegyekben köszöntötték.
A házasságuk ekkor már romokban hevert csak a gyerekek miatt éltek még egymás mellett.
Gábor előző nap Péterrel a fővárosba indult nem közölte az okát, azt sem, hogy mikor ér haza. Így nem is gondolt semmi rosszra, amikor este észrevette a garázshoz vezető úton a sáros keréknyomokat. Gondolta, Gábor azért nincs otthon, mert visszament Péterékhez.
Boglárka elalvás előtt lement a garázsba az előzőnap ott felejtett teniszütőért. Amint kinyitotta az ajtót, megcsapta a járó motor kipufogógáz szaga. Kitárta az ajtót, majd a kocsi ajtajához ment. Azt hitte, elájul, amikor megpillantotta édesapját és egy ismeretlen, meztelen nőt félig eszméletlen állapotban, összegabalyodva. Azonnal felrohant a házba és zokogva anyjába kapaszkodva, mesélni kezdte mit látott lent a garázsba. Az anya lerohant, mire leért addigra a helyiség kiszellőzött. Azonnal hívta a mentőket. Egy motorponyvával letakarta a két meztelen testet. A mentősök két külön-kocsival mindkét embert elvitték lepedőbe burkolva.
A második szakaszba lépve, közel voltak a hatvan százalék COHb határhoz, ami valószínűleg maradandó agyi károsodást feltételezhet, az életükért küzdenek. Az Alkaligen infúzió és az *asszisztált lélegeztetés talán meghozza az eredményt.
Az ismeretlen nő egy közelben posztoló prostituált, szintén
két gyereket nevel egyedül. A bekötő út lejárójánál álldogál zsákmányra várva, alig pár száz méterre a luxus negyedtől. Úgy tudják két éve egy az óta bezárt gyár betanított munkása volt. Rendesen dolgozott és nevelte a gyerekeit. Mióta munkanélküli vált, tele van adóssággal, az egyik szomszédasszonya hívta fel a figyelmét a könny pénzszerzés lehetőségére. Evvel kerülte el a lakásuk elárverezését és így tudott enni adni a gyerekeinek.
Az osztályon egymástól pár méterre fekszenek a halál árnyékától.

Két sors. Egyiket a pénz sokasága, másikat a szükség tette tönkre. Áldozatai mind a ketten.
Senki nem tudja mi vár rájuk, ha ezt a tragédiát túlélik. Vajon hogyan lesz tovább...
Kinek mit tartogat a jövő?

* Asszisztált lélegeztetés = gépi lélegeztetés

Lélek Sándorné

Lélek Sándorné Ekpafat: A lélek hangja c. könyv nyomán (újra szerkesztve)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Istenmorzsák
  2014-09-27 22:06:08, szombat
 
 
"Jó dolog jónak lenni, nem azért, mert megköszönik,
hanem egyszerűen jó jónak lenni.
A kút, melynek vizét merik folyamatosan, újratelik,
él, életet ad, adja a vizét.
Az a kút, melynek nem merik vizét, lassan kiszárad.
Akkor van vize, ha ad.

Ha önmagunkat nem tudjuk szeretettel adni, meghalunk.
A kút vizét minél gyakrabban merik, annál többször feltelik,
a hajszálereken szivárogva a víz feltölti a kutat.
Amikor nem merik a vizet, akkor pangani kezd a kútban az élet,
a hajszálerek betömődnek, beomlanak, lassan már nem fog a víz vándorolni a mélyebb pont felé a föld alatt.
Az évek alatt a nap heve lassan kiszárítja a kútban levő vizet.
Ahonnan elköltözik az ember, ott meghal a kút, mert nem adhatja önmagát.

Nem kell félnünk, ha adunk.
Nem kell félnünk attól, hogy szeretünk, hogy jók vagyunk,
hogy áldozatokat hozunk egymásért.
Mink van, mit nem kaptunk?
Isten áldását oda árassza, ahonnan az tovább is csörgedezik.
Az ember nem arra született, hogy gyűjtőmedence legyen, és önmagáért éljen, hanem, hogy Isten áldása, kegyelme, jósága rajta keresztül áradva, folyjon tovább.

Szeress, és add magad, nagylelkűségeddel úgy sem tudod felülmúlni az Urat!
Arra születtünk, hogy mi is ajándékokká váljunk, ajándékot osszunk.

Minden, amid van, vagy a szereteted hordozója,
s akkor szárnyaddá válik, az égbe röpít.
Vagy meddő súly, bőrönd, amit hurcolsz, s önzéseddel,
minden lépésedet keservessé teszed, fáradtan ezért lihegsz.
Amit szeretetből odaajándékozol gyermekednek, társadnak, nemzetednek, az örökre a tied marad!'

Csaba testvér
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 141 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2415
  • e Hét: 8105
  • e Hónap: 14477
  • e Év: 65268
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.