Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Sissy a filmből váltóképek gif
  2015-08-23 20:38:40, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Sissy (Erzsébet királynő)  
Hürrem a Szulejmán sorozatból gif
  2015-08-23 20:37:11, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Gülnihál a Szulejmán sorozatból gif
  2015-08-23 20:35:40, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Az ősz hegedűse gif
  2015-08-23 20:34:26, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Ivókúrák szabályai - Milyen bántalmak esetén segíthet?
  2015-08-23 11:49:22, vasárnap
 
  A kúra általában 4-6 héten át tart, és napi 1-1,5 liter gyógyvíz elfogyasztását jelenti. A gyógyvizet étkezés előtt, apró kortyokban kell meginni, naponta 3 alkalommal. A megkezdett gyógyvizes palackot hűvös helyen kell tartani és két napon belül el kell fogyasztani. Kisebb mennyiségű fogyasztása hosszú távon is megengedett.

Nyelőcső, gyomor- és bélrendszeri megbetegedések, valamint epebetegség esetén használatos ivókúrák végezhetők Csevice, Mira, Salvus, Igmándi, vizekkel. Egyszeri hashajtásra 3 gramm szulfáttartalmú vizet javaslunk hidegen, mert a hideg víz gyorsabban átmegy a gyomor-bél traktuson. A szénsavas ásványvizek már a szájüregben ingerlik a nyálmirigyeket és éhgyomorra fogyasztva fokozzák a gyomorsav-termelődést. Az alkalikus (szódabikarbónás) vizek fogyasztása étkezés előtt csökkenti a gyomornedv-termelődést, ezáltal csökkentik az éhségérzetet.

Légzőszervi panaszok (pl. krónikus légcsőgyulladás) esetén használhatunk Salvus vizet porlasztott formában, vagy befújóval. Külföldön, főleg Olaszországban és Németországban rendkívül nagy hagyományai vannak a garat, gége és tüdőbetegségek ily módon történő kezelésének.

Húgyúti megbetegedéseknél, főleg vesekőképződés megelőzésében is érdemes megpróbálni a gyógyvizeket (a kő összetételétől függően pl. kálciumtartalmú kövek esetén, magnéziumtartalmú ásványvíz-kúra javasolt; urát, xantin és cisztein-kövek oldására nátrium-bikarbonát-tartalmú ásványvíz fogyasztása ajánlott.)

Ivókúrára alkalmazható ismertebb hazai gyógyvizeink:
Csevice (Parádi gyógyvíz): hidrogén-karbonát-, szulfát-, szulfid- és lítiumtartalmú szénsavas gyógyvíz. Ajánlott: savtúltengéssel járó gyomor- és bélbetegségek kezelésére, puffadás megszüntetésére, a légzőszervek idült gyulladásos megbetegedéseiben, vesekőképződés megelőzésére.

Mira: (glaubersós ásványvíz): 70-80% glaubersót tartalmaz, mely világviszonylatban is egyedülállónak tekinthető. Gyógyhatása hasonló a Hunyadi János keserűvízéhez. Javasolt epekiválasztási, epeürülési panaszok, székrekedés kezelésére és újabb vizsgálatok szerint előnyös fogyókúra segítésére és az emelkedett vérzsír (triglicerid) csökkentésére is.

Ferenc József és Hunyadi János keserűvíz: A keserűvizek nátrium- és magnézim-szulfát-tartalmuk miatt hashajtó hatásúak. Előnyösen alkalmazhatók székrekedés, aranyér, epe- és májbetegségek kezelésére, fogyókúrák segítésére.

Salvus-víz (alkáli hidrogén-karbonátos víz): összetétel: kálium, nátrium, hidrogén-karbonát, szulfát. Ajánlott gyomor- és nyombélfekély kezelésére, gyomorsav-túltengés, cukorbetegség kiegészítő kezelésére, refluxbetegség (gyomorsav-túltengés) okozta panaszok enyhítésére és felső légúti megbetegedések kezelésére.

Jódaqua: összetétel: alkáli halogén, jodid, metabórsav, metakovasav és nátrium. Ajánlott jódhiányos területeken, golyva, illetve terhességi golyva megelőzésére.
Forrás :webbeteg / Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Iszapkezelések
  2015-08-23 11:33:49, vasárnap
 
  Az iszapkezelések történhetnek szerves vagy szervetlen iszappal, egész testet érintő, vagy részleges módon. A szerves iszapok esetén nem csupán a hőhatással és az iszap súlyából eredő hatással lehet számolni, hanem kémiai hatással is - a bőrön át felszívódó anyagok szervezetre gyakorolt hatásával.

A hagyományos iszappakolás 42 oC-os iszappal történik, és a kezelés során az egész testet befedik. Ennek hatására kifejezett értágulat jön létre, mely anyagcsere-fokozó és fájdalomcsillapító hatással jár együtt. A meleg hatására az izmok ellazulnak, ezért a gyógymasszázs is hatásosabb lehet iszapfürdő után.

ízületi izzadmányok felszívódása fokozódik. Kezelhetünk egy-egy testrészt (pl. derekat, térdet, csípőt) is iszapkezeléssel. A részleges iszappakolások hatását gyógyszerek vagy gyógynövények hozzáadásával is lehet tovább fokozni. A szervetlen iszapkezelések egyik fajtája a parafangó-kezelés, melyet iszap és paraffin keverékével, általában gerinc-, vagy ízületi végtagfájdalmak esetén végeznek.
Iszapfürdő nem alkalmazható visszeresség és heveny gyulladásos megbetegedések esetén.

HAZÁNKBAN AZ ALÁBBI HELYEKEN TALÁLHATÓK TERMÉSZETES GYÓGYISZAPOK: Alsópáhok (Zala megye) - természetes tőzeg gyógyiszap
Hajdúszoboszló (Hajdú-Bihar megye) - a városi gyógyfürdő iszapja
Hévíz (Zala megye) - Hévízi tó iszapja
Makó (Csongrád megye) - marosi iszap
Tiszasüly (Jász-Nagykun-Szolnok megye) - kolopi iszap
Forrás :webbeteg / Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
5 dolog, amit önkéntelenül üzensz a testeddel
  2015-08-23 11:05:47, vasárnap
 
  Lehet, hogy a testbeszéded többet árul el rólad, mint szeretnéd.

1. ,,Aha, felismertelek." (Vagy nem.)
A villámgyorsan felfelé vándorló, majd vissza is süllyedő szemöldök a felismerés egyetemes jele. Tudatosan is használható, mégpedig köszönés mellé, de általában önkéntelenül történik. Ennek csak annyi a hátránya, hogy elmaradás esetén a másik fél érezni fogja: ő maga vagy az általa említett dolog mégsem ismerős a számodra.

2. ,,Vonzónak akarok tűnni."
Kutatások bizonyítják, hogy az egyébként is vonzó nők még csábítóbbak, amikor nagyobb a pupillájuk. A tény már évezredek óta ismert, hiszen az ókori egyiptomiak elég messzire mentek a kiaknázásáért: a hölgyek mérgező növénykivonatot cseppentetek a szemükbe, hogy szexisebbnek látszódjanak.

3. ,,Bölcs vagyok."
Ha beszélgetés közben tudtodon kívül felfelé fordítod a két tenyered, és a külső élük mentén összeérinted őket, mintha vizet akarnál merni velük, azt üzened: az egész téma itt van a kezemben. Külső szemlélők tehát a bölcsesség jeleként élik meg.

4. ,,Ennek (nem) szívből örülök."
Guillaume Duchenne francia ideggyógyász kétféle mosolyt különböztetett meg egymástól: azt, amelyik őszinte, tehát a szemeket is magában foglalja, és azt, amelyik mesterkélt, tehát csak a szájat érinti. Előbbinek a csalhatatlan jele, hogy ráncocskák jelennek meg a szem alatt.

5. ,,Fontos nekem, amiről beszélek."
Ha beszéd közben lazán ökölbe szorítod a kezedet, és a hüvelykujjad felül kint marad, azzal a lehető legpozitívabb hangsúlyt adod a mondandódnak. Bill Clinton például szinte a védjegyévé tette ezt a mozdulatot, utánanézhetsz a YouTube-on.
Forrás: http://www.joy.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Kiscica és a teknős
  2015-08-23 11:00:27, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Mókusmajmok és a capybara
  2015-08-23 10:10:51, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 206 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1081
  • e Hét: 25972
  • e Hónap: 57458
  • e Év: 262159
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.