Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Kékestető : Medical Hotel- inkább mocskos Hotel
  2016-11-04 19:59:01, péntek
 
  Ha légzőszervi betegséged van - felejtsd el, mert a 157-es szobában több port nyelsz , mint egy nagyvárosban.
De ha tesztelni szeretnéd az immunrendszeredet, kreativitásod akkor egy próbát megér.
Ehhez javaslok néhány ötletet:

A foglalás gyors korrekt interneten keresztül is lehet.
- Ha a 157-es szobába belépsz óvatosan ....ki a szőnyegeket mert azonkívül, hogy nagyon poros ismeretlen eredetű hajszálakat, vagy egyéb szőrzetet látsz rajta csomókban is. Igen jót tesz neki az erkélyen a köd és a pára, megduzzadnak a szőnyeg szálai és nem lesz olyan poros - bár ha felszeded a szőnyeget a papucsod alatt recseg a törmelék és a kosz. ( a szőnyegeket nyugodtan hagyd kint az erkélyen - hiszen ezzel az alapvető gond nem oldódik meg )

- Célszerű áttörölni azokat a bútorokat amit használsz: ágy támlája, székek,asztal, éjjeliszekrény,stb..
Ime az eredmény:








- De sebaj ha segítséget kérsz a második emeleti szobalánytól - akinek ehhez a szinthez ugyan nincs köze- ebédjét is otthagyva azonnal a segítségedre siet.( Utólag is köszönetem érte )
- A padlón szabad szemmel is látványos por így eltűnik, de kérlek ne nagyon rendezd át a szobát mert az ágyakról elszabadulnak a porcicák - igaz ezek nem karmolnak de felmosás után még ilyenek vannak tömegével :




- Ha a székeken gyanús foltokat látsz- ne ijedj meg szép tiszta törölközőket adnak- ezekkel letakarhatod.

- Ne hidd el, ha felhívod őket előre , hogy van -e fűtés október elején - mert azt mondják van. Ez csak részben igaz- mert este 9-re jéghidegek a radiátorok és kerek 9 Celsius fok van a szobában - célszerű kinyitni a szoba bejáratát - mert a folyóson sokkal melegebb van. Továbbá ha Te is túrázásra készülsz biztos viszel magaddal egy rezsót meleg tea készítésére - ez most nagyon jól jön melegítésre - és a magaddal vitt polár és termotakarókkal már ki lehet bírni. Úgy halottam a rutinosak hősugárzót is visznek magukkal.

- A fürdőszobából domestos- szal eltávolítottam a penészt - de a lerakódott vízkő oldása rád vár a zuhanytálcán:-)
Sorolhatnám még az egyéb felháborító dolgokat - de fontos tudni, hogy a második emeleten szépen takarított szobák és korrekt berendezés is van ( ezzel reklámozzák magukat ). Igaz, hogy éppen alig voltak a szállóban ( 5-7 ember a három emeleten ) akkor is ezeket az első emeleti régi,( műszakilag nagyon lepukkant ( folyamatosan öblítő WC, széteső szék, rozzant bejárati ajtó stb...) mocskos szobákat kell kiadniuk szabályuk szerint.
Vajon hogyan lehet bejutni egy rendezett szobába ? Főleg azért érdekes mert az árak ugyanazok - jelenleg 15 800 Ft / nap kétszemélyes szobára - reggelivel (+ idegenforgalmi adó + parkolási díj )

Apró sztori : azt elhatároztuk , hogy ebből a koszfészekből elég volt -sajnos most jelenleg nincs más szálláslehetőség Kékestetőn, gyorsan körbe jártuk a környező falvakat kocsival - hátha találunk rendes szállást. Vannak is olcsóbbak szebbek és főleg tiszták. Az egyik helyen - nagyon jó egyéb szolgáltatások mellett is nagyon szép rendezett szobákkal - meglepően alacsony árat hallva érdeklődve kérdeztem meg : Nekem kell takarítani ?
A válasz kérdés volt : Kékestetőről jött ?


Az igazsághoz tartozik, hogy a bejáratnál portások korrektül gyorsan intézkednek kocsi ügyben,
Az étteremben a felszolgálók nagyon barátságosak és a második emeleti szobalányok is igyekeznek segíteni a felmerülő problémák megoldásában- akkor is ha nem az ő feladatuk.

Szóval nem tudom miért "medical" szálló- mert szerintem itt csak beteg lehet az ember. Lehet, hogy kevés a beteg a szanatóriumban - és így próbálják a létszámot növelni?
A legeldugottabb úgynevezett kulcsosházakban is nagyobb a tisztaság !


Visszasírjuk Kányai uram fogadóját - ami tényleg retró - de mindig tiszta volt és Kányai uramnál jobb fogadóst nem is tudtunk elképzelni- nagyon várjuk hátha újra megnyitják. Hosszú- hosszú évek óta voltunk ott vendégek - és minden évben többször is visszajártunk.
 
 
0 komment , kategória:  Kirándulások üdülések   
Vérszegénység ellen : cékla , brokkoli, zab... stb
  2016-11-04 16:37:48, péntek
 
 


Vérszegénység és vashiány természetes kezelése

Az erős, elhúzódó, illetve gyakori menstruációs vérzés vérszegénységhez vezethet.
Ilyenkor amellett, hogy a természetes progeszteronnal segítünk a kiváltó ok megszüntetésében, gondolnunk kell a folyamatos vaspótlásra is.

A vas jelentősége
Vas nélkül nincs oxigénfelvétel a tüdőben, megakad az oxigénszállítás a szervezetben és az oxidáció a sejtekben. A vashiányos állapot fellépésekor ezért jelennek meg olyan tünetek, mint fáradékonyság, gyengeség, aluszékonyság, fejfájás, levertség, szívtáji fájdalom, gyomor és bélpanaszok.

Hogyan tudunk természetes módon segíteni?
Vérszegénység esetén nemcsak vasnak, hanem B4-, B7, B9-, B12-vitaminoknak, réznek, kobaltnak, és molibdénnek kell bejutni a szervezetbe. A vas felszívódásához C- és E-vitamin jelenlétére van szükség. A vérben a rézhez kapcsolódik (rezet tartalmaznak a csírázó gabonafélék és hüvelyesek, tengeri alga, stb.), vele kombinálódik. A B-vitaminokat kíséri, lehetővé teszi anyagcseréjüket ( B-vitaminok a vasat tartalmazó táplálékaink nagy részében is megtalálhatók - lásd csírázó magvak, teljes gabonák, paraj).

Mivel tehát önmagában a vas nem tud beépülni, ezért nem javasolt olyan készítmény, ami csak vasat tartalmaz. Mindig olyan ételt vagy készítményt válasszunk, mely biztosítja a vas beépülését a szervezetünkbe.

Válasszunk minél gyakrabban magas vastartalmú ételeket!
-tojássárgája
-zab(pehely), teljes gabonák és teljes kiőrlésű lisztek, főleg a köles és az amarant magas vastartalmú
-hüvelyesek: bab, borsófélék, kidney-bab, (szójabab) lencse, spárga,
-összes sötét színű zöldségfélék, mint a paraj vagy spenót, sóska, petrezselyemzöld nyersen, mángold, brokkoli,
-nyers cékla, szárított vargánya, fokhagyma
-mák, mogyoró, dió, napraforgómag, pisztácia, tökmag, szezámmag, földimogyoró, mandula, valódi cukormentes és nem instant kakaópor,
-sárgabarack, feketeribizli, áfonya, egres, szeder ,aszalt gyümölcsök (főleg szilva és sárgabarack, datolya ill. füge, szőlő azaz sötét mazsola stb.)
-sötét színű mézek (vegyes virágméz, gesztenyeméz)
-osztriga, kagyló, sertésmáj, marhamáj, szív, vese, vörös húsok, máj, vér
-vörösbor, vörös szőlőlé és a vörös bogyós gyümölcslevek, Roiboss tea


Ezeket az élelmiszereket naponta építsük be táplálkozásunkba, hogy feltöltsük a vaskészletünket! Ám a megfelelő hasznosulás érdekében figyeljünk oda még egy fontos részletre:

A vas és a C-vitamin kapcsolata
Kutatásokkal bizonyított, hogy a növényi élelmiszerekből származó vas felszívódását hétszeresére lehet emelni a C-vitamin egyidejű fogyasztásával.

Ezért javasolt az étkezésekhez hígított narancslé, vörös szőlőlé, vagy vörös bogyós gyümölcslé fogyasztása. Együk a gabonakását gyümölccsel, kivit a müzlihez, egy pohár narancslevet a köleskásához, egy evőkanál homoktövislevet a salátába vagy a müzlibe! Szeleteljünk paprikát a salátánkba, vagy barna rizsből készült ételünkbe! Díszítsük a zabpelyhes müzlit kivi-karikákkal! Fogyasszunk cékla-almalé keveréket, mely nem csak a megemelkedett vas, hanem plusz kalcium szükségletet is pótol! Kínáljunk desszertnek citrusféléket, fekete ribiszkét, vagy epret!

Léteznek olyan vasban gazdag élelmiszerek is, melyek egyidejűleg sok C-vitamint is tartalmaznak, úgy mint a brokkoli és csírája a cékla és a vörös szőlőlé.

Kerüljük a vasfelszívódást akadályozó anyagokat!
-a rebarbarában és a spenótban magasan előforduló oxálsavat. Emiatt a spenótot valójában csak korlátozott mértékben lehet a vastartalmú élelmiszerek közé sorolni, noha évtizedeken keresztül gyermekek generációit győzködték a fogyasztásáról.
-a finomított élelmiszereket, és az instant és félkész ételeket, valamint a szénsavat és a cukrot
-a tojásban és a búzalisztben vannak olyan hatóanyagok (foszfoproteinek és fitátok), amelyek csökkentik a vas hasznosulását a szervezetben, ezért ezekből érdemes kevesebbet fogyasztani (javaslom a tönkölyt).
-a vas felszívódását akadályozó fekete teát (tein) és a fekete kávét, a tejben található kálcium is kedvezőtlenül hatnak a vasfelszívódásra. Ezért ne igyunk teát és tejet az étkezésekhez!
-a szervetlen vaskészítményeket, mert azok szedése gátolja az E-vitamin hasznosulását a szervezetben egyéb mellékhatásai mellett


Keressük a természetes vasforrást!
A szintetikus vagy mono (vastabletták) formában bejutó vasnak csak maximum 2-8 %-a hasznosul a szervezetben, a többi viszont feldolgozatlanul terheli le a vesét, vagy lerakódik az izületekbe és egyéb szövetekbe és székrekedést okozhat.

A szervetlen vas szedése gátolja az E-vitamin hasznosulását is a szervezetben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Vérszegénység ellen : cékla
  2016-11-04 16:37:46, péntek
 
 



Fáradtnak és gyengének érzi magát? A tünetei mögött a vashiány bújik meg? Válassza a természetes megoldást a vérszegénység legyőzésére!

A vashiányos anémia, vagyis vérszegénység gyakori probléma manapság. Ha Önt nem régiben ezzel a betegséggel diagnosztizálták és természetes gyógymódot keres, akkor a jó minőségű és természetes alapanyagú étrend-kiegészítők mellett kiváló választás lehet a cékla.

A cékla ugyanis gazdag természetes vasforrás. Egy csésze szeletelt cékla 1,1 mg vasat tartalmaz, ami az ajánlott napi vasbevitel 6%-a. Ebből persze világosan látszik, hogy magát a problémát csupán cékla fogyasztással rendkívül nehéz lenne megoldani, de mindenképpen ajánlott a mindennapos cékla fogyasztás. Ráadásul amellett, hogy a cékla nagyon egészséges, rendkívül finom is, kiválóan fogyasztható savanyúságként, önmagában vagy ivólé formájában.

Nem véletlen az sem, hogy a jó minőségű, természetes alapanyagú vaskészítmények mind tartalmaznak cékla kivonatot.

Az IOSR Journal of Nursing szaklapban megjelent tanulmány szerint azoknál a vashiányos vérszegénységben szenvedő alanyoknál, akik 20 napon keresztül fogyasztottak céklalevet, emelkedés volt megfigyelhető a vér hemoglobin szintjében.

Céklát tartalmazó természetes készítmény: Blood Builder ("vérépítő")
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Fogyás lúgosítással
  2016-11-04 14:34:57, péntek
 
 



A diéta szerint a húsfélék, gabonák, finomított cukrok, koffein, és a feldolgozott élelmiszerek elsavasítják a szervezet sejtjeit.

A savas állapot folyamán könnyebben alakulnak ki a szervezetben krónikus betegségek, és könnyedén is hízik meg tőle. A diétát támogató Wolfe Klinika honlapja szerint a savas környezet elvonja a szükséges ásványi anyagokat a létfontosságú szervektől.

Bár kevés klinikai kutatás végeztek a lúgosító diéta pozitívumait kutatva, azt ki lehet jelenteni, hogy előnyére válik a feldolgozatlan ételek fogyasztásának előírása. Amennyiben kipróbálná a diétát, azt tartsa észben és gondolja végig, hogy néhány egészséges ételt sem fogyaszthat, mint a babfélék, hüvelyesek, és az esszenciális zsírsavak.

A diéta, melyet lúghamu vagy lúgos-savas diétaként is ismernek azon az elven alapszik, hogy amennyiben lúgosító hatású ételeket fogyaszt, nem csak a felesleges kilóktól fog megszabadulni, de egészségi állapotát is javíthatja.
Amennyiben kipróbálná a diétát, az alábbi általános szabályokat kövesse:

Ételek, amelyeket fogyaszthat:
Növelje zöldség és gyümölcs fogyasztását legalább napi kilenc adagnyira. Leginkább gyökeres és gumós zöldségeket válasszon, mint a répafélék vagy a cékla. Gyümölcsvásárláskor nagyjából bármit választhat, a legjobb, ha avokádót, paradicsomot, grépfrútot, lime-ot, kókuszt, és banánt eszik. Teljes kiőrlésű termékeket is egyen, de kerülje a gabonaféléket, helyette inkább quinoa-t, kölest, és hajdinát fogyasszon.

A legtöbb magféle és a tofu is megengedett az étrendben, csakúgy, mint néhány lúgosító hatású hüvelyes, mint a nagyhüvelyű holdbab és a lencse. Olajak kiválasztásakor az olívát, a lenolajat, a szezámolajat, a tökmagolajat, és a kókuszolajat részesítse előnyben.

Ételek, amiket kerüljön:
A húsfélék savtartalma igen magas, ezért kis mennyiséget fogyasszon belőle, vagy lehetőleg semennyit sem. Amennyiben ragaszkodik a húsfélékhez, inkább halat és bárányt egyen marhahús vagy csirke helyett. A tejtermékek és a tojás is savasító hatásúak, ezért kerülje őket. Ugyanez igaz az előre elkészített és feldolgozott ételekre, a finomított cukrokra, és a rágcsálnivalókra. Ha ténylegesen komolyan szeretné venni a diétát, az alkoholt és a koffeint is hagyja el.

PH tesztelés:
Ha szeretné eldönteni, teste savas vagy lúgos állapotban van-e, otthon is meg tudja mérni nyál- vagy vizeletminta és pH mérő szalag segítségével. Akármelyik mérést is választja, reggelente mérje az eredményeket, a megfelelő átlagérték kiszámítása érdekében 7-10 napig. Az átlagérték kiszámítása után vesse össze az eredményt a pH táblázattal és ennek megfelelően változtasson étkezési szokásain.

Összefoglalva:
Összességében a diéta a teljesértékű, feldolgozatlan ételek fogyasztását írja elő, amelyhez kicsit nehéz lehet hozzászokni. Csakúgy, mint az összes diétával, először is nézzen utána, majd döntse el, megfelelő-e az ön számára
Forrás : [link]https://drtihanyi.com/egeszseges-eletmod/lugositas/fogyjon-lugositassal?fsc =4/link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Fehér leopárdkölyök
  2016-11-04 14:21:56, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Jaguárkölyök
  2016-11-04 14:20:46, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Kiscica
  2016-11-04 14:19:50, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Süni
  2016-11-04 14:18:55, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Gepárdkölyök
  2016-11-04 12:07:36, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Kisoroszán
  2016-11-04 12:06:24, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 200 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2097
  • e Hét: 18764
  • e Hónap: 50250
  • e Év: 254951
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.