Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A kádári suttyom-terror mai napság is folytatódik
  2016-12-01 08:31:45, csütörtök
 
  Már megint elromlott a kapucsöngőm!
*
Nem lenne érdekes, mert Murphy szerint is, ,,ami elromolhat, az el is romlik"!
Csakhogy, az én csöngőm az kb. egy hétig tart, mert utána vagy:
1.) átkódolja valaki, és amikor megnyomja a csöngő gombomat, annál fog szólni, aki átkódolta. Már ezzel sem törődnék, ha nálam is szólna! De nálam nem szól!
2.) Vagy pillanatragasztót folyat valaki a nyomógombba úgy, hogy azt soha többé ne lehessen megnyomni!
*
Úgy jártam a közelmúltban, hogy egy hétig várnom kellett a csomagküldőt, mert első alkalommal hiába csöngetett... Senki nem hallotta?
Viszont találtam a postaládában egy cédulát, hogy nem talált a megadott címen és hívjam vissza a cédulán lévő QR kód segítségével. Ezt sajnos nem tudtam megtenni. Nekem csak egy - ismeretlen módon ,,ikresített" - nyomógombos, feltöltős ,,nyanyafonom" van.
*
A megadott telefonszámokat sem tudtam felhívni az őskövület telefonomról... Nem tudom, hogy miért nem működött a +36-ossal kezdődő telefonszám?
Szerencsére megadtak egy email címet, amire azonnal megküldtem a ,,nyanyafon" számát, hogy kéretik legközelebb azt megcsörgetni! Ugyanis, ezt a lehetőséget is felkínálták.
A legnagyobb megdöbbenésemre, még aznap éjjel (hajnali 4 órakor) csörgött a telefonom. Mire fölvettem, már abbahagyta és a kijelzőn semmi nyoma nem volt annak, hogy egyáltalán hívtak volna! Így hát már nem is voltam biztos benne, hogy nem csak álmodtam az egészet! Viszont, már aznap várt az email tőlük, hogy a második kísérlet sem járt eredménnyel, mert ,,NEM TALÁLTUK A MEGADOTT CÍMEN" - írták nekem...
*
El lehet képzelni, hogy min mentem keresztül!
*
A harmadik kísérletre szerettem volna beszerezni egy új kapucsöngőt, de nem mertem elmenni sehova, nehogy esetleg mégis hívnak a megadott telefonszámon... De nem hívtak! Hanem kaptam egy ismételt e-mailt, amin nem volt látható semmilyen szövegtartalom! Lemásoltam egérrel, majd elmentettem egy mappámba és ott sem vált láthatóvá a szöveg... Ekkor, kitöröltem a postafiókomból ezt a levelet, de nem végleg! Csak áttettem a kukába! Hétvégén aztán végleg törölni akartam, de előtte még belenéztem és legnagyobb meglepetésemre, akkor már látható volt az üzenet, benne két telefonszámmal, amit még időben hívhattam volna!
*
Ez hogyan lehetséges? Ha valaki tudja rá a választ, kérem: írja meg nekem!
*
Alig vártam a hétfőt, hogy elmehessek végre és vegyek egy új kapucsengőt! Útközben éppen előttem kanyarodott be a szállító cég furgonja. Én meg mint egy atléta, futottam az autó után oldalt, hogy lásson a visszapillantó tükörből. Sajnos, nem állt meg. Pedig nem látszom migránsnak a hófehér hajammal! Szerencsére, kb 100 m. után megállt, mert az adott helyen már várták...
És akkor végre elmondhattam hogyan jártam és, hogy mennyire vártam őt/őket a cégüktől egy héten át - hiába!
Nagyon rendes volt az az ember, mert megígérte, hogy majd utána néz a csomagnak.
Másnapra már föl is szereltem az új csöngőt. Közben, ketten is rákérdeztek az utcán, hogy mit csinálok és miért... (Nagyon vigyáznak ám rám! Csak tudnám, hogy miért?)
Pont időben, mert pár perc múlva már megszólalt és én szinte diadalmasan futottam ki, mert éreztem, VÉGRE HOZZÁJUTHATOK A SAJÁT KÖNYVEIMHEZ!
Amikor átvettem és aláírtam, kapásból éreztem, hogy nagyon könnyű a viseltes kartonpapírzacskó csomag. 18 kötetnek azért sokkal nehezebbnek kellene lennie. Gyorsan felbontottam és a zacskó alján láttam pár könyvet a számlával.
*
Nehéz volt uralkodni kibuggyanni készülő könnyeimen, amit nyeltem befelé... Majdnem egy hónapig tartott, míg össze tudtam szedni a pénzt a 18 saját köteteimre!!! Már a második felszólítást kaptam a következő szöveggel:
,,Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy az egyik kereskedelmi partnerünk (Líra Könyv Zrt.) pár héttel ezelőtt néhány, a united p.c. kiadó gondozásában megjelent könyvet, visszáru címén visszajuttott a kiadónkhoz. Ezen könyvek között megtalálható volt pár példány a kötetéből is. Az Ön által korábban aláírt bizományosi megállapodás értelmében ezeket a példányokat, a mellékelt számla kiegyenlítését követően elpostázzuk Önnek. Kérjük, hogy a csatolt számlán szereplő összeget legyen szíves 8 munkanapon belül kiadónk bankszámlájára átutalni."
*
Ehhez még hozzáfűzném, hogy a 2013-as kiadást követően, akárhányszor kerestem a könyvet a Líra Könyvesboltokban, soha nem találtam a polcokon. Amikor az eladónál érdeklődtem, hosszas keresgélést követően belenézett egy füzetbe és ott rátalált a Tudósítás Magyarországról c. kiadványra...
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=252531&kid=336103&sort=
Amit aztán megrendelhettem x példányban, telefonszám, név, lakcím megadásával! Egy alkalommal aztán megígértettem a Könyvesbolt vezetőjével, hogy megrendel pár példányt, és kiteszi a műfajának megfelelő helyre, a többi könyv közé! És lőn csoda, mert ott volt egy pl. a polcon LÉGMENTESEN BEFÓLIÁZVA! Ha még valakinek eszébe jutott volna, hogy belenézzen, megrettent tőle a szokatlan csomagolás miatt!
*
Csak azt szeretném, ha lenne végre egy kompetens személyben annyi bátorság, hogy elém áll és a szemembe mondja miért ez a negatív megkülönböztetés? Miért, ha egyszer már díjra volt érdemleges?
HOGYAN FORDULHAT ELŐ, hogy még 20 ÉV ELTELTÉVEL IS ILYEN HADJÁRAT FOLYIK ELLENE ÉS ELLENEM????????
Zokog a lelkem, ha belegondolok abba, hogy én ezt a könyvet milyen ártatlan jószándékkal írtam meg azért, hogy ne hagyjak utódaimra olyan hazugság-áradatot, mint amilyent a szüleim és korosztályuk hagyott rám/ránk!
*
Az történt, hogy 1996-ban meghirdette a MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG a Magyar Naplóban a ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. szociográfiai pályázatát. 1996-ban erre küldtem el az akkori főiskolai tanulás-módszertani dolgozatom kibővített változatát.
Szkennelt másolata itt látható: http://furaila.xfree.hu/248499

Két évig tartott, míg el tudták bírálni a több, mint 2000 pályaművet....

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=252531&kid=844692&sort=

Melyekből olyan tragikus "ÖNKÉP" bontakozott ki az Írószövetség előtt, amit azóta sem voltak hajlandók fölvállalni!
*
Így fordulhatott elő, hogy - a MÉDIA TELJES KIZÁRÁSÁVAL - 1998. december 5-én a Gellért Szálló Tea-Szalonjában átadták a díjakat.
Köztük az én középdíjamat.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=252531&kid=844693&sort=

*
Ennek már HÚSZ ÉVE! És azóta sem jelenhetett meg!

Sőt, még az én álnéven (Matriota Milona) megjelentett példányaimat is agyonhallgatják! Még a saját költségemen vállalt forgalmazásra sem hajlandók!
*
MIÉRT?
*
Az IGAZSÁG ELHALLGATÁSA A LEGALATTOMOSABB HAZUGSÁG, mert az ellen még esélyünk sincs a védekezésre, amiről nem tudunk!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 152 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 229
  • e Hét: 388
  • e Hónap: 2633
  • e Év: 34363
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.