Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Így kell innod a vizet, ha fogyni szeretnél
  2017-03-19 21:50:31, vasárnap
 
  A vízivás, mint tudjuk nagyon jó hatással van a szervezetünkre, segítségével megszabadulhatunk a plusz kilóktól, és a méreganyagoktól is. Azonban nem mindegy, hogy hogyan, mikor, és mennyi vizet iszunk.

Ha az alábbi szabályokat betartjuk, két hét alatt akár jelentős súlyfeleslegtől is megszabadulhatunk.
Az első, és legfontosabb dolog, hogy evés előtt 15-20 perccel igyunk meg 2 nagy csésze tiszta vizet, majd evés után 2 órán keresztül ne igyunk semmit.

Sok ember evés közben is iszik, de ezt a szokást inkább mellőzzük, ha azt szeretnénk, hogy megfelelő legyen a gyomorműködésünk. Ha letelt a két óra akár kávézhatunk, vagy teázhatunk is, de kerüljük a süteményeket, apró kekszeket, rágcsálnivalókat.

Így kell kinézzen egy napunk, ha fogyni szeretnénk!

Reggeli: 2 pohár víz, majd 15 perc múlva ehetünk, amit csak akarunk. Utána 2 órán át ne együnk semmit.

Ebéd: 2 pohár víz, majd 15 perc múlva fogyasszuk el a szokásos ebédet. Utána várjunk 2 órát, míg bármit is ennénk.
Forrás :

Vacsora: 1 pohár víz, együnk, amit csak szeretnénk, de azért mértékkel, majd 2 órán keresztül semmit ne fogyasszunk.

Ennyi az egész! Ugye mennyire egyszerű, nincs benne semmi nagy ördöngösség. Érdemes kipróbálni, hiszen nagyon hatékonyan tisztítja a szervezetünk ez a módszer. Két hét alatt pedig meg tudunk szabadulni a plusz kilóktól is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
2017 Kakas éve - Kínai horoszkóp
  2017-03-19 21:45:44, vasárnap
 
  A Tűz Kakas éve 2017. január 28-án veszi kezdetét, és 2018. február 15-én ér véget. A kínai horoszkóp tizedik eleme, a Kakas csupa szerencsés színekben villog, mint az arany, sárga és a barna. A szerencseszámai az 5-ös, 7-es és a 81-es, míg a szerencsevirága a kakastaréj és a kardvirág.
2017-ben a Kakas arra ösztönöz bennünket, hogy a pontosságra, következetességre, figyelmességre összpontosítsunk, hogy hangoljuk össze a nagyobb terveinket/cselekedeteinket, arra, hogy ébredjünk fel végre a téli álomból, és arra is, hogy többé ne halasszuk holnapra azt, amit ma megtehetünk. A kínai kultúrában a Kakasnak ördögűző, rossz lelkeket elhessegető szimbolikus jelentése van, ebből kifolyólag 2017-ben esélyt kapunk arra, hogy megtisztuljunk, levetkőzzük magukról a negatív érzéseket, és leküzdjük a külső és belső ellenségeinket.

A Tűz Kakast a Yin elvei irányítják, amelyek megértéssel, melegséggel, szeretettel ruháznak fel. 2017-ben elérkezik hát az idő arra, hogy elmerüljünk a családi életben, ráleljünk a békére és a harmóniára, közelebb kerüljünk a szeretteinkhez, barátainkhoz. De mivel a Kakas uralkodó eleme a fém, számítani kell gyakori váratlan, helyzeteket felforgató eseményekre. A legfontosabb, hogy ilyenkor meg tudjuk őrizni a rugalmasságunkat és a belső erőnket. Ami a tűzszünetet illeti, az ősz lesz a legstabilabb, illetve az utolsó két hét mindegyik évszakból.



2017-ben a fém találkozni fog a tűzzel a Kakas jegyében - a tűz megolvasztja a fémet, és perzselő, izzó, megfojtó, feszült hangulatot teremt úgy társadalmi és politikai, mint személyes téren. Ebben az időszakban fontos, hogy legyen mindig kéznél a türelmünk, nyugalmunk és önuralmunk. 2017-ben nem ajánlott pirosat viselni, ez ugyanis tudat alatt képes fokozni a feszültséget, és könnyen kibillent az egyensúlyunkból úgy pszichikailag, mint spirituálisan. Válasszuk a piros komplementer színeit az öltözékünkben, de a kiegészítőkben és a dekorációban is. A legjobb tónusok a föld lágy, relaxáló színei, mint a sárga és a barna.

Kínai horoszkóp 2017-re, csillagjegyekre lebontva

A Patkánynak kellemes családi élményekben lesz része, társadalmi élete fellendül és termékennyé válik, a karrierjében pedig több erőfeszítésre lesz szükség, hogy kizökkenhessen a rutinból, és új életre keltse a kreativitását. Érdemes ugyanakkor odafigyelnie a pihenésre, és szánjon elegendő időt a kikapcsolódásra.

A Bivaly váratlan lehetőségekbe botolhat üzleti téren. Féken kell tartania az érzékenységét, egyébként könnyen megbántódhat az emberi kapcsolataiban, ugyanakkor uralnia kell a makacsságát, egyébként akadályokat vonz magához, amik megnehezítik az életét.

Úgy tűnik, a Tigrisre szerencse vár, ami a tanulmányokat illeti, azonban a karrierjében komoly küzdelem elébe néz. Érdemes lesz odafigyelnie az egészségére is, főként arra, hogy megóvja magát a betegségektől.

A Nyúl nagyon nehezen barátkozik a Kakassal, ezért 2017-ben gyakran kerül majd nehéz helyzetekbe. Sokszor kell majd bebizonyítania, tud diplomatikusan viselkedni a társadalmi interakciókban.

Mivel a Sárkány és a Kakas remekül összefér egymással, a dolgai úgy mennek majd, mint a karikacsapás. Legyen szó karrierről vagy tanulmányokról, minden tökéletesen klappol, azonban nem szabad túlfeszítenie a húrt, főként a pénzügyi és szakmai téren!

A Kígyó könnyen beférkőzik a Kakas bőre alá, ezáltal nagy esélye lesz legyőzni a vetélytársait a pénzügyi és szakmai világban. Lehetősége adódik jelentős vagyont szerezni, és utazásokra is gyakrabban nyílik számára jövőben alkalom.

A Ló számára nem várhatók sem jelentősebb gondok, sem rendkívüli lehetőségek. Bár nem tündököl a társadalmi életben, eredeti ötleteivel sikerül felhívnia magára a figyelmet, és szakmai elismerésre, jelentős jövedelemre tehet szert.

Úgy tűnik, a Juh izgalmas évnek néz elébe, tele kellemes és jelentőségteljes élettapasztalatokkal. Bár kiadásai magasak lesznek, a befektetett pénz hamarosan meghozza a gyümölcsét.

2017-ben a Majom arra számíthat, hogy végre megtérülnek számára az élmúlt évek erőfeszítései úgy anyagi téren, mint érzelmileg.

A kínaiak szerint a csillagjegy, ami ural egy adott évet, nem feltétlenül kedvez azoknak, akik ezalatt a jegy alatt születtek. Ennek nyomán, a Kakasok nehézségekbe ütközhetnek a céljaik elérésében, ezeket az akadályokat viszont nem kell szívre venniük, hanem ellenkezőleg! Erőt kell kovácsolniuk belőlük a folytatásra, és mindenáron bizonyítaniuk kell az értékeiket.

A Kutyának erős ellenféllel kell megküzdenie a jövő esztendőben, aki lehet üzleti rivális vagy egy magánéleti szereplő. A kettőjük párbaja nyomán ráébred majd, hogy mit mulasztott megtenni a szakmában vagy az érzelmi életében.

Bár a Disznó mindig is rögeszmésen kapaszkodott az otthona biztonságába és kényelmébe, egy váratlanul felbukkanó személy bevezeti őt egy olyan világba, aminek a létezéséről eddig még nem tudott.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A 6 legjobb spirituális tanítás
  2017-03-19 21:35:49, vasárnap
 
  A 6 legjobb spirituális tanítás Wayne Dyer-től, ami segít önmagadon felülkerekedni.
Aki ismeri Wayne Dyer tanításait, tudja, hogy azok nagyon hamar képesek befészkelni magukat életünkbe. Tanításai segítenek régi viselkedés mintáinkat elengedni, és példát mutatnak a szeretetre. Olyan hat tanítását olvashatod, amely milliókat inspirált.

Ezek azok, amelyek képesek életedet, és azt, ahogyan magadra tekintesz, megváltoztatni:

1. ,,Ahogyan az emberek bánnak veled, az az ő karmájuk. Ahogyan te erre reagálsz, az a tied."

Minden, amit a világnak adunk, valamilyen formában visszatalál hozzánk. Ezért, bármennyire is úgy érzed, hogy igazságtalanul bántak veled, ne engedd, hogy ez elvegye belőled a legjobban. Válaszd azt, hogy nem reagálsz rá, vagy kapd meg magadban annak a módját, hogy a még nagyobb kedvességgel és megértéssel bánj ezekkel az emberekkel. Még akkor is, ha fáj, vagy ha úgy érzed, hogy nem érdemlik ezt meg.

2. ,,Minden, ami veled történik, vagy egy lehetőség a fejlődésre, vagy egy akadály a fejlődésed útjában. Választhatsz."

Akárhányszor azon veszed észre magad, hogy azt kérdezed ,,miért történik ez velem?", gondolj arra, hogy az univerzum egy újabb segítséget kínál fel, ahhoz, hogy segítsen neked fejlődni. Inkább kérdezd azt magadtól, hogy ,,mit tanulhatok ebből?" Mikor ezt a hozzáállást választod, a lehetőségeid határai kitolódnak.

3. ,,Akárhányszor úgy kezdesz egy mondatot, hogy ,,én vagyok", megteremted azt, aki vagy, és akivé válni akarsz."

Hagyd abba azt mondani azt embereknek, hogy ,,egy egyedülálló anyuka vagyok", inkább mond azt, hogy ,,anyuka vagyok". A szavaidnak ereje van, töltsd meg őket szándékkal. Ahelyett, hogy azt mondanád az embereknek, hogy ,,szeretek írni", inkább mond azt, hogy ,,író vagyok". Ha egy rossz napod van, ahelyett, hogy azt mondanád, hogy ,,kitartok", mond azt, hogy ,,ez a nap kihívás számomra". Mindegy mit érzel, hiszen, amit magadról hiszel, megteremtődik. Miért is ne teremtenéd meg a szavaiddal azt, amit szeretnél?

4. ,,Ha olyan személlyel találkozol, akinek a lelke nincs összhangban a tiéddel, küldj neki szeretetedből és menj tovább."

A kapcsolatok és kapcsolatteremtés nehéz lehet, főleg miután szívünk összetört. Megtörténik, hogy kapcsolatunktól többet várunk el, mint partnerünk. Máskor meg mi nem tudunk teljes lélekkel ott lenni. Ne vegyél mindent személyesen. Van úgy, hogy lelkünk nincs összhangban más lelkével, amikor útjaink találkoznak, és ilyenkor nincs más választásunk, mint minden jót kívánni egymásnak és tovább menni. Ez ez egyik legnehezebb lecke, amit meg kell tanulni és elfogadni.

5. ,,A béke annak az eredménye, hogy megtanítod az elméd arra, hogy úgy dolgozza fel az életet, ahogyan az megmutatkozik, és nem pedig elképzeléseid szerint, amelyeket az életről alkottál."

Sokan szakítást, válást, veszteségeket élnek meg, és sokkal többet szenvednek annál, mint amennyi szükséges lenne, mert nem tudják elfogadni azt, ami van. Minél hamarabb elfogadod, hogy, ha tetszik, ha nem, az életben éppen ott tartasz, ahol most vagy, annál könnyebben lelsz békére. Sőt, az életedet is megszereted, pont olyannak, amilyen.

6. ,,A szeretet az a képesség és hajlandóság, hogy megengedjük azoknak, akiket szeretünk, hogy azok legyenek, amit választanak, anélkül, hogy elvárnánk tőlük, hogy a kedvünkbe járjanak."

Erre csak a tiszta, igaz és érett szeretet képes. Akik ezt már megtapasztalták, tudják, hogy felelősséggel tartoznak ennek a szeretetnek a fényében viszonyulni bárkihez, akivel találkoznak."

Köszönjük Wayne Dyer-nek ezeket a csodás tanításokat.
Forrrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Medvehagyma
  2017-03-19 18:50:02, vasárnap
 
  Itt a medvehagyma szezon, kezdődhet a tavaszi belső nagytakarítás!
Hiszen a medvehagyma egy igazi tavaszi vitaminforrás, méregtelenít, gyógyít, ráadásul mennyei étkeket is varázsolhatunk belőle.





Előfordulási helye:
Közép- és nyugat Európában őshonos. Üde talajú bükkösök, gyertyános tölgyesek jellemző típusalkotó növénye. A medvehagyma hazai fő elterjedési területe a Dunántúl, Magyarország keleti feléből viszont szinte teljesen hiányzik. A Mecsekben termő medvehagyma nektárjából gyűjtött méz igazi hungaricum, a Mecsek hegység jellegzetes növény különlegessége. A legnagyobb magyarországi termőterületek itt és a Gerecsében vannak. Orfű környékén tavaszonként külön fesztiválnapot rendeznek a medvehagyma tiszteletére.

Előfordulási helyein szőnyegként teríti be az erdők alját. A medvék állítólag amikor téli álmukból fölébrednek, biztos manccsal ezért a hagymalevélért nyúlnak először, hogy kissé megerősítsék legyöngült szervezetüket.

Fogyasztása:
A fokhagyma rokona, vadfokhagymának vagy sásihagymának is hívják. Friss, üde zöld leveleit évente csak néhány hétig fogyaszthatjuk. Április végén, május közepén kinyílnak fehér virágai, és attól kezdve nem ehető.

Aki még nem ismeri, legyen óvatos, mert a húsos, zöld levelek könnyen összetéveszthetők a gyöngyvirágéval, ami mérgező! Ezért leszedés előtt mindig bizonyosodjunk meg arról, hogy a medvehagymáról van szó. Dörzsöljük össze a leveleket a kezünkkel, és ha az erős fokhagyma illatot áraszt, jó növényt választottunk. A friss leveleket legjobb virágzás előtt levágni.

Termesztése, ültetése:
Ha kertünkben próbálkozunk a megtelepítésével, kezdetben óvatosan szedjük, mert amíg nincs megfelelő számú állomány, addig hagymánként csak egy levelet lehet levenni, így a hagyma további fejlődését nem gátoljuk. Árnyékos, szerves anyagban gazdag talajon terem.

A hagymákat egymástól kb. 20 cm távolságra kell ültetni. Egy helyre 4-5 db hagymát helyezzünk, úgy, hogy 2-3 cm föld takarja a hagyma csúcsát. Magról nehezen szaporítható, néha több évig is elfekszik a mag, mielőtt csírázni kezdene. A csírázáshoz hideghatásra van szükség, ezért nyár végén, ősszel vethető.

Medvehagyma a konyhában:
Érdekessége, hogy sószegény étrendbe jellegzetes sós íze miatt jól illeszthető. Ízre a fokhagyma és a snidling keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, készíthetünk vele fűszervajat, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba. A medvehagyma tulajdonságai lényegében megegyeznek a mi fokhagymánkéval, ám gyógyereje jóval nagyobb.

Gyógyhatásai:
Különösen alkalmas a szervezet tavaszi salaktalanítására, és elősegíti az idült bőrbetegségek gyógyítását is.
Baktérium-, és gombaölő hatása révén a gyomor és bélrendszer fertőzései ellen alkalmazható.
A frissen felhasznált levelek tisztítják a vesét és a húgyhólyagot, elősegítik a vizelet ürítését.
Felbecsülhetetlen értékű vértisztítószer, amely mindenekelőtt a krónikus bőrbajok kezelésénél vált be.
Vastartalma magas.
Csökkenti a vérnyomást.
Az immunrendszert-erősítő és méregtelenítő hatása miatt fogyasztása tavasszal különösen javasolt.
Idült köhögésre is jó, mert oldódik tőle a váladék.
Ajánlható gázképződéssel és kólikával járó akut és krónikus hasmenés ellen ugyanúgy, mint szorulás esetén, amit a belek görcsös összehúzódása vagy renyhesége okoz. A bélműködés javulásával megszűnnek azok a panaszok is, amelyek különösen idős embereknél valamint a mértéktelenül evőknél a belek túltelítettsége vagy lanyha működése következtében lépnek fel.
A medvehagyma fogyasztása enyhíti a gyomor okozta szívzavarokat és álmatlanságot, valamint az artériák elmeszesedéséből vagy magas vérnyomásból eredő panaszokat, mint pl. szédülés, fejfájás.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A tyúkhúrról jó tudni
  2017-03-19 18:38:17, vasárnap
 
 



A tyúkhúr növény

A tyúkhúr ősszel, télen csírázik, majd a hó alatt áttelel és kora tavasszal már tempósan terjeszkedni kezd a kertekben. Sikeres térhódításának és szaporodásának egyik titka, hogy magjai akár 25 évig is megőrzik csírázó képességüket a talajban és nagyon mostoha körülmények között is növekedésnek indulnak. Kevesen tudják róla, de több betegség ellen hatásos gyógynövény is a tyúkhúr.

A tyúkhúr gyógyhatása:

A többi között hatásos lehet görcsök, aritmia, neurózis, gyomorfekély, golyva esetén. Segít a diatézis és az ekcéma súlyosbodásakor. De használják hashajtóként és vízhajtóként, valamint arthritis, köszvény, reuma és különféle sérülések, illetve krónikus álmatlanság, szemgyulladás kezelésére is. A legújabb kutatások arra is rávilágítottak, hogy a cukorbetegek számára is jótékony hatással bír, hiszen kis mennyiség rendszeres fogyasztása esetén normalizálja a vércukor szintjét a szervezetben és szabályozza az egész endokrin rendszer működését. A tyúkhúr javítja az általános anyagcserét is.


A tyúkhúr, mint saláta
Remek saláta alapanyag, hiszen friss, roppanós hajtásai, kellemes, ,,zöld" íze üdítő élvezetet nyújt az ízlelőbimbók számára. A frissen felszedett növényt csak egyszerűen mossuk meg jól és daraboljuk bele a vegyes salátába virágostul, szárastul, levelestül. Olyan helyről szedjük, ahol nem gyomirtóztunk és más vegyszert sem használtunk előtte. Ha a hajtásokat megszárítjuk, és porrá törve tároljuk, még a téli időszakban is kellemes ízt varázsolhat az akkor kissé szegényesebb salátákba. Vegetáriánusok pedig vajas kenyérre is szórhatják a száraz őrleményét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 237 db bejegyzés
e év: 1689 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1459
  • e Hét: 26350
  • e Hónap: 57836
  • e Év: 262537
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.