Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az antibakteriális koriandermag-olaj
  2019-09-06 23:23:58, péntek
 
 



Biztonságos antibakteriális szer: koriandermag-olaj

A koriandermag-olaj károsítja a bakteriális sejtek membránját és ez végül sejtpusztuláshoz vezet. A korianderolajat több mint 12-féle baktériumtörzsre vizsgálták, amelyben az E. coli és a szalmonella is szerepelt. A baktériumok jelentős hányada elpusztult ennek az olajnak a hatására.

Ezt az olajat szerelmi bájitalokba keverték az ókori rómaiak. Sokan úgy válik, hogy a növény tápanyagai potenciálisan növelhetik a szexuális aktivitást, segíthetnek az erekciós diszfunkcióban, illetve az ideiglenes impotenciában.

A koriandermag-olaj a baktériumok ellen is hat, segít a test és a száj dezodorálásában, vagyis segíthet a kellemetlen lehelet és a testszag megszüntetésében. Gombaellenes szerként is lehet használni, de megfázást, hányingert és gyomorbetegségeket is lehet a segítségével gyógyítani.

Ez az olaj segít enyhíteni az emésztőrendszeri problémákat, mint például emésztési zavarok vagy gyomorfájdalom. Egy nemrégiben készült tanulmány arról is beszámolt, hogy a koriandermag-olaj segíthet leküzdeni az élelmiszer okozta mérgezési tüneteket.

A koriandermag-olaj segít a fájdalom csökkentésében. Használhatja fogfájás, izomfájdalom és a menstruációs fájdalom kezelésére.

Ez az olaj nyugtató hatással lehet azokra az emberekre, akik valamilyen sokkot vagy traumát voltak kénytelenek átélni.

A sportolók is széles körben használják, hiszen ez az olaj segít megszüntetni az izomfájdalmat és a görcsökre is jó hatással van.

A koriandermagokat már a Biblia is megemlíti, a fáraók sírjában is találtak ilyen magvakat. A fáraók az örök szeretet szimbólumának tartották, ezért is tartozott a temetési szertartásokhoz ez a gyógynövény.

A koriander nagy százalékban tartalmaz linaloolt és a gyakran használják lábfájdalom elleni készítményekben, főleg kenőcsökben, krémekben.

Rossz lehelet megelőzésére cseppentsen pár csepp olajat egy deciliter vízbe, majd öblögessen ezzel az eleggyel.

Keverjen össze egy evőkanálnyi szezámolajat pár csepp koriandermag-olajjal és masszírozza ezt az elegyet a fájdalmas területre, legyen szó bármilyen testrészéről is.

Amennyiben a libidóját szeretné fokozni, úgy cseppentsen két csepp olajat a fürdővizébe. Emésztési problémákra mézzel elkeverve javasolják fogyasztani, viszont nagyon óvatosan kell vele bánni, mert allergiás reakciót is kiválthat. Ha belsőleg szeretné használni, feltétlenül kérje ki kezelőorvosa vagy egy fitoterapeuta tanácsát.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Immunrendszer megerősítése
  2019-09-06 22:59:15, péntek
 
  Az immunrendszer megerősítésének 7 gyors és egyszerű módja:

Immunrendszerünk megóvása alapvető feladat a hosszú távú egészséghez. Viszont ne felejtsük el, hogy az immunrendszer sokkal nagyobb, és komplexebb, mint pusztán az antitestek és falósejtek: egész testünk, lelkünk és szellemünk kihatással van jóllétünkre és fizikai állapotunkra, így nagyban meghatározza az immunrendszer működését. A boldog lélek és kiegyensúlyozott szellem ugyanannyira szükséges az egészséghez, mint a megfelelő fizikum.

1, Az egészséges étrend alapvető. Fogyasszunk feldolgozatlan, organikus és többnyire vegetáriánus ételeket, kerüljük a cukrot és mesterséges édesítőszereket, a gyorsételeket és az üres kalóriákat. Étrendünk legyen változatos és tápanyag dús!

Immunrendszerünket könnyedén megerősíthetjük egy-két hasznos gyógynövény segítségével.

2, A zöldség- és gyümölcsturmixok megkönnyítik és meggyorsítják feldolgozásukat a szervezet számára, nem beszélve arról, hogy így egyszerre nagyobb mennyiségben fogyaszthatjuk őket, mint egy átlagos fogásban.

3, Szedjünk extra magnéziumot, B-komplex, D- és E-vitamint. Ezekből a vitaminokból tapasztalható manapság a leggyakrabban hiány, mely további kóros betegségek kialakulásához vezethet.

4, Jussunk probiotikumokhoz természetes módon: fermentált ételek és italok útján! Ezek nagy számban tartalmaznak a bélflóra egészséges működéséhez szükséges ,,jó" baktériumokat, és teljesen természetesek (pl. kovászos uborka, joghurt, kefir, kombucha tea, savanyú káposzta, kemény sajtok, tofu, stb.).

5, Fogyasszunk több fokhagymát! Ételeinkhez a legjobb nyersen adni, de fogyaszthatjuk mézzel együtt. Évszázadok óta természetes antibiotikumként használják, hiszen baktérium- és gombaölő hatású.

6, Óvjuk májunkat, hiszen az a méreganyagok kiszűréséért felel. A megfelelő étrend mellett minimalizáljuk az alkoholfogyasztást, és a kukoricából készült fruktóz szirupot tartalmazó ételek fogyasztását. Időnként méregtelenítsük szervezetünket olyan gyógyteák segítségével, mint a gyermekláncfű, vagy a máriatövis, csipkebogyó, citromos víz, áfonya tea, illetve a gyógygombák is jó szolgálatot tesznek (reishi, maitake, shiitake).

7, Serkentsük a nyirokrendszer működését kardio edzésekkel, melyek közül a legegészségesebb az úszás, hiszen nem terheli az ízületeket, szabályozza a légzést, a termikus hatása révén elősegíti a barna zsírszövet kialakulását. Szaunázzunk időnként, és vegyünk váltott hőmérsékletű zuhanyt, mely nemcsak a szöveteknek és a nyirokrendszernek tesz jót, hanem edzésben tartja keringési rendszerünket is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 80
  • e Hét: 1043
  • e Hónap: 14034
  • e Év: 189909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.