|
2013-07-01 18:27:48, hétfő
|
|
|
|
|
|
Egyesek által kedvelt, mások által megvetett kellék. Akárhogy vesszük, jól meghatározott szerepe van a konyhában. Akár egyszerűbb saláták, akár összetettebb ételek elkészítéséről beszélünk, mindig felvetődik a kérdés, hogy ehhez meg ehhez milyen ecetet is adjunk?
Először is tudnunk kell, hogy az ízesített ecet minden esetben borecetből készül, amihez különböző íz-kivonatokat adnak, úgy mint: fokhagyma, tárkony, málna stb...
A balzsamecet különleges szőlőfajtából készül, amelyet késő gyűjtenek be, hogy az átlagosnál több cukrot tartalmazzon és az íze intenzívebb legyen. Minőségét tekintve több kategóriákba is sorolhatók a különböző balzsamecetek, de mindmáig a legjobb minőséget Olaszország Modena régiója termeli.
Hogyan használjuk fel a különböző típusú eceteket:
Balzsamecet - töltsük már megfőtt halra vagy húsra (fehér balzsamecetet), használjuk páchoz, salátaöntetekhez.
Rizs ecet - leginkább fűszeres, enyhén csípős keleti ételekhez használják
Tiszta borecet - salátaöntetek, szószok és néha pác
Maláta ecet - mártásos, ecetes élelmiszerekhez használják leginkább, ritkábban salátaöntetekhez
Almaecet - salátákhoz, savanyúságokhoz és páchoz használják
Champagne ecet - kizárólag salátaöntetekhez használják
Ha netalán túl sok ecet halmozódott fel a konyhában, és nem tudni, hogyan és mire használható fel, tipp: használjuk bármihez. Kiválóan használható kávéscsészék, régi főzőedények, mikrohullámsütő, hűtőszekrény tisztításához, mert az enyhe maró hatása miatt remekül tünteti el a foltokat. Továbbá kiváló befőző borkánok áporodott szagának eltávolításához is. A kezünkbe ivódott ecetszag miatt pedig nem kell aggódni, mert egy egyszerű kézmosással megszabadulhatunk tőle.
Forrás : twice |
|
|
0 komment
, kategória: Hasznos-ötletes |
|
Címkék: salátaöntetekhez, élelmiszerekhez, savanyúságokhoz, eltávolításához, mikrohullámsütő, elkészítéséről, szőlőfajtából, balzsamecetek, salátaöntetek, tisztításához, balzsamecetet, meghatározott, tartalmazzon, kategóriákba, kávéscsészék, összetettebb, hűtőszekrény, intenzívebb, kivonatokat, balzsamecet, használható, főzőedények, kézmosással, halmozódott, olaszország, különleges, használják, salátákhoz, használjuk, borecetből, átlagosnál, sorolhatók, felvetődik, egyszerűbb, leginkább, konyhában, ízesített ecet, balzsamecet különleges, átlagosnál több, különböző balzsamecetek, legjobb minőséget, különböző típusú, enyhe maró, kezünkbe ivódott, egyszerű kézmosással, Olaszország Modena,
|
|
|
|
ízesített ecet, balzsamecet különleges, átlagosnál több, különböző balzsamecetek, legjobb minőséget, különböző típusú, enyhe maró, kezünkbe ivódott, egyszerű kézmosással, salátaöntetekhez, élelmiszerekhez, savanyúságokhoz, eltávolításához, mikrohullámsütő, elkészítéséről, szőlőfajtából, balzsamecetek, salátaöntetek, tisztításához, balzsamecetet, meghatározott, tartalmazzon, kategóriákba, kávéscsészék, összetettebb, hűtőszekrény, intenzívebb, kivonatokat, balzsamecet, használható, főzőedények, kézmosással, halmozódott, olaszország, különleges, használják, salátákhoz, használjuk, borecetből, átlagosnál, sorolhatók, felvetődik, egyszerűbb, leginkább, konyhában, különböző, minőséget, gyűjtenek, champagne, ritkábban, fokhagyma, ételekhez, beszélünk, áporodott, ízesített, kizárólag, megvetett, minőségét, fűszeres, kiválóan, bármihez, szagának, kezünkbe, borkánok, akárhogy, ecetszag, almaecet, eceteket, tekintve, mártásos, foltokat, mindmáig, egyszerű, legjobb, netalán, megfőtt, egyesek, töltsük, aggódni, termeli, régiója, szószok, tünteti, kedvelt, tudnunk, vesszük, tárkony, esetben, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1459
- e Hét: 26350
- e Hónap: 57836
- e Év: 262537
|
|
|