Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Táplálékok érelzáródás ellen
  2020-03-08 21:59:00, vasárnap
 
 


Az érelzáródás érszűkület következménye is lehet, melyet leggyakrabban a magas koleszterinszint okoz. Ez pedig kialakulhat a túl sok alkoholtól, az egészségtelen, azaz a túl sok zsíros étel fogyasztásától, a transzzsírban gazdag feldolgozott táplálékoktól és a mozgásszegény életmódtól.

Életmódot kell váltani, mert a betegség megelőzhető és a kezdeti stádium akár vissza is fordítható, ha egészségesen táplálkozunk, ha leszokunk a dohányzásról, ha csak mértékkel fogyasztunk alkoholt és ha hetente legalább 150-200 percet mozgunk.

Vannak olyan táplálékok, amelyek szinte kitakarítják az ereket. Ilyenek például a zöldségek, hiszen ezek gazdagok fitonutriensekben, vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban, amelyek elengedhetetlenek a megfelelő keringéshez és véráramláshoz. A spárga és a paprika például nagyon gazdag B6-vitaminban, amely alacsonyabb homociszteinszintet eredményez. A magas homociszteinszint a szívbetegségekhez kapcsolódik, illetve megemeli a C-reaktív fehérje szinjét is, ami egy gyulladásjelző marker a szervezetben.

A sárgarépa, a paradicsom, a narancs és a banán likopinban gazdag, amely egy antioxidáns vegyület. Akik naponta több adag zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, kisebb eséllyel szenvednek el sztrókot vagy szívrohamot, hiszen ezek a táplálékok jó hatással vannak az erek egészségére.

Az arugula saláta, a cékla, a kelkáposzta és a spenót a zöld leveles zöldségek csoportjába tartoznak, meglehetősen gazdagok nitrátvegyületekben, amelyek megakadályozzák a rendellenes véralvadást - vérrögképződést - és az artériák szűkületét is meggátolják. Ezek a zöldségek a vérnyomás csökkentésében is szerepet játszanak, ami a szívbetegségek és a sztrók elkerülése érdekében nagyon lényeges.

Az egyik legegyszerűbb mód, hogy megóvjuk szívünk egészségét, ha rendszeresen fogyasztunk fűszereket és gyógynövényeket. A fokhagymában lévő allicin például csökkenti a koleszterinszintet, illetve a vérnyomás normalizálásában is szerepet játszik.

A kurkumában található kurkuminnak is koleszterinszintcsökkentő hatása van, de a trigliceridszintet és a vércukorszintet is csökkenteni tudja. A gyömbér egy természetes gyulladásgátló gyógynövény és fokozza a keringést. A fahéj nemcsak vércukorszintet csökkent, hanem javítja a vér áramlását is.

Az antioxidáns flavonoidokban gazdag zöld tea semlegesíti a káros hatású szabad gyököket. Az oolong, a zöld és a fekete tea megakadályozza a koleszterin vérben történő felszívódását, szabályozza a vércukorszintet és csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladást is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: koleszterinszint, normalizálásában, vércukorszintet, vérrögképződést, megakadályozzák, gyógynövényeket, csökkentésében, gyulladásjelző, gyulladásgátló, fogyasztásától, szívbetegségek, flavonoidokban, megakadályozza, mozgásszegény, transzzsírban, táplálékoktól, egészségtelen, felszívódását, leggyakrabban, legegyszerűbb, véráramláshoz, következménye, meglehetősen, egészségesen, táplálkozunk, rendszeresen, vitaminokban, szervezetben, fokhagymában, kitakarítják, dohányzásról, feldolgozott, fogyasztanak, egészségére, fogyasztunk, antioxidáns, érelzáródás érszűkület, magas koleszterinszint, transzzsírban gazdag, mozgásszegény életmódtól, betegség megelőzhető, kezdeti stádium, megfelelő keringéshez, paprika például, magas homociszteinszint, szívbetegségekhez kapcsolódik, gyulladásjelző marker, banán likopinban, antioxidáns vegyület, erek egészségére, arugula saláta, zöld leveles,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Garai Gábor - Takarítás  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Alázat  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Esti kép  Nem számIt  Nevem  A Megváltó szolgálatában  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Rátalálsz  Png kislány  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Zilahy Lajos gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Ami embereknek lehetetlen, az...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png férfi  Kellemes délutánt kívánok  Mindig jusson idő nevetni  Kövesd a cowboyt!  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Mi lenne ha  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Mai harmónia kártyám  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  A Megváltó szolgálatában  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Png telefon  Png telefon  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Próbálj meg ...  Nagyon különös  Akik bántanak téged  Szép estét kedves látogatóimna...  Popper Péter szavai  Szép napot kívánok  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png telefon  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy bizonyos határt  Csak a fogyatkozás látható  Fekete István - Akác  s immár én is felragyogva, ért...  Hazára minden embernek szükség...  Egy lelki imádság  Az engedelmesség miért nem vál...  Alázat  Akarat  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Png telefon  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Akik bántanak téged  Png nő  Albert Einstein gondolata  Adakozás  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Éretlen vers 
Bejegyzés Címkék
érelzáródás érszűkület, magas koleszterinszint, transzzsírban gazdag, mozgásszegény életmódtól, betegség megelőzhető, kezdeti stádium, megfelelő keringéshez, paprika például, magas homociszteinszint, szívbetegségekhez kapcsolódik, gyulladásjelző marker, banán likopinban, antioxidáns vegyület, erek egészségére, arugula saláta, zöld leveles, rendellenes véralvadást, artériák szűkületét, vérnyomás csökkentésében, sztrók elkerülése, egyik legegyszerűbb, fokhagymában lévő, vérnyomás normalizálásában, kurkumában található, természetes gyulladásgátló, fahéj nemcsak, antioxidáns flavonoidokban, káros hatású, koleszterin vérben, szervezetben kialakuló, koleszterinszint, normalizálásában, vércukorszintet, vérrögképződést, megakadályozzák, gyógynövényeket, csökkentésében, gyulladásjelző, gyulladásgátló, fogyasztásától, szívbetegségek, flavonoidokban, megakadályozza, mozgásszegény, transzzsírban, táplálékoktól, egészségtelen, felszívódását, leggyakrabban, legegyszerűbb, véráramláshoz, következménye, meglehetősen, egészségesen, táplálkozunk, rendszeresen, vitaminokban, szervezetben, fokhagymában, kitakarítják, dohányzásról, feldolgozott, fogyasztanak, egészségére, fogyasztunk, antioxidáns, szabályozza, rendellenes, kelkáposzta, csoportjába, semlegesíti, kurkuminnak, meggátolják, véralvadást, kapcsolódik, csökkenteni, gyógynövény, keringéshez, koleszterin, érelzáródás, megelőzhető, kialakulhat, természetes, szívrohamot, alacsonyabb, paradicsom, gyümölcsöt, anyagokban, táplálékok, fűszereket, alkoholtól, likopinban, életmódtól, elkerülése, fordítható, gyulladást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2097
  • e Hét: 18764
  • e Hónap: 50250
  • e Év: 254951
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.