|
2020-12-04 22:55:49, péntek
|
|
|
A brokkoli és a karfiol is a keresztesvirágú zöldségek táborába tartozik. Mindkettő tele van értékes tápanyagokkal, olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek szükségesek ahhoz, hogy sokáig megőrizzük az egészségünket. Ezért is érdemes mind a brokkolit, mind a karfiolt rendszeresen fogyasztani, köretként, főételként vagy akár salátaként.
A keresztesvirágú zöldségeket nagyon változatosan fogyaszthatjuk. Készíthetünk belőlük levest, főzeléket, húsokhoz és tésztafélékhez is társíthatjuk őket, mindenképpen nagyszerű főételt készíthetünk brokkoli és karfiol hozzáadásával. Ezeket a zöldségeket fogyaszthatjuk párolva, főve és sült változatban is.
Fogyasszunk gyakran salátát, mert nemcsak az egészségünknek, de az alakunknak is jót tesz.
Almás brokkolisaláta pirított dióval
Hozzávalók:
1 közepes fej brokkoli
4-5 darab újhagyma
2 db bio lime
ízlés szerint só és tarka bors
szerecsendió
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál magvas mustár
2 dl natúr joghurt
2 evőkanál majonéz
2 kisebb alma
fél csésze darabolt, pirított dió
2 evőkanál olívaolaj
Hogyan készítse el?
Szedje rózsáira a brokkolit, mossa meg és csöpögtesse le. Hevítsen olívaolajat egy serpenyőben és párolja meg a brokkolirózsákat. Sózza, borsozza és adjon hozzá 1-2 csipet szerecsendiót is. Amikor elkészült, azaz a brokkoli roppanósan puha, akkor tegye félre hűlni. Majd hámozza meg és vágja kockákra az almákat, illetve karikázza fel az újhagymákat a száraival együtt. Keverje össze egy salátástálban a zöldségeket. Egy kisebb üvegtálban keverje össze a lime lereszelt héját és a frissen facsart levét a lereszelt fokhagymával, a mustárral, a joghurttal és a majonézzel. Keverje a dresszinget a salátához. Végül szórja meg a salátát pirított dióval.
Kapros brokkolisaláta
Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
2 db főtt tojás
2-3 evőkanál fokhagymás olaj
2 szárzeller
1 kisebb csokor kapor
2 dl natúr joghurt
3 evőkanál majonéz
1 lime leve
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, bors
Szedje rózsáira a karfiolt, majd mossa meg. Szórja meg sóval és borssal, majd a fokhagymás olajon párolja puhára. Ez körülbelül 5-10 percet vesz igénybe. Főzze meg a tojásokat, majd miután kihűltek, szeletelje fel. Egy salátástálban keverje össze a tojásokat, a karfiolt, a vékonyan felszeletelt szárzellert. Reszelje le a fokhagymát, dobja egy kisebb üvegtálba a megmosott és felaprított kaporral, a lime levével, a joghurttal és a majonézzel egyetemben, majd keverjen mindent alaposan össze. Utolsó lépésként keverje a dresszinget a zöldségekhez.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: brokkolirózsákat, keresztesvirágú, tésztafélékhez, egészségünknek, brokkolisaláta, fogyaszthatjuk, tápanyagokkal, hozzáadásával, egészségünket, salátástálban, szerecsendiót, társíthatjuk, zöldségekhez, szerecsendió, felszeletelt, mindenképpen, rendszeresen, változatosan, készíthetünk, vitaminokkal, fokhagymával, zöldségeket, felaprított, változatban, fogyasszunk, fogyasztani, serpenyőben, újhagymákat, dresszinget, csöpögtesse, olívaolajat, szükségesek, szárzellert, fokhagymás, roppanósan, majonézzel, keresztesvirágú zöldségek, karfiolt rendszeresen, keresztesvirágú zöldségeket, zöldségeket fogyaszthatjuk, brokkoli roppanósan, száraival együtt, kisebb üvegtálban, lime lereszelt, frissen facsart, lereszelt fokhagymával, salátát pirított, fokhagymás olajon, salátástálban keverje, vékonyan felszeletelt, kisebb üvegtálba, lime levével,
|
|
|
|
keresztesvirágú zöldségek, karfiolt rendszeresen, keresztesvirágú zöldségeket, zöldségeket fogyaszthatjuk, brokkoli roppanósan, száraival együtt, kisebb üvegtálban, lime lereszelt, frissen facsart, lereszelt fokhagymával, salátát pirított, fokhagymás olajon, salátástálban keverje, vékonyan felszeletelt, kisebb üvegtálba, lime levével, majonézzel egyetemben, brokkolirózsákat, keresztesvirágú, tésztafélékhez, egészségünknek, brokkolisaláta, fogyaszthatjuk, tápanyagokkal, hozzáadásával, egészségünket, salátástálban, szerecsendiót, társíthatjuk, zöldségekhez, szerecsendió, felszeletelt, mindenképpen, rendszeresen, változatosan, készíthetünk, vitaminokkal, fokhagymával, zöldségeket, felaprított, változatban, fogyasszunk, fogyasztani, serpenyőben, újhagymákat, dresszinget, csöpögtesse, olívaolajat, szükségesek, szárzellert, fokhagymás, roppanósan, majonézzel, joghurttal, üvegtálban, hozzávalók, alakunknak, fokhagymát, szárzeller, szeletelje, körülbelül, egyetemben, salátaként, főételként, megőrizzük, anyagokkal, lereszelt, száraival, lépésként, brokkolit, salátához, olívaolaj, fokhagyma, mindkettő, főzeléket, karikázza, elkészült, zöldségek, mustárral, tojásokat, köretként, nagyszerű, üvegtálba, megmosott, karfiolt, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3670
- e Hét: 20337
- e Hónap: 51823
- e Év: 256524
|
|
|