Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Qrcsány Fletónak
  2008-10-24 18:13:53, péntek
 
  Siklósi András

Qrcsány Fletónak

Hórihorgas Fletó őrült táncát ropja
minden böszmeségtől arasznyit nő orra
Azt hiszi a féreg: hülye minden magyar
s uralkodhat rajtunk ameddig csak akar
KISZ-titkárként indult - ma miniszterelnök
Feleségül vett egy ,,Apró-ÁVÓs delnőt"
Nem akadt még soha ily hitvány vezérünk
hogyha őt követjük hamarosan végünk

Bérmálkozott - ,,többször" - igen jámbor fajta
tán maga a Sátán volt a szülőatyja
Őszöd beleőszült beszédét hallgatva
sosem lesz ő szittya csupán ,,tarka marha"
Válságban az ország mégis tovább lop-csal
kupán kéne vágni egy éles fokossal
Mint egy dühödt vámpír úgy szívja a vérünk
fölrobbanunk mikor pofájára nézünk

Sötét maffiózó valamennyi társa
,,madarat tolláról" - így mondja a fáma
Becstelen hatalmuk alig áll a lábán
ezért hazudoznak rágalmaznak gyáván
Húsunkat lerágták most csontunkat törik
s elprédálják hazánk páratlan kincseit
Nyomorultak leszünk hontalan koldusok
mégis rájuk voksolt sok agymosott tulok

Ébresztő emberek tegyünk immár rendet
ez a zsiványbanda nem kaphat kegyelmet
A pokolba velük Lépjünk ki a fényre
s rabszolga-láncaink szakítsuk szét végre
Fletó szívtelenül halálra szánt minket
örök szégyenfoltja egész nemzetünknek
Derék magyar népem - Isten szelíd barma -
mutasd meg ős-erőd s húzd a lámpavasra

(Szeged, 2008. okt. 23-án)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki kell engedni a szabadság sz
  2008-10-24 01:02:36, péntek
 
  Még több kép az alábbi linken
Link
Orbán: ki kell engedni a szabadság szellemét a palackból
Orbán Viktor szerint az 56-os magyarok titka az volt, hogy kiengedték a szabadság szellemét a palackból, most is ezt kell tenni, és akkor Magyarország újra bizonyítani fogja, hogy többre képes; erről a Fidesz elnöke a budai Várban, az I., a II., a III., a XII. és a XXII. kerületi önkormányzat közös 56-os ünnepségén beszélt.
"Az 56-os magyarok titka azt volt, hogy kiengedték a szellemet palackból, a magyar szabadság szellemét. Nekünk sincs más dolgunk. Újra ezt kell tennünk. Ki kell engednünk a palackból a magyar szabadság szellemét, és akkor Magyarország újra bizonyítani fogja, hogy többre képes, és ezért a mainál jobb sorsot is érdemel" - fogalmazott Orbán Viktor, akit beszéde előtt "Viktor, Viktor" skandálással fogadott a tömeg.
A politikus szerint Magyarország be fogja bizonyítani, hogy nem azonos egy rosszkedvű és megbukott részvénytársasággal - jelentette ki.
Orbán Viktor beszéde végén a "hajrá Magyarország, hajrá magyarok" formulával köszönt el hallgatóságától

2008.10.23 22:37:45 Blikk

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyújtóbomba egy kocsiban
  2008-10-24 01:00:13, péntek
 
  2008-10-24 00:23:04, Péntek

Gyújtóbomba egy kocsiban

Előállították Budaházy Györgyöt is. Országszerte tizenhét embert előállítottak, több ember ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök, az 1956-os megemlékezés napján.

Miközben a tüntetőket igazoltatták többüknél kést, tőrt, gázspray-t, viperát találtak. Egy embernél pedig egy benzineskanna volt. A rendőrök folyamatosan igazoltatják a tüntetőket.
Időzítővel gyújtóbombát találtak
Három, időzítővel ellátott benzines gyújtóbombát találtak Budapesten a Nyugati téri felüljáró alatt egy személyautó csomagtartójában - közölte a rendőrség. A rendőrség egy embert előállított.
Az MTI tudósítója a helyszínről azt jelentette, hogy a Nyugati teret hermetikusan lezárták a rendőrök, még a gyalogosok sem közlekedhetnek a környéken. Beszámolója szerint egy sötét színű Peugeot személyautót vizsgálnak, amelynek minden ajtaját kinyitották, és rendőrök állnak körülötte. A pályaudvar előtt több tűzoltóautó látható.

21:12 A előállították Budaházy Györgyöt
Az MTI tudósítóinak jelentése szerint igazoltatták, majd egy rendőrautóba ültették Budaházy Györgyöt a rendőrök Budapesten a Markó utcánál. A Markó utca Bajcsy-Zsilinszky út és Bihari utca közötti szakaszán folyamatosak az igazoltatások, a rendőrség közlése szerint már több embert előállítottak.

20:24 Leöntötték tüntetőket
Több csoportban indultak el a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom fővárosi rendezvényéről az emberek az Magyarok Világszövetsége Astoria melletti rendezvényére, követve Budaházy György felhívását. A Pannónia utcában mintegy 200 fős vonuló, zömében símaszkos tüntető közül néhányra az egyik lakásból valamilyen folyadékot öntöttek - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. Válaszul a vonulók közül többet köveket ragadtak és abba az irányba hajították, ahonnan leöntötték őket.

A rendőrség a Hegedűs Gyula utcában a Szent István körút és Vígszínház utca között rekedt mintegy 100-150 embert folyamatosan igazoltatja a fővárosban - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói. Lezárták a Margit híd és a Nyugati pályaudvar közötti körút belváros felé vezető szakaszát, az MTI tudósítói vízágyút láttak a Szent István körúton. Ugyancsak folyamatosan igazoltatnak az Andrássy út-Nagymező utca-Jókai tér környékén, ahol továbbra is nagyon sok a rendőr. A Jókai téren két vízágyú várakozik.

20:00 Mintegy félezren gyűltek össze a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom rendezvényén, a rendőrszékházhoz közeli Déryné közben, a szervezők szerint azzal a céllal, hogy demonstrálják, nem félnek a "rendőrterrortól". A résztvevők csak ruházatuk átvizsgálása után léphettek be a kordonnal közbezárt területre, emiatt többen szóváltásba is keveredtek a rendőrökkel. Roberto Fiore olasz EP-képviselő (aki a szélsőjobboldali Új Erő (FN)vezetőjeként vált ismertté)a banki válságra utalva arról beszélt, hogy a pénzügyi kapitalizmus milliókat dönt nyomorba. A rendezvényen megjelent Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listájának vezetője és Gaudi-Nagy Tamás jogvédő is. Beszédet mondott Toroczkai László, a mozgalom tiszteletbeli elnöke és Budaházy György, aki az egybegyűlteket arra biztatta, menjenek a Magyarok Világszövetsége Astoriánál kezdődött rendezvényére.

19:46 Újabb három embert állítottak elő a rendőrök a fővárosban, ezzel tizenhétre nőtt a nap folyamán előállítottak száma. Két embert a Csengery utcából állították elő, mert át akartak mászni a kordonon a lezárt területre, a Szív utca-Andrássy út sarkáról pedig egy embert állítottak elő közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel való szabálysértés miatt, nála egy rugós kést találtak.

19:31 Megkezdődött a Magyarok Világszövetségének az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékező ünnepsége, a Semmelweis és a Kossuth Lajos utca sarkán. Az eseményen mintegy 300-an vannak jelen, közülük többen magyar nemzeti zászlót és árpádsávos zászlót is hoztak magukkal. A forgalmat a rendőrség kordonokkal lezárta az Astoriánál, sem a Blaha Lujza tér felől, sem a Ferenciek teréről nincs közlekedés. Az eseményt több tucatnyi rendőr biztosítja.

18:34Benzinnel teli kannát találtak egy férfinél, a Szív utca és az Andrássy út sarkánál. Miskolcon több, a közbiztonságra veszélyes eszközt foglaltak le a rendőrök.

17:50 Debrecenben egy embert állítottak elő a rendőrök, jellemzően közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján.
A fővárosban, a Váci út környékén egy nő ököllel ráütött egy rendőrségi gépkocsira, őt szintén előállították.

17:18 Elindultak a Corvin közből a Rendszerváltó Fórum nevű szervezet által meghirdetett "15,6 km, 1956" elnevezésű demonstráció résztvevői. A mintegy hetven ember a Corvin közből - Budát is érintve - az Alkotmány utcába indult, és ezalatt 15,6 kilométert tesz meg. A menet a járdán halad, erős rendőri biztosítás mellett. A demonstrálók többsége árpádsávos zászlót lenget

16:56 Már tizenkettőre nőtt a nap folyamán előállítottak száma, mivel újabb három embert állítottak elő a rendőrök, további három ember ellen tettek szabálysértési feljelentést. Tafferner Éva közlése szerint az újabb három ember közül egyet a Szondi utcából, a másik kettőt pedig az Andrássy útról állították elő, mert egyiküknél viperát, a másik kettőnél pedig kést találtak.

16:02 Újabb öt embert állítottak elő a rendőrök a fővárosban, így már kilencre nőtt a nap folyamán előállítottak száma, további három ember ellen tettek szabálysértési feljelentést - közölte a BRFK szóvivője. Tafferner Éva közlése szerint egy embert az Oktogonról azért állítottak elő, mert csalás miatt körözték, egyet pedig a Deák térről állítottak elő, őt garázdaság miatt körözték. További két embert a Váci útról állítottak elő, mert ruházatuk átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagot találtak náluk. Az ötödik emberrel szemben az Árpád hídi buszpályaudvarnál intézkedtek, mert tiltott önkényuralmi jelkép, egy SS-jelvény volt nála.

12:37 Koszorút helyezett el Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön nem sokkal dél előtt Budapesten, a rákoskeresztúri Új köztemető 301-es parcellájánál. A kormányfő feleségével, Dobrev Klárával és Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezetővel együtt rótta le kegyeletét az 1956-os áldozatok központi emlékművénél, majd - a nyughelysort körbejárva - virágot helyeztek el Nagy Imre miniszterelnök és mártírtársai, Szilágyi József, Maléter Pál, Losonczy Géza és Gimes Miklós sírjánál. A miniszterelnök koszorúzását néhányan füttyszóval kísérték, de komolyabb rendbontás nem történt.

Kés, gázspray és tőr a tüntetőknél
12:25 Újabb két embert állítottak elő a rendőrök Budapesten, ezúttal a Nyugati térről, közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt. A rendőrök átvizsgálták a két ember ruházatát, egyiküknél kést, a másiknál gázsprayt találtak. (MTI)

12:06 Október 23-tól az 1956-os forradalom jelképévé vált lyukas zászló leng az V. kerületi közintézményeken - tájékoztatta Rogán Antal polgármester csütörtökön az MTI-t. A nemzeti színű lobogó helyett az óvodák, iskolák, szociális intézmények, közhivatalok homlokzatára helyezték ki a lyukas zászlókat, amelyek a forradalom leverésének napjáig, november 4-ig lesznek kint.

11:55 A Balaton utca-Balassi utca sarkán egy embert előállítottak közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt - közölte a rendőrség. Az előállítottnál egy tőr, valamint gázálarc volt.

11:18 Igazoltattak a rendőrök egy csoportot a fővárosban, a rákoskeresztúri Új köztemető területén csütörtökön, a csoport egyik tagjánál ruházatának átvizsgálása során engedéllyel tartott gázriasztó fegyvert és lőszert találtak - közölte a rendőrség. Az igazolt embert lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűncselekményének gyanúja miatt előállították - olvasható a rendőrség honlapján.
Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a délelőtt történtekkel kapcsolatban azt közölte: gyülekezési joggal való visszaélés miatt tesz szabálysértési feljelentést a BRFK három emberrel szemben, akik transzparensekkel "demonstrációs jelleggel" gyülekeztek a Vértanúk terén csütörtök délelőtt.

Megkezdődtek az állami ünnepségek
11:09 Nagy Imre szobránál tisztelegtek a közjogi méltóságok, közéleti személyiségek és a mártír miniszterelnök családjának tagjai. A megemlékezők egy-egy szál fehér rózsát helyeztek el Nagy Imre szobránál.
A Vértanúk terét a rendőrség lezárta. A kordonon kívül, a Honvéd utcánál hozzávetőleg ötvenen demonstráltak kormányellenes mondatokat skandálva. A rendőrök több tüntetőt igazoltattak. (MTI)

11:08 Katonai tiszteletadás mellett, a Himnusz hangjaira vonták fel a Magyar Köztársaság lobogóját az Országház előtti Kossuth Lajos téren. Az ünnepségen az államfő mellett részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke és Kaposvári Bertalan, a Legfelsőbb Bíróság elnöki jogkörben eljáró elnökhelyettese.
A Kossuth Lajos teret a rendőrség kordonokkal teljesen lezárta. A területre csak a meghívott vendégek és az akkreditált újságírók mehettek be. A kordonon kívül, a Néprajzi Múzeum előtt - ahol ötvenen-hatvanan figyelték az eseményeket - egy, síppal és bekiabálással a miniszterelnök ellen demonstráló és egy maszkos férfit elvezettek a rendőrök. (MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forradalmi villamos
  2008-10-24 00:58:38, péntek
 
  2008-10-24 00:33:58, Péntek

Forradalmi villamos




Utasokat nem szállított.
Minden megállóban az 1956 os forradalommal kapcsolatos plakátokat osztogattak az ott várakozó embereknek.
A villamos a 4-6 villamos vonalán közlekedett tegnap.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2008.09 2008. Október 2008.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 125 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 229
  • e Hét: 3757
  • e Hónap: 12361
  • e Év: 48302
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.