Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Grépfruit gyógyhatásairól
  2020-02-10 22:19:44, hétfő
 
 



A grépfrút meglehetősen keserű ízvilággal rendelkezik, de hihetetlenül jó hatással van az egészségre. Többek között az immunrendszer megerősítésében vesz részt, hiszen eredményesen küzd meg a szervezetbe kerülő kórokozókkal, azaz a vírusokkal, a gombákkal és a baktériumokkal. A grépfrút nagyon jót tesz a bőr egészségének és még a fogyásban is a segítségünkre lehet.

A grépfrút hatékonyan képes csökkenteni a sejtek öregedési folyamatait, eredményesen harcol a ráncok kialakulása ellen.

Ha úgy érzi, hogy a testsúlya több az ideálisnál, akkor minden étkezés előtt igyon meg egy pohár grépfrútlevet, ez eredményesen segít lecsökkenteni az étvágyat. A grépfrút egy olyan flavonoidot tartalmaz, amely fokozza az anyagcserét is.

A grépfrút természetes vérzéscsillapító hatással is rendelkezik, de az arcápolásban is nagy hasznát vehetjük. Csökkenti a bőr zsírosságát és segít a pórusok összehúzásában is. Ha egy kis felfrissülésre vágyik, öntsön egy spricnis palackba desztillált vizet és néhány csepp grépfrútolajat, majd fújja be ezzel az eleggyel az arcbőrét. Mivel a grépfrút baktériumölő hatással is rendelkezik, így a segítségével az arcbőrünket is megtisztíthatjuk.

A hajunk sok problémát okozhat az életünk során. A haj lehet fénytelen és töredezett. Ezen a problémán is segíthet a grépfrút leve. Mivel C-vitaminban is rendkívül gazdag, így elősegíti a haj növekedését is. . A déligyümölcs kipréselt leve egy olyan vegyületet is tartalmaz, amely segítséget nyújthat a korpásodás megszüntetésében is. Hajmosás után öblítse le a haját desztillált vízbe csepegtetett grépfrútlével a probléma megszüntetése érdekében.

A grépfrútot sem lehet nagy mennyiségben fogyasztani, mivel a vele kapcsolatos kutatások kimutatták, hogy egyrészt kölcsönhatásba léphet egyes gyógyszerekkel megváltoztatva azok hatását, illetve nagy mennyiségben fogyasztva akár még vesekövet is okozhat, mivel hatására megnő a szervezetben a kalcium-oxalát-szint.

A grépfrúttal kapcsolatban számos kutatást végeztek. Tanulmányok arról számolnak be, hogy a grépfrút mintegy 15%-kal képes csökkenteni az összkoleszterinszintet, 20%-kal az LDL- koleszterinét és 17%-kal a trigliceridszintet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Mitől őszülhetünk gyorsan?
  2020-02-10 22:14:07, hétfő
 
  Miért van az, hogy az egyik ember még 50-60 éves korában sem, vagy csak alig őszül, míg mások már huszonévesen is kénytelenek befesteni a hajukat, mert egyre több ősz hajszállal rendelkeznek? Egyik oka a haj gyors őszülésének a genetikában keresendő. Ha a szüleink vagy a nagyszüleink is korán őszültek, nagy esélyünk van arra, hogy mi is ezt örököltük, de természetesen nem törvényszerű dolog ez. Viszont nem csupán a genetika szólhat bele az életünkbe, hanem egyéb tényezők is okozhatják azt, ha túl hamar őszbe csavarodik a fejünk.

Egy autoimmun bőrbetegség, az alopecia areata is okozhatja a haj idő előtti őszülését. Ilyenkor az immunrendszer a hajhagymák ellen indít támadást. Amikor a beteg tünetei csökkennek a gyógyszerek hatásai miatt, akkor a haj újra kinőhet ugyan, de előfordul, hogy ezek a hajszálak már őszek lesznek.

Sajnos ma nagy probléma a légszennyezettség. A környezetben előforduló szennyező anyagok is elősegíthetik a haj gyorsabb őszülését. Ezek a vegyi anyagok szabad gyökök elszaporodásához vezethetnek, ami oxidatív stresszt okoz a szervezetben. Az oxidatív stressz viszont kárt tesz a melanintermelésben, ami a haj színéért felel. Minél kevesebb melanin termelődik a szervezetben, annál világosabb lesz a haj színe.

A stressz nem tesz jót sem a fizikai, sem a mentális, sem pedig a szellemi egészségnek. Azt mindenki nagyon jól tudja, hogy a stressz megbetegít, de még a gyorsabb őszülést is előidézheti. Éppen ezért nagyon fontos hatékony stresszkezelési módszereket megtanulni, hiszen az általa okozott őszülés a legkisebb probléma. A folyamatosan fennálló stressz rengeteg betegség okozója lehet.

A dohányzás egy nagyon egészségtelen szokás. A cigarettafüstben rengeteg rákkeltő anyag megtalálható, amelyek hatására szabad gyökök szabadulnak fel az emberi szervezetben, ami szintén felgyorsítja az öregedési folyamatokat, többek között az őszülés folyamatát is.

A hormonális változások sok mindenre hatással vannak. 30 éves kor után a hajnak már nem lesz olyan a minősége, mint korábban volt. A haj állapotát meghatározza a terhesség és a menopauza is. A posztmenopauzába lépő nők tapasztalhatják meg leginkább a haj változásait, hiszen ilyenkor a haj nemcsak megőszül, de jelentősen meg is ritkulhat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Arctisztítás természetes anyagokkal
  2020-02-10 22:10:32, hétfő
 
 



Sokféle arctisztító létezik, de ezek általában olyan sok káros összetevőt tartalmaznak, hogy talán jobban járunk, ha természetes módszerekhez folyamodunk. Minden konyhában vannak olyan alapanyagok, amelyeket nagyszerűen fel lehet használni az arcbőr megtisztítására.

Az egyik legjobb arctisztító a kókuszolaj, hiszen antibakteriális és gombaölő hatásokkal rendelkezik. De nagyon hatékony hidratáló is, különösen atópiás dermatitisz esetén javasolt a használata. Hogyan használja? Masszírozzon a bőrébe néhány cseppet, majd hagyja rajta legalább tíz percig. Ezt követően mossa azt le langyos vízzel. Ha igényli a bőre, még bekenheti azt a kedvenc hidratálókrémével, de a kókuszolaj is hidratál, így nem biztos, hogy szüksége lesz rá.

Az almaecet is működhet arctisztítóként, hiszen segít visszaállítani az arcbőr pH-szintjét. Nagyon hatékony lehet eltömődött arcpórusok esetén. Száraz és zsíros bőr tisztítására is egyaránt alkalmas. Az almaecetet mindig vízzel hígítva alkalmazza. Keverjen össze 2 evőkanál vizet feleannyi almaecettel. Mártogasson meg benne egy vattakorongot, majd gyengéden tisztítsa meg vele az arcbőrét.

A méz és a citromlé is egy remek kombináció az arc megtisztítására. A méz antibakteriális hatásokkal rendelkezik és tele van antioxidáns vegyületekkel. A méz megakadályozza az akné kialakulását, illetve jelentősen lelassítja a bőr öregedési folyamatait. A méz emellett egészséges arcszínt is kölcsönöz. A citromban nagyon sok a C-vitamin, amely szintén egy hatékony antioxidáns a bőr számára. Keverjen össze két teáskanál mézet 1 teáskanál citromlével, majd gyengéden masszírozza azt a bőrébe. Hagyja az arcán, míg megszárad, majd egy nedves törlőkendővel gyengéden távolítsa el azt az arcáról.

A natúr joghurttal is alaposan meg tudjuk tisztítani az arcunkat, amely nemcsak fehérjében, hanem tejsavban is rendkívül gazdag. Ezek együttesen segítenek a bőr méregtelenítésében. A tejsav emellett hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket is. A fehérje nemcsak hidratál, de szinte láthatatlanná teszi az arcbőr öregedését is jelző finom vonalakat. Helyezzen fel egy-két evőkanálnyi natúr joghurtot arcpakolásként az arcbőrére. Hagyja rajta 10-15 percig, majd egy nedves vattakoronggal tisztítsa meg az arcát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 375
  • e Hét: 25266
  • e Hónap: 56752
  • e Év: 261453
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.