Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Meghalt Bacsó Péter
  2009-03-12 20:10:01, csütörtök
 
  Meghalt Bacsó Péter filmrendező
2009-03-12 10:04:03 elnök


Az 1969-ben készült, de csak tíz évvel később bemutatott A tanú Kossuth-díjas rendezője 81 évesen halt meg. Bacsó betegsége ellenére is dolgozott, utolsó filmjét Majdnem szűz címmel tavaly fejezte be.
Az idei filmszemlén életműdíjat kapott, az átadáson elnézést kért, hogy túl szomorú filmeket készített.

Életének 81. évében, szerdán elhunyt Bacsó Péter Kossuth-díjas filmrendező, tudatta a Magyar Filmművészek Szövetsége.
A magyar filmművészet kiemelkedő alakját az Oktatási és Kulturális Minisztérium is saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Bacsó 1928. január 6-án született Kassán, Palotai Boris író gyerekeként.

A háború után 1946-ban jelentkezett a Színház és Filmművészeti Főiskolára, először dramaturgként dolgozott. Forgatókönyvíróként a legsikeresebb Fábri Zoltán 1958-ban készült Édes Anna című filmje volt.

1963-ban, fiatalokról rendezte első filmjét, a Nyáron egyszerűt.
Hasonló témájú volt a Szerelmes biciklisták (1965), a Nyár a hegyen (1967), ami elnyerte a San Sebastian-i filmfesztivál Ezüst Kagyló díját, majd következett a fiatalok öngyilkos hajlamát kutató Fejlövés.
A Forró vizet a kopaszra filmje 72-ben Steven Spielberg Párbaj című thrillerét maga mögé utasítva a Taorminai Nemzetközi Filmfesztivál Nagydíját kapta.

1969-ben rendezte legendás filmjét, A tanút a Rákosi-éra koncepciós pereiről. A film tíz évig dobozban maradt, csak zártkörű pártvetítéseken szórakoztak rajta, majd 1979-ben mutatták be a nagyközönségnek. Az 1981-es cannes-i fesztiválon sikert aratott.

Az ötvenes évekről női szempontból is készített szatirikus filmet, a Te rongyos életet Udvaros Dorottya főszereplésével 1983-ban.

Főbb filmjei még ekkor a Titánia, Titánia (1988), a Sztálin menyasszonya (1990) és A Hány az óra, vekker úr? (1985).

1994-ben forgatta Pelikán gátőr rendszerváltásos kalandjait a Megint tanút, és egészen haláláig dolgozott.

2001-ben Karády Katalinról Nagy-Kálózy Eszter főszereplésével a Hamvadó cigarettavéget.
2005-ben az étteremkritikusokról szóló De kik azok a Lumnitzer nővérek? című vígjátékot, és 2008-ban a Majdnem szűz című filmet forgatta Ubrankovics Júliával, aki ezért megkapta a legjobb női főszereplő díját a szemlén.

Utoljára az idei filmszemle nyitóünnepségén, február 5-én jelent meg nyilvánosan, az életműdíjat vette át: "Döbbenten tudtam meg, hogy életműdíjjal foglalkoztam, pedig soha nem akartam mást csinálni, csak filmeket. Eszembe nem jutott, hogy életművel bíbelődjek" - mondta az emelvényen. Pedig volt még Érdemes művész 72-ben, Kossuth-díjas 85-ben, Magyar Mozgókép Mestere 2004-ben.
Bacsó a hatvanas évek végétől a Dialóg Stúdió helyettes vezetője, majd 1982-es nyugdíjba vonulásáig vezetője volt, és több mint ötven éve oktatott.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem történik érdemi intézkedés
  2009-03-12 20:01:28, csütörtök
 
  Varga: öt hónapja nem történik érdemi intézkedés Magyarországon
2009-03-12 10:14:30 elnök


A kisebbségi magyar kormány tavaly ősz óta az egyelőre sikertelen bankmentő csomaggal, egy erőtlen adócsomaggal, a megkötött IMF-programmal, illetve egy kérdéses hatékonyságú közép-európai összefogással próbálta kezelni a válságot, de érdemi intézkedés öt hónapja nem történt - hangsúlyozta mai előadásában azt Ybl Klub gazdaságpolitikai konferenciáján Varga Mihály.

A parlament Költségvetési és Pénzügyi Bizottságának elnöke, a Fidesz vezető gazdaságpolitikusa úgy látja, hogy "a baj sokkal súlyosabb annál, mint amit gondolunk", a kisebbségi kormány pedig a "túlélésre játszik". Meglátása szerint a késlekedés miatt, a korábban gondoltnál nagyobb idei recesszió következtében további legalább 200-250 milliárd forint hiányzik az idei költségvetésből a kijelölt deficitcélból következően.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1 mill. kiszorultak a munkaerő
  2009-03-12 19:56:35, csütörtök
 
  Kedvezőtlen adósságpályán a magyar gazdaság
2009-03-12 10:09:33 elnök


Hamecz István szerint nem fenntartható az adósságpálya, az OTP Alapkezelő vezérigazgatója szerint vagy 4,5 százalékos költségvetési többlettre, vagy 9 százalékos növekedésre lenne szükség, hogy elérjük Lengyelország adósságarányát tíz éven belül.

Magyarország a feltörekvő gazdaságokon belül is a sérülékenyebbek közé tartozik - mondta Juliet Sampson, az HSBC Bank vezető közgazdásza az Ybl Klub konferenciáján. A világ és a régió átlagánál is gyengébb gazdasági teljesítményt jósol a következő időszakra az ország számára a szakértő.
Már 2001 közepétől figyelmeztettek a piaci szakértők a magyar ikerdeficit veszélyeire, ezzel együtt nem számítottak arra, hogy idáig jutnak a dolgok - ismerte el az elemző.

Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy nem a legrosszabb helyzetben lévő gazdaság jelenleg sem Magyarország, Ukrajna és Pakisztán például sokkal kedvezőtlenebb kilátásokkal szembesül.

refordinamika alábbhagyott, és a fiskális rugalmasság is igen alacsony, ezért rossz pillanatban érte az országot a válság. A legjobb esetben a tőkeáramlás újraindulása segíthet kilábalni Magyarországnak, de jelenleg inkább a bizonytalanság, a gyenge forint, és a bizalmatlanság jellemző. A befektetőknek jelenleg arra van szükségük, hogy tudják, nem engedi ki a kormány az irányítást a keze közül, nem lesz például 400 vagy 500 forintos euróárfolyam.

A bankmentő csomagok nem feltétlenül jelentik a legjobb megoldást a szektor számára, inkább a pénzpiaci viszonyok rendezése lenne a cél a banki elemző szerint. Választ kell találni arra, miért fagyott le az állampapírpiac, miért nem akarja a magánszféra finanszírozni a magyar államadósságot - mondta Hamecz István, az OTP Alapkezelő vezérigazgatója.

Az alapvető statikus mutatók ugyanis nem indokolják a mostani bizalmatlanságot. Középtávon elemezve az államadósság fenntarthatóságát arra juthatunk, hogy a potenciális gazdasági növekedés, az adósságállomány, és a reálkamat felárak alapján nem tekinthető fenntarthatónak a jelenlegi államháztartási egyenleggel.

Csermely Ágnes, az MNB főosztályvezetője ugyanakkor vitatta az ehhez a számításhoz felhasznált számok valódiságát. Hosszú távon nem segít ezen az IMF-kölcsön sem, rövid távon pedig elég lett volna a kiadási plafon bevezetése - véli a szakértő. Egy egyszerű modell alapján 4 százalékos további megszorításra, vagy 9 százalékos gazdasági növekedésre lenne szükség a jelenlegi körülmények között.

A hitelesség növelésével ezen lehet finomítani, de ez önmagában nem oldaná meg a helyzetet, a költségvetési kiadásokat is csökkenteni kell. Emellett a munkaerőpiac siralmas helyzete is magyarázza az alacsony potenciális növekedést.

Az a kulcskérdés, hogy azt az egymillió embert, aki kiszorult a munkaerőpiacról, hogyan lehet újra visszahozni. Ez munkaerőkínálati probléma, egyrészt a negatív ösztönzők (korai nyugdíj, rokkantnyugdíj), másrészt a képzettség terén lenne szükség előrelépésre.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghívó: TF-esték...
  2009-03-12 16:50:41, csütörtök
 
 

Szeretettel meghívjuk a
TF ESTÉK
következő rendezvényére, amelynek címe:
válságok örvényeiben
és a
MAGYAR NEMZETSTRATÉGIA

Vendégeink:
BOGÁR LÁSZLÓ
és
PIUKOVICS GÁBOR

Időpont: 2009. Március13. péntek, 18. óra.
Helyszín: TF Aula, Bp. Alkotás u. 44.
(A belépés díjtalan!)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közt. Elnöki Hiv. - Posta Imre
  2009-03-12 16:48:34, csütörtök
 
  1.911 - Posta Imre: Önnel, vagy ön nélkül, megkezdődik az ellenállás, ha kell fegyverrel! A kiontott vér pedig az Ön lelkén is szárad majd, ha akarja, ha nem!
Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: vasárnap, 2009. március 1. 11:54
An: Kutasi József (094223)
Betreff: Posta Imre

Bejelentés a Köztársasági Elnöknek!

Tisztelt Ügyfelünk!

Ön az alábbi szövegű üzenetet küldte a Köztársasági Elnöki Hivatalnak ügyfélkapunkon keresztül.

Üzenetének szövege:
Tisztelt Elnök Úr!

Az magyar nemzet léte, biztonsága, megmaradása, a polgárháború elkerülése és az izraeli hadüzenet nélküli magyarországi agresszió és a kormány hazaárulása ügyében kérem, hogy személyesen fogadjon. Talán még nem késő, de az Ön felelőssége mindezekben a kérdésekben megkerülhetetlen és határozott állásfoglalása elkerülhetetlen. Megérzésem szerint hajszál választ el a hadiállapottól! A magyar nemzet veszélyben van és ebben a helyzetben az önvédelem, honvédelem kötelező.

Elnök Úr, egy évvel ezelőtti levelemre Öntől nem jött válasz! Nem vagyok naiv, de nincs idő hezitálni! Önnel, vagy ön nélkül, megkezdődik az ellenállás, ha kell fegyverrel! A kiontott vér pedig az Ön lelkén is szárad majd, ha akarja, ha nem!

Legyen egyszer végre az, akinek lennie kellene! Szolgálja a magyar nemzetet!

Várom válaszát!
Tisztelettel:
Posta Imre
Levelének feldolgozása megkezdődött. Ha arra érdemi válasz születik, azt az Ön által megadott e-mail címre fogjuk küldeni. Addig szíves türelmét kérjük.

Üdvözlettel,
Köztársasági Elnöki Hivatal

http://www.postaimre.com/politika/bejelentes-a-koztarsasagi-elnoknek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levél a világon élő magyarokna
  2009-03-12 16:44:02, csütörtök
 
  NYILT LEVÉL A VILÁGON ÉLŐ MAGYAROKNAK!


Köszönet azoknak, akik a küldeményeimet fogadják!
"Ha Gyurcsány és kormánya menesztése halasztást szenved és/vagy a parlament feloszlatása hamarosan nem valósul meg, akkor számolni kell azzal, hogy a következő választások után hatalomra jutó kormány és az ország olyan katasztrófális helyzetbe kerül, amelyből 25-30 évig nem lehet kilábalni! Gondoljanak erre azok a szavazók, akik foggal-körömmel ragaszkodnak megbukott elveikhez és leadereikhez, mert Marx-Lenin-Sztalin-Rákosi-Kádár-és Gyurcsány szellemét hagyják örökségül unokáikra, csatolmányként pedig adóssághalmazt, nyomort és kilátástalanságot."
Forrás: Prof. Dr. Bokor Imre, az MJB elnöke > MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG 2009. február 18.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dráma két felvonásban
  2009-03-12 04:00:19, csütörtök
 
  2009. március 25. szerda 19:00 óra (kupolaterem)
BUDAPEST
XII. kerületi Művelődési Ház (MOM) Csörsz u. 18.

A küldetés, amely elénk tárja a jelenünket eredményező múltunkat.
A Színház, amelyet kézről kézre ad a közönsége.
Az előadás, amely megrázta Erdélyt.
Az élmény, amely megrengeti a lelkeket!
Wass Albert
Jönnek! és Adjátok vissza a hegyeimet című kisregényei alapján írta és rendezte
Andrási Attila
Dramaturg:
Péter Ferenc
Dráma két felvonásban
A Világ és a Vége
címmel a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház előadásában
szereplők: Bicskei Flóra, Földi László, Kákonyi Tibor, Molnár Zoltán,
Péter Ferenc
Megalázás, fájdalom, öröm, csalódás, pusztulás, remény jelenik meg a színpadon egyetlen pici közösség tolmácsolásában. A játszók sokkal többet nyújtanak a színészi játéknál. A szerepekkel történő azonosulások, a gondolatok átadása pontos és tanítandó. Általuk mi, nézők átéljük a fájdalmat és a kétségbeesett kiáltást a szabadságért úgy érzem, viszonzásként részünkről, nézőktől, kevés volt az álló vastaps.
(Molnár Györgyi, Magyar Nemzet, 2006. XII.12.)
A világ és a vége pontosan arról szól, amit a címe elénk vetít: az elszakadt Erdélyről, a hazájukat vesztett magyarok szenvedéséről, egy olyan világról, ami a miénk volt, minden idegünkkel belé tartoztunk, s arról, hogy ezt a világot, az életünket, elvették tőlünk. A vágyról, hogy a magyar élhessen méltósággal a saját hazájában, hogy visszakaphassa a hegyeit, hiszen a saját földjén nem ő az idegen. Az előadás egyszerre mutatja be az emberi tisztaság és a tisztátlanság képét is.
(Herbák Dóra, Magyar Demokrata, 2006/24)
A csalfa böszmék korszellemével szemben a rendületlenül Hűek igaz Honszerelme!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem kell más...
  2009-03-12 03:44:08, csütörtök
 
  Road - NEM KELL MÁS...


http://video.xfree.hu/?n=furaila|67100ec1ff2351ffceba5b35f106a482


Te ugyanúgy akarsz, ahogy én téged
és éjjel az ágyban is ugyanazt érzed.

Én látom a szemeden, ha nem is mondod, őrültek
vagyunk és nem bolondok.

Nem kell más, úgy csókolnám a szádat
letépném az összes ruhádat, ahogy azt nem
csinálta még más

Nem kell más, amikor a szemembe nézel majd
attól a tűztől égsz el, amit te bennem gyújtottál és
nem kell más.

Ugye játszottál már a gondolattal, hogy egyszer majd
mellettem ér a hajnal. Édes hangod a fülembe súgja nem volt
elég és csináljuk újra..

Nem kell más, én mint egy állat, elevenen felfalnálak,
miközben szétszakítanál.

Nem kell más, én nem sokat kérek nyelvem hegyén a
véred te, pedig a torkom harapd át és...
NEM KELL MÁS...

Nem kell más, úgy kívánom a szádat, csókolni a kezed a lábad
érezni a bőröd illatát

Nem kell más, jó a kocsiban a kádban, jó a fűben az
előszobában, nekem mindegy hol jön ránk.

Nem kell más, nem értek a szóból, sose legyen elég a jóból,
örökre elcsábítottál.

Nem kell más, úgy akarlak téged nem érzed megőrülök
Érted, adj hát nekem egy éjszakát és... nem kell más...

Nem kell más...

Nem kell más...

Nem kell más...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Társadalmi önszerveződés
  2009-03-12 02:42:53, csütörtök
 
  MAGYAROK SZÖVETSÉGE
TÁRSADALMI ÖNSZERVEZŐDÉS
amelynek célja, hogy a gazdasági válság hatásait az emberek kivédhessék, hogy országos mozgalomként hatással lehessen az emberektől elfordult politikára, és hogy összefogjon minden, az ország életét segítő, valós, CIVIL kezdeményezést. Célja az egészséges és tisztességes, ÉLHETŐ ORSZÁG megteremtése, a saját erőnkből, a saját munkánkból.

Akarunk-e gazdaságilag erős, kiegyensúlyozott,
pártoskodástól mentes országot?

Akarunk-e olyan országot, ahol egységes nemzet él?

Ez csak úgy lehetséges, ha a magyar emberek megszervezik magukat és visszaszerzik életük fölött az irányítást!

HOGYAN TEGYÜK EZT MEG?

Menjünk el a Magyarok Szövetsége
Zászlóbontó nagygyűlésére
Budapestre, a Hősök terére
március 21-én, szombaton 10 órától

AHOL MINDEZT MEGTUDHATJUK!

Legyünk minél többen, és hozzunk magunkkal frissen metszett rügyező gyümölcsfaágat!
Ez a nap a tavaszi napforduló napja, rajtunk múlik, hogy valóban a változás kezdete legyen! Mutassuk meg az országnak, hogy vannak, akik tenni akarnak érte!
Legyen részese a történelmi pillanatnak!

EGY ORSZÁG SZERVEZI MOST ÚJJÁ ÖNMAGÁT!
Nincs jobb - vagy baloldal, csak egy nemzet van!
Buszokat szervezünk, jelentkezés:

www.magyarokszovetsege.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 186 db bejegyzés
e év: 468 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1696
  • e Hét: 7204
  • e Hónap: 15808
  • e Év: 51749
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.