Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Virágos torta
  2020-01-18 21:28:57, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Virágfüzéres torta
  2020-01-18 21:27:36, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Tündérkés torta
  2020-01-18 21:25:52, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Szinesvirágos torta
  2020-01-18 21:24:19, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
5 táplálék, amely felgyorsítja a zsírégetést
  2020-01-18 19:30:00, szombat
 
  Csak hogy egyértelműek legyünk: Az utóbbi állításokkal ellentétben egyetlen olyan táplálék vagy tápanyag sincs, amelynek fogyasztásától csodás módon leolvad rólunk a zsír. Hogy valaki fogyni kezdjen, ahhoz csökkentenie kell a cukorfogyasztást, eleget kell aludnia, szabályoznia kell a stressz szintet és a megfelelő testmozgást kell végeznie. De ha ezekre figyel, néhány héten belül csökken majd az étvágya, csökken a gyulladás mértéke, felgyorsul az anyagcseréje és a szervezetben a zsírégetés mértéke is. Az öt alábbi tápanyag egyszerűen beszerezhető, finom, és bármikor fogyasztható - nem utolsó sorban pedig elősegíti a gyorsabb fogyást.

Citromlé
Talán már hallott róla, hogy a reggeli citromos forró víz fogyasztása jó hatással van az egészségre. Továbbá az étkezés előtt vagy alatt elfogyasztott néhány evőkanálnyi citromlé csökkenti a vércukoringadozást. Egy egereken végzett tanulmány során bebizonyosodott, hogy a citromban lévő polifenolok megakadályozzák a hízást és a zsír felgyülemlését a szervezetben. Ha szeretné, étkezés közben megihat egy pohár citromos vizet, vagy ráfacsarhatja egy citrom levét az ebédre vagy vacsorára fogyasztott salátára vagy halra.

Fahéj
A fahéj csökkenti a vérben a glükóz szintet, mivel lelassítja a gyomor kiürülését, így gyorsabban eltelik majd étkezés közben. Egy tanulmány szerint a fahéj javítja a glükóz egyensúlyt a 2-es típusú diabétesszel vagy a prediabétesszel diagnosztizált embereknél, így azon 17 táplálék közé tartozik, amely a legjobban használható a cukorbetegség kezelésére. És még csak nem is kell sokat fogyasztania belőle: napi másfél teáskanál fahéj ugyanis elegendő a szervezet számára. Csak bizonyosodjon meg róla, hogy friss fahéjat fogyaszt, mivel a fahéjban található polifenolok és aktív összetevők az idő előrehaladtával lebomlanak.

Cayenne-i bors
A Cayenne-i bors csökkenti az éhséget, segít abban, hogy a szervezet minél több kalóriát égessen el, valamint az egyik legjobb afrodiziákum a világon. Ugyanezt a hatást éri el akkor is, ha csípős szószt vagy csípős paprikát fogyaszt. A tanulmányok kimutatták, hogy a már ismert jótékony hatásain kívül a kapszaicin (az a fitovegyület, amely csípőssé teszi a borsot) serkenti az anyagcserét, valamint felgyorsítja a zsírégetést. A laktózmentes, szójamentes, növényi alapú, zsírmentes csokoládés proteinpor avokádóval, kókusztejjel és egynegyed teáskanál Cayenne-i borssal összekeverve nem csak nagyon finom, de reggeli italként biztosítja azt az energiát, amire szüksége van!

Kurkuma
A túlsúlyos embereknél gyakori probléma a különféle gyulladásos megbetegedések kialakulása. Érdemes azonban megszórni az ételeinket ezzel a gyulladásgátló hatású és tápanyagban gazdag fűszerrel, a kurkumával. A tanulmány már bebizonyították, hogy a kurkuma aktív összetevője, a kurkumin segíti a fogyást, valamint számos betegség és probléma is kezelhető vele. Ha fűszerként nem használja rendszeresen a kurkumát, viszont szeretné kihasználni a gyulladásgátló hatását, akkor egy jó minőségű, kurkumát tartalmazó étrend-kiegészítő lehet a megfelelő választás.

Lenmag

A friss őrölt lenmagot gyakran adják shake-ekhez, mivel nem csak kiváló omega-3 alfa-linolénsav forrás, de csökkenti a gyulladást és kiegyensúlyozza a hormonokat is. A tanulmányok szerint a fogyás során fogyasztott lenmag csökkenteti a gyulladást, ezáltal megfelelő táplálékkiegészítésnek lehet azok számára, akik fogyni szeretnének. Továbbá a lenmagban nagy mennyiségben rost található, amely csökkenti az éhségérzetet. Mindig vásároljon lehetőleg bio lenmagot, és otthon, maga őrölje meg egy kávédarálóban, így az érzékeny zsírsavak nem bomlanak le a fogyasztásig.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Mese torta
  2020-01-18 19:22:18, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Kaktuszos-rózsás-kagyló díszítésű torta
  2020-01-18 19:20:43, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Mentális betegségek és a táplálkozás
  2020-01-18 19:18:25, szombat
 
  Nem is gondolnánk, hogy manapság hányféle diagnózist állítanak fel a pszichiáterek. A legújabb trend az, hogy az egészséges táplálkozás is egyfajta mentális zavarnak számít. Nem, nem kell félreérteni az új betegséget. Az egészséges táplálkozás csak akkor válik kórossá, ha valakinek az élete már csak e téma körül forog, és még véletlenül sem mer semmi olyan táplálékot megenni, amiről úgy gondolja, hogy egy kicsit is árt az egészségének. Ezt a mentális zavart orthorexia nervosának nevezik.

Az ebben a betegségben szenvedő egyének reggeltől estig azon agyalnak, hogy mit egyenek, azt hogyan készítsék el, és nem mernek már étterembe sem elmenni, sőt még egy barátok által szervezett kerti partira sem, mert szinte bele vannak betegedve, hogy ott milyen ételek lesznek, vagy mit fognak szólni a többiek, ha ő egy falatot sem eszik az étkezési fóbiái miatt. Ebben az esetben az egészséges táplálkozás már kóros és egyáltalán nem azt a célt szolgálja, hogy az egyén egészséges maradjon, hiszen a lelke szinte belebetegszik abba, hogy egészségesen éljen.

Az orthorexia nervosa kifejezést egy amerikai orvos, Steven Bratman vezette be. Véleménye szerint ez a betegség azért veszélyes, mert a betegségben szenvedők annyira odafigyelnek arra, hogy mit esznek, hogy sok esetben még egy-egy egészségesebb terméket sem esznek meg attól félve, hogy az nem tesz jót nekik. Így azonban rengeteg olyan tápanyagtól fosztják meg magukat, amely fontos lenne az egészségmegőrzésük szempontjából. Ezeknél a betegeknél gyakran fedeznek fel tápanyaghiányt is, és általában kórosan soványak, hiszen sokféle étel vált ki belőlük rettegést.

Ezek a személyek szoronganak, a legtöbb szorongás éppen az étkezés miatt alakul ki bennük, ami alultápláltsághoz és sajnos akár korai halálhoz is vezethet.

Milyen tünetei vannak a betegségnek? A beteg már-már rögeszmésen választja ki az ételeit, szigorúsága miatt egyes étrendcsoportokat is kizárhat a táplálkozásából. A beteg nem élvezi az evést, egyszerűen képtelen örülni egy-egy finom falatnak. A tiltólistás ételek undort váltanak ki belőle. A beteg hisz abban, hogy minden betegség elkerüli, ha úgy étkezik, ahogyan azt ő elképzelte. Mivel belső tisztaságra törekszik, testképzavar is kialakulhat nála.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A fahéj gyógyhatásairól
  2020-01-18 19:13:56, szombat
 
 



A fahéjat érdemes rendszeresen használni, mert egy rendkívül egészséges fűszernövényről van szó, amely tele van antioxidánsokkal. Ezek az antioxidánsok - vagyis a polifenolok - védelmet jelentenek a szervezet számára az oxidatív stresszt, illetve krónikus betegségeket okozó szabad gyökökkel szemben, amelyek aztán végzetesek is lehetnek.

Számtalan kutatás igazolja, hogy az antioxidánsok nagyszerűen képesek a szervezetben kialakuló gyulladást csökkenteni. Éppen ezért, ha izomfájdalmaink vannak vagy ízületi gyulladásunk, ami duzzanattal jár együtt, mindenképpen érdemes rendszeresen beiktatni az étrendünkbe a fahéjat.

Már napi 120 mg fahéj csökkenti a rossz, vagyis az LDL-koleszterin szintjét, a trigliceridszintet és az összkoleszterinszintet. Ha szeretné csökkenteni a koleszterinszintjét, készítsen magának egy finom italt vízből, fahéjból, egy kiskanálnyi mézből, amelybe tehet egy kevés kurkumát is, mivel ez a fűszer is remek gyulladáscsökkentő.

Azok, akik orvosságot szednek, óvatosan bánjanak ezekkel a fűszerekkel, mert megváltoztathatják egyes gyógyszerek hatását.

A fahéjról köztudott, hogy képes javítani az inzulinérzékenységet is. Amennyiben valakinek rosszul reagál a szervezete az inzulinra, úgy létrejöhet a metabolikus szindróma vagy a 2-es típusú cukorbetegség. A fahéj nemcsak a vércukorszintet képes csökkenteni, de az inzulinérzékenységet is javítani tudja.

Az antioxidánsok, mint például a fahéj is, védelmet jelenthetnek számunkra a DNS-károsodással és a sejtmutációkkal szemben. Humán vizsgálatok még nem állnak rendelkezésre, de állatkísérletek során bebizonyosodott, hogy a fahéj védelmet jelentett a daganatos megbetegedésekkel szemben.

A fahéjolaj antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. A fahéj egyik jellemző tulajdonsága, hogy védelmet jelent a fertőzésekkel szemben. Nemcsak a szalmonellafertőzéssel szemben hatásos, hanem a gombás fertőzésekkel szemben is.

Az orális egészségre is kedvezően hat a fahéj. Kutatások igazolják, hogy a fogszuvasodás és a rossz lehelet megakadályozására is lehet felhasználni ezt a fűszert.

Több kutatás is igazolta, hogy a fahéj nagyon hatékony természetes kezelési módja lehet a szklerózis multiplex nevű betegségnek, de az Alzheimer-kór kezelésében is nagyon hasznos lehet. Ezzel kapcsolatban azonban még folynak a kutatások.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Testünk üzenetei a betegségekről
  2020-01-18 19:09:56, szombat
 
  A testünk folyamatosan jelez nekünk. Megjelenhetnek rajta kiütések, száraz foltok, hajszálerek, és egyéb jelek, amelyek azt mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben.

Milyen csúnya, amikor azt látjuk, hogy valakinek koszos a nyaka. Ez nagyfokú ápolatlanságra utal, azonban betegség is okozhatja a nyak elszíneződését. A nyakon vagy a hónaljban jelentkező sötét foltok cukorbetegségre vagy inzulinrezisztenciára utalhatnak.

A nők állán megjelenhetnek szőrszálak, ami általában akkor jelentkezik, ha az illető hölgynek policisztás ovárium szindrómája van. A hormonális kiegyensúlyozatlanság hatással van a menstruációra, de akár még a meddőségnek is oka lehet. Mindenképpen orvosi kivizsgálást igényel.

A szem fehérjében megjelenhetnek piros foltok, amelyek magas vérnyomást és cukorbetegséget is jelezhetnek.

A láb ujjai is változhatnak. Ha valakinek a nagylábujja eldeformálódik vagy megduzzad, akkor lehet, hogy a köszvény nevű betegség támadta meg a szervezetét. A köszvény nemcsak fájdalmas, de olyan krónikus betegséget is okozhat, mint vesebetegség vagy magas vérnyomás.

A jég szopogatása nyáron jóleshet a szervezetnek, de ha valaki még télen is erre vágyik, ez a vashiányos vérszegénység egyik vezető tünete is lehet.

Amikor a szem egyik napról a másikra kidülled, akkor biztos, hogy a pajzsmirigy túlműködik. A pajzsmirigy egyéb tünete lehet a megmagyarázhatatlan fogyás és az ok nélküli ingerlékenység.

Ha valakinek csökken a magassága, akkor lehet, hogy csontritkulás fenyegeti. Ilyenkor ugyanis a csontok veszítenek a tömegükből és a sűrűségükből, a csigolyák pedig összecsúsznak, ami nagyon veszélyes is lehet.

A vizelet is sok mindenről árulkodik. Normál esetben a vizelet színe citromsárga. Ha ettől sötétebb, akkor nem iszik eleget. Ha a vizelet zavaros vagy esetleg vér is megjelenik benne, az valamilyen vese- vagy húgyhólyagproblémára utalhat.

Ha valakinek séta közben hirtelen megfájdul a lába, akkor annak több oka is lehet. Csontbetegség is lehet az oka, de lehet, hogy valamilyen vénaproblémája, például visszere van az illetőnek.

Az agyalapi mirigy jóindulatú daganata miatt szivároghat nőknél a mell. Sajnos rosszindulatú mellrák esetén is fennállhat ez a probléma, így sürgősen keresse fel az orvosát, hogy minél hamarabb megtudja, mi lehet a probléma hátterében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 205 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2902
  • e Hét: 19569
  • e Hónap: 51055
  • e Év: 255756
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.