Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Klassz jéghoki gól gif
  2015-02-05 21:11:48, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Himalája só és a pajzsmirigy
  2015-02-05 20:43:52, csütörtök
 
 



A Himalája kristály só kiváló alternatívája az asztali sónak, emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas. A valódi Himalája só több millió éve ,,pihen" a méreganyagoktól és szennyeződésektől elzárva, ellentétben az óceánokban található sóval. És ami a legjobb, a Himalája só 84 természetes ásványi anyagot tartalmaz, azokat, amelyek természetes formában megtalálhatók testünkben is.

A Himalája só jódban gazdag, így hozzájárul a pajzsmirigy egészséges működéséhez.

A Himalája só legkedvezőbb tulajdonságai:
- szabályozza a szervezet vízháztartását
- fenntartja a sejtek ideális pH egyensúlyát
- segít a normál vércukorszint megőrzésében
- javítja a szív és tüdő működését
- erősíti a csontokat
- csökkenti az izomgörcsök kialakulását

A jód szerepe a pajzsmirigy egészséges működésében:
A jód egy nélkülözhetetlen elem a pajzsmirigy egészséges működéséhez. Annak érdekében, hogy el tudja látni fontos feladatait (anyagcsere szabályozás, méregtelenítés, stb.) megfelelő mennyiségű jódot kell bevinnünk szervezetünkbe.

A jód hiánya az alábbi tüneteket okozhatja:
- duzzadt pajzsmirigyek
- fáradtság
- meggyengült immunrendszer
- anyagcserezavarok
- hízás
- idegesség, depresszió

Jódban gazdag ételek:
- tenger gyümölcsei
- tőzegáfonya, eper
- Himalája só
- burgonya
- dió, brazil dió, pekán dió
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A pajzsmirigy működésének fokozása
  2015-02-05 20:23:34, csütörtök
 
  Ha a pajzsmirigy nem termel elég hormont, akkor pajzsmirigy alulműködésről, ha pedig túl sok hormont termel, akkor pajzsmirigy túlműködésről beszélünk.

A pajzsmirigy alulműködés néhány tipikus jele
- nehéz elalvás, gyakori ébredés, vagy normális mennyiségű-minőségű alvás utáni nehéz kelés
- kevés energia, izomgyengeség
- túlzott érzékenység a hidegre
- gyenge haj és köröm, korai őszülés, vagy kopaszodás a szemöldök külső harmadának az elvesztése, sárgás bőrszín
- emlékezetkihagyás, felejtés, hangulatingadozások, depresszió, ingerlékenység
- nem vagyunk képesek fogyni, bármilyen fokozottan is próbáljuk
- hirtelen szívdobogás, túl gyors vagy túl lassú szívdobogás
- megmagyarázhatatlan ízületi fájdalmak
- székrekedés, emésztőrendszeri problémák, nagyfokú cukor- és szénhidrátéhség
- libidócsökkenés
- alacsony testhőmérséklet

Pajzsmirigy alulműködés esetén a pajzsmirigy nem termel elégséges mennyiségű hormont.
Ezek a tünetek természetesen külön-külön más betegségek során is előfordulhatnak, viszont együttesen ezek számítanak a pajzsmirigy alulműködés leggyakoribb jeleinek. Ha ezeket a tüneteket tapasztaljuk, jelezzük orvosunknak, és végeztessünk vérképvizsgálatot T3, T4 és TSH szintek vizsgálatával kiegészítve.

Ha bebizonyosodott a pajzsmirigy alulműködés, a következő módszerek segíthetnek a mirigy működésének fokozásában:

1, A gluténtartalmú ételek, illetve a szójatermékek étrendünkből való elhagyása megkönnyítheti a pajzsmirigy működését, hiszen az endokrintermelés nagyban függ a szénhidrátfogyasztástól.

2, Törekedjünk a stressz kerülésére, hiszen stressz során szervezetünk kortizolt termel, mely megnehezíti a T3 hormon szintézisét.

3, Méregtelenítsük szervezetünket, legfőképpen a nehézfémektől.

4, A jód a legfőbb ásványi anyag, melyre a pajzsmirigynek szüksége van a megfelelő működéshez. A jód mellett szedjünk C-vitamint, E-vitamint, szelént, cinket, omega3-zsírsavat és D-vitamint, hogy ellássuk testünket az alapvető tápanyagokkal az egészséges működéshez.

5, A természetes hormonegyensúly beállítása nélkülözhetetlen a teljes felépüléshez. Kerüljük el a szintetikus gyógyszereket, kérjük meg orvosunkat, hogy írjon fel természetes alapú gyógyszereket. A hormon tabletta viszont nem gyógyszer, hanem az ami a neve, valóban hormon, amit pótolnunk kell, ha annak hiányában van szervezetünk.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Avokádó és a rossz koleszterin
  2015-02-05 20:18:14, csütörtök
 
 



Az köztudott tény, hogy az avokádó magas zsírtartalmú, ám ezek a zsírok legtöbbje egyszeresen telített, vagyis egészséges zsír. Az egyszeresen telített zsírsavak ugyanis segítik a rossz koleszterinszint csökkentését és így a szívroham és a stroke kialakulásának kockázatát.

Kutatásuk során Kris-Etherton és kollégái azt vizsgálták, milyen befolyással van az avokádó fogyasztása (a telített, egészségtelen zsírsavak fogyasztása helyett) a szív-érrendszeri problémákra.

A kutatást a Penn állami egyetemen végezték Penny M. Kris-Etherton, PhD. vezetésével, a kutatás eredményeit az Amerikai Szívegészségi Szövetség magazinjában (Journal of the American Heart Association) publikálták.
A kutatócsoport 45 egészséges, ám túlsúlyos vagy kórosan túlsúlyos, 21 és 70 éves kor közötti személyt vizsgált.

A résztvevőknek öt héten át kellett követnie a három koleszterinszint csökkentő étrend valamelyikét. Az egyik étrend alacsony zsírtartalmú, avokádó mentes volt. A másik közepes zsírtartalmú, szintén avokádó mentes. A harmadik pedig közepes zsírtartalmú, ám napi egy avokádó elfogyasztását kérő.

A kutatás előírta étrend előtt a résztvevők az ,,átlagos amerikai étrendet" követték, amely során a napi kalóriabevitel 34%-át zsírból, 16%-át fehérjéből, és nagyjából felét szénhidrátokból viszik be a szervezetbe.

Mindkét közepes zsírtartalmú étrend során a résztvevők a kalóriabevitel 34%-át fedezték zsírból, amely 17%-a egyszeresen telített zsírsav volt. Az alacsony zsírtartalmú étrend során a kalóriabevitel 24%-a volt zsírból származó, amely 11%-a egyszeresen telített zsírsav.

A közepes zsírtartalmú, avokádót tartalmazó étrend 13.5 mg/dl-el csökkentette a rossz koleszterinszintet

A kutatók azt fedezték fel, hogy a kezdeti mérésekhez képest átlagosan 8.3 mg/dl-el csökkent az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL), vagyis a rossz koleszterin szintje az alacsony zsírtartalmú, avokádót nem tartalmazó étrendet folytatók körében. Ez a szám a közepes zsírtartalmú, avokádót nem tartalmazó étrendet követők körében 7.4 mg/dl volt.

A meghökkentő eredményt a közepes zsírtartalmú diétát és avokádót fogyasztók körében mérték, akiknek a kezdetihez képest átlagosan 13.5 mg/dl-el csökkent az LDL koleszterinszintje.

Azt is felfedezték, hogy egyéb vérvizsgálatok alapján a teljes koleszterinszint, az egyéb LDL szintek, a triglicerid szint, és a nem-HDL (nagy sűrűségű lipoprotein) szintek is jobb eredményeket mutattak a kezdeti mérésekhez képest a közepes zsírtartalmú, avokádót tartalmazó étrendet követők körében, mint a másik két diétát folytatóknál.

Bár a kutatás azt sugallja, hogy a közepes zsírtartalmú, napi egy avokádót tartalmazó étrend potenciálisan csökkenti a rossz koleszterin szintet, a kutatócsoport tagjai arra figyelmeztetnek mindenkit, hogy mivel kutatásuk kontrollált étkeztetési vizsgálat volt, ezért ,,nem azonos a való élettel" - mondta Kris-Etherton.

A kutatócsoport tagjai hisznek abban, hogy eredményeik igazak, és az embereknek bele kellene gondolniuk abba, hogy a telített zsírsavak helyett egészségesebb, például az avokádóban is megtalálható zsírokat fogyasztanak.

,,Arra kell összpontosítanunk, hogy rávegyük az embereket egy szív számára egészségesebb étrend követésére, amely avokádót és egyéb, tápanyagban gazdag ételeket és egészségesebb zsírokat tartalmaz." - tette hozzá Kris-Etherton - ,,Az Egyesült Államokban az avokádó még nem elterjedt étel, és gyakran túl drága is, főképp bizonyos évszakokban. A legtöbben azt sem tudják, hogy a guacamole-n kívül, amelyet magas kalória és sótartalmú kukorica chipsszel szokás fogyasztani, milyen módon fogyasztható és hogyan tudnák beépíteni étrendjükbe. Az avokádó azonban fogyasztható saláták alapjaként, zöldségekkel, szendvicsekben, alacsony zsírtartalmú fehérjékkel (mint a halfélék vagy a csirke), de akár önmagában is."
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Himalája só
  2015-02-05 20:07:32, csütörtök
 
 



A jódozott sóhoz képest a kősó darabosabb, kevésbé sós ízű és nem kezelték vegyszeresen.

A kősó egészségre gyakorolt jótékony hatása

A kősó az egyik legtisztább formája a sónak, amely nem tartalmaz környezeti szennyeződéseket és vegyszereket.

A kősó akkor jön létre, ha a sós víz párologni kezd, méghozzá egy szárazfölddel körbevett területen, félig-száraz vidéken. Az Indiai-szubkontinensen például a Himalája vidékén található ilyen, amit himalájai kristálysónak nevezünk.
A 92 nyomelemből 84 található meg benne azok közül, amelyek szükségesek a szervezet számára. Ilyen például a kalcium, vas, cink, kálium, magnézium, réz és így tovább. Por, gyógyszer vagy kivonat formában beszerezhető a gyógyszertárakban is.

1. Serkenti az emésztést, hashajtó hatású és jó hatással van az emésztési problémákra. Növeli az étvágyat, megszabadít a gázoktól és enyhíti a gyomorégést.

2. Segíti az ásványi anyagok felszívódását a sejtek szintjén. Fontos szerepet játszik a szervezet elektrolitjainak pótlásában és segít a pH egyensúly fenntartásában. Mivel serkenti a vérkeringést, eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből.

3. Stabilizálja a vérnyomást, mivel egyensúlyban tartja a magas és alacsony vérnyomást.

4. Segíti a fogyást, mivel pótolja az ásványi anyagokat, amelyek meggátolják a falási rohamokat, valamint eltávolítják az elhalt zsírsejteket.

5. A kősóval otthon számos probléma kezelhető, mint például a reumás fájdalom és a herpesz, gyulladás és a rovarcsípések okozta irritáció.

6. Fogyassza a kősót citromlével, így megszabadulhat a gyomorférgektől és enyhítheti a hányást. A kősó az influenza tüneteit is enyhíti.

7. A kősó jó hatással van a légzőszervi problémákra és a homloküreg gyulladásra. Gargalizáljon vízben oldott kősóval, így enyhítheti a torokfájást, torokduzzanatot, száraz köhögést és mandulagyulladást. A kősóból készült sós víz gőzölésre is alkalmas, ami jó hatással van az asztmára, hörghurutra és más orr- vagy fülfertőzésre is.

8. A vízben feloldott kősóval enyhíthető az ízületgyulladás, reuma, valamint a vese- és epekövek. A keverékből készült borogatással kezelhetőek a sebek, a pattanások és az ízületgyulladás vagy köszvény okozta fájdalom.

9. A kősóval fehéríthetőek a fogak vagy felfrissíthető a száj is. Gargalizáljon vízben oldott kősóval, így enyhítheti a torokfájdalmat.

10. A kősó felhasználható fürdő- vagy testsóként is. Ehhez keverjen egy evőkanál sót a fürdővízbe, ami nyugtató hatású, ellazítja a fájó izmokat, szabályozza az alvást, méregteleníti a szervezetet és csökkenti a vérnyomást.

Ezen kívül enyhíti a stresszt és a fájdalmakat.

11. A kősóval könnyedén megszüntethetőek az izomgörcsök. Ehhez keverjen össze egy kanál kősót vízzel és igyon belőle, hogy a keverék néhány perc múlva hatni kezdjen.

12. Mivel majdnem minden nyomelem megtalálható benne, a kősó kiváló hatással van az immunrendszerre, valamint jelentős mértékben pozitívan hat a légzőszervekre, a keringésre és az idegrendszerre is.

13. A só segíti a nyál és a gyomorsavak termelését. Adjon egy csipet kősót néhány összeaprított mentalevélhez és készítsen belőlük frissítő üdítőt.

14. A kősó tárolható réztálban, amíg be nem vörösödik.

15. A só erősíti a csontokat és a kötőszöveteket.

A kősó bőrre gyakorolt jótékony hatása

Habár sokféle egészségügyi problémára megoldást jelent, a kősó a bőrre is jó hatással van, mivel tisztító és méregtelenítő hatású.

16. Ha az elpusztult hámsejtek felgyűlnek, a bőr durva és fakó lesz. A kősó azonban eltávolítja az elhalt hámsejteket és védi a bőr természetes rétegeit, így a bőr fiatalos és ragyogó maradhat.

17. A kősó erősíti a bőrszöveteket és megfiatalítja a bőrt, így az fiatalosabbnak és feszesebbnek tűnik. Masszírozza át a bőrét sós bőrradírral, ami felfrissíti és puhábbá teszi a bőrét. Ezen kívül a bőr teljes mértékben felfrissül, az elhalt hámsejtektől megszabadulva pedig ragyogó is lesz.

18. Mivel gazdag ásványi anyagokban, a kősó bőrradírként használható, és tökéletesen helyettesíthetőek vele az áltagos bőrápolási termékek.

19. A kősó kiváló tisztító hatásokkal rendelkezik. A sószemek megtisztítják a bőr pórusait, méghozzá jobban, mint bármelyik szappan vagy tisztító, így a bőr könnyebben jut oxigénhez. Keverjen össze egy evőkanál kősót arctisztítóval vagy arclemosóval, és dörzsölje át vele az arcát, hogy az ragyogó legyen.

20. Ha kősóval kevert fürdőt vesz, a vízből az ásványi anyagok ás tápanyagok a szervezetébe jutnak, onnan pedig a sejtekhez ionok formájában, hogy segítsék a szervezetben a tápanyagok felszívódását. Ezzel javítható a bőr kinézete, mivel serken a vérkeringés.

21. Mivel a kősó nem szárítja a bőrt, lábáztatásra, lábradírozásra vagy kézradírozásra is alkalmas.

22. A kősóval hatékonyan eltüntethető a körmök alatti sárgaság, így azok gyönyörűbben fognak fényleni.

23. A kősó összekeverhető például citrom- vagy gyömbérlével is. Fogyassza a keveréket naponta reggel és este, így kezelheti vele a bőrproblémákat.

A kősó hajra gyakorolt jótékony hatása:

Habár nem tűnik valószínűnek, de a kősó valójában számos módon van pozitív hatással a hajra. Tisztító és bőrradírozó tulajdonságainak köszönhetően gyakran használt hozzávaló a samponokban és a hajápoló szerekben.

24. Kiváló tisztító hatásának köszönhetően a kősó segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és a koszt a hajról, anélkül, hogy eltávolítaná a természetes és egészséges olajat is róla. Ehhez csak keverjen össze egy csésze sót a samponjával. Mossa meg a haját a keverékkel és öblítse le a haját hideg vízzel, hogy teljes mértékben eltávolítsa a keveréket. Bizonyosodjon meg róla, hogy a sampon nem habzik.

25. Keverjen össze egyenlő mennyiségű kondicionálót (akár a kedvencét) és kősót, majd vigye fel a hajára. 20-30 perc leteltével mossa le a keveréket, amellyel kiválóan dúsabbá tehető a haj.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A vashiány és tünetei
  2015-02-05 19:54:23, csütörtök
 
  A vas fontos nyomelem, amelyet a szervezet nem tud előállítani, vagyis különböző formában kívülről kell bevinni. Elsősorban a vér hemoglobin-tartalmának képződéséért, ezen keresztül pedig a szervezet oxigénellátásáért felelős, de fontos alkotóeleme különböző sejteknek és enzimeknek is. A vashiány világszerte a leggyakoribb hiányjelenség: mintegy 2 milliárd embert érint. Főként a nőket veszélyezteti.

A vashiány tünetei:
A testünk egy ideig képes kompenzálni a vashiányt, de már ebben a fázisban is felléphetnek olyan árulkodó tünetek, mint a töredező haj és körmök, száraz bőr, kirepedező szájszél, szájszárazság.
Ha az oxigént szállító vörösvértestek száma egyre csökken, kevesebb oxigénhez jutnak a sejtek is.
Ha tehát a szervezet huzamosabb ideig túl kevés vasat kap, vérszegénység (anémia) alakul ki, amelynek tipikus tünetei az állandó fáradtság, csökkenő teljesítőképesség, koncentrációs zavarok, sápadtság, szédülés, fejfájás.
A szervezet ebben az állapotában fogékonyabb a különböző betegségekre is.

Hogyan juthatunk elegendő vashoz?
Hetente 3-4-szer együnk egy adag sovány húst.
A teljes kiőrlésű termékek és a hüvelyesek (lencse, fehérbab stb.) bőven tartalmaznak vasat és egyéb értékes ásványi anyagokat.
Az étkezések alkalmával fogyasszunk minél több C-vitamin tartalmú zöldséget, pl. paprikát, karfiolt, savanyú káposztát, burgonyát, illetve igyunk meg ilyenkor egy pohár narancslevet.
Lehetőleg ne igyunk közvetlenül az étkezéshez kávét, teát vagy tejet. Ezek fogyasztása előtt iktassunk be legalább fél órányi szünetet.

Veszélyben a nők:
A nőknek a férfiakhoz képest 50%-kal több vasra van szükségük.
A menstruáció alatti vérveszteség miatt sokkal inkább ki vannak téve a veszélynek, hogy vashiány alakul ki a szervezetükben.
Főleg a fiatalabbakon jelentkeznek gyakran a tünetek, mivel náluk gyorsabban kiürülnek a vastartalékok.
Terhesség alatt a növekvő méhnek a magzattal és méhlepénnyel együtt jóval több oxigénre van szüksége, így a vasszükséglet a terhesség 2. és 3. harmadában háromszorosára nő.

Veszélyben a gyerekek és a serdülők
Az újszülött egy kb. 4 hónapra elegendő vastartalékkal jön a világra. Az anyatej is tartalmaz vasat, de - mint általában a tej - nem túl sokat.
Legkésőbb fél éves kortól vasban gazdag ételeket és italokat is kell neki adni, pl. zöld főzelékeket, kis adag húsokat, piros gyümölcslével kevert pépeket.

Veszélyben a rendszeres véradók és a versenysportolók
Ha vért vesznek valakitől, ezzel vasat is kivonnak a szervezetéből.
Ezért a rendszeres véradóknak vasban gazdag táplálkozással vagy vaspreparátumok szedésével kell megelőzniük a vashiányt.
Az intenzíven sportolók vas-szintje kb. 10%-kal az átlag alatt van, ha nem gondoskodnak a pótlásról. Erre pedig szükség van, különben csökken a teljesítményük.
Sportorvosi felügyelettel kell kialakítani a sportolószemélyére szabott vaspótlását.

Vashiányos kisgyermekeknél fennáll a veszély, hogy ez rosszul hat az értelmi fejlődésükre.
A növőfélben levő gyerekek izomzata és vérmennyisége gyorsan gyarapodik, amihez sok vasra van szükség.
Ha ebből nem jut elég a szervezetükbe (és mintegy 10%-uknál sajnos ez a helyzet), jelentkeznek a hiány tünetei, vagyis a fáradtság, gyenge koncentráció stb.

Veszélyben a vegetáriánusok:
A zöldségek, teljes kiőrlésű termékek, gyümölcsök egészséges táplálékok, azonban nem juttatnak elég vasat a szervezetbe.
Bennük van ugyan, de a szervezetünk csak kis mértékben tudja kivonni belőlük, így beépülés nélkül kiürülnek. Az állati eredetű ételekben levő vasat sokkal könnyebben beépíti magába a szervezet.
A vasat tartalmazó növényi ételekhez C-vitamint kell fogyasztani, pl. egy pohár frissen facsart narancslevet, ez valamennyire segíti a növényi vas hasznosítását.
Természetesen az is megoldás, ha vérképző anyagokat étrend-kiegészítőként szedünk, pl. drazsé vagy szirup formájában
Forrás: bien.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Kedves mutatvány gif
  2015-02-05 19:35:46, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Harcias védők gif
  2015-02-05 19:30:54, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Futáááás :-) gif
  2015-02-05 12:51:44, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Ez igen Gif
  2015-02-05 12:50:48, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 561 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5552
  • e Hét: 22219
  • e Hónap: 53705
  • e Év: 258406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.