|
2021-05-17 19:07:08, hétfő
|
|
|
A hal nemcsak finom, de egészséges is, ezért érdemes lenne heti két alkalommal beillesztenünk a halfogásokat az étrendünkbe. Ha nem szeretjük a ízüket vagy nem tudunk hetente kétszer halat enni, akkor fogyasszunk rendszeresen, kúraszerűen halolajat.
Kutatások szerint a rendszeres hal- és halolajfogyasztással nagyon is sokat tehetünk a szívünk egészségének fenntartásáért. Hogyan? Ezek a táplálékok csökkentik a szervezetben a gyulladást, ami elősegíti, hogy elkerüljenek bennünket a szív- és érrendszeri betegségek. A gyulladáscsökkentésben elsősorban az omega-3 zsírsavak játszanak kiemelkedő szerepet.
Milyen halat fogyasszunk, ha szeretnénk, hogy a szívünk és az érrendszerünk rendben legyen? Elsősorban szardíniát, tőkehalat, tonhalat és lazacot érdemes választani.
A halételek és a halolaj akkor is a segítségünkre lehet, ha nem a megelőzés a célunk, mivel ezek a táplálékok és kiegészítők meglevő szív- és érrendszeri betegségek esetében is hasznosnak bizonyulnak. A kutatások azt mutatják, hogy a rendszeres hal- és halolajfogyasztás megakadályozhatja, hogy a betegség súlyosabbá váljon, sőt az ezekből fakadó halálozási kockázatok is jelentősen lecsökkenhetnek.
Nem mindenki szereti a halat, számukra a növényi táplálékok javasoltak. Olyan növények fogyasztására érdemes törekedni, melyek omega-3 zsírsavat és alfa linolénsavat (ALA) tartalmaznak. Ebbe a csoportba tartozik a dió, a chiamag, a lenmag, illetve a kendermag.
Milyen előnyei vannak még a halfogyasztásnak? Amellett, hogy halak gazdag forrásai az omega-3 zsírsavnak, még vitaminokat, ásványi anyagokat is tartalmaznak, különösen D-vitaminban gazdagok.
Az omega-3 zsírsavak elengedhetetlenek az agy és a szem fejlődéséhez, illetve egészségének fenntartásához. Idősebb emberek esetében a rendszeres halfogyasztás csökkenti a szellemi hanyatlás kialakulásának kockázatát, ugyanis hozzájárul a szürkeállomány növeléséhez, aminek hatására javul a memória.
A rendszeres halfogyasztás összefüggésbe hozható az autoimmun betegségek kockázatának csökkenésével is. Kutatások igazolják, hogy az omega-3 zsírsavakban gazdag halak fogyasztása jelentősen javíthatja az alvás minőségét, de az éles látás megőrzésében és az időskori látásromlás kockázatának csökkentésében is számíthatunk rájuk.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: halfogyasztásnak, lecsökkenhetnek, szürkeállomány, beillesztenünk, fenntartásáért, kialakulásának, csökkentésében, fenntartásához, halfogyasztás, fogyasztására, segítségünkre, csökkenésével, összefüggésbe, érrendszerünk, megőrzésében, számíthatunk, kockázatának, rendszeresen, tartalmaznak, egészségének, fejlődéséhez, elkerüljenek, szervezetben, zsírsavakban, linolénsavat, halfogásokat, érrendszeri, fogyasszunk, kiegészítők, bizonyulnak, vitaminokat, növeléséhez, étrendünkbe, fogyasztása, kúraszerűen, látásromlás, ízüket vagy, rendszeres hal-, szívünk egészségének, táplálékok csökkentik, omega-3 zsírsavak, érrendszerünk rendben, halolaj akkor, segítségünkre lehet, betegség súlyosabbá, ezekből fakadó, növényi táplálékok, csoportba tartozik, omega-3 zsírsavnak, szem fejlődéséhez, rendszeres halfogyasztás, szellemi hanyatlás,
|
|
|
|
ízüket vagy, rendszeres hal-, szívünk egészségének, táplálékok csökkentik, omega-3 zsírsavak, érrendszerünk rendben, halolaj akkor, segítségünkre lehet, betegség súlyosabbá, ezekből fakadó, növényi táplálékok, csoportba tartozik, omega-3 zsírsavnak, szem fejlődéséhez, rendszeres halfogyasztás, szellemi hanyatlás, szürkeállomány növeléséhez, autoimmun betegségek, omega-3 zsírsavakban, alvás minőségét, éles látás, időskori látásromlás, halfogyasztásnak, lecsökkenhetnek, szürkeállomány, beillesztenünk, fenntartásáért, kialakulásának, csökkentésében, fenntartásához, halfogyasztás, fogyasztására, segítségünkre, csökkenésével, összefüggésbe, érrendszerünk, megőrzésében, számíthatunk, kockázatának, rendszeresen, tartalmaznak, egészségének, fejlődéséhez, elkerüljenek, szervezetben, zsírsavakban, linolénsavat, halfogásokat, érrendszeri, fogyasszunk, kiegészítők, bizonyulnak, vitaminokat, növeléséhez, étrendünkbe, fogyasztása, kúraszerűen, látásromlás, választani, táplálékok, rendszeres, betegségek, szardíniát, jelentősen, javíthatja, kiemelkedő, elsősorban, szeretnénk, kockázatok, javasoltak, halálozási, vitaminban, hasznosnak, zsírsavnak, kockázatát, hozzájárul, súlyosabbá, alkalommal, csökkentik, gyulladást, egészséges, kendermag, zsírsavat, törekedni, kutatások, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 5809
- e Hét: 30700
- e Hónap: 62186
- e Év: 266887
|
|
|