Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A túl sok cukor árt a szervezetnek
  2021-10-13 09:21:16, szerda
 
  A túl sok cukor nagyon rosszat tesz a szervezetünknek. A cukrot nemcsak önmagában vagy süteményekkel együtt fogyaszthatjuk, hanem nagyon sok feldolgozott élelmiszerben is megtalálható. Azt gondolhatnánk, hogy tudunk vigyázni a napi cukorbevitelre, pedig sok esetben mint rejtett adalékanyag kerül a feldolgozott vagy félkész termékekbe, és úgy eszünk nap mint nap cukrot, hogy nem is tudunk róla. A cukornak nagyon sok káros hatása van, így nagy mennyiségben semmiképpen sem ajánlatos a fogyasztása. Mutatjuk is, hogy miért.

A túl sok cukor fogyasztása súlygyarapodást eredményez. Ez azért is nagyon veszélyes, mivel az elhízás az egyik vezető oka a világon a szívbetegségnek és az általa okozott halálozás kialakulásának.

Amikor cukrot eszünk, dopamin szabadul fel a szervezetünkben. Ettől ideiglenesen ugyan jól érezzük magunkat, de a vércukorszint ezzel együtt megemelkedik, majd lezuhan. A vércukorszintnek ez az ingadozása nagyon egészségtelen, még súlyos depressziót is okozhat.

A magas cukorbevitel gyulladást generálhat a szervezetben, ami megemeli a trigliceridszintet és a vérnyomást, mindez a szívbetegség fokozott kockázatával jár együtt. Nem beszélve arról, hogy a megnövekedett cukorbevitel zsírlerakódást okozhat az artériákban, ami pedig érelmeszesedés kialakulásához vezethet. De a sok cukor fokozza az akne kialakulását a bőrön és oka lehet a zsíros bőr problémának is.

Ha túl sok cukor halmozódik fel a vérben, inzulinrezisztencia kialakulásához vezethet, innen pedig egyenes út vezet a 2-es típusú cukorbetegséghez.

Tanulmányok sora igazolja, hogy a magas cukortartalmú környezet elősegíti a rákos sejtek szaporodását és növekedését. Mindemellett növeli a gyulladást a szervezetben és felelőssé tehető a rákos megbetegedések kialakulásáért.

A magas cukortartalmú étrend a bőr öregedését is felgyorsítja, hiszen a sok cukor elősegíti a mélyebb ráncok kialakulását és a bőr megereszkedése is sokkal intenzívebb lesz.

Az ízületi fájdalommal küzdőknek az orvos sok esetben javasolja a cukorbevitel csökkentését, hiszen ez csökkenti a fájdalmat, de ez fordítva is igaz. Minél kevesebb cukrot fogyasztunk, annál kisebb lesz az esély az ízületi betegségek kialakulására.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: vércukorszintnek, cukorbetegséghez, szervezetünknek, szívbetegségnek, súlygyarapodást, szervezetünkben, kialakulásának, megbetegedések, kialakulásához, zsírlerakódást, fogyaszthatjuk, érelmeszesedés, cukorbevitelre, megereszkedése, kialakulásáért, cukortartalmú, vércukorszint, egészségtelen, kialakulására, gondolhatnánk, élelmiszerben, megnövekedett, süteményekkel, szervezetben, felgyorsítja, kialakulását, kockázatával, feldolgozott, cukorbevitel, szívbetegség, csökkentését, mindemellett, megtalálható, ideiglenesen, mennyiségben, megemelkedik, cukrot nemcsak, napi cukorbevitelre, feldolgozott vagy, cukornak nagyon, egyik vezető, általa okozott, vércukorszint ezzel, ingadozása nagyon, magas cukorbevitel, szívbetegség fokozott, megnövekedett cukorbevitel, akne kialakulását, 2-es típusú, magas cukortartalmú, rákos sejtek, rákos megbetegedések,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png csokor  Jó éjszakát  Minden harmadik...  Irgalom és ítélet  Bertolt Brecht -től idézet  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Neked tudnod kell  Lóhere  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Próbálj meg ...  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Nagyi telefonál  A másik dolog,  Zilahy Lajos gondolata  Popper Péter szavai  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Popper Péter szavai  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép  Régi emberek, akikre máig büsz...  Neked tudnod kell  Png virág  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Gonosz démon-álarc  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Krisztinától  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Annuska bar...  Alvó cicák  Png rózsa csokor  Fehér virág  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Png telefon  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Reggel van  Akarat  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Png nő  Alázat  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Fehér virág  Paul David Tripp Április 20  Nem tudhatod  Az engedelmesség miért nem vál...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Radikális szeretet  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Soha ne kedvezz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Reménység és erő Krisztustól e...  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Reménység és erő Krisztustól e...  Hogy lehet megtartani  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
cukrot nemcsak, napi cukorbevitelre, feldolgozott vagy, cukornak nagyon, egyik vezető, általa okozott, vércukorszint ezzel, ingadozása nagyon, magas cukorbevitel, szívbetegség fokozott, megnövekedett cukorbevitel, akne kialakulását, 2-es típusú, magas cukortartalmú, rákos sejtek, rákos megbetegedések, mélyebb ráncok, ízületi fájdalommal, cukorbevitel csökkentését, ízületi betegségek, vércukorszintnek, cukorbetegséghez, szervezetünknek, szívbetegségnek, súlygyarapodást, szervezetünkben, kialakulásának, megbetegedések, kialakulásához, zsírlerakódást, fogyaszthatjuk, érelmeszesedés, cukorbevitelre, megereszkedése, kialakulásáért, cukortartalmú, vércukorszint, egészségtelen, kialakulására, gondolhatnánk, élelmiszerben, megnövekedett, süteményekkel, szervezetben, felgyorsítja, kialakulását, kockázatával, feldolgozott, cukorbevitel, szívbetegség, csökkentését, mindemellett, megtalálható, ideiglenesen, mennyiségben, megemelkedik, szaporodását, depressziót, fájdalommal, adalékanyag, fogyasztása, tanulmányok, növekedését, semmiképpen, problémának, intenzívebb, fogyasztunk, artériákban, eredményez, halmozódik, öregedését, betegségek, gyulladást, generálhat, ingadozása, vérnyomást, termékekbe, javasolja, környezet, fájdalmat, elősegíti, veszélyes, csökkenti, önmagában, felelőssé, halálozás, küzdőknek, ajánlatos, vigyázni, igazolja, cukornak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4040
  • e Hét: 20707
  • e Hónap: 52193
  • e Év: 256894
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.