Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az eper flavonoidjainak gyógyhatásairól
  2024-03-25 22:00:40, hétfő
 
 



Az eper flavonoidjai megvédhetnek a degeneratív betegségektől - tavaszi salátareceptek: főszerepben az eper

Az eper a legkedveltebb gyümölcsök egyike. Sokan szeretik kellemes illatát, zamatos húsát és az ízét is. Nemcsak önmagában fogyaszthatjuk, de készülhet belőle szörp és dzsem is.

Az eper gazdag forrása a flavonoidoknak, például a fisetinnek és a kvercetinnek. Mindkét flavonoid segít lelassítani a szervezetben zajló öregedési folyamatokat. Minél gyorsabban öregszenek a sejtjeink, annál nagyobb valószínűséggel alakulnak ki olyan betegségek, mint szívbetegség, cukorbetegség, rákos megbetegedés, krónikus vesebetegség vagy éppen Alzheimer-kór.

Az öregedő sejtekről azt kell tudnunk, hogy gyulladást keltő vegyi anyagokat termelnek. Márpedig a gyulladás talaján sokféle, köztük krónikus és rákos betegségek jönnek létre. Tudósok arra jöttek rá, hogy léteznek úgynevezett szenolitikumok, amelyek segítenek ezeket a rákos sejteket elpusztítani, azonban ezek előállítása költséges. Az eper flavonoidjai viszont természetes szenolitikumként tudnak működni, így nincs is más dolgunk, mint rendszeresen epret fogyasztani.

A szenolitikumokkal kapcsolatban számtalan vizsgálatot végeztek. A kutatók szerint ez a természetben is előforduló anyag olyan betegségek megelőzésében lehet a támaszunk, mint például szürkehályog, szívbetegségek, tüdőbetegség, cukorbetegség, csontritkulás vagy demencia.

Ez azonban még nem minden. A szenolitikumokkal kapcsolatban az is bizonyítást nyert, hogy az öregedő sejteket akkor is képesek elpusztítani, azaz akkor is kifejtik pozitív hatásaikat, ha valaki történetesen már cukorbeteg vagy valamilyen tüdőbetegségben szenved. Például a szenolitikumokat alkalmazták azoknál a betegeknél is, akik tüdőfibrózisban szenvedtek. Ez a betegség erőtlenné és gyengévé teszi a betegeket, viszont a szenolitikumok javították a betegek állóképességét.

A szenolitikumok tehát sok pozitív hatással rendelkeznek. Egyrészt jótékony hatást gyakorolnak a fizikai egészségre, másrészt meghosszabbítják a várható élettartamot is.

Az eperben található flavonoidok - mint a fisetin és a kvercetin - pedig nemcsak a szívbetegségektől védhetnek meg bennünket, hanem akár a rákos betegségektől is. Mindkettő gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásokkal rendelkezik, azaz megköti a káros hatású szabad gyököket, így védi ki az oxidatív stressz létrejöttét, illetve még a gyulladást is csökkenti. Márpedig ezek a tényezők mind-mind okai lehetnek a krónikus betegségek kialakulásának.

Az epret fogyaszthatjuk önmagában, turmixitalba tehetjük, desszerteket készíthetünk belőle, de remek salátákat is. Most két ilyen receptet mutatunk be.

Epres spárgasaláta hozzávalói:
2 marék spárga,
3 csésze eper,
1 evőkanál méz,
1 citrom,
egy csipet só,
5 dkg fetasajt.

Elkészítése:
Blansírozzuk a spárgát, majd azonnal dobjuk jeges vízbe, hogy roppanós maradjon. Vágjuk fel kisebb darabokra. Az epret mossuk meg és szeleteljük fel. Keverjük össze a spárgát és az epret egy salátástálban. Keverjük el a citrom levét, a mézet és a sót, öntsük a salátánkra. A salátához adjuk hozzá a felkockázott fetasajtot.

Epres pitypangsaláta hozzávalói:
2 csésze eper,
2 marék zsenge pitypanglevél,
1 kisebb lila hagyma,
10 dkg fetasajt,
1 evőkanál méz,
1 evőkanál citromlé,
ízlés szerint só és bors.

Elkészítése:
Mossuk meg az epret és a pitypangleveleket, majd keverjük el az összetépkedett leveleket és a feldarabolt epreket egymással. Vágjuk kisebb darabokra a lila hagymát és adjuk az epres pitypanglevelekhez. Keverjük össze a mézet, a citromlevet, a sót és a borsot, és öntsük a salátánkra. Végezetül adjuk hozzá a felkockázott fetasajtot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: szenolitikumokat, szenolitikumként, meghosszabbítják, tüdőfibrózisban, tüdőbetegségben, valószínűséggel, fogyaszthatjuk, szívbetegségek, flavonoidoknak, pitypangsaláta, szenolitikumok, állóképességét, kialakulásának, összetépkedett, salátareceptek, salátástálban, betegségektől, megelőzésében, legkedveltebb, pitypanglevél, csontritkulás, cukorbetegség, flavonoidjai, szervezetben, desszerteket, készíthetünk, vesebetegség, blansírozzuk, történetesen, szívbetegség, megbetegedés, felkockázott, rendelkeznek, turmixitalba, elpusztítani, folyamatokat, eper flavonoidjai, degeneratív betegségektől, legkedveltebb gyümölcsök, eper gazdag, szervezetben zajló, öregedő sejtekről, gyulladás talaján, rákos sejteket, szenolitikumokkal kapcsolatban, kutatók szerint, öregedő sejteket, szenolitikumokat alkalmazták, betegség erőtlenné, szenolitikumok javították, betegek állóképességét, szenolitikumok tehát,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az Európai Unió is foglalkozik...  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  A hét szűk esztendő  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Minden szülő a lényével nevel.  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  A föld szépségéért  Nehezen engedem  Fodor Ákos költő,  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Április 22. a Föld napja,  Környezetvédelem  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Életművészet  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam Krisztinától  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Szép estét  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Jó éjt  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Az elfogadásnak...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  A végzet az  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Szent György nap  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Ahogy emelkedik a rezgés...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Szép estét  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
eper flavonoidjai, degeneratív betegségektől, legkedveltebb gyümölcsök, eper gazdag, szervezetben zajló, öregedő sejtekről, gyulladás talaján, rákos sejteket, szenolitikumokkal kapcsolatban, kutatók szerint, öregedő sejteket, szenolitikumokat alkalmazták, betegség erőtlenné, szenolitikumok javították, betegek állóképességét, szenolitikumok tehát, fizikai egészségre, várható élettartamot, eperben található, kvercetin &#8211, szívbetegségektől védhetnek, rákos betegségektől, káros hatású, oxidatív stressz, tényezők mind-mind, krónikus betegségek, epret fogyaszthatjuk, epret mossuk, citrom levét, salátához adjuk, felkockázott fetasajtot, összetépkedett leveleket, feldarabolt epreket, lila hagymát, szenolitikumokat, szenolitikumként, meghosszabbítják, tüdőfibrózisban, tüdőbetegségben, valószínűséggel, fogyaszthatjuk, szívbetegségek, flavonoidoknak, pitypangsaláta, szenolitikumok, állóképességét, kialakulásának, összetépkedett, salátareceptek, salátástálban, betegségektől, megelőzésében, legkedveltebb, pitypanglevél, csontritkulás, cukorbetegség, flavonoidjai, szervezetben, desszerteket, készíthetünk, vesebetegség, blansírozzuk, történetesen, szívbetegség, megbetegedés, felkockázott, rendelkeznek, turmixitalba, elpusztítani, folyamatokat, kvercetinnek, élettartamot, spárgasaláta, szürkehályog, kapcsolatban, tüdőbetegség, természetben, megvédhetnek, rendszeresen, szeleteljük, gyakorolnak, főszerepben, bizonyítást, flavonoidok, fogyasztani, elkészítése, úgynevezett, előállítása, vizsgálatot, antioxidáns, feldarabolt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5809
  • e Hét: 30700
  • e Hónap: 62186
  • e Év: 266887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.