Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Narancsbőrgyilkos táplálékok
  2020-03-10 19:51:48, kedd
 
  Lassan közeledik a meleg időszak. Ilyenkor a nők többsége vad fogyókúrába kezd és próbál a narancsbőrtől megszabadulni. Nem kell drága kezelésekre költeni, hisz mint oly sok mindenben, a narancsbőr elleni küzdelemben is a segítségünkre lehetnek a természetes módszerek.

Az egyik ilyen természetes módszer, pontosabban fűszer a sáfrány, amely gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, és még a zsírsejtek elszaporodását is sikeresen meggátolja. A sáfrány az izomtónusra is pozitívan hat, illetve a bőrt sokkal simábbá és ragyogóbbá varázsolja.

A sötét gyümölcsök közül például a fekete áfonya nagyon sok antioxidánst tartalmaz, de a kollagéntermelést is fokozza, illetve az új bőrsejtek növekedését is megtámogatja. Mivel antioxidánsokban is bővelkedik, így hatékonyan képes csökkenteni és megszüntetni a szervezetben kialakuló gyulladásokat, ami azért nagyon jó hír, mivel gyakran a gyulladás talaján jön létre a narancsbőr. A fekete áfonya emellett lassítani tudja a bőr öregedési folyamatait, illetve nagyon hatékony a ráncok és a száraz bőr ellen is.

A grépfrút is tartalmaz gyulladáscsökkentő tápanyagokat, nagyon hatékony a bőrhidratáló hatása és a narancsbőr egyik leghatékonyabb természetes ellensége.

Az avokádó nagyon gazdag egyszeresen telítetlen zsírokban és a rosttartalma is kiemelkedő. A rostok nemcsak a vércukorszint helyreállításában játszanak kiemelkedő szerepet, de az olyan toxinok semlegesítésében, kiürítésében is aktívan részt vesznek, amelyek a narancsbőr kialakulásáért felelősek.

Vízre minden embernek szüksége van. A rendszeres, vagyis az elegendő vízfogyasztással tudjuk a leghatékonyabban eltávolítani a szervezetünkből a méreganyagokat. Hiszen a sejtek is csak akkor juthatnak elegendő tápanyaghoz és csak akkor biztosítják számunkra a fiatalos megjelenést, ha vízzel látjuk el azokat.

A zöld leveles zöldségek közül a kelkáposzta és a spenót is sok rostot és magnéziumot tartalmaz. Mindemellett gazdag forrásai a zeaxantinnak és a luteinnek, amelyek nemcsak a bőrhidratációban vesznek részt, de megakadályozzák a bőrsejtek károsodását is.

A görögdinnye likopinban gazdag, ami nagyon jót tesz a vérkeringésnek. Rendszeres fogyasztásával esélyt sem adunk a narancsbőr kialakulásának. A likopin az öregedési folyamatokat is lassítani tudja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
4 vírusölő gyógygomba
  2020-03-10 19:49:01, kedd
 
  A gyógygombáknak a természetben azért van szükségük vírus és baktériumölő komponensekre, hogy túléljék a vadonban burjánzó patogének rájuk nézve is végzetes támadásait. Az egyes gyógygombákban fellelhető béta-D-glükánok úgy tűnik, hogy az emberi immunrendszerre is jótékony hatással vannak, segítő kezet nyújtanak a vírusok és baktériumok elleni harcban.
Melyek a leghatékonyabb vírus és baktériumölő gyógygombák a távol-keleti, alternatív medicina szerint?

1, Maitake
A maitake gyógygombát a leghatékonyabb vírus és baktériumölő gyógygombaként tartják számon, egy korábbi japán kutatás szerint az olyan vírusölő citokinek termelésének stimulálásával, mint a TNF-alfa (tumor nekrózis faktor), erőteljes vírus pusztító hatással bír és képes gátolni pl. az A-típusú influenza vírus terjedését. Érdekes, hogy ez a hatás tovább fokozható, ha a maitake gomba kivonatot shiitake kivonattal kombinálják.

2, Shiitake
Kutatások azt mutatták, hogy a shiitake gyógygombában található aktív vegyületek vírusölő tulajdonsággal rendelkeznek, s az alábbi vírusokkal szemben fejtenek ki szignifikáns hatást: hepatitis-C, Herpes simplex vírus, influenza vírus.

Állatkísérletekben a shiitake kivonat növelte az influenza vírussal fertőzött egerek túlélési esélyét. Egy másik kutatás szintén a shiitake gomba influenza vírus pusztító hatását találta.

3, Reishi
A reishi gyógygomba vírusellenes hatását az alábbi fertőzések esetében mutatták ki: herpes, Epstein-Barr vírus, hepatitis és influenza A-vírus. A reishi gombában a béta-glükánok mellett úgynevezett triterpén vegyületek is megtalálhatók, melyek a vírusfertőzésekkel szembeni jótékony hatások legfőbb felelősei.

4, Cordyceps
A cordyceps gomba elsősorban gomba és baktériumölő, valamint libidónövelő tulajdonságairól ismert, azonban vírusellenes hatása is számottevő, mely elsősorban annak köszönhető, hogy képes aktiválni néhány vírusölő citokin aktivitását a szervezetben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A megfázás és az influenza kialakulásának megelőzése
  2020-03-10 19:45:00, kedd
 
  Szervezetünk immunrendszere természetes és erős védekező mechanizmus, amely erősen szembeszáll a belső sejtkárosodásokkal és a külső betolakodókkal, mint a vírusok és baktériumok. Azonban amikor szervezetünk immunrendszere nem működik megfelelően, például túlzott kimerültség vagy bizonyos enzimek és tápanyagok hiánya esetében, könnyebben elkapjuk az influenzát vagy fázunk meg.

Amennyiben úgy érzi, a legtöbbször jól érzi magát, immunrendszere megfelelően működik, hiszen attól még, hogy környezetében megfáztak vagy influenzásak és ön is kapcsolatba került a vírussal, nem jelenti azt, hogy ön is beteg lesz. Amennyiben immunrendszere megfelelően működik, könnyedén le kellene küzdenie a különféle vírusokat anélkül, hogy megbetegedne.

Ezzel szemben napjaink átlagos étrendje és stresszes életmódja megfoszthatja szervezetét a számára szükséges tápanyagoktól, meggyyengítve immunrendszerét és akár betegséget is okozva. A legtöbb ehhez hozzájáruló tényező az alábbiak:

- Túlzott mennyiségű cukorfogyasztás.
- Nem megfelelő mennyisgű pihenés.
- Az érzelmi stressz nem megfelelő kezelése.
- D-vitamin és az immunrendszerműködését segítő vitaminok és ásványi anyagok hiánya.

Szerencsére bizonyos módszerekkel erősítheti és segítheti immunrendszere működését, amely által kisebb a megfázás esélye, valamint az esetleges betegség kialakulása során szervezete rövidebb ideig küzd a betegséggel.

Megelőzési tippek

A kézmosás az influenza megelőzésének elsőszámú módja! Ugyanis gyakran előfordul, hogy a betegségeket azáltal kapjuk el, hogy ajtónyitás, tankolás, kézfogás, vagy akár egy mások által is használt toll megfogása után hozzáérünk szánkhoz, szemünkhöz, vagy orrunkhoz. A megfázást okozó vírusok akár három órán át képesek túlélni tárgyak felületén. Amennyiben nem tud rendszeresen kezetmosni, a természetes kézfertőtlenítők alkalmazása is jó megoldás.

Kutatásokkal kimutatták, hogy a D-vitamin hiánya igen gyakori, főképp a téli hónapokban. A D-vitamin elképesztő hatású antimikrobiális szer, amely 200-300 különböző antimikrobiális hatóanyagot tartalmaz, ezáltal segíti a baktériumok, vírusok, és gombák elpusztítását. A legjobb D-vitamin forrás a napfény. Amennyiben nincsen hozzáférése természetes napfényhez, másodlagos megoldáskként a D3-vitamin tartalmú étrendkiegészítő kapszulák is remek megoldást nyújthatnak.

Japán kutatók bebizonyították, hogy a fiatal árpafű leve aktiválja az immunrendszer makrofágait, amelyek segítik az immunrendszer megfelelő kontrollját. Kutatásokkal bizonyítható, hogy a makrofágok és a nitrogén-oxid mennyisége jelentősen megnő azok szervezetében, akik fiatal árpafűből készült levet fogyasztanak azok szervezetéhez képest, akik ezt nem teszik meg.

Amennyiben úgy érzi, kezd megfázni, érdemes azonnal kezelni az összes ehhez hozzájáruló összetevőt, tehát érdemes megváltoztatni étrendjét, valamint ideje immunrendszerét erősítő étrendkiegészítőket szednie.

Dr. Mercola szerint az alábbi lista jól példázza a megfelelő összetevőket:
- Az erjesztett ételek, mint a nyers kefír, a kimchee, a miso, a savanyúuborka, vagy a savanyúkáposzta probiotikumokban, azaz jótékony hatású baktériumokban gazdag ételek. Kutatások szerint az immunrendszer 80%-a az emésztőrendszerben található meg, tehát a probiotikumokban gazdag ételek fogyasztása vagy a jó minőségű probiotikum tartalmú étrendkiegészítők szedése nagymértékben segítik immunrendszere egészségének támogatását.
- Fogyasszon nyers, organikus tojást, lehetőleg helyi gazdaságból.
- Fogyasszon kókuszt és kókuszolajat.
- Fogyasszon helyi termesztésű zöldségeket és gyümölcsöket.
- A gombafélék, mint a reishi, a shiitake, vagy a maitake béta-glukánt tartalmaz, amely erősíti immunrendszerét.
A fokhagyma erős antmikrobiális hatású, segíti a baktériumok, vírusok, és a gombák elpusztítását. Ideális esetben fogyassza frissen, nyers formában, étkezések előtt.
A citromlé természetes baktériumölő szer, amely segíti immunrendszerét
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A háláról....
  2020-03-10 19:27:39, kedd
 
  Csodás hatással van a hála az emberi szervezetre: tudományosan is igazolták, mennyi mindenre jó.
Van, amiért hálás vagy az életben?
Nagyon sokat segít, amit érzel.


Melyik a legfontosabb érzés? Természetes, ha mindenki a szeretetet teszi az első helyre mind közül. Van azonban még egy, amely rendkívüli fontossággal bír, és nemcsak azért, mert a lelket gazdagítja: a hála.
A hála érzése és annak kifejezése meglepően jó hatással van az ember egészségére, így már két ok is van, hogy a hálát ne spóroljuk ki az életünkből.

Miért jó az egészségnek a hála?
A Greater Good Science Center 2018-ban összeállította A hála tudománya című tanulmányt, melyben különböző kutatások szerinti pozitív hatását szedték össze. Eszerint, aki hálás, boldogabb, elégedettebb, kevésbé anyagias, kevésbé hajlamos a kiégésre, türelmesebb, jobban alszik, sőt jobb a fizikai állapota is.

Megfigyelték, hogy a hála jót tesz a szívnek. Az említett intézménynél Huffman és kutatótársai végeztek vizsgálatot. Résztvevőik szívrohamtúlélők voltak, akiktől azt kérték, hogy a gyógyulási időszakban két héten át nap mint nap tudatosan keressék, sorolják el, miért hálásak. Egyesek a család és a barátok támogatásáért, szeretetéért, mások az orvosok és nővérek segítségéért voltak azok.
Bármiért is, a kutatók számára látható volt, hogy azok, akik hálát éreztek valakinek vagy valami miatt, hamarabb gyógyultak, és egészségesebb volt a szívük, mint sorstársaiknak, akik nem tettek így.A hála a mentális egészség tekintetében is jótékony.

Huffman és kutatótársai szerint hasznos, ha úgynevezett hálalevelet írunk, így listázzuk tudatosan, mi mindenért vagyunk hálásak. Ez a gyakorlat ugyanis optimistábbá tesz, ami a mindennapokban sok stressztől, de akár a depresszió fenyegetésétől is megóvhat.

A hála érzését feneketlen kútból meríthetjük.
A hála jótékony hatásait bárki élvezheti kis tudatossággal. Érezhetjük mások irányában, tetteik, szívességeik, segítségük miatt, és megpróbálhatjuk mindennap végigvenni, mi mindenért lehetünk hálásak. Magáért az életünkért, az egészségünkért, vagy ha épp betegek vagyunk, akkor azért, hogy van bennünk erő kitartani.
Hálásak lehetünk a legapróbb dolgokért is, akár azért, hogy még nyitva volt a bolt, mire odaértünk.Ha tisztában vagyunk azzal, milyen sok jó vesz körül, és ezért meg tudjuk fogalmazni a hálánkat, boldogabb emberek lehetünk.
Fontos, hogy meglássuk a jót, és szabadon engedjük az adott dolog kapcsán ébredő gyógyító, pozitív érzéseinket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A K-vitamin hiánya
  2020-03-10 09:10:15, kedd
 
 



A K-vitamin hiánya csont- ésszívbetegséget okozhat.

A K-vitaminnak nagyon fontos szerepe van egészségünk megőrzésében. Kétféle K-vitamin létezik, a K1- és a K2-vitamin. A K1-vitaminnak a véralvadásban van kitüntetett szerepe, míg a K2-vitamin a csontok egészségét tartja fenn, illetve szabályozza a sejtnövekedést, megelőzi az artériák meszesedését, ami nagyban felelőssé tehető a szívbetegség kialakulásáért.

Ahhoz, hogy megelőzzük ezeknek a vitaminoknak a hiányát, a megfelelő táplálékokat szükséges magunkhoz venni, például zöld leveles zöldségeket vagy brokkolit, sütőtököt, gránátalmát, baromfihúst, májat, sajtot és tojást.

Mi történik, ha nincs ezekből a vitaminokból elegendő a szervezetünkben? Figyelmeztető jel lehet a véralvadási nehézség, illetve gyakran jelentkezhet orrvérzés, fogínyvérzés, de a vér a vizeletben és a székletben is megjelenhet.

A csontok egészégének fenntartásához is erre a vitaminra van szükség. Hiányában csontsűrűségcsökkenés következhet be, illetve a csonttörések gyakorisága is jelentősen megnövekszik. Mivel a csont és a szív egészségének fenntartásában is számos szerepet betölt, így nagyon fontos erre a vitaminra odafigyelni.

Ennek a vitaminnak a hiányában az artériákban meszesedés is kialakulhat. A meszesedés pedig kiemelt kockázati tényezőt jelent a szívkoszorúér-betegség szempontjából.

Ha valakinek nincs ebből a vitaminból elegendő a szervezetében, akkor nagyobb az esélye az osteoarthritis kialakulásának. Az ebben a betegségben szenvedő emberek fájdalmát jelentősen csökkenthetik a halolajkészítmények. A legjobb terápia a fogyás, mert ez csökkenti az ízületekben a gyulladást, így a fájdalom is enyhül. A K-vitaminnak a csontok és a porcok mineralizációjában van kiemelkedő szerepe. Mivel a kurkuma is egy kitűnő gyulladáscsökkentő fűszer, így ezzel is jelentősen le lehet csökkenteni az osteoarthritis tüneteit.

Sajnos K-vitamin-hiányt bizonyos betegségek is generálhatnak. Ezek többnyire a gyomor és a bélrendszer betegségei, amelyek megakadályozzák a K-vitamin felszívódását, így annak hasznosulását is. Ilyen betegség lehet a krónikus hasnyálmirigy-gyulladás, a gyulladásos bélbetegség, a coliticis ulcerosa vagy a cisztás fibrózis.

Sokan szednek koleszterincsökkentő gyógyszereket az emelkedett koleszterin mérséklésére, azonban ezek a gyógyszerek is kiválthatják ennek a vitaminnak a hiányát. Ha K-vitamin-hiányban szenved, amelyet valamilyen gyógyszer fogyasztása vált ki, úgy konzultáljon a háziorvosával a K-vitamin pótlásáról.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1139
  • e Hét: 17806
  • e Hónap: 49292
  • e Év: 253993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.